Ofsajd se maše tek u trenutku kada igrač koji se nalazio u ofsajd poziciji dođe u kontakt s loptom. Ovaj koji je skočio i fulio loptu glavom nije došao u kontakt s loptom, a obrati pažnju na pomocnika i trenutak kada dize zastavicu, kada je Valdes primi, a ne kada ovaj promaši.LSD wrote:Sve tacno sem ovog detalja...ono je bila cista ofsajd pozicija i pravilna procijena sudija.hz__semir wrote:Odličan potez sudije kod vraćanja penala Špancima, ali ne mogu da vjerujem da nije isto uraido i Portugalcima, kad su četvorica Španaca prišla lopti na manje od 9,15m u trenutku šuta.
Takodjer mislim da sudija nije imao namjeru nikom pomoci veceras i smiješno je reći da je zahvaljujući njemu Španija otišla dalje.
Večeras je napravio nekoliko sjajnih i pravednih odluka:
- Penal za Paragvaj
- Penal za Španiju
- Ponavljanje penala za Španiju
Ali i nekoliko grešaka:
- Čist gol Paragvaja poništio
- Nije ponovio penal za Pargvaj
- Nije svirao očit penal za Španiju
Da je "navijao" za Španiju, nit bi sviro penal Paragvajcima, niti bi ponovio penal Alonsu, a i jedva bi doceko da ponovo pokaze na bijelu tacku nakon faula nad Fabregasom.
Paragvaj - Španija
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Obuca9
#126 Re: Paragvaj - Španija
-
LSD
#127 Re: Paragvaj - Španija
Ne pricamo sad o tome KAD je trebao linijski sudija mahati, vec o tome jeli ili nije ofsajd...a ovaj klip jasno pokazuje da je u pitanju ocigedna ofsajd pozicija...Cardoso je pola metra u ofsajd poziciji u trenutku kad je ovaj poslao loptu prema njemu...sad što je lopta njega preletila i došla do Valdeza (koji realno nije bio u ofsajdu) to nikako ne mjenja stvar....ovo je ofsajd i nije poništen cist gol Paragvaju, vec pravilna sudijska odluka.
Last edited by LSD on 04/07/2010 02:48, edited 1 time in total.
- Dammme
#128 Re: Paragvaj - Španija
Danas odoh kod jarana na Dobrinju gledati tekmu i ova njegova kablovska pušta Afroviziju koja se emituje na HRT-u 2.hz__semir wrote:Ofsajd se maše tek u trenutku kada igrač koji se nalazio u ofsajd poziciji dođe u kontakt s loptom. Ovaj koji je skočio i fulio loptu glavom nije došao u kontakt s loptom, a obrati pažnju na pomocnika i trenutak kada dize zastavicu, kada je Valdes primi, a ne kada ovaj promaši.LSD wrote:Sve tacno sem ovog detalja...ono je bila cista ofsajd pozicija i pravilna procijena sudija.hz__semir wrote:Odličan potez sudije kod vraćanja penala Špancima, ali ne mogu da vjerujem da nije isto uraido i Portugalcima, kad su četvorica Španaca prišla lopti na manje od 9,15m u trenutku šuta.
Takodjer mislim da sudija nije imao namjeru nikom pomoci veceras i smiješno je reći da je zahvaljujući njemu Španija otišla dalje.
Večeras je napravio nekoliko sjajnih i pravednih odluka:
- Penal za Paragvaj
- Penal za Španiju
- Ponavljanje penala za Španiju
Ali i nekoliko grešaka:
- Čist gol Paragvaja poništio
- Nije ponovio penal za Pargvaj
- Nije svirao očit penal za Španiju
Da je "navijao" za Španiju, nit bi sviro penal Paragvajcima, niti bi ponovio penal Alonsu, a i jedva bi doceko da ponovo pokaze na bijelu tacku nakon faula nad Fabregasom.
Oko sokolovo(Mateo Beusan) kaže za ovaj slučaj da je ofsajd jer je igrač koji je bio u ofsajdu učestvovao u igri(bez obzira što nije dirao loptu). Nešto slično kao kad igrač u ofsajdu zakloni golmana ili mu zasmeta.
- Bosanski_kralj
#129 Re: Paragvaj - Španija
Drago mi je što je Španija prošla, jbg nek Evropljani idu dalje.
