Paravac u Izrael, na otvaranje muzeja o Holokaustu
-
zzzzz
#1 Paravac u Izrael, na otvaranje muzeja o Holokaustu
Ako gospodin Finci ovo presuti, onda je obican licemjer.
Zasto Finci?
Mislim da niko nema takav uticaj a ni obavezu da reaguje na ovo putovanje, jer je to omalovazavanje svih zrtava II Svjetskog Rata.
Zgrazavao se (s pravom) na Fatmirovo citiranje revizionista Holokausta, i poredio to sa negiranjem genocida u Srebrenici.
Vidjet cemo da li je i on jedan u nizu onih kojima tudje zrtve nemaju dovoljnu "tezinu", vrijednu njihove reakcije.
Zasto Finci?
Mislim da niko nema takav uticaj a ni obavezu da reaguje na ovo putovanje, jer je to omalovazavanje svih zrtava II Svjetskog Rata.
Zgrazavao se (s pravom) na Fatmirovo citiranje revizionista Holokausta, i poredio to sa negiranjem genocida u Srebrenici.
Vidjet cemo da li je i on jedan u nizu onih kojima tudje zrtve nemaju dovoljnu "tezinu", vrijednu njihove reakcije.
Last edited by zzzzz on 21/02/2005 22:12, edited 1 time in total.
-
zzzzz
Ne znam sta ti je nejasno
Nije tako davno bio "okrsaj" Finci-Fatmir na NTV Hayat. Finci je govorio, izmedju ostalog, o omalovazavanju zrtava u BiH negiranjem Holokausta.
Slazem se sa njegovom konstatacijom, ali moram reci i da je Paravcev odlazak u Izrael omalovazavanje zrtava Holokausta kao i zrtava cetnickog terora 41'-45'.
Nije tako davno bio "okrsaj" Finci-Fatmir na NTV Hayat. Finci je govorio, izmedju ostalog, o omalovazavanju zrtava u BiH negiranjem Holokausta.
Slazem se sa njegovom konstatacijom, ali moram reci i da je Paravcev odlazak u Izrael omalovazavanje zrtava Holokausta kao i zrtava cetnickog terora 41'-45'.
-
Zio
iz istorijske perspektive imas pravo, paravac-ponosni potomak cetnika saveznika nacista- ne bi trebao ici na otvaranje muzeja holokausta cije su zrtve jevreji. iz savremene perspektive ima tu neka paralela, izraelski neprijatelji su muslimani, a paravac je ponosan sto je cetnik i samim tim krvnik muslimana
-
sekiracija1
Nije ovo nista cudna pojava ako se posmatra kroz moju prizmu:KRSCANSKI RAT UZIMA SVE VISE MAHA
Ovo je trazenje blagoslova od bratije Jevreja za zlocine pocinjene nad Muslimanima Balkana
Ovo je trazenje blagoslova od bratije Jevreja za zlocine pocinjene nad Muslimanima Balkana
- Vodenjak
Sve to stoji!
I da takav covjek ne treba u Moskvu na proslavu 60-te godisnjice pobjede nad fasizmom i da ne treba na komemoraciju povodom zrtava holokausta, ali, ne cini li vam se da je malo previse ocekivati od gradjanina Fincija da slaze frku sto cetnik Paravac ide na jedan takav skup (a vjerujem da ce Finci i kao gradjanin i kao predsjednik jevrejske zajednice i reci koju o tome!), a u isto vreijeme ne traziti i ne zahtijevati od ostale dvojice clanova Predsjednistva BiH da nesto urade da nam jednog takvog sklone sa cela drzave?
Ili im mozda i ne smeta sto je on takav?
Ne bi me puno cudilo...
I zato, oprostite, ali sve je to malo - nisko! Onako - hinjski sto se kaze!
Ne moze se porediti reakcija gore navedenog Fincija na tekst jednog novinara sa reakcijom na (ne)rad predsjednika Predsjednistva Bosne i Hercegovine!
