A ovo su samo 2 od 1002 slucaja...

da ovo nije shizifinojao_situacije wrote:Duka Dizel wrote:Da.JThomas wrote:i baš u šengenu to tako dogovoreno?
Ne reguliše Šengenski sporazum samo otvorene granice.![]()
![]()
iskreno, ja bih se deaktivirao s foruma
Imperatore wrote:Mala priča o tome kako Bošnjačka goebbels TV svakodnevno vrijeđa federalne partnere Hrvate.dječak sa šibicama wrote:Pokretac teme neodoljivo podsjeca na Miroljuba Petrovica i njegovu pricu "kazu, prica se, da je Srdjan Aleksic bio svercer farmerkama i narkoman, i da su ga hrabri borci RS ubili potpuno opravdano".
Nije bolest sve sto boli.
U magazinu Mreža koji uređuje Elma Kazagić emitiran je prilog novinarke Mirele Mahmutović koju su poslali u Drvar, očito više nema ni Hrvata s halal certifikatom koji su spremni praviti ovako gnjusne priloge protiv katolika za škude.
Tako nazovi novinarka Mirela tvrdi da je gradnja katoličke crkve u Drvaru za 500 vjernika koji nemaju odgovarajući vjerski objekt obiježavanje terena.
Pri tome jasno aludira da pritisak na lokalnu srpsku vlast čini KC, županijska vlast i HDZ BiH.
Pri tome lokalni srpski načelnik Boćeta miga glavom i podvrđuje da ima pritisaka za gradnju vjerskih objekata ali ne fabrika.
Mene samo zanima tko bi mu trebao graditi fabrike?
Valjda Hrvati, naravno novinarka ne spominje federalnu vlast i Sarajevo kao odgovorne za haračenje ne bošnjačkih županija.
Naravno ta tkz. Federalna TV nikako da napravi prilog o bespravnoj gradnji džamije u Jajcu i tamošnjem zapišavanju 100% hrvatskih naselja.

Evo ti izvoli pročitaj, pa se onda deaktiviraj.jao_situacije wrote:Duka Dizel wrote:Da.JThomas wrote:i baš u šengenu to tako dogovoreno?
Ne reguliše Šengenski sporazum samo otvorene granice.![]()
![]()
iskreno, ja bih se deaktivirao s foruma
SkyLimit wrote:Jesu li "humanitarci" nosili pomoć baš u Zavidoviće(što implicira Bošnjacima) ili u onaj mali dio Zavidovića koji je kontrolisao HVO i koji je poslije rata pripojen općini Žepče?
Ili su išli i Bošnjacima i Hrvatima?
Ako se Paraga branio time da je navodno pronašao skriveno oružje kod njih to implicira da se podrazumjeva da je to oružje bilo namjenjeno HVO - u jer logično da se ne bi naljutio na nekoga ko bi želio proturiti oružje Armiji RBiH, čak suprotno.
...
Čudni su putevi gospodnjiVjecitiStudent wrote:
![]()
A da malo bolje izučiš taj dio bliske istorije?
Svo vrijeme sukoba Vitez uredno HV snabdijevala helikopterima, a HVO Žepče od VRS-a dobivao sve što poželi, od metka do tenka i sad humanitarci sa jednim kamionom treba da glavu rizikuju kroz milion check pointa i pet puta toliko raznih Paraga da bi isporučili oružje nekakvom HVO-u kod Zavidovića.
Baš e zanima kako bi prošlo da je američki državljanin osuđen za zločin u Americi, nakon već donesene presude američkih sudskih tijela. Ovo je itekako udar na državu BiH, i reakcija je nužna, na stranu priroda svirepog zločina. Italija je imala pravnih mogućnosti da se uključi u proces u BiH.JThomas wrote:površno gledate na stvari, presedan je vrlo opasan i s razlogom je zabranjen u svim demokratskim zemljama. sutra zaista može biti neko čija krivica nije tako očigledna i dokazana.
a da i ja budem malo površan, italija nije njemačka ni norveška, već su tamo izmišljeni korupcija i organizovani kriminal, ovo sve u čemu uživamo kod nas su dječje igre za italiju...opet ne u ovom slučaju, nego za sutra.
Ne znam koji dio Zavidovića je kontrolisao HVO, ali sudeći po naknadnim aktivnostima Udruženja koje je osnovao preživjeli Zanotti, mislim da je konvoj išao baš u grad Zavidoviće, koji je bio pod kontrolom Armije BiH. Poznajem dosta Italijana i često funkcionišu po principu “može se, lako je”, a problemi nastaju tek kad negdje zapne. Vjerujem da je i u slučaju ovog konvoja bila slična priča. Siguran sam da ova petorica nisu bili nikakvi špijuni, što zbog njihovog prethodnog životnog opusa, što zbog humanitarnih aktivnosti koje su dvojica preživjelih nastavili da provode. Ljudi su jednostavno htjeli pomoći, naivno i nepromišljeno, ali to im je bila jedina nakana.SkyLimit wrote:Jesu li "humanitarci" nosili pomoć baš u Zavidoviće(što implicira Bošnjacima) ili u onaj mali dio Zavidovića koji je kontrolisao HVO i koji je poslije rata pripojen općini Žepče?
Ili su išli i Bošnjacima i Hrvatima?
Ako se Paraga branio time da je navodno pronašao skriveno oružje kod njih to implicira da se podrazumjeva da je to oružje bilo namjenjeno HVO - u jer logično da se ne bi naljutio na nekoga ko bi želio proturiti oružje Armiji RBiH, čak suprotno.
Ali sve je to apsolutno nebitno. Jedini problem je što je njemu već suđeno u BiH a Italija ovo radi "sve po zakonu", e baš da vidim može li proći da se po nalogu BiH hapse po Svijetu, isporučuju BiH i osuđuju na doživotnu Italijani za počinjeni zločin u Italiji koja im je već sudila.
SkyLimit wrote:Očito je da Paraga nije od onih što su iz rata izašli bogatiji nego što su u njega ušli i nije od onih koji su se "snašli u tranziciji" kako ih Bakir naziva.
Ganića kad zadrže negdje na aerodromu digne se i kuka i motika u Sarajevu a zidara Paragu i na doživotnu osudiše u tišini. Ako bude zavisilo od BiH, on će zaista i istruhnuti u italijanskim kazamatima. Ophođenje BIH u ovom slučaju jednako je sramno kao i ophođenje Italije.
HVO i katolička rulja koja je bukvalno javno linčovala i usmrtila vozače kamiona humanitarnog konvoja za tuzlansku regiju još uvijek nisu ni jednom osuđeni i robijali, a kamoli po drugi put. No to je opet problem BiH, a ne Italije.
Ja stvarno ne znam kako sa ovakvim ponašanjem naši političari misle sutra ikoga motivisati da se bori za ovu državu, jedino bi oni na njihalima spasili moral.
Sta se to desilo sa tim konvojem za tuzlansku regiju?SkyLimit wrote:Očito je da Paraga nije od onih što su iz rata izašli bogatiji nego što su u njega ušli i nije od onih koji su se "snašli u tranziciji" kako ih Bakir naziva.
Ganića kad zadrže negdje na aerodromu digne se i kuka i motika u Sarajevu a zidara Paragu i na doživotnu osudiše u tišini. Ako bude zavisilo od BiH, on će zaista i istruhnuti u italijanskim kazamatima. Ophođenje BIH u ovom slučaju jednako je sramno kao i ophođenje Italije.
HVO i katolička rulja koja je bukvalno javno linčovala i usmrtila vozače kamiona humanitarnog konvoja za tuzlansku regiju još uvijek nisu ni jednom osuđeni i robijali, a kamoli po drugi put. No to je opet problem BiH, a ne Italije.
Ja stvarno ne znam kako sa ovakvim ponašanjem naši političari misle sutra ikoga motivisati da se bori za ovu državu, jedino bi oni na njihalima spasili moral.
Naravno. Do prije koju godinu bilo je nezamislivo veličanje presuđenih ratnih zločinaca koji su svoje žrtve likvidirali klasičnom egzekucijom, hladnokrvnih ubojica humanitarnih radnika, kukavnih pljačkaša humanitarne pomoći, bijede i ološa, a svako ko bi se usudio uputiti lijepu riječ takvom ljudskom talogu, bio bi zauvijek pometen s ovog foruma. Vremena se mijenjaju.dječak sa šibicama wrote:U sustini, ova tema je slika i prilika foruma u zadnjih dvije tri godine.
VjecitiStudent wrote:https://www.bhdani.ba/portal/arhiva-67- ... 1302.shtmlBanksy wrote:Banksy wrote:
I, ko je sudija koji je presudio 13 godina za streljanje 5 humanitarnih radnika, od kojih je troje podleglo?
Znamo li nešto o suđenju, sudiji i presudi?
Lokalitet na kome je počinjen zločin, evropski posmatrači su opisali kao "područje incidenata, pljački i kidnapovanja koji su izazvali povećanje napetosti u Gornjem Vakufu", preporučivši putovanje kroz ovo područje samo uz pratnju Warriorsa, borbenih vozila britanskog bataljona UNPROFOR-a.
Evropski posmatrači su naveli da je "komandant Selmo Cikotić naredio dalju istragu incidenta sa Talijanima", ali se, suprotno tom navodu, pokazalo da takve istrage ustvari nije ni bilo.
Ostalo je nepoznato ko je, kada i zašto donio konačnu odluku o obustavljanju istrage protiv Hanefije Prijića Parage i njemu potčinjenih vojnika novembra 1994.... Sudu u Travniku je dostavljen izvještaj ove komisije od strane federalnog Ministarstva odbrane, pod oznakom Strogo povjerljivo. Tako se dogodilo da Paragu nikada niko iz državnih i vojnih službi sigurnosti nije ništa ni upitao o ovom događaju.
Tokom čitanja izvještaja ECMM-a i UNPROFOR-a, u sudnici travničkog kantonalnog suda prvi put je službeno konstatovano da je tokom potrage za tijelima ubijenih Talijana na istom mjestu pronađen i leš jedne ranije žrtve.
U knjizi splitskog autora Ivice Mlivončića Zločin sa pečatom, o zločinima Armije BiH nad civilima hrvatske nacionalnosti, ova žrtva je identifikovana kao Mijo Milić Jerkin iz mjesta Krupe, općina Uskoplje:
"U siječnju 1993. godine Hanefija Prijić, zvan Paraga, sin Fazlije, dolazi u Bojsku. Prije toga stekao je naslov hrvatomrsca. S njegovim dolaskom u Bojsku počeli su nestajati Hrvati u kanjonu Bistričke rike, točnije na mjestu Guser, na razdvajanju puta prema rudniku Radovan.
Na toj lokaciji nestali su: Rafael Žilić iz Travnika, Ante Đepina iz Travnika i Mijo Milić Jerkin iz Krupe, općina Uskoplje. Rodbina Mije Milića u susretu s Abidom Pokvićem iz Krupe moli ga da se raspita za njihova rođaka. On o tome razgovara s Paragom i od njega donosi poruku za rodbinu: potražit ću Miju živa ili mrtva. Nakon deset dana pronađen je leš Mije Milića skupa s nekoliko leševa Talijana na lokalitetu rudnika Radovan. Dok je bio prohodan put kroz kanjon Bistričke rike, pojedini Hrvati su se žalili na zlostavljanja i pljačku, a kao počinitelje navodili su Paragu i jednu žensku osobu, koja ga je obično pratila. "
Ti se sa svojim postom maksuz javio. 16 postova si za ne znam kolko godina samo nabio.Bijeli look wrote:...
Vizionar 1985 wrote:Dupli.Bijeli look wrote:...
PS. Cinjenica je da se po sadasnjm pravilima ne bi trebalo suditi dvaput.
muha_sa wrote:Hanefija je o tome trebo na vrijeme mislit![]()
lako se tad bilo kurcit i ljude ubijat---trebo je kontat da ce možda preživjet i da ce nekad i odgovarat
taman da mi je brat nek kusa ako je kriv
Greska 22 posta. Ne sporim receno u postu, al za konvenciju odgovaram, nismo i necemo je potpisat, da nam mogu dvaput sudit.Vizionar 1985 wrote:Ti se sa svojim postom maksuz javio. 16 postova si za ne znam kolko godina samo nabio.Bijeli look wrote:...
Normala da nismo konvenciju potpisali i da ni necemo, da bi nam se moglo dvaput sudit.
Tema Op je provokatora po meni djelo, al nek drugi to procjene.
Niko zlocin ne spori. Jbg tako vrijeme bilo, normala da ima hajducije u ratu, kad je ima i u miru.
Ma kazne drevnih samo. Da su i spijuni, il vojnici bili. Sve se po propisu treba raditi.arzuhal wrote:muha_sa wrote:Hanefija je o tome trebo na vrijeme mislit![]()
lako se tad bilo kurcit i ljude ubijat---trebo je kontat da ce možda preživjet i da ce nekad i odgovarat
taman da mi je brat nek kusa ako je kriv![]()
A pogotovo civile, humanitarce. Doživotna je malo.