PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Heller

#376 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Heller »

Edin H. wrote:
tandmand wrote:Nuklearna elektrana bi riješila problem grijanja grada a bilo bi i struje, kojom bi se pogonila vozila gradskog prevoza. Ubaci se ona jedna šipka goriva i rahat ... Ima li SDA kakvih stručnjaka iz ove oblasti? :oops:
Puna podrska bosanskom nuklearnom programu. :D
Puna podrška Bira hladnjacima u nuklearnom programu dok SDA jugend radi u Nuklearci :oops:
prof.

#377 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by prof. »

tempuser wrote:
prof. wrote:
koliko je prije rata domaćinstava imalo centralnu peć? nije valjda da porediš loženje jedne peći ili kamina sa centralnom peći? toplane su radile na mazut ali su grijale daleko manje stanova samim time su manje zagađivale. ne znam zašto spominješ automobile kad sam ja i napisao da nije do toga, gorivo jeste bilo prljavije ali je auta bilo puno manje. opet ti ponavljam da je smoga bilo i prije rata, evo postavili su ti ljudi skečeve iz nadrealista a pitaj malo i starije, nije svijet s tobom počeo. to je jednostavno sudbina gradova u kotlinama, bez vjetra i padavina smog se zadžava i nakuplja.
prema tome, nije snijeg kriv za smog neog odsustvo snijega.

i da, nisi mi rekao koji energent oristiš za centralno grijanje? gume ili obuću? :D
Ja odavno ozbiljniji nick, a vecu glupost nisam vidio! :-)
za tvoju informaciju plin je u sarajevo stigao prije rata, mazut je korišten prije proširenja sistema i izgradnje olimpijskih naselja i za vrijeme dok je korišten mazut sistem daljinskog grijanja bio je mnogo manji pa je samim time i količina mazuta koja se koristila bila manja. ako ne znaš da odgovriš argumentovano bolje nemoj nikako. :kiss:

opet ti ponavljam a evo pisali su i drugi forumaši - smoga je u sarajevu bilo i prije. vozila tu igraju malu ulogu a najveći faktor su vremenske prilike i količina vjetra i padavina. definitivno je veći problem veliki broj malih kotlovnica i nekontrolisano spaljivanje manje-više svega što gori.
Last edited by prof. on 24/12/2016 23:35, edited 1 time in total.
L u c i f e r

#378 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by L u c i f e r »

neki wrote:Sto se ovog tiče bar je lako iskazati neposluh...
U ponedjeljak lagano s neparom na posao, pa kad oni zabrane loženje uglja i isključe iz saobraćaja sve dvice onda ću i ja s novim benzincem poštovati par-nepar (mada kad ovo urade neće ni biti potrebe..)
:thumbup:
problemnatravunu

#379 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by problemnatravunu »

Edin H. wrote:
tandmand wrote:Nuklearna elektrana bi riješila problem grijanja grada a bilo bi i struje, kojom bi se pogonila vozila gradskog prevoza. Ubaci se ona jedna šipka goriva i rahat ... Ima li SDA kakvih stručnjaka iz ove oblasti? :oops:
:lol: :lol:
saim_adka

#380 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by saim_adka »

.
Last edited by saim_adka on 15/01/2017 15:46, edited 1 time in total.
neki

#381 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by neki »

SDA pumpu za crpljenje vode servisira po danu jer je to "jako opasan posao koji zahtjeva maksimalnu koncentraciju i ne može se raditi noću"...i opet je sprže...
problemnatravunu

#382 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by problemnatravunu »

L u c i f e r wrote:
neki wrote:Sto se ovog tiče bar je lako iskazati neposluh...
U ponedjeljak lagano s neparom na posao, pa kad oni zabrane loženje uglja i isključe iz saobraćaja sve dvice onda ću i ja s novim benzincem poštovati par-nepar (mada kad ovo urade neće ni biti potrebe..)
zavezata-vreca

#383 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by zavezata-vreca »

smijali se nekad Nazifu :izet:
p206

#384 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by p206 »

Edin H. wrote:
pa da nam Ameri uvedu sankcije
jao_situacije

#385 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by jao_situacije »

p206 wrote:
Edin H. wrote:
njihove kompanije će praviti elektranu tada nema sankcija :mrgreen:
nedims

#386 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by nedims »

Better Man wrote:Odluka smješna, debilna i pravi cirkus. Šta drugo očekivati od polupismene Vlade. Oni koji su smislili ovo nisu ni svjesni koliko su idioti i nemaju blage veze sa životom. Već u startu je odluka neprovodiva. Šta ćemo s ljudima koji dolaze z drugih kanotna na posao u Sarajevo. Kako oni da dođu ako jedini prevoz koji imaju je automobil, pa tu su ljudi u tranzitu i da ne nabrajam dalje. Odluka bi imala smisla kad bi se odnosila isključivo na grad Sarajevo i to u terminu od 08:00 h do 16:00 h. Na taj način bi se omogučilo ljudima da mogu normalno da dođu na posao i odu kući. Lako je u Londonu sjesti na javni prevoz i ići na posao. Tamo je gradski saobraćaj savršen i ogromna večina ljudi ide gradskim prevozom na posao i to ne samo obični ljudi, već i oni koji su dobro imučni i imaju više auta u porodici, jer im je jednostavnije i brže. Moja sestra koristi gradski prevoz da ide na posao, jer joj je lakše i jednostavnije nego s autom. Autom ide u nužnim situacijama. Gradski prevoz u Sarajevu je čisti cirkus. Neko jutro spustim se s prijateljicom do tramvajske kad udes na tramvajskim šinama i cura je morala na taxi, jer tramvaj ne radi. Dan poslije opet tramvaj ne radi, jer je negdje drugo bio udes, a i struje nije bilo i opet je morala na taxi. Ja dolazim iz drugog kantona obzirom da mi je blizu posao ne moram da se vozim kroz grad. Parkiram se nakon ulaza u grad i pješke se spustim do posla. Zna se glavni uzrok zagađenja i to se trebalo davnih dana pripremiti za ovo, jer su svi stručnjaci rekli da nas ponovo čeka kao i prošle godine ovakva situacija. Vozila koja nisu ispravna treba isključiti trajno iz saobraćaja, zabraniti loženje štetnih stvari, postaviti policiju na sve raskrsnice gdje se stvara gužva i da regulišu saobraćaj kao bi se brže odvijao. Kako je policija počela da reguliše saobrćaj na potezu Sarajevo - Vogošćanska petlja, mnogo su manje guževe i zastoji. Oni koji tvrde da prije rata nije bilo ovakvog zagađenja u Sarajevu, što kaže moja prijateljica možda kod njih u Sandžaku ili negdje drugo i sigurno nisu ni živjeli tada u Sarajevu . Dakle, bilo je i prije rata ovakvog zagađenja. Samo su tada jedan od glavnih uzroka bile sine fabrike i postrojenja, a danas je to nešto drugo. Ako je ljeti i više auta u saobraćaju, a nema ovog zagađenja, onda je jasno da u Vladi sjede nepismeni ljudi koji nemaju blage veze sa životom, niti žele da se uhvate u koštac sa pravim problemom.
Heller

#387 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Heller »

jao_situacije wrote:
njihove kompanije će praviti elektranu tada nema sankcija :mrgreen:
Bichakchich i Brankovic :oops:
MOSALJOZE

#388 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by MOSALJOZE »

E jeboga london više
Matzan

#389 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Matzan »

Treba na idućim izborima glasati za zelene.
Edin H.

#390 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Edin H. »

saim_adka wrote:
Edin H. wrote:
ideja je genijalna. samo jos odluciti gdje je metnuti.
da li sravniti ostatak marsalke pa do americke ambasade ili sravniti sve od al shidija prema miljackoj i postaviti u tu zonu.
mislim, nuklearku a da nije u centru grada nema smisla praviti.
U centru, nego sta :oops:da raja mogu pjeske na saopo.
Heller

#391 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Heller »

Ima Skejt Park u opšćini Centar morel stat?
tempuser

#392 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by tempuser »

prof. wrote:
tempuser wrote:
prof. wrote:
koliko je prije rata domaćinstava imalo centralnu peć? nije valjda da porediš loženje jedne peći ili kamina sa centralnom peći? toplane su radile na mazut ali su grijale daleko manje stanova samim time su manje zagađivale. ne znam zašto spominješ automobile kad sam ja i napisao da nije do toga, gorivo jeste bilo prljavije ali je auta bilo puno manje. opet ti ponavljam da je smoga bilo i prije rata, evo postavili su ti ljudi skečeve iz nadrealista a pitaj malo i starije, nije svijet s tobom počeo. to je jednostavno sudbina gradova u kotlinama, bez vjetra i padavina smog se zadžava i nakuplja.
prema tome, nije snijeg kriv za smog neog odsustvo snijega.

i da, nisi mi rekao koji energent oristiš za centralno grijanje? gume ili obuću? :D
Ja odavno ozbiljniji nick, a vecu glupost nisam vidio! :-)
za tvoju informaciju plin je u sarajevo stigao prije rata, mazut je korišten prije proširenja sistema i izgradnje olimpijskih naselja i za vrijeme dok je korišten mazut sistem daljinskog grijanja bio je mnogo manji pa je samim time i količina mazuta koja se koristila bila manja. ako ne znaš da odgovriš argumentovano bolje nemoj nikako. :kiss:

opet ti ponavljam a evo pisali su i drugi forumaši - smoga je u sarajevu bilo i prije. vozila tu igraju malu ulogu a najveći faktor su vremenske prilike i količina vjetra i padavina. definitivno je veći problem veliki broj malih kotlovnica i nekontrolisano spaljivanje manje-više svega što gori.
Za tvoju informaciju kotlana na Otoci je koristila cvrsto gorivo i koliko znam gasicifirana poslije rata!
Da manje branis vlast, a vise razmisljas znao bi sta je uzrok za boldiranog.
prof.

#393 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by prof. »

MOSALJOZE wrote:E jeboga london više
pa upravo je london dobar primjer, i oni su imali ogromne probleme sa smogom ali ga nisu rješavali ovakvim populističkim potezima nego konkretnim stvarima - zabranili upotrebu uglja, uveli zone po kojima se smiješ kretati vozilom u zavisnosti od stepena zagađenja koji uzrokuješ i napravili sjajan sistem javnog prijevoza koji ljude stimuliše da što manje koriste vozila. možda se ne možemo porediti po veličini ali to valjda znači da mi svoje probleme možemo riješiti još brže!
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#394 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Romeo 80 »

radiša wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/u-saraje ... /161224069

pa vi protiv grasa pricajte
Ja bih radije da platim, ali i da mogu računati na njega. Ovako, snalazi se kako znaš i umiješ. :roll:
dragma
Vozim: Pješe

#395 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by dragma »

tempuser wrote:
dragma wrote:Kad pomisliš da je debilizam dosegao vrhunac u ovoj državi, političari još jednom podignu ljestvicu.
70'tih godina je Sarajevo prolazilo kroz tešku krizu zagađenja, između ostalog i zbog industrije koja je tada bila prisutna. Tada je napravljen plan gasifikacije grada i počela izgradnja infrastrukture za trolejbusku mrežu. To je tada prilično pomoglo.
Poslije rata ovi su "genijalci" odlučili da ne uspostavljaju ponovo trolejbusku liniju za Vogošću, iako su svi stubovi ostali i do dana današnjeg. Pustili su dobavljačima gasa da pumpaju 30% zraka u cjevovode da bi povećali svoj profit, dok većina ljudi nije prešla na čvrsta goriva, dopustili gradnju komercijalnih i stambenih objekata na zelenim površinama, dopustili izgradnju objekata na plućima grada, jedinim ulazom čistog zraka u grad (naselja Šip i Kromolj), uvezli svo autobusko smeće kao donaciju raznih evropskih gradova, itd. Lista je ogromna.
I sad odluče da blokiraju privredu idiotskim potezom, bez neophodnog roka za implementaciju i bez izuzetaka vozila koja koriste auto plin.
MA BRAVO, NAPRAVILI STE JOŠ JEDAN KORAK U DEVOLUCIJI OVOG NARODA I DRŽAVE.
Slavice vas buduća pokoljenja kad nas vratite među amebe...
Ma jok, sad ce ti profesor objasniti da su za sve kriva privatna lozista...
:D
prof.

#396 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by prof. »

tempuser wrote:
Za tvoju informaciju kotlana na Otoci je koristila cvrsto gorivo i koliko znam gasicifirana poslije rata!
Da manje branis vlast, a vise razmisljas znao bi sta je uzrok za boldiranog.
ne znam odakle ti ideja da ja branim vlast?! pa ja cijelo vrijeme govorim da je ovaj potez idiotski jer ne riješava pravi uzrok problema a ti kontaš da branim vlast?

uzrok za manju količinu vjetra nije par izgrađenih zgrada, budi siguran. da je to razlog onda smoga ne bi bilo prije njihove izgradnje, zar ne? manje vjetra i padavina je zbog klimatskih promjena koje se dešavaju na globalnom nivou i tu se ne može puno poduzeti, kako nam je tako nam je valja se prilagođavati, nismo jedini koji ispaštaju.
sunceKOtepsija

#397 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by sunceKOtepsija »

stella_sa wrote:A sta je s ljudima koji su se uvalili brdo para za hibridna vozila?! On ide pješke a onaj s golfom starim trideset godina vozi...

Sent from my Lenovo X2-EU using Tapatalk
nema diskriminacije-onaj ko ima para i ko nema svi su jednaki u ocima vlade-par nepar :D
jao_situacije

#398 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by jao_situacije »

Heller wrote:Ima Skejt Park u opšćini Centar morel stat?
more taman..
elektrana od jedno 150mw odokativno more stat i ostane nekog parking prostora za par auta
tandmand

#399 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by tandmand »

p206 wrote:
Edin H. wrote:
Samo ako bi krenuli u obogaćivanje.
Mislim, uranijuma. :oops:
Heller

#400 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Heller »

jao_situacije wrote:
Heller wrote:Ima Skejt Park u opšćini Centar morel stat?
more taman..
elektrana od jedno 150mw odokativno more stat i ostane nekog parking prostora za par auta
podzemni parking metnut i rentat ga opcini stari grad ;-)

Zamisli picis s Teslom, zaustavlja te zadrigli drot s flekom od majoneze na jakni i jebe te jer vozis na neparnim tablama :bih:
Last edited by Heller on 24/12/2016 23:59, edited 1 time in total.
Post Reply