Paragvaj - Španija
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Gandalf
#101 Re: Paragvaj - Španija
Ne volim defanzive i taktike svi na svoj gol - Paragvaj ne igra bunker već nešto što bi se moglo nazvati atomsko sklonište - u svakom slučaju odlična akcija Inieste i dvostativni gol Ville - suđenje katastrofa ali ovako nešto odgovara blateru i ostalim fifinim mafiozama.
- ratata
#102 Re: Paragvaj - Španija
Paragvaj odigrao za 10
a to sto raja voli da se igra za njih a ne za rezultat i taktiku to je sasvim druga prica. Paragvaj je zasluzio orden za vecerasnju partiju, Spanci ispod svakog nivoa, petljaju li petljaju s loptom sad da ih pitas sta su igrali ne bi znali i da ne bi onog sretnog gola Ville mogli su jos pet dana da petljaju, ali eto, nek im bude, al Paragvaj je sega-mega briljantan i organizovan 
- Mikado
#103 Re: Paragvaj - Španija
Gandalf wrote:Ne volim defanzive i taktike svi na svoj gol - Paragvaj ne igra bunker već nešto što bi se moglo nazvati atomsko sklonište - u svakom slučaju odlična akcija Inieste i dvostativni gol Ville - suđenje katastrofa ali ovako nešto odgovara blateru i ostalim fifinim mafiozama.
- amar007
#104 Re: Paragvaj - Španija
Ona je na prvenstvo dosla kao reklamni materijal...radostan dan wrote: Povuci riječ, pašće krv
Prije utakmice:

..i poslije

Na sisu nabacila rekalmu za AXE
- belafonte
#105 Re: Paragvaj - Španija
Hahahhah, evo covjek sve rekotodd_smith wrote:ja sada slusam intervju sa Casillasom i pita ga za penal, kaze vjezbao i najvise mu pomogao Reina, cak je isao na stranu koju mu Reina najvise govorio, mada sam ja za Casillasa a ne ReinuBaltazar_khan wrote:Kad ja govorim da je Kasiljas vrhunski golman koji sa pravom nosi broj 1 u Španiji, nađe se stručnjak kao što je @belafonte i izjavi da Reina treba da bude prvi golman Španske reprezentacije![]()
Zaslužena pobjeda Španije, jedva čekam polufinale i duel Njemačka - Španija, ima da frca na sve strane![]()
VAMOS ESPAÑA
Ne bih vise da prepadam djecu ovdje, ispadoh babaroga s youtube klipovima
- ultima_palabra
#106 Re: Paragvaj - Španija
Iker
maraVILLA
Ovo su utakmice na kojima se gradi timski duh...svaka čast i Paragvajcima, napravili su pravu bitku od ove utakmice i mogu biti ponosni...iako prezirem taj bunkeraški mentalitet
Nije ovo Španija koju sam navikao gledati, ali bolje nego da umiru u ljepoti i oproste se u osmini finala
Protiv Švaba će biti zajebano, Torresa na klupu preseliti
Nije ovo Španija koju sam navikao gledati, ali bolje nego da umiru u ljepoti i oproste se u osmini finala
Protiv Švaba će biti zajebano, Torresa na klupu preseliti
-
todd_smith
#107 Re: Paragvaj - Španija
jebga mozes ti pametovati ovdje, ali na kraju dana ipak je ono bio Casillasova odbranabelafonte wrote:
Hahahhah, evo covjek sve reko![]()
![]()
![]()
- ultima_palabra
#108 Re: Paragvaj - Španija
todd_smith wrote:jebga mozes ti pametovati ovdje, ali na kraju dana ipak je ono bio Casillasova odbranabelafonte wrote:
Hahahhah, evo covjek sve reko![]()
![]()
![]()
Reina je stabilniji golman, ali Iker je čovjek za velike stvari
-
todd_smith
#109 Re: Paragvaj - Španija
btw ne kontam neke argumente za offsajd ili slicno kada je golman Paragvaya trebao dobiti crveni zbog faula nad Fabregasom
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#110 Re: Paragvaj - Španija
Jos niko nije spomenuo glumca Vilju, toliko o dosljednosti
Dan danas se prica o Grossu i nepostojecem penalu, a ova Spanija realno ima vece padavicare nego Italija ikada 
-
todd_smith
#111 Re: Paragvaj - Španija
kad je gol, onda je offsajdAdmir_1984 wrote:Jos niko nije spomenuo glumca Vilju, toliko o dosljednostiDan danas se prica o Grossu i nepostojecem penalu, a ova Spanija realno ima vece padavicare nego Italija ikada
kada je penal, onda je simulacija
- Admir_1984
#112 Re: Paragvaj - Španija
Ofsajd ajd i jest, mada i da nije svirao ne bi pogrijeshio. Penal odglumljen samo tako, Vilja nije imao namjeru pogledati na gol nego samo kako ce pasti. Al posto on nije Italijan sve je to ok, isto kao sto Tores odglumi i protivnik dobi crvenitodd_smith wrote:kad je gol, onda je offsajdAdmir_1984 wrote:Jos niko nije spomenuo glumca Vilju, toliko o dosljednostiDan danas se prica o Grossu i nepostojecem penalu, a ova Spanija realno ima vece padavicare nego Italija ikada
kada je penal, onda je simulacija
![]()
![]()
Jesam dosadan sa ovim poredjenjima al necu odustati sve dok budem citao one lazi o talijanima, a drugi poptuno iste stvari rade
- ultima_palabra
#113 Re: Paragvaj - Španija
Talijani su nebitni 
-
todd_smith
#114 Re: Paragvaj - Španija
Na Toressa mislis protiv Chile-a?
