nemojte milana tarota s njima u isti kos,pa covjek je punker medju turbo-folkerima.Static-X wrote:Svijestan sam ja toga, al evo bas sinoc na sijelu narod prca o tome i sto je najgore oni u to vjeruju i toliko su ubedjeni da ja sam sebi pocnem postavljati pitanja jel to uistinu moguceProzor wrote:sve su to lakrdijaši i foleri, nizama al rejsa, vidoviti ali, kleopatra, milan tarot, ona sa kašikama kako joj ime....Static-X wrote:Vidim Edo Majka se rastura ovdje![]()
Nego i ja priupitah za onog hodzu valjda ga zovu 'Vidoviti Ali' znal ko vise o njemu. Valjda ima emisiju svoju i govori narodu buducnost?
ne treba na njih obraćati pažnju.
Par pitanja za one koji poznaju islam
- pustopoljina
#1376 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
- ikrime
#1377 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
Ma ne, ne u tom kontekstu - nije tvoj problem. što btw i nijeljubav_aha wrote:naravno,jer TO nije moj problemikrime wrote:Tvoje nije da znašne bih ni pitala,da nisi prije toga samovoljno napisao o tome
u svakom slucaju sretno
Hvala
- ljubav_aha
#1378 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
zasto je zabranjeno citanje buducnosti
tacnije sudbine,znaci li to da je sudbina unapred zapisana 
- ikrime
#1379 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
imam i ja radioN, šta ho'šStatic-X wrote:Vidim Edo Majka se rastura ovdje![]()
Nego i ja priupitah za onog hodzu valjda ga zovu 'Vidoviti Ali' znal ko vise o njemu. Valjda ima emisiju svoju i govori narodu buducnost?
Kako lijepo taj problem rješavaju u Saudijskoj Arabiji.
Kod nas bi bilo posla, ono baš...
http://www.lijecenje-kuranom.com/
moštvo korisnih informacija, pa i kako prepoznati jel neko ublehaš, sihirbaz, ili liječnik Kur'anom
- ljubav_aha
#1380 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
hvalaikrime wrote:Ma ne, ne u tom kontekstu - nije tvoj problem. što btw i nijeljubav_aha wrote:naravno,jer TO nije moj problemikrime wrote:Tvoje nije da znašne bih ni pitala,da nisi prije toga samovoljno napisao o tome
u svakom slucaju sretno
Ali nisam zbog toga napisao da nije tvoje da znaš, nego iz razloga što je TO, između mene i Gospodara. On swt zna. Ljudima po tom pitanju, i gro drugih sličnog karaktera, "ne polažem račune"...
Hvala
-
Static-X
#1381 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
Ovo je u vezi zapisivanja, jel to znaci da je moguce kazivati buducnost ljudima?ikrime wrote:imam i ja radioN, šta ho'šStatic-X wrote:Vidim Edo Majka se rastura ovdje![]()
![]()
Kako lijepo taj problem rješavaju u Saudijskoj Arabiji.
Kod nas bi bilo posla, ono baš...
http://www.lijecenje-kuranom.com/
moštvo korisnih informacija, pa i kako prepoznati jel neko ublehaš, sihirbaz, ili liječnik Kur'anom
- ljubav_aha
#1382 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
kazu mnogi da jeste,inace ne bi bilo zabranjeno
zato mi nije jasno kako je sudbina unapred zapisana,a odgovrni smo Bogu za svoje zivotne poteze i sl. ili se taj dio odnosi na slobodnu volju

zato mi nije jasno kako je sudbina unapred zapisana,a odgovrni smo Bogu za svoje zivotne poteze i sl. ili se taj dio odnosi na slobodnu volju
-
Static-X
#1383 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
Moze biti da je tako, da je moguce predviditi covjekove namjere. (moje misljenje) 
- ljubav_aha
#1384 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
Static-X,mnogi traze pomoc na takav nacin ,iskreno receno mene vise intirgira
ljubav_aha wrote: nije mi jasno kako je sudbina unapred zapisana,a odgovrni smo Bogu za svoje zivotne poteze i sl. ili se taj dio odnosi na slobodnu volju![]()
-
Static-X
#1385 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
- ljubav_aha
#1386 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
Static-X wrote:nekontam, sta si htjela reci ljubav_aha?
zasto je ljudima zabranjeno citati vlastitu buducnost, da li se ta buducnost sudbine ipak moze promjeniti,ili je ona ipak zapisana,znaci nema brisanja
Bog zna nas cijeli zivot unapred,znaci,on je vec zapisan
-
Static-X
#1387 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
Pa vidi nesto, cak i ako je to doista moguce pitam se koliko se moze saznati, ali i samo otkrivanje buducnosti zar i to nebi moglo bilo nesto sto je vec zapisano. A mozda jedan od razloga zbog cega je zabranjeno je da nebi narod to koristio za svoje svrhe, tj bilo bi lazni proroka kao sto ih vec i ima a i kazivanje sudbine je nista vise nego igranje s necijom glavom.ljubav_aha wrote:Static-X wrote:nekontam, sta si htjela reci ljubav_aha?
