Parenje Nj.O.

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
baby_angel

#1 Parenje Nj.O.

Post by baby_angel »

Hello svima. Zanima me da li neko slucajno zna da li je dozvoljeno parenje dugodlakih i kratkodlakih Njemackih ovcara?
Hvala i pozdrav. :)
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Ja koliko sam upoznat jeste... Ali mozda sam krivo upoznat :)
The Nightwatchman

Post by The Nightwatchman »

ako ima ljubavi, nije bitno kako ko izgleda :D
baby_angel

Post by baby_angel »

Ma i ja isto... :sad: A dobili smo bracnu ponudu, kuja je prelijepa, i bas mi se svidja sto je cupava :)
_BosanaC

Post by _BosanaC »

baby_angel wrote:Ma i ja isto... :sad: A dobili smo bracnu ponudu, kuja je prelijepa, i bas mi se svidja sto je cupava :)
Sad sam zvao ciku od kojeg sam uzeo cuku, i on kaze da je to cak najbolja kombinacija. Valjda nema razloga da laze :)
_BosanaC

Post by _BosanaC »

I da, po mogucnosti da su oboje ocjenjeni i da im se ocjene slazu te da oboje imaju papire kako bi se isti mogli izvaditi i za stenad, i to je to.
baby_angel

Post by baby_angel »

_BosanaC wrote:
baby_angel wrote:Ma i ja isto... :sad: A dobili smo bracnu ponudu, kuja je prelijepa, i bas mi se svidja sto je cupava :)
Sad sam zvao ciku od kojeg sam uzeo cuku, i on kaze da je to cak najbolja kombinacija. Valjda nema razloga da laze :)
Ti mene obradova pravo, i onda nazovem kinoloski savez :sad: I oni kazu da je dugodlaki Nj.O. van tipa, i da kao takav podlijeze automatskoj diskvalifikaciji, i da stenci ne mogu imati papire :sad:
Iskreno, meni to nije toliko ni bitno, ali sad moram zvati ovog lika sto je zemska njegova, jer ipak je on taj kome ostaje citavo leglo da proda :roll:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

baby_angel wrote:
_BosanaC wrote:
Ti mene obradova pravo, i onda nazovem kinoloski savez :sad: I oni kazu da je dugodlaki Nj.O. van tipa, i da kao takav podlijeze automatskoj diskvalifikaciji, i da stenci ne mogu imati papire :sad:
Iskreno, meni to nije toliko ni bitno, ali sad moram zvati ovog lika sto je zemska njegova, jer ipak je on taj kome ostaje citavo leglo da proda :roll:
zar ti kao mama od buduceg oca nemas pravo na jedno stene?
baby_angel

Post by baby_angel »

_BosanaC wrote:I da, po mogucnosti da su oboje ocjenjeni i da im se ocjene slazu te da oboje imaju papire kako bi se isti mogli izvaditi i za stenad, i to je to.
Ma vjerovatno covjek zna sta prica, ipak se on toliko godina bavi tim psima. Hvala ti za trud :-D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Pa cekaj sad, jel' ta zenka ima papire?

Ja svojim ocima gledao dugodlaku zenku kako pobjedi na CACIB-u :?
baby_angel

Post by baby_angel »

_BosanaC wrote:Pa cekaj sad, jel' ta zenka ima papire?

Ima papire, i sta je ova mlada iz kinoloskog saveza mislila pod tim sto je rekla mi je upitno :?
Ipak vise vjerujem ljudima koji se bave tim psima, a nazvacu i Elvira kasnije da ga pitam, hvala _BosanaC :)
I Miwci, da , imam i ja pravo na jedno :-D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

baby_angel wrote:

Ima papire, i sta je ova mlada iz kinoloskog saveza mislila pod tim sto je rekla mi je upitno :?
Ipak vise vjerujem ljudima koji se bave tim psima, a nazvacu i Elvira kasnije da ga pitam, hvala _BosanaC :)
odaberi najmanje napufnastije :D
baby_angel

Post by baby_angel »

mIRCerka wrote:
baby_angel wrote:

odaberi najmanje napufnastije :D
I bas hocu da je cupavo :D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Joj ti pitala mladu :roll: Pa mlada se ni u posti ni za sta ne pita :roll: :lol: :lol:

I albino (bijeli) njemacki ovcar je vantipski, ali svako stene isto, a papiri se izdaju bez da neko pregleda stenad, znaci donosis u savez samo rodovnike majke i oca i to je to...

I da mi je fakat vidjeti kako ce mlada na stenetu cija oba roditelja imaju papire odokativnom metodom prije godine dana skontati jel' kratkodlako ili dugodlako :-)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

_BosanaC wrote:Joj ti pitala mladu :roll: Pa mlada se ni u posti ni za sta ne pita :roll: :lol: :lol:

I albino (bijeli) njemacki ovcar je vantipski, ali svako stene isto, a papiri se izdaju bez da neko pregleda stenad, znaci donosis u savez samo rodovnike majke i oca i to je to...

