Paravac u Izrael, na otvaranje muzeja o Holokaustu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
zzzzz

#1 Paravac u Izrael, na otvaranje muzeja o Holokaustu

Post by zzzzz »

Ako gospodin Finci ovo presuti, onda je obican licemjer.
Zasto Finci?
Mislim da niko nema takav uticaj a ni obavezu da reaguje na ovo putovanje, jer je to omalovazavanje svih zrtava II Svjetskog Rata.
Zgrazavao se (s pravom) na Fatmirovo citiranje revizionista Holokausta, i poredio to sa negiranjem genocida u Srebrenici.
Vidjet cemo da li je i on jedan u nizu onih kojima tudje zrtve nemaju dovoljnu "tezinu", vrijednu njihove reakcije.
Last edited by zzzzz on 21/02/2005 22:12, edited 1 time in total.
pitt

Post by pitt »

De nam pojasni...ne bilo ti zapovjedjeno :D:D
zzzzz

Post by zzzzz »

Ne znam sta ti je nejasno :?

Nije tako davno bio "okrsaj" Finci-Fatmir na NTV Hayat. Finci je govorio, izmedju ostalog, o omalovazavanju zrtava u BiH negiranjem Holokausta.

Slazem se sa njegovom konstatacijom, ali moram reci i da je Paravcev odlazak u Izrael omalovazavanje zrtava Holokausta kao i zrtava cetnickog terora 41'-45'.
pitt

Post by pitt »

Pa nisi bio spomenuo ko ide u Izrael :( Tu si me zijanio bio :D
zzzzz

Post by zzzzz »

pitt wrote:Pa nisi bio spomenuo ko ide u Izrael :( Tu si me zijanio bio :D
Rekoh, dovoljno ga je spomenuti u naslovu (i to je puno)
pitt

Post by pitt »

Ma nije vala. Njega kad spomenes moras uvijek naglasiti da mu je nevidljiva subara na glavi. Da niko to ne zaboravi :D
Zio

Post by Zio »

iz istorijske perspektive imas pravo, paravac-ponosni potomak cetnika saveznika nacista- ne bi trebao ici na otvaranje muzeja holokausta cije su zrtve jevreji. iz savremene perspektive ima tu neka paralela, izraelski neprijatelji su muslimani, a paravac je ponosan sto je cetnik i samim tim krvnik muslimana
Harrys

Post by Harrys »

ZZZZZZ,na kojoj je funkcija sada Paravac,i kom svojstvu ide na otvaranje muzeja.
Koliko mi je poznato u Izrealu vec od davnih davnina ima muzej o Holokaustu.
sekiracija1

Post by sekiracija1 »

Nije ovo nista cudna pojava ako se posmatra kroz moju prizmu:KRSCANSKI RAT UZIMA SVE VISE MAHA :-)
Ovo je trazenje blagoslova od bratije Jevreja za zlocine pocinjene nad Muslimanima Balkana :x
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Sve to stoji!
I da takav covjek ne treba u Moskvu na proslavu 60-te godisnjice pobjede nad fasizmom i da ne treba na komemoraciju povodom zrtava holokausta, ali, ne cini li vam se da je malo previse ocekivati od gradjanina Fincija da slaze frku sto cetnik Paravac ide na jedan takav skup (a vjerujem da ce Finci i kao gradjanin i kao predsjednik jevrejske zajednice i reci koju o tome!), a u isto vreijeme ne traziti i ne zahtijevati od ostale dvojice clanova Predsjednistva BiH da nesto urade da nam jednog takvog sklone sa cela drzave?
Ili im mozda i ne smeta sto je on takav? :roll:
Ne bi me puno cudilo...

I zato, oprostite, ali sve je to malo - nisko! Onako - hinjski sto se kaze!
Ne moze se porediti reakcija gore navedenog Fincija na tekst jednog novinara sa reakcijom na (ne)rad predsjednika Predsjednistva Bosne i Hercegovine!

Uostalom, ako gradjanima Bosne i Hercegovine ne smeta sto im je predsjednik cetnik, zasto bi Finci sam ispravljao krivu Drinu?
I tako i tako nista kao pojedinac ne moze uraditi osim osuditi nesto takvo!

Samo da ne prodje kao Lagumdzija koji se poklonio pred onim zidom...

Arshini nasi - bosanski!
Harrys

Post by Harrys »

Vodenjak,brzi si od mene, :lol: :lol:
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Harrys wrote:Vodenjak,brzi si od mene, :lol: :lol:
Gotov si, strance! :D :D

Image
digger

Post by digger »

sekiracija1 wrote:Ovo je trazenje blagoslova od bratije Jevreja za zlocine pocinjene nad Muslimanima Balkana :x
Ako Paravca smatras cetnikom (ja nemam pojma sta je on bio), koji ide kao zvanican BH predstavnik na najvazniji istorijski dan u novijoj jevrejskoj istoriji, i smatras da su cetnici i jevreji "bratija" koji su cinili zlocine protiv "Muslimana Balkana," onda ti operises na ovom forumu van svake ljudske kategorije.

Da si samo igorant, ova tvoja recenica ne bi sadrzala kombinaciju besmislenih elemenata od kojih se svakom normalnom covjeku dize kosa na glavi. Da si obican idiot, vjerovatno ne bi znao kako da utipkas ovakve bljuvotine.

Ko ti daje pravo da koristis vjeru na ovaj nacin? To te islam nije ucio. To te niko normalan u BiH ne bi ucio. Ko si i gdje si ostavio svoj obraz i humanost, to vjerovatno ni sam ne znas.

Ako si mi zemljak, bas me je sramota.
DiplomataSaSela

Post by DiplomataSaSela »

Vodenjak wrote: Uostalom, ako gradjanima Bosne i Hercegovine ne smeta sto im je predsjednik cetnik, zasto bi Finci sam ispravljao krivu Drinu?

!
Bezze ti je ovo Vodenjak.Naravno da smeta svima,barem onima koji se osjecaju gradjanima BiH,ali kako promijemiti,daj nam ideju.
A Finci,sumnjam da se puno sekira oko ovoga
Toozla

Post by Toozla »

DNA0211 wrote::-? :-? :-?

Paravac-Finci
Dva pola istog stapa.
ooo....naj pametniji i naj prosvjeceniji u bosnjaka nas je ponovo pocastio svojim prisustvom....

:D ...hvala na podjeljenoj mudrosti... :D

ps - kako ti je noj...
Vodenjak

Post by Vodenjak »

DiplomataSaSela wrote:
Vodenjak wrote: Uostalom, ako gradjanima Bosne i Hercegovine ne smeta sto im je predsjednik cetnik, zasto bi Finci sam ispravljao krivu Drinu?

!
Bezze ti je ovo Vodenjak.Naravno da smeta svima,barem onima koji se osjecaju gradjanima BiH,ali kako promijemiti,daj nam ideju.
A Finci,sumnjam da se puno sekira oko ovoga
:-) :-) :-) :-)

Znas ti vrlo dobro sta sam ja mislio ovim....
Paralela je u pitanju i zahtjevi koji se stavljaju na svakog drugog samo ne na nas same!
Post Reply