Hvala i pozdrav.
Parenje Nj.O.
Moderator: anex
- baby_angel
#1 Parenje Nj.O.
Hello svima. Zanima me da li neko slucajno zna da li je dozvoljeno parenje dugodlakih i kratkodlakih Njemackih ovcara?
Hvala i pozdrav.
Hvala i pozdrav.
- The Nightwatchman
ako ima ljubavi, nije bitno kako ko izgleda 
- baby_angel
Ma i ja isto...
A dobili smo bracnu ponudu, kuja je prelijepa, i bas mi se svidja sto je cupava 
-
_BosanaC
Sad sam zvao ciku od kojeg sam uzeo cuku, i on kaze da je to cak najbolja kombinacija. Valjda nema razloga da lazebaby_angel wrote:Ma i ja isto...A dobili smo bracnu ponudu, kuja je prelijepa, i bas mi se svidja sto je cupava
- baby_angel
Ti mene obradova pravo, i onda nazovem kinoloski savez_BosanaC wrote:Sad sam zvao ciku od kojeg sam uzeo cuku, i on kaze da je to cak najbolja kombinacija. Valjda nema razloga da lazebaby_angel wrote:Ma i ja isto...A dobili smo bracnu ponudu, kuja je prelijepa, i bas mi se svidja sto je cupava
Iskreno, meni to nije toliko ni bitno, ali sad moram zvati ovog lika sto je zemska njegova, jer ipak je on taj kome ostaje citavo leglo da proda
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
zar ti kao mama od buduceg oca nemas pravo na jedno stene?baby_angel wrote:Ti mene obradova pravo, i onda nazovem kinoloski savez_BosanaC wrote:Sad sam zvao ciku od kojeg sam uzeo cuku, i on kaze da je to cak najbolja kombinacija. Valjda nema razloga da lazebaby_angel wrote:Ma i ja isto...A dobili smo bracnu ponudu, kuja je prelijepa, i bas mi se svidja sto je cupava
I oni kazu da je dugodlaki Nj.O. van tipa, i da kao takav podlijeze automatskoj diskvalifikaciji, i da stenci ne mogu imati papire
![]()
Iskreno, meni to nije toliko ni bitno, ali sad moram zvati ovog lika sto je zemska njegova, jer ipak je on taj kome ostaje citavo leglo da proda
- baby_angel
Ma vjerovatno covjek zna sta prica, ipak se on toliko godina bavi tim psima. Hvala ti za trud_BosanaC wrote:I da, po mogucnosti da su oboje ocjenjeni i da im se ocjene slazu te da oboje imaju papire kako bi se isti mogli izvaditi i za stenad, i to je to.
- baby_angel
Ima papire, i sta je ova mlada iz kinoloskog saveza mislila pod tim sto je rekla mi je upitno_BosanaC wrote:Pa cekaj sad, jel' ta zenka ima papire?
Ja svojim ocima gledao dugodlaku zenku kako pobjedi na CACIB-u
Ipak vise vjerujem ljudima koji se bave tim psima, a nazvacu i Elvira kasnije da ga pitam, hvala _BosanaC
I Miwci, da , imam i ja pravo na jedno
-
mIRCerka
odaberi najmanje napufnastijebaby_angel wrote:Ima papire, i sta je ova mlada iz kinoloskog saveza mislila pod tim sto je rekla mi je upitno_BosanaC wrote:Pa cekaj sad, jel' ta zenka ima papire?
Ja svojim ocima gledao dugodlaku zenku kako pobjedi na CACIB-u![]()
Ipak vise vjerujem ljudima koji se bave tim psima, a nazvacu i Elvira kasnije da ga pitam, hvala _BosanaC![]()
- baby_angel
I bas hocu da je cupavomIRCerka wrote:odaberi najmanje napufnastijebaby_angel wrote:Ima papire, i sta je ova mlada iz kinoloskog saveza mislila pod tim sto je rekla mi je upitno_BosanaC wrote:Pa cekaj sad, jel' ta zenka ima papire?
Ja svojim ocima gledao dugodlaku zenku kako pobjedi na CACIB-u![]()
Ipak vise vjerujem ljudima koji se bave tim psima, a nazvacu i Elvira kasnije da ga pitam, hvala _BosanaC![]()
-
_BosanaC
Joj ti pitala mladu
Pa mlada se ni u posti ni za sta ne pita
I albino (bijeli) njemacki ovcar je vantipski, ali svako stene isto, a papiri se izdaju bez da neko pregleda stenad, znaci donosis u savez samo rodovnike majke i oca i to je to...
I da mi je fakat vidjeti kako ce mlada na stenetu cija oba roditelja imaju papire odokativnom metodom prije godine dana skontati jel' kratkodlako ili dugodlako
I albino (bijeli) njemacki ovcar je vantipski, ali svako stene isto, a papiri se izdaju bez da neko pregleda stenad, znaci donosis u savez samo rodovnike majke i oca i to je to...
