A i ti kad naucis i shvatis da ti ajete citiram koje ti "ne vidis" odnosno ne zelis da vidis,onda cemo moci pricati...Covjek ti navede ajet o serijatskoj kazni a ti ga ignorises,sta ja onda imam s tobom dalje pricati?!A o islamu bolje nemoj bas previse pricati,prvo osnove nauci pa cemo onda dalje...Enciklopedije nisu nikakav izvor o istom,FIN,medrese,tu se stice znanje o islamu,citajuci knjige od priznatih autoriteta itd...ljubav_aha wrote:Alah oprasta ako priznas,u Iranu,i ako priznas,ode u vjecni helacBHF_Manijak wrote:"Kradljivcu i kradljivici odsijecite ruku..." nije nikako preporuka,vec onako iz zezancije i radi pouke pise!!ljubav_aha wrote: kad je obajvljen Kur'an prije 20 godina ili visenaravno,u tom periodu su postojale takve kazne,drugo,sto je sa ajetima oprastanja,sto je sa mogucnsoscu ubijanja nevinih osoba koej nisu ukrale sat i sl. ,u iranu ,osoba danas moze priznati preljubu ili kradju novca,uprkos priznjau,bit ce optuzena na smrt
![]()
Kur'an posjeduje narativne dijelove tadasnjeg nacina kaznjavanja,nije puka preporuka prakticiranja![]()
I jos jedan ajet u kome se kaze "A ti u Allahovu zakonu neces naci nikad promjene!"
![]()
nije Bog promjenio svoj zakon,vec pojedini njegovi sljedbenici,nenamjerno ili namjerno,naravno
serija niej iskljucivo Boziji zakon,kad ces vise TO nauciti,serijat se djelomicno oslanja na Kur'an,i vec sma ti pisala,taj isit serijat je modificiran u pojeidnim drzavama
I nemoj ti mene ucit na sta se oslanja serijat,to se bona jos u mektebu uci,ali to nema nikakve veze da li je serijat autentican ili ne,jer tu niko od uleme PROIZVOLJNO ne donosi fetvu!
I spoljednja stvar,da samo znas koliko stvari cinis u islamu a kojih neka direktno u Kur`anu,odrekla bi se istog...Neznanje je gadna stvar
Rece Poslanik na oprosnom Hadzdzu:"Ostavljam vam Kur`an i moj sunnet,pa se toga drzite..." Pametnom dosta!