Paranormalno ?!?

Rasprave o filozofskim temama.
no_one_knows

#1 Paranormalno ?!?

Post by no_one_knows »

Ljudi vijekovima sve neobjasnjive i nelogicne pojave nazivaju zlim, jer je u nasoj naravi da se bojimo nepoznatog i ne objasnjenog. Postoji milion slika i snimaka kao o nekim neobjasnjenim pojavama od kojih je vecina lazna ali ope nadje se nekad nesto pa se zapitate jeli stvarno ili istinito.

kako sve to vi objasnjavate ? Sta je za vas, prizivanje duhova, astralna projekcija, nekromancija? vjerujete li u paranormalno?

koga zanima tema evo jedan zgodan link http://istineoduhovima.blogger.ba/

i preporucio bih da se pogleda film paranormal activity (ili ako stvarno mislite da vam nijedan horror nemoze poremetiti san, e onda probajte ovo) http://www.divxden.com/r2aeyfuwb3q7/qfn ... .flv.html#

Bjezim sad, na pola filma sam :run:

EDIT:
omg ako gledate ovaj film, ni slucajno nemojte da gledate u polumracnoj sobi i sa slusalicama :D :run:
BIONA

#2 Re: Paranormalno ?!?

Post by BIONA »

Iskreno, meni je taj paranormal activity bio malo dosadan jer je razvucen film, i nista se ne dogadja u medjuvremenu!
Meni je 10 x bio gori blairwitch project, e od njega mi se nesto nije spavalo :skoljka: :mrgreen:
bingov buraz

#3 Re: Paranormalno ?!?

Post by bingov buraz »

no_one_knows wrote: EDIT:
omg ako gledate ovaj film, ni slucajno nemojte da gledate u polumracnoj sobi i sa slusalicama :D :run:
Bas tako sam i gledao i nista :mrgreen: slazem se da vjestica iz Blera jeziviji film duplo
BSn

#4 Re: Paranormalno ?!?

Post by BSn »

Meni se kod tog filma svidja upotreba amaterske kamere. Nekako si "blize" likovima i radnji. Inace, nemam problema s spavanjem poslije takvih filmova. Obicno "navijam" za ubicu, tako da se potpuno uzivim u film, al' s kontra-strane. :D

E da. Nakon pogledanog filma sam mirno zasp'o.

A Vjestice iz Blera - sto sam se tek tu ismij'o. Grancice pred satorom i ostali folovi. :D
Shoshana

#5 Re: Paranormalno ?!?

Post by Shoshana »

U sustini ne vjerujem ni u kakve duhove, astralne projekcije i slicne stvari. Vjerujem da se tu i tamo dogadjaju stvari koje nismo u stanju objasniti. Takodje vjerujem da ima ljudi koji imaju neke sposobnosti koje mi ostali vjerovatno nemamo. Da li se radi o atavizmu ili o spontanoj mutaciji - ne znam. No ,definitivno sam ubjedjena da se sve paranormalne pojave odvijaju u nasim glavama. Cak sam sklona donekle dati podrsku Jungovim razmisljanjima, prilagodjeno novom vremenu i novim saznanjima. Cak je, cini mi se dokazano da se neka 'sjecanja' mogu naslijediti (ukoliko se dobro sjecam, radi se o celijama koje su u stanju prepoznati bolest sa kojom su se sretali njihovi preci), a i procesualna memorija, ili kako se to vec zove kod nas, ono sto ponekad nazivamo instinktima, je barem djelimicno, neka vrsta naslijedjene memorije. Ali odatle pa do vjerovanja u duhove postoji toliki broj stvari u koje bi trebalo vjerovati - edabi ti duhovi izgledali imalo logicni - da ja stvarno ne mogu :D
SanskiBiser

#6 Re: Paranormalno ?!?

Post by SanskiBiser »

Nakon ovog filma meni vise nijedan film nije mogao biti strasan :roll:

( Inace je TV film i nije bilo kino distribucije, mogao se dici u video klubovima, kaseta isla od ruke do ruke a ko je imao mladjeg brata ili sestru znao im je podvaliti pod djeciji film...u fazonu ; ovo je nastavak Goonies 8-) :evil: )

Fair Life

#7 Re: Paranormalno ?!?

Post by Fair Life »

Pitali Muju kakvu bi zenu htio imati...

"Paranormalnu."

"Zasto paranormalnu?"

"Da ima para i da je normalna."
Obuca9

#8 Re: Paranormalno ?!?

Post by Obuca9 »

Pa strašniji je "Kod amidže Idriza", nego "Paranormal activity". Da nema one zadnje scene kad se baci u kameru, ono ne bi ni bio horor...
Prozor

#9 Re: Paranormalno ?!?

Post by Prozor »

haj ne zezaj film je bio horror i to dobar. teško me mogu prepasti horror filmovi i kad ih gledam baš tražim da budu extra i paranormal je svakako ispunio očekivanja. ne kažem da je bio kakvim ga opisuju, većina filma je ipak napetost i očekivanje ali koji horror nije? genijalnost je u stilu snimanja i savršenoj glumi glumaca.
tambura

#10 Re: Paranormalno ?!?