Imas snimak, vidi se da mu je podapeo, NE NAMJERNO...ALI IPAK PODAPEO
Ti meni potkacis petu ja padnem i ja p*cka sto sam pao jer mi je neko slucajno podapeo?
Italija je imala sanse da pokazu svoje, vidjelo se na vise prilika protiv Zelanda u periodu od kada su primili gol do kada su ga zabili
Chiellini se bacao okolo da ona 14-ka dobije crveni, De Rossi se bacio sam za penal [ako vec zelis da se o penalima prica]
Imas snimak, vidi se da mu je podapeo, NE NAMJERNO...ALI IPAK PODAPEO
Ti meni potkacis petu ja padnem i ja p*cka sto sam pao jer mi je neko slucajno podapeo?
Italija je imala sanse da pokazu svoje, vidjelo se na vise prilika protiv Zelanda u periodu od kada su primili gol do kada su ga zabili
Chiellini se bacao okolo da ona 14-ka dobije crveni, De Rossi se bacio sam za penal [ako vec zelis da se o penalima prica]
- Admir_1984
#115 Re: Paragvaj - Španija
Ma ko mu je zapeo, cijeli svijet se onom smijao
Talijani nisu bitni na ovom SP, nego opcenita slika o talijanima je iskrivljena i lazna, a ja svakim novim argumentom podupirem tvrdnju da ni drugi nisu nista drugaciji
Talijani nisu bitni na ovom SP, nego opcenita slika o talijanima je iskrivljena i lazna, a ja svakim novim argumentom podupirem tvrdnju da ni drugi nisu nista drugaciji
- burek_in_space
#116 Re: Paragvaj - Španija
Admire, zamolio bih te da prekinesh kvariti svaku temu sa prichom o Italijanima.
Niti si Italijan, niti cesh promijeniti svijest ljudi o njima kao "padavicharima".
Jedino mozhesh prouzrokovati skretanje sve i jedne teme u totalni off.
Inache, Shpanci...neshto mi je ono tanko josh uvijek od njih.
Niti si Italijan, niti cesh promijeniti svijest ljudi o njima kao "padavicharima".
Jedino mozhesh prouzrokovati skretanje sve i jedne teme u totalni off.
Inache, Shpanci...neshto mi je ono tanko josh uvijek od njih.
-
Bitte_Halt_ja_ja
#117 Re: Paragvaj - Španija
ja samo znam kad spanija gubi da je nadoknada vremena minimalno 5 minuta. To govori kome su naklonjeni iz fife i sudije. Nedo bog da spanija ode u finale a o pobjeid da ne pricam. Slinav im je fudbal
- ultima_palabra
#118 Re: Paragvaj - Španija
Po pravilima igre, uz onaj faul nad Villom ide i crveni karton... nakon odbranjenog penala, za onaj start golmana nad Fabregasom ide penal i crveni...toliko o sudijamaBitte_Halt_ja_ja wrote:To govori kome su naklonjeni iz fife i sudije.
Nije ono njihova igra nikako...ali imaju damu i "luck of the champions", to nikad prije nisu imaliburek_in_space wrote:Inache, Shpanci...neshto mi je ono tanko josh uvijek od njih.
- burek_in_space
#119 Re: Paragvaj - Španija
Malo je nerealno ochekivati da sudija iz penala (ne mogu sad objashnjavati, skontaceteultima_palabra wrote:Po pravilima igre, uz onaj faul nad Villom ide i crveni karton... nakon odbranjenog penala, za onaj start golmana nad Fabregasom ide penal i crveni...toliko o sudijamaBitte_Halt_ja_ja wrote:To govori kome su naklonjeni iz fife i sudije.
Nije ono njihova igra nikako...ali imaju damu i "luck of the champions", to nikad prije nisu imaliburek_in_space wrote:Inache, Shpanci...neshto mi je ono tanko josh uvijek od njih.
A shto se tiche "luck of the champions", stoji to sve, ali nije to ona Shpanija koju bih ja volio gledati, mada cilj opravdava sredstvo, naravno.
Ipak, od srca im zhelim ispadanje u polufinalu!
- Obuca9
#120 Re: Paragvaj - Španija
Odličan potez sudije kod vraćanja penala Špancima, ali ne mogu da vjerujem da nije isto uraido i Portugalcima, kad su četvorica Španaca prišla lopti na manje od 9,15m u trenutku šuta.
Takodjer mislim da sudija nije imao namjeru nikom pomoci veceras i smiješno je reći da je zahvaljujući njemu Španija otišla dalje.
Večeras je napravio nekoliko sjajnih i pravednih odluka:
- Penal za Paragvaj
- Penal za Španiju
- Ponavljanje penala za Španiju
Ali i nekoliko grešaka:
- Čist gol Paragvaja poništio
- Nije ponovio penal za Pargvaj
- Nije svirao očit penal za Španiju
Da je "navijao" za Španiju, nit bi sviro penal Paragvajcima, niti bi ponovio penal Alonsu, a i jedva bi doceko da ponovo pokaze na bijelu tacku nakon faula nad Fabregasom.
Takodjer mislim da sudija nije imao namjeru nikom pomoci veceras i smiješno je reći da je zahvaljujući njemu Španija otišla dalje.
- Penal za Paragvaj
- Penal za Španiju
Ali i nekoliko grešaka:
Da je "navijao" za Španiju, nit bi sviro penal Paragvajcima, niti bi ponovio penal Alonsu, a i jedva bi doceko da ponovo pokaze na bijelu tacku nakon faula nad Fabregasom.
-
todd_smith
#121 Re: Paragvaj - Španija
takodjer, ali ipak svaki gol koji su zabili je dosao iz odlicne akcije, ama bas svakiburek_in_space wrote:Malo je nerealno ochekivati da sudija iz penala (ne mogu sad objashnjavati, skontaceteultima_palabra wrote:Po pravilima igre, uz onaj faul nad Villom ide i crveni karton... nakon odbranjenog penala, za onaj start golmana nad Fabregasom ide penal i crveni...toliko o sudijamaBitte_Halt_ja_ja wrote:To govori kome su naklonjeni iz fife i sudije.
Nije ono njihova igra nikako...ali imaju damu i "luck of the champions", to nikad prije nisu imaliburek_in_space wrote:Inache, Shpanci...neshto mi je ono tanko josh uvijek od njih.) svira novi penal. Mozhda bi i moglo, da je Villar ushao sa obje noge u Fabregasa, ali poshto nije...
![]()
A shto se tiche "luck of the champions", stoji to sve, ali nije to ona Shpanija koju bih ja volio gledati, mada cilj opravdava sredstvo, naravno.
Ipak, od srca im zhelim ispadanje u polufinalu!![]()
dodavanje kada ih krene im je na vecem nivou, posebno izmedju Inieste i Xavija
- ultima_palabra
#122 Re: Paragvaj - Španija
Niko ga ne bi mogao kriviti...burek_in_space wrote:Malo je nerealno ochekivati da sudija iz penala (ne mogu sad objashnjavati, skontacete) svira novi penal. Mozhda bi i moglo, da je Villar ushao sa obje noge u Fabregasa, ali poshto nije...
![]()
Ne bih rekao da to rade namjerno, čisto iz nekog razloga sposobni su igrati svoju igru samo 20-30 minuta po utakmici...ovo je plan Bburek_in_space wrote:A shto se tiche "luck of the champions", stoji to sve, ali nije to ona Shpanija koju bih ja volio gledati, mada cilj opravdava sredstvo, naravno.
- Obuca9
#123 Re: Paragvaj - Španija
Španija se prije dvije godine riješila gubitničkog mentaliteta, prema tome njih sada ide i prestali su biti samo "kraljevi kvalifikacija", sama činjenica da su se prvi put u historiji plasirali u polufinale Mundijala dovoljno govori.
-
LSD
#124 Re: Paragvaj - Španija
Sve tacno sem ovog detalja...ono je bila cista ofsajd pozicija i pravilna procijena sudija.hz__semir wrote:Odličan potez sudije kod vraćanja penala Špancima, ali ne mogu da vjerujem da nije isto uraido i Portugalcima, kad su četvorica Španaca prišla lopti na manje od 9,15m u trenutku šuta.
- Penal za Paragvaj
- Penal za Španiju
Ali i nekoliko grešaka:
- ultima_palabra
#125 Re: Paragvaj - Španija
Kaže Iker da mu je Reina pomogao sa odbranom...možda je ova tekma bila ključna, Cardozo pucao 2 penala u istu stranu