PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
muha_sa

#1476 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by muha_sa »

Connaisseur Karlin wrote:
muha_sa wrote:
nemoj meni o starom gradu ljubim te :lol:

nismo smjeli jebeni krov sanirat bRez dozvole a kamli šta više :-)
pa stari grad je njaljpsi dio Sarajeva,ama srce Sarajeva :-D :kiss: idem sad,da te ljubnem prvo :kiss:

znam da se nije moglo nista bez dozvola,ali bilo je ileglane izgradnje sirom grada,i drzave ,pa nije bilo problem sa vodom u ono fino vrijeme :)
ne idi prije neg uzvratim :kiss:

kad si zadnji put bila u SA :?

pitam zbog radi tvog pitanja kad su te bezpravno izgradjene kuce nikle :D
muha_sa

#1477 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by muha_sa »

bumerangss wrote:Evo ga sunce sunceeee sunceeeeee :sretan: :sretan: :sretan: :sretan:
ovo me podsjetilo na vrijeme opsade kad se djeca vani deru----došla struuuujaaaaaaaaaaaaaa
muha_sa

#1478 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by muha_sa »

Haris.ba wrote:
mali_balon wrote:Evo po 100000x put jucer razgovarao sa saobracajnim inspektorom i covjek kaze policija moze samo zaustaviti vozilo i dalji posao preuzima saobracajni inspekrot koji pise kaznu (inspektor sam ne moze zeustaviti vozilo)
Dakle ne moze murija nista bez saobracajne inspekcije koja je bila jutros kod muzeja (tako procitah ovdje).
Policija moze zaustaviti vozilo ako je rutinska kontrola u pitanju i ako se ispostavi da to vozilo krsi odredbu policja zove saobracajnu inspekciju da pise kaznu......
Ukratko..........
A saobraćajni inspektor ti može napisati (prekršaj) kaznu koja će na svakom sudskom odlučivanju pasti.

Još samo čekam da krivična djela počne Konaković na fejsbuku propisivati. Može narediti Službenim novinama Kantona da to objavi. I to je onda zakon?
Hare--dok ti izganjaš i dokažeš nešto na sudu najebat ceš :-) daleko smo mi od normalno uredjene države i istog takvog sudstva
Connaisseur Karlin

#1479 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Connaisseur Karlin »

muha_sa wrote:
muha_sa wrote:
nemoj meni o starom gradu ljubim te :lol:

nismo smjeli jebeni krov sanirat bRez dozvole a kamli šta više :-)
pa stari grad je njaljpsi dio Sarajeva,ama srce Sarajeva :-D :kiss: idem sad,da te ljubnem prvo :kiss:

znam da se nije moglo nista bez dozvola,ali bilo je ileglane izgradnje sirom grada,i drzave ,pa nije bilo problem sa vodom u ono fino vrijeme :)
ne idi prije neg uzvratim :kiss:

kad si zadnji put bila u SA :?

pitam zbog radi tvog pitanja kad su te bezpravno izgradjene kuce nikle :D
evo ,tu sam jos :kiss:

bila sam , prije 10 godina :skoljka:

imma jako dobru prijateljicu iz tog naselja,da ti sad dadnem przime,znao bi o kome je rijec :kiss: i kod nje kuca,upravo,u tom starom dijelu,stisnuta sa malim dvoristem :-D
muha_sa

#1480 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by muha_sa »

imma jako dobru prijateljicu iz tog naselja,da ti sad dadnem przime,znao bi o kome je rijec :kiss: i kod nje kuca,upravo,u tom starom dijelu,stisnuta sa malim dvoristem :-D
10 godinaaaaaaaaaa :-) :-) :-) kad budeš sljedeci put dolazila ne vjerujem da ceš zatec citav park kod druge gimnazije :-)
Edin H.