zasto je ljudima zabranjeno citati vlastitu buducnost, da li se ta buducnost sudbine ipak moze promjeniti,ili je ona ipak zapisana,znaci nema brisanja![]()
Bog zna nas cijeli zivot unapred,znaci,on je vec zapisan
- ljubav_aha
#1388 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
Static-X,u pitanju je absolutna Bozija kontrola
ma moze se vidjeti buducnost,pa i Bog je stvorio ljude sa intenzivno jakim 6 culom
ma moze se vidjeti buducnost,pa i Bog je stvorio ljude sa intenzivno jakim 6 culom
-
Static-X
#1389 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
I u cemu bi sad bio problem?
-
Sizzla
#1390 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
Nego kad se i kako klanja namaz za srecu ?
- Ahmmed
#1391 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
Svaki je namaz za sreću, i na ovom i na budućem svijetuSizzla wrote:Nego kad se i kako klanja namaz za srecu ?
-
Sizzla
#1392 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
ma ne cuo sam da ima specijalno za srecu , bas tome namjenjen , ne mislim na ovih pet standardnih + dzuma
- Ahmmed
#1393 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
Vidi, ovih pet standardnih, preduvjet su za sve posebne namazeSizzla wrote:ma ne cuo sam da ima specijalno za srecu , bas tome namjenjen , ne mislim na ovih pet standardnih + dzuma
- ljubav_aha
#1394 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
ljubav_aha wrote:Static-X,u pitanju je absolutna Bozija kontrola
Static-X wrote:I u cemu bi sad bio problem?
eh to se i ja pitam
mozda nam neko odgovori :
sto je problem saznati neke elemente vlastitie buducnosti
-
Static-X
#1395 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
Pa u vezi toga, navedoh ti ja jedan od moguci razloga!
- ljubav_aha
#1396 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
besana wrote:"Doista je Allah stvorio Adema pa ga Svojom desnicom potrao po ledzima i iz njih izvadio sve potomstvo Ademovo do Sudnjeg dana. Potom mu rece: 'Ove sam stvorio za Dvennet i radit ce djela stanovnika Dzenneta, a ove sam stvorio za vatru i raditce djela stanovnika vatre. '"Jedan covjek upita: "Allahov Poslanice , cemu onda sav nas trud, kad je sve odredeno?" Rece: "Zaista Allah dz.s. ako je roba stvorio za Dzenet uputi ga na djela stanovnika Dzenneta sve dok ne umre radeci djela Dzenetlija i uvede ga u Dzenet. A ako je stvorio roba za Dzehennem uputi ga na djela Dzehenemlija sve dok ne umre radeci djela stanovnika Dzehenema. "
Svakom je olaksano ono zbog cega je stvoren.
I tako, subhanallah, vidimo Ijude kako ciné ogromno dobro tako lahko i jednostavno, dok drugi ciné zla od kojih pamet staje. Svakom je olaksano raditi djela zbog kojih je stvoren. To je jedno od znacenja kadera - Allahovog odredenja, sudbine. U konacnom zbiru, covjek je slobodnog izbora za sebe i to je dio dubokog pitanja kadera.
besana,hvala,ap to je i BHF_Manijak jednom prilikom meni objasnjavao o kader
web-str. znaci ; jos jedno od znacenja :
"kader (Božije određenje)
općenito: vjerovanje u Božije određenje znači svjesno zalaganje za ostvarenje zadataka života u granicama propisa vjere. (Fejzulah Hadžibajrić)"
zasto mi onda tacno odogovaramo za vlastitia djela ako su nam unapred zapisana
Last edited by ljubav_aha on 23/02/2010 01:42, edited 1 time in total.
- ljubav_aha
#1397 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
Static-X wrote:Pa u vezi toga, navedoh ti ja jedan od moguci razloga!
da,ali samo jedan od razloga,hvala
ali nemaju svi iste nemjere
uostalom
>od sudbine se ne moze pobjeci<
-
Static-X
#1398 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
wow cem malo, zar nije bila tema u vezi sudbine i tu je sve lijepo objasnjeno, koliko se sjecam i ljubav_aha je bila ucesnik,.. sta je sad, zar opet nije jasno 
- ljubav_aha
#1399 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
Static-X wrote:wow cem malo, zar nije bila tema u vezi sudbine i tu je sve lijepo objasnjeno, koliko se sjecam i ljubav_aha je bila ucesnik,.. sta je sad, zar opet nije jasno
ostalo je ne-do-receno
-
Static-X
#1400 Re: Par pitanja za one koji poznaju islam
Hmmm podpaljujes gdje nije potrebno