Uostalom, ako gradjanima Bosne i Hercegovine ne smeta sto im je predsjednik cetnik, zasto bi Finci sam ispravljao krivu Drinu?
I tako i tako nista kao pojedinac ne moze uraditi osim osuditi nesto takvo!
Samo da ne prodje kao Lagumdzija koji se poklonio pred onim zidom...
Arshini nasi - bosanski!
I da takav covjek ne treba u Moskvu na proslavu 60-te godisnjice pobjede nad fasizmom i da ne treba na komemoraciju povodom zrtava holokausta, ali, ne cini li vam se da je malo previse ocekivati od gradjanina Fincija da slaze frku sto cetnik Paravac ide na jedan takav skup (a vjerujem da ce Finci i kao gradjanin i kao predsjednik jevrejske zajednice i reci koju o tome!), a u isto vreijeme ne traziti i ne zahtijevati od ostale dvojice clanova Predsjednistva BiH da nesto urade da nam jednog takvog sklone sa cela drzave?
Ili im mozda i ne smeta sto je on takav?
Ne bi me puno cudilo...
I zato, oprostite, ali sve je to malo - nisko! Onako - hinjski sto se kaze!
Ne moze se porediti reakcija gore navedenog Fincija na tekst jednog novinara sa reakcijom na (ne)rad predsjednika Predsjednistva Bosne i Hercegovine!
Uostalom, ako gradjanima Bosne i Hercegovine ne smeta sto im je predsjednik cetnik, zasto bi Finci sam ispravljao krivu Drinu?
Samo da ne prodje kao Lagumdzija koji se poklonio pred onim zidom...
Arshini nasi - bosanski!
-
digger
Ako Paravca smatras cetnikom (ja nemam pojma sta je on bio), koji ide kao zvanican BH predstavnik na najvazniji istorijski dan u novijoj jevrejskoj istoriji, i smatras da su cetnici i jevreji "bratija" koji su cinili zlocine protiv "Muslimana Balkana," onda ti operises na ovom forumu van svake ljudske kategorije.sekiracija1 wrote:Ovo je trazenje blagoslova od bratije Jevreja za zlocine pocinjene nad Muslimanima Balkana :x
Da si samo igorant, ova tvoja recenica ne bi sadrzala kombinaciju besmislenih elemenata od kojih se svakom normalnom covjeku dize kosa na glavi. Da si obican idiot, vjerovatno ne bi znao kako da utipkas ovakve bljuvotine.
Ko ti daje pravo da koristis vjeru na ovaj nacin? To te islam nije ucio. To te niko normalan u BiH ne bi ucio. Ko si i gdje si ostavio svoj obraz i humanost, to vjerovatno ni sam ne znas.
Ako si mi zemljak, bas me je sramota.
- DiplomataSaSela
Bezze ti je ovo Vodenjak.Naravno da smeta svima,barem onima koji se osjecaju gradjanima BiH,ali kako promijemiti,daj nam ideju.Vodenjak wrote: Uostalom, ako gradjanima Bosne i Hercegovine ne smeta sto im je predsjednik cetnik, zasto bi Finci sam ispravljao krivu Drinu?
!
A Finci,sumnjam da se puno sekira oko ovoga
- Vodenjak
DiplomataSaSela wrote:Bezze ti je ovo Vodenjak.Naravno da smeta svima,barem onima koji se osjecaju gradjanima BiH,ali kako promijemiti,daj nam ideju.Vodenjak wrote: Uostalom, ako gradjanima Bosne i Hercegovine ne smeta sto im je predsjednik cetnik, zasto bi Finci sam ispravljao krivu Drinu?
!
A Finci,sumnjam da se puno sekira oko ovoga
Znas ti vrlo dobro sta sam ja mislio ovim....
Paralela je u pitanju i zahtjevi koji se stavljaju na svakog drugog samo ne na nas same!