Post by tambura »

paranormalna aktivnost... film za strasljive osobe, koji se trzaju na svaku prizvuk... u ctavom folmu imaju dvije scene koje se mogu nazvati strasnim i to na samom kraju, ostalo je neshto poput velikog brata :D

svakako ne preporucujem da gledate... dzaba gubite vrijeme :D :D
sheilak

#11 Re: Paranormalno ?!?

Post by sheilak »

hz__semir wrote:Pa strašniji je "Kod amidže Idriza", nego "Paranormal activity". Da nema one zadnje scene kad se baci u kameru, ono ne bi ni bio horor...
"Kod amidze Idriza" je na mahove zaista spooky. :-D

Ali meni je najveca shega kad oni timovi idu lafo istrazivati napustene kuce, zatvore, bolnice :-D Svaki put navijam da ih fakat nesto napadne. :D
statix

#12 Re: Paranormalno ?!?

Post by statix »

Nakon pogledanog Shinninga imam problem da se prepadnem, pa mi shega svi horori, tako da ih i ne uzimam vise.
Kako se prepasti poslije onakve uloge i price?
Image
agent_zero

#13 Re: Paranormalno ?!?

Post by agent_zero »

SanskiBiser wrote:Nakon ovog filma meni vise nijedan film nije mogao biti strasan :roll:
Također, definitivno jedan od namučnijih za gledati :lol:
Prozor

#14 Re: Paranormalno ?!?

Post by Prozor »

statix wrote:Nakon pogledanog Shinninga imam problem da se prepadnem, pa mi shega svi horori, tako da ih i ne uzimam vise.
Kako se prepasti poslije onakve uloge i price?
Image
Shinning je bio toliko dosadan da nisam mogao vjerovati. Ama nikako ne mogu skontati kako to može nekoga prepasti. Hajde 80-ih ali danas :roll:
Prozor

#15 Re: Paranormalno ?!?

Post by Prozor »

tambura wrote:paranormalna aktivnost... film za strasljive osobe, koji se trzaju na svaku prizvuk... u ctavom folmu imaju dvije scene koje se mogu nazvati strasnim i to na samom kraju, ostalo je neshto poput velikog brata :D

svakako ne preporucujem da gledate... dzaba gubite vrijeme :D :D
pa hajde šta preporučuješ? Nemoj samo neke lijeve alternativne filmovi što ih je kao cool smatrati za dobre ili neku klasiku kao Psycho.
Cholina_Lokica

#16 Re: Paranormalno ?!?

Post by Cholina_Lokica »

paranormal activity nekome strasan :-) :-) :-) ono mi je glupost nevidjena...

a samo cu da kazem "exorcism of emily rose"...
Prozor

#17 Re: Paranormalno ?!?

Post by Prozor »

jedan od najgorih horrora ikada je drag me to hell, toliko loše i loša glumica da je smiješno.....
therrarrius

#18 Re: Paranormalno ?!?

Post by therrarrius »

Vidim da i ovdje ljudi jos uvjek nisu nadosli na cinjenicu da postoje DRUGACIJI UKUSI. :run:
covjek_sam_zeno

#19 Re: Paranormalno ?!?

Post by covjek_sam_zeno »

jedan period me uhvatio pa istraživao paranormalno...isao sam na sense derviša, gledao isjerivanja đavola, šejtana (svašta sam vidio! :shock: ) pratio "na rubu znanosti" pronalazio po netu svega i svačega, čitao "para" literaturu i kad sam utažio žeđ skontah da ja nikakve koristi nemam od toga ako neću od tog živiti i ako neću voliti svoje zanimanje :D toliko "normalnih" interesantnih pojava ima da za ove "para" ni nema potrebe :D
bingov buraz

#20 Re: Paranormalno ?!?

Post by bingov buraz »

babyline wrote:
bingov buraz wrote:
no_one_knows wrote: EDIT:
Bas tako sam i gledao i nista :mrgreen: slazem se da vjestica iz Blera jeziviji film duplo
i meni je blair witch bio gori, a u stvari ufuravanje zesce...
Pa dobro kad sam prvi put gledao kruzila je prica da je film autentican pa mozda zato taj osjecaj.
beautifullshinyb.

#21 Re: Paranormalno ?!?

Post by beautifullshinyb. »

pa ako inace ne vjerujete u paranormalne pojave, normalno da vam nije strasno...
meni je bilo, nisam nocima mogla sama spavati (inace sama zivim)tj, tako da sam morala imati drustvo :D

i sad kad ga se sjetim, osjetim straaah :roll:
Prozor

#22 Re: Paranormalno ?!?

Post by Prozor »

ovo je PARANORMALNO :lol: :lol: :lol:

shtula

#24 Re: Paranormalno ?!?

Post by shtula »

patern in movies

Inception - Avatar - Gamer - Hulk vs - Robots

Robots vise Biblija 21 stoljeca
Cinik

#25 Re: Paranormalno ?!?

Post by Cinik »

Hah, vi ocigledno ne znate sta su dobri horori/trileri.
Locked