#1481 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Edin H. »

Nemoj precesto ici. :D
GeeTnT

#1482 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by GeeTnT »

Karlin doletjela...sad ce tema pod kalauz.
nookey

#1483 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by nookey »

hajmo svi zajedno:

UKINITE ODLUKU! UKINITE ODLUKU!
MikroBelaj

#1484 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by MikroBelaj »

Ukinuto :D
seoBIH

#1485 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by seoBIH »

supercali wrote:A jel ovo vazi i za sex
Veceras cu da te jebem 2 puta a sutra 3
Tebi je svejedno, ionako ni jedna nece na kafu s tobom.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1486 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by pici »

Image

sad je golubovima banja
JThomas

#1487 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by JThomas »

Zux wrote:Jedino što je gluplje od ove par-nepar odluke je ova priča "glasali ste eto vam ga". Stvarno smiješno i potpuno nerealno, jer kao ove alternative su se do sada pokazale boljim kad su dobijale priliku (citaj SDP). Da napomenem NIKAD nisam glasao za SDA. Evo recimo imamo primjere iz sarajevskih opština Centar i Novo Sarajevo gdje su ljudi glasali drugačije za par zastupnika (4-5 DF-ovaca), a onda ovi prodajući se za par stoja KM, sjebali sve, tj. dali SDA-u na puno upravljanje ove opštine i pride gradsko vijeće. Ne treba biti vidovita Džemila pa znati i vidjeti da ovaj problem zagađenja Sarajeva nikad, ali nikad neće biti riješen. Pa jebote 10 godina nas kerovi glođu na ulicama i ne može se ni to riješiti. Dakle ne pričamo o kriminalu sitnom ili krupnom nego o jebenim kerovima. Nikad se ovdje ništa neće promijeniti, s ovakvim narodom i mentalitetom, bilo da je to zagađenje, kerovi, kriminal, izbori, saobraćaj, nastavi niz...
ili sdp (tada) bećirović koji je ajnadžiću faktički prije dvije godine prepustio centar...konstruktivne alternative bar u sarajevu nema, ostali su samo sda i sda na čekanju. k'o u audiciji, PRI-MI-MEE (u vlast)
bersK

#1488 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by bersK »

Vidim da su me mnogi isprozivali kao da sam disident ili ne znam ti šta. A odgovoriću nekima sa prozivanjima na to kako se ne smijemo suprotstavljati odlukama vlade. Dobro onda, jesul to Islanđani na izborima otjerali MMF i bankare iz države koji su kumovali sa predsjednikom ili su izašli na ulice, napravili havariju, potjerali bankare u mišije rupe, istjerali MMF i ostale glodare života, napravili od jedne prosječne države državu snova za većinu Balkanaca? Napredak te države se može ogledati i u tom primjeru da su ljudi toliko bezbrižni i da nemaju velikih muka sa životom i standardom, a i vlašću (zato jer ih se vlast boji, logika) da je 10% države otišlo da prati Europsko prvenstvo u fudbalu ljetos? Zamislite kakva bi to situacija trebala u našoj državi biti da 400 hiljada ljudi ode na neko pišano Europsko prvenstvo na kojem će stajati na stadionu navijati, a poslije i prije meča trošiti pare nemilice. E jebiga, to je problem. Ne znate :)

Ljudi su kroz više stvari dokazali koliko vole državu. Prvo što su srušili smeće od vlasti NASILNIM putem, jer su vidjeli da drugačije ne može. Vlast u BiH se nikad neće srušiti izborima, to je valjda svima jasno. Iz prostog razloga jer nacionalisti već imaju uigranu šemu krađe izbora i namještanja rezultata, koji će se od izbora do izbora koristiti i mi ništa nismo postigli.
JThomas

#1489 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by JThomas »

Haris.ba wrote:
mali_balon wrote:Evo po 100000x put jucer razgovarao sa saobracajnim inspektorom i covjek kaze policija moze samo zaustaviti vozilo i dalji posao preuzima saobracajni inspekrot koji pise kaznu (inspektor sam ne moze zeustaviti vozilo)
Dakle ne moze murija nista bez saobracajne inspekcije koja je bila jutros kod muzeja (tako procitah ovdje).
Policija moze zaustaviti vozilo ako je rutinska kontrola u pitanju i ako se ispostavi da to vozilo krsi odredbu policja zove saobracajnu inspekciju da pise kaznu......
Ukratko..........
A saobraćajni inspektor ti može napisati (prekršaj) kaznu koja će na svakom sudskom odlučivanju pasti.