I da mi je fakat vidjeti kako ce mlada na stenetu cija oba roditelja imaju papire odokativnom metodom prije godine dana skontati jel' kratkodlako ili dugodlako :-)
Jel to diskriminejsn :D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

mIRCerka wrote:
_BosanaC wrote:Joj ti pitala mladu :roll: Pa mlada se ni u posti ni za sta ne pita :roll: :lol: :lol:

Jel to diskriminejsn :D
Jok ba, nego opet pogresna mlada na pogresnom radnom mjestu :D
Alica

Post by Alica »

ako ces ih prodavati i koristiti za izlozbe onda se dobro raspitaj da li je dozvoljeno krizanje...

pogledaj link

http://www.pasoddy.com/dog/German%20Shepherd%20Dog.htm
Phia

Post by Phia »

Ako se ne varam ukoliko je ona čistokrvno kratkodlaka znači nema u generacijama prije dugu dlaku onda bi njen gen trebao nadvladati pošto kratkodlaki gen važi kao dominantan nad dugodlakim.Ali nadvladao bi samo vizuelno dok bi mladi u sebi nosili dugodlaki gen koji bi u idućim generacijama ukoliko bi se miješao sa dugodlakim mogao doći do izražaja.. :)
baby_angel

Post by baby_angel »

Ljudi hvala svima, cura ima papire i bila na izlozbama i odlicnim ocjenjena, jer nije tipicno dugodlaka nego samo iza uski, i ima kitnjastiji rep, ali nosi gen sigurno. Ipak sam odlucila da ih pokusamo upariti, jer nisu meni licno toliko ni bitni papiri, mada je moj pas sto se izlozbi i papira tice sve obavio...
Elem hocu da kazem radije bi da nemaju papire pa da to stene koje ide meni poklonim nekome ko ce ga zaista voljeti a ne moze sebi da ga priusti... Nego da ga prodam nekome kome ce sluziti kao trofej i da nekome moze reci da ima psa...
Alica

Post by Alica »

baby_angel wrote:Ljudi hvala svima, cura ima papire i bila na izlozbama i odlicnim ocjenjena, jer nije tipicno dugodlaka nego samo iza uski, i ima kitnjastiji rep, ali nosi gen sigurno. Ipak sam odlucila da ih pokusamo upariti, jer nisu meni licno toliko ni bitni papiri, mada je moj pas sto se izlozbi i papira tice sve obavio...
Elem hocu da kazem radije bi da nemaju papire pa da to stene koje ide meni poklonim nekome ko ce ga zaista voljeti a ne moze sebi da ga priusti... Nego da ga prodam nekome kome ce sluziti kao trofej i da nekome moze reci da ima psa...
E kad je tako..onda SRETNO...neka ti maleni dobiju dobar dom pun njeznosti i ljubavi...i moze jedan savjet-ako vidis da roditelji se javljaju jer njihova djeca ''obozavaju'' pse, dobro pazi jer se cesto desava da ti ''voljeni'' ljubimci zavrse na ulici jer su djeci dosadili a roditelji nemaju vremena..jer onda je bolje i humanije pokloniti im stene nadjeno na ulici jer i ono mnogo ljubavi pruza...Dobro pazi kome ces ih pokloniti..

Jos jednom SRETNO i javi nam kad dodju maleni na svijet, posalji nam slike i mozda i mi mozemo pomoci u odabiru porodice za njih:)
baby_angel

Post by baby_angel »

Alica wrote:
baby_angel wrote:Ljudi hvala svima, cura ima papire i bila na izlozbama i odlicnim ocjenjena, jer nije tipicno dugodlaka nego samo iza uski, i ima kitnjastiji rep, ali nosi gen sigurno. Ipak sam odlucila da ih pokusamo upariti, jer nisu meni licno toliko ni bitni papiri, mada je moj pas sto se izlozbi i papira tice sve obavio...
E kad je tako..onda SRETNO...neka ti maleni dobiju dobar dom pun njeznosti i ljubavi...i moze jedan savjet-ako vidis da roditelji se javljaju jer njihova djeca ''obozavaju'' pse, dobro pazi jer se cesto desava da ti ''voljeni'' ljubimci zavrse na ulici jer su djeci dosadili a roditelji nemaju vremena..jer onda je bolje i humanije pokloniti im stene nadjeno na ulici jer i ono mnogo ljubavi pruza...Dobro pazi kome ces ih pokloniti..

Jos jednom SRETNO i javi nam kad dodju maleni na svijet, posalji nam slike i mozda i mi mozemo pomoci u odabiru porodice za njih:)
Tnx Alice. :-D
Lady Saray

Post by Lady Saray »

baby_angel wrote: Elem hocu da kazem radije bi da nemaju papire pa da to stene koje ide meni poklonim nekome ko ce ga zaista voljeti a ne moze sebi da ga priusti... Nego da ga prodam nekome kome ce sluziti kao trofej i da nekome moze reci da ima psa...
meni meni meni! :kiss: pik moj! :D
Post Reply