PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#1376 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Tomahawk11 »

JThomas wrote:
vade_mecum wrote: i previse pod uslovom kada bi objekti imali za pocetak urbanisticku, gradjevinsku i sve sto ide u paketu ;-)
ja to i govorim. zna se pod kojim okolnostima je došao gro tih ljudi. međutim ako 20 godina nije dovoljno za osnovno, najosnovnije prilagođavanje životu u gradu, onda jebiga. nego vlast nije htjela, iz niza razloga.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1377 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by mali_milojica »

supercali wrote:Mene zanima kakav bi bio zrak da se obustavi saobracaj totalno na jedan dan samo javi prevoz da radi
U 5 deka
muha_sa

#1378 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by muha_sa »

vama koji se kurcite i kažete da cete u inat vozit mogu samo rec--bujrum :D
Alfons Kauders

#1379 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Alfons Kauders »

muha_sa wrote:
neko_sa_strane wrote:
muha_sa wrote: jesil izlazio na izbore i glaso :?

Naravno da jesam. Nisam propustio niti jedne otkako sam stekao pravo glasa 1999.godine. Ne glasam za ove koji su osvojili prve "demokratske" izbore 1990. godine ako si me zbog toga upitao.
:thumbup:

iz mog domacinstva 4 glasa i NIKAD ni jedan glas za ove ---- evo ih vladaju

zato mi je šuplja ta prica i grozim se na tu parolu--Narod biro pa izvolite

nema ovdje hajra dok se mentalni cip ne promjeni a to je jako dug proces :-)

evo i ovaj primjer sa ovom--po mnogima a i ja smatram idiotskom-- odlukom par nepat.
svi pizde--a isto bi pizdili i da se nije ta odluka donjela vec da se recimo donjela odluka o poskupljenju uglja

ko je ovom narodu ugodio nije se rodio :-)
Ok, ali narod jeste birao... I neka izvoli.

I opet ce, vjeruj mi. Ako si hazarderski raspolozen, kladim se u cenera i pivu! :)
supercali

#1380 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by supercali »

mali_milojica wrote:
supercali wrote:Mene zanima kakav bi bio zrak da se obustavi saobracaj totalno na jedan dan samo javi prevoz da radi
U 5 deka
Ma vjerujem al bi volio to doziviti da se dokaze da auta nisu problem u toj mjeri
Bakir1

#1381 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Bakir1 »

sutra ce to kisa i vjetar raspuhati a neko ce se u prsa busati odlukom kao idejom koja je urodila plodom :D
vade_mecum

#1382 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by vade_mecum »

JThomas wrote:
vade_mecum wrote: i previse pod uslovom kada bi objekti imali za pocetak urbanisticku, gradjevinsku i sve sto ide u paketu ;-)
ja to i govorim. zna se pod kojim okolnostima je došao gro tih ljudi. međutim ako 20 godina nije dovoljno za osnovno, najosnovnije prilagođavanje životu u gradu, onda jebiga. nego vlast nije htjela, iz niza razloga.
pa nije iz razloga sto se mi kao drustvo uvijek bavimo posljedicama, a jako rijetko uzrocima. danas zagadjenje have, na proljece poplave, na ljeto sumski pozari i uvijek nespremni i uvijek kuku, pomagaj. a odgovornost 0 bodova.
neko_sa_strane

#1383 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by neko_sa_strane »

insomnia78 wrote:Cudilo bi me da glasas :D

A što te to čudi? Upravo zato što sam glasao (doduše ne za ove nacionalističke uhljupe) hoću da ova vlast radi i u moju korist jer bez obzira što nisam njihov glasač i mene predstavljaju. Ako ne rade kako treba uraditi sve da ih se smijeni ili da sami predstavnici vlasti smijene nesposobnog i podobnog iz svojih redova. Iako će neki reći da je to utopija ali ako ne pokušaš kako možeš očekivati da će se išta promijeniti. Vlada je taj svoj mandat obezbjedila glasovima naroda.
Haris.ba

#1384 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Haris.ba »

tempuser wrote: Ovdje ljudi izmisljaju stvari i lupaju napamet.

Evo link za tekst Odluke o zastiti i poboljsanju kvaliteta zraka u KS objavljen u SN KS. Odluka u cl 41 definise donosenje Plan interventnih mjera u slučajevima prekomjerne zagađenosti zraka u KS, kaznene odredbe itd.

http://mpz.ks.gov.ba/sites/mpz.ks.gov.b ... -_zrak.pdf

POGLAVLJE VIII - NADZOR I SANKCIONISANJE

Clan 60.
(Prekrsaji)

(5) Novcanom kaznom od 500 -1.000 KM kaznice se za prekrsaj fizicko lice, ako ne postupi u skladu sa odredbama cl. 18., 21., 26., 28., 30., 41., 51., 52., 53., 54. i 56 ove odluke

Evo link za tekst Plana interventnih mjera u slučajevima prekomjerne zagađenosti zraka u KS takodjer objavljen u SN KS kojem crno na bijelo pise zakonodavna vlast tj Skupstina KS daje mandat izvrsnoj vlasti tj Vladi KS da primjeni plan i da u slucaju uzbune donese odluku o uvodjenu par-nepar.

http://mpz.ks.gov.ba/sites/mpz.ks.gov.b ... rajevo.pdf

VIII
KAZNENE ODREDBE
Pravna i fizickla lica koja se ne budu pridrzavala mjera propisanih ovim planom podlijezu sankcijama kako je utvrdjeno odredbama Odluke o zastiti i poboljsanju kvaliteta zraka u Kantonu Sarajevo (Sluzbene Novine Kantona Sarajevo br. 23/16)

X
PRELAZNE I ZAVRSNE ODREBE
Stupanjem na snagu ovoga plana prestaju da vazi Plana interventnih mjera u slučajevima prekomjerne zagađenosti zraka u Kantonu Sarajevo (Sluzbene Novine Kantona Sarajevo br.4