I da mi je fakat vidjeti kako ce mlada na stenetu cija oba roditelja imaju papire odokativnom metodom prije godine dana skontati jel' kratkodlako ili dugodlako
-
mIRCerka
Jel to diskriminejsn_BosanaC wrote:Joj ti pitala mladuPa mlada se ni u posti ni za sta ne pita
![]()
![]()
![]()
-
_BosanaC
Jok ba, nego opet pogresna mlada na pogresnom radnom mjestumIRCerka wrote:Jel to diskriminejsn_BosanaC wrote:Joj ti pitala mladuPa mlada se ni u posti ni za sta ne pita
![]()
![]()
![]()
-
Alica
ako ces ih prodavati i koristiti za izlozbe onda se dobro raspitaj da li je dozvoljeno krizanje...
pogledaj link
http://www.pasoddy.com/dog/German%20Shepherd%20Dog.htm
pogledaj link
http://www.pasoddy.com/dog/German%20Shepherd%20Dog.htm
- Phia
Ako se ne varam ukoliko je ona čistokrvno kratkodlaka znači nema u generacijama prije dugu dlaku onda bi njen gen trebao nadvladati pošto kratkodlaki gen važi kao dominantan nad dugodlakim.Ali nadvladao bi samo vizuelno dok bi mladi u sebi nosili dugodlaki gen koji bi u idućim generacijama ukoliko bi se miješao sa dugodlakim mogao doći do izražaja.. 
- baby_angel
Ljudi hvala svima, cura ima papire i bila na izlozbama i odlicnim ocjenjena, jer nije tipicno dugodlaka nego samo iza uski, i ima kitnjastiji rep, ali nosi gen sigurno. Ipak sam odlucila da ih pokusamo upariti, jer nisu meni licno toliko ni bitni papiri, mada je moj pas sto se izlozbi i papira tice sve obavio...
Elem hocu da kazem radije bi da nemaju papire pa da to stene koje ide meni poklonim nekome ko ce ga zaista voljeti a ne moze sebi da ga priusti... Nego da ga prodam nekome kome ce sluziti kao trofej i da nekome moze reci da ima psa...
Elem hocu da kazem radije bi da nemaju papire pa da to stene koje ide meni poklonim nekome ko ce ga zaista voljeti a ne moze sebi da ga priusti... Nego da ga prodam nekome kome ce sluziti kao trofej i da nekome moze reci da ima psa...
-
Alica
E kad je tako..onda SRETNO...neka ti maleni dobiju dobar dom pun njeznosti i ljubavi...i moze jedan savjet-ako vidis da roditelji se javljaju jer njihova djeca ''obozavaju'' pse, dobro pazi jer se cesto desava da ti ''voljeni'' ljubimci zavrse na ulici jer su djeci dosadili a roditelji nemaju vremena..jer onda je bolje i humanije pokloniti im stene nadjeno na ulici jer i ono mnogo ljubavi pruza...Dobro pazi kome ces ih pokloniti..baby_angel wrote:Ljudi hvala svima, cura ima papire i bila na izlozbama i odlicnim ocjenjena, jer nije tipicno dugodlaka nego samo iza uski, i ima kitnjastiji rep, ali nosi gen sigurno. Ipak sam odlucila da ih pokusamo upariti, jer nisu meni licno toliko ni bitni papiri, mada je moj pas sto se izlozbi i papira tice sve obavio...
Jos jednom SRETNO i javi nam kad dodju maleni na svijet, posalji nam slike i mozda i mi mozemo pomoci u odabiru porodice za njih:)
- baby_angel
Tnx Alice.Alica wrote:E kad je tako..onda SRETNO...neka ti maleni dobiju dobar dom pun njeznosti i ljubavi...i moze jedan savjet-ako vidis da roditelji se javljaju jer njihova djeca ''obozavaju'' pse, dobro pazi jer se cesto desava da ti ''voljeni'' ljubimci zavrse na ulici jer su djeci dosadili a roditelji nemaju vremena..jer onda je bolje i humanije pokloniti im stene nadjeno na ulici jer i ono mnogo ljubavi pruza...Dobro pazi kome ces ih pokloniti..baby_angel wrote:Ljudi hvala svima, cura ima papire i bila na izlozbama i odlicnim ocjenjena, jer nije tipicno dugodlaka nego samo iza uski, i ima kitnjastiji rep, ali nosi gen sigurno. Ipak sam odlucila da ih pokusamo upariti, jer nisu meni licno toliko ni bitni papiri, mada je moj pas sto se izlozbi i papira tice sve obavio...
Jos jednom SRETNO i javi nam kad dodju maleni na svijet, posalji nam slike i mozda i mi mozemo pomoci u odabiru porodice za njih:)
- Lady Saray
meni meni meni!baby_angel wrote: Elem hocu da kazem radije bi da nemaju papire pa da to stene koje ide meni poklonim nekome ko ce ga zaista voljeti a ne moze sebi da ga priusti... Nego da ga prodam nekome kome ce sluziti kao trofej i da nekome moze reci da ima psa...