Još samo čekam da krivična djela počne Konaković na fejsbuku propisivati. Može narediti Službenim novinama Kantona da to objavi. I to je onda zakon?
prelazne i završne odredbe

član 10.

ova odluka će se početi primjenjivati narednog dana od dana objavljivanja na službenoj web stranici vlade kantona sarajevo - http://www.klix.ba :mrgreen:
agnostic_front

#1490 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by agnostic_front »

bersK wrote:Vidim da su me mnogi isprozivali kao da sam disident ili ne znam ti šta. A odgovoriću nekima sa prozivanjima na to kako se ne smijemo suprotstavljati odlukama vlade. Dobro onda, jesul to Islanđani na izborima otjerali MMF i bankare iz države koji su kumovali sa predsjednikom ili su izašli na ulice, napravili havariju, potjerali bankare u mišije rupe, istjerali MMF i ostale glodare života, napravili od jedne prosječne države državu snova za većinu Balkanaca? Napredak te države se može ogledati i u tom primjeru da su ljudi toliko bezbrižni i da nemaju velikih muka sa životom i standardom, a i vlašću (zato jer ih se vlast boji, logika) da je 10% države otišlo da prati Europsko prvenstvo u fudbalu ljetos? Zamislite kakva bi to situacija trebala u našoj državi biti da 400 hiljada ljudi ode na neko pišano Europsko prvenstvo na kojem će stajati na stadionu navijati, a poslije i prije meča trošiti pare nemilice. E jebiga, to je problem. Ne znate :)

Ljudi su kroz više stvari dokazali koliko vole državu. Prvo što su srušili smeće od vlasti NASILNIM putem, jer su vidjeli da drugačije ne može. Vlast u BiH se nikad neće srušiti izborima, to je valjda svima jasno. Iz prostog razloga jer nacionalisti već imaju uigranu šemu krađe izbora i namještanja rezultata, koji će se od izbora do izbora koristiti i mi ništa nismo postigli.
Ko je bolan istjerao mmf? Šta vam je.
bersK

#1491 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by bersK »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/voznja- ... ook+status

Koliko se Klix stavio u poziciju režimskog medija dovoljno govori ovaj članak u kojem su išli kroz grad šmekajući automobile koji nemaju parne brojeve?

Ovo je tako podmuklo hodanje uz kurac vlasti i poltronstvo jednog medija da mi je muka od toga
tempuser

#1492 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by tempuser »

pa to je parcijalno i privremeno "rijesavanje " problema,ne mogu vjerovati da ne kuzite :D
Da je bogdo i to, ali nije nego obicni qurac od ovce da zamazu oci marvi koja glasa za nih dok ih guze u pakash!
GeeTnT

#1493 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by GeeTnT »

Snimanje reg. tablica, vozila i ljudi na ulicama Sarajeva u reziji pravnog lica kakav je portal klix nije pametna odluka...
fazer

#1494 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by fazer »

Eto vam kad ste pravili grad u kotlini, i onda se nesto poslije zalite za smog :lol:

Pa vi stvarno nista unaprijed ne razmisljate. Hoces da vozikas auto a da istovremeno zivis na cistom zraku. :-)
Heller

#1495 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Heller »

fazer wrote:Eto vam kad ste pravili grad u kotlini, i onda se nesto poslije zalite za smog :lol:

Pa vi stvarno nista unaprijed ne razmisljate. Hoces da vozikas auto a da istovremeno zivis na cistom zraku. :-)
Hoce ljudi da se jebu a da im ne udje.
sema911s

#1496 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by sema911s »

fazer wrote:Eto vam kad ste pravili grad u kotlini, i onda se nesto poslije zalite za smog :lol:

jbga iliri nisu planirali auta,.
dust in the wind

#1497 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by dust in the wind »

uradil se šta ljudi tokom ovog radnog dana ili samo šupljirate na ovoj temi... :D
insomnia78

#1498 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by insomnia78 »

Ko ce raditi na mubarek dane
Heller

#1499 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Heller »

dust in the wind wrote:uradil se šta ljudi tokom ovog radnog dana ili samo šupljirate na ovoj temi... :D
Ja mu ga zadam parametre i naprđujem po forumima.
Toffee karamela

#1500 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Toffee karamela »

Ali meni nije jasno da oni i dalje nastavljaju postavljati binu za Merlinov koncert a u gradu proglašeno haman pa vanredno stanje :shock:

Znači neko je uložio pare, treba mu sad povrat keša i ide protiv logike, mjera zabrane, boga dragog ako treba... :-?
Post Reply