Ali definitvno najviše od svih ovih velikih reprezentacija Španija ima navijše sudijeks "pomoći", i to ne samo u nogmetu
Ali definitvno najviše od svih ovih velikih reprezentacija Španija ima navijše sudijeks "pomoći", i to ne samo u nogmetu
-
samo_ovaj_put
#130 Re: Paragvaj - Španija
ja sam gledao emisiju na ptc gdje je uvijek gost neki sudija karadzic
on kaze da je ovo ofsajd i objasnio isto kao ovaj sa hrta
a opet,meni se to ne uklapa nikako,jer ne sjecam se da je zbog ovakve situacije sviran ofsajd u utakmicama koje sam ja gledao nazad 3 godine
on kaze da je ovo ofsajd i objasnio isto kao ovaj sa hrta
a opet,meni se to ne uklapa nikako,jer ne sjecam se da je zbog ovakve situacije sviran ofsajd u utakmicama koje sam ja gledao nazad 3 godine
- jeza u ledja
#131 Re: Paragvaj - Španija
Tok utakmice i rezultat ocekivani.
Pokakim se ja na ovaj Paragvaj i njihovu igru koju gaje vec godinama. Da kazes, pa eto igrali su protiv jaceg, ali oni su ovako igrali i protiv Japana.
Sto se tice rasprave o ofsajdu, isti je bio, jer se ofsajd svira zbog igraca koji je aktivno uticao na igru, a ne zbog onog koji je 'dotakao loptu'. Jedina novost na ovom SP je to sto mahaci masu tek kad igrac primi loptu, a ne u trenutku kad mu je poslana. Ne znam koji je razlog za ovo, ali pretpostavljam da je zbog toga da se igra ne sjecka bez potrebe (jer se ofsajd prije dosudjivao i kada napadac ne uspije stici/dotaci loptu). Sada ako igrac ne prihvati loptu, nema potrebe da se isti sudi. Zbog toga mislim da je mahac,ispravno, mahao tek kad je Exxon Valdez
primio loptu, mada nije on taj koji je bio u ofsajdu. Da on nije bio tamo mahac ne bi ni podigao zastavicu, jer je onaj prvi igrac promasio loptu i ista bi otisla u gol aut.
No sto se tice penala....Prvo onaj penal na Villi je malo labav, al eto nije da kontakta nije bilo. Drugo, ne znam sto je koji kurac ponovio penal za Spaniju, a nije za Paragvaj, kad je u ovom drugom slucaju par Spanaca vec duboko bilo u 16-ercu, a u onom prvom tek su jedva presli liniju??? Drugo, onaj sto je faulirao Villu, valjda kao zadnji igrac treba dobiti crveni, a ne samo zuti?? (mada je to pravilo meni glupo al eto). Trece, nije dosudio jos jedan i vise nego ocigledan penal, nakon Alonsovog penala. Al eto, valjda mu glupo bilo da svira jos jedan.
Na kraju, zasluzeno Spanija ide dalje. Drago mi je da je patnja zavrsena u regularnom vremenu.
Torres....
Pokakim se ja na ovaj Paragvaj i njihovu igru koju gaje vec godinama. Da kazes, pa eto igrali su protiv jaceg, ali oni su ovako igrali i protiv Japana.
Sto se tice rasprave o ofsajdu, isti je bio, jer se ofsajd svira zbog igraca koji je aktivno uticao na igru, a ne zbog onog koji je 'dotakao loptu'. Jedina novost na ovom SP je to sto mahaci masu tek kad igrac primi loptu, a ne u trenutku kad mu je poslana. Ne znam koji je razlog za ovo, ali pretpostavljam da je zbog toga da se igra ne sjecka bez potrebe (jer se ofsajd prije dosudjivao i kada napadac ne uspije stici/dotaci loptu). Sada ako igrac ne prihvati loptu, nema potrebe da se isti sudi. Zbog toga mislim da je mahac,ispravno, mahao tek kad je Exxon Valdez
No sto se tice penala....Prvo onaj penal na Villi je malo labav, al eto nije da kontakta nije bilo. Drugo, ne znam sto je koji kurac ponovio penal za Spaniju, a nije za Paragvaj, kad je u ovom drugom slucaju par Spanaca vec duboko bilo u 16-ercu, a u onom prvom tek su jedva presli liniju??? Drugo, onaj sto je faulirao Villu, valjda kao zadnji igrac treba dobiti crveni, a ne samo zuti?? (mada je to pravilo meni glupo al eto). Trece, nije dosudio jos jedan i vise nego ocigledan penal, nakon Alonsovog penala. Al eto, valjda mu glupo bilo da svira jos jedan.
Na kraju, zasluzeno Spanija ide dalje. Drago mi je da je patnja zavrsena u regularnom vremenu.
Torres....
- Mikado
#132 Re: Paragvaj - Španija
Ofsajd je cist jer lopta je bila upucena prema Cardosu koji se nalazio u ofsajdu i nije uspio stici do lopte, ostalo je nebitno. Sudija ispravno postupio, ali slozio bih se sa semirom za penale.
U svakom slucaju sudjenje na ovom SP je i gore nego ono sa SP 2002 u Japanu i J. Koreji.
U svakom slucaju sudjenje na ovom SP je i gore nego ono sa SP 2002 u Japanu i J. Koreji.
- Mikado
#133 Re: Paragvaj - Španija
GRUPA Spanija - Svicarska 0:1
GRUPA Spanija - Honduras 2:0 (David Villa 2)
GRUPA Spanija - Cile 2:1 (David Villa, Andres Iniesta)
1/8 FINALA Spanija - Portugal 1:0 (David Villa)
1/4 FINALE Spanija - Paragvaj 1:0 (David Villa)
1/2 FINALE Spanija - Njemacka ? : ?
STRIJELCI:
5 golova
David Villa
1 gol
Andres Iniesta
STRIJELCI:
5 golova
David Villa
1 gol
Andres Iniesta
- Obuca9
#134 Re: Paragvaj - Španija
Nije uvedeno to pravilo mahanja u trenutku primanja lopte zbog "nesjeckanja" igre, nego je uveden iz razloga što je bilo dosta situacija u kojima dva igrača idu na loptu, jedan je bio u ofsajdu, a drugi je utrčao i nije bio u ofsajdu, ovaj prvi stane, drugi nastavi trčati i pokupi loptu i to je čista situacija, jer ovaj drugi nije bio u ofsajdu, a ovaj prvi nije dirao loptu, dakle nije se aktivirao i nije učestvovao u igri.jeza u ledja wrote:Sto se tice rasprave o ofsajdu, isti je bio, jer se ofsajd svira zbog igraca koji je aktivno uticao na igru, a ne zbog onog koji je 'dotakao loptu'. Jedina novost na ovom SP je to sto mahaci masu tek kad igrac primi loptu, a ne u trenutku kad mu je poslana. Ne znam koji je razlog za ovo, ali pretpostavljam da je zbog toga da se igra ne sjecka bez potrebe (jer se ofsajd prije dosudjivao i kada napadac ne uspije stici/dotaci loptu). Sada ako igrac ne prihvati loptu, nema potrebe da se isti sudi. Zbog toga mislim da je mahac,ispravno, mahao tek kad je Exxon Valdezprimio loptu, mada nije on taj koji je bio u ofsajdu. Da on nije bio tamo mahac ne bi ni podigao zastavicu, jer je onaj prvi igrac promasio loptu i ista bi otisla u gol aut.
Dakle gotovo slična situacija kao i sinoć.
- Zwanziger
#135 Re: Paragvaj - Španija
A jes mi odvratan ovaj Villa, ne mogu ga smisliti. Trebao je dobiti crveni protiv Hondurasa kad je bilo 1:0, pa bi bio kaznjen i narednu, pa sad ne bi imao 5 golova nego 3. Al to su "veliki" igraci i reprezentacije pa oni mogu s vremena na vrijeme opaliti samar.Mikado wrote:GRUPA Spanija - Svicarska 0:1
STRIJELCI:
5 golova
David Villa
1 gol
Andres Iniesta
- Baltazar_khan
- amar007
#137 Re: Paragvaj - Španija
Rekoh ja kurvestijaVruća navijačica Paragvaja ipak će trčati gola: "Bit će to nagrada igračima!"
LARISSA RIQUELME tijekom prvih nekoliko tjedana Svjetskog nogometnog prvenstva stekla je status najseksi navijačice na svijetu. Iako vatrena Paragvajka svoju reprezentaciju nije bodrila na tribinama u Južnoafričkoj Republici već u Asunciónu, glavnom gradu Paragvaja, nije ostala nezapažena, štoviše, osvanula je u gotovo svim tabloidima na svijetu.
Osim što je pažnju i poglede plijenila odličnom linijom i raskošnim oblinama, Larissa je dodatno zapalila svoje obožavatelje izjavom da će trčati gola ulicama glavnog grada ako Paragvaj pobijedi na SP-u. Samo nekoliko dana kasnije Paragvaj je izgubio utakmicu protiv Španjolske, što je rastužilo navijače reprezentacije, ali i one koji su jedva čekali da Larissa skine suvišne krpice sa sebe.
"Skinut ću se! To je najmanje što mogu učiniti za njih"
Ipak, lijepa navijačica danas je otkrila tamošnjim medijima da će se ipak skinuti, i to u zahvalu paragvajskoj reprezentaciji. "Skinut ću se! Bit će to nagrada igračima za sve što su napravili za našu zemlju. To je najmanje što mogu učiniti za njih", kaže Larissa.
- awekenings
#138 Re: Paragvaj - Španija
Ma neka trci .. ipak je to najmanje shto moze uraditi za igrache poclije poraza ... 
- cyprus
#139 Re: Paragvaj - Španija
Kad trči? Kad? Gdje će se to moć gledat?