Smrcak15 wrote:sta znaci to selefizam, znaci slijedjenje poslanika, ashaba , tabiina, tabi-tabiina...Fudo Bosna wrote:kritichar wrote:vidi Fude što se naoštrio i prikupio materijala
Nisam se ja poštovani brate, "naoštrio", pokušavam samo nekima da "otvorim" oči, Bog Uzvišeni nam je dao pamet a i knjige , a i ulemu pa da malo razmislimo, koga slušamo i koje alime slijedimo ...
Ne govorim iz svoje glave, citiram ulemu, ne, (jedan) 1 izvor , nego mnoge koji su se ogradili od selefizma, pa ako je neko mudar , uči će ozbiljnije u materiju i raspitati se, pročitati ...
znaci nasljednika, sta je lose slijedjenje poslanika, ashaba tabiina i tabi-tabiina ako su bili na istini
jer ja drukcije nerazumijem selefizam, nego jednostavno slijedjenje prvih generacija kako su oni razumjeli islam , i to je to.
Hajde se malo prihvati ćitaba pa vidi je li "selefizam" da slijediš hanbelijski mezheb ili da si "bez mezheba", tamo gdje je , Allahovom dž š voljom 600 godina mesheb hanefijski, od alima , tabiiina, koji je na desetine puta obavio hadž , časnog Ebu Hanife, koji je za života čak i ashaba nekog mogao upitati o sunnetu časnog Pejgambera saws, ili Imami Hanbel ili Imami Malik,ma "jok" , (ja ću to sve "preskočiti"), i slušati Abdul Wehaba ili Tejmiju, proputuj islamski svijet poput mene, pa kada vidiš da današnje wehabije nisu nikakvi selefi, (za šta se prodaju), nego samo obični, griješni muslimani, ali koji griješe, i to DEBELO, sve če ti se "samo kasti", momčiču, čitaj , putuj, pitaj ulemu Bosne, ulemu svijeta, nije uvaženi prof Ljakić, Pezo ili Kuduzović najpametniji, niti su svu pamet ummeta pokupili , čak naprotiv , oni promovišu jedno usamljeno i pokuđeno mišljenje /pravac u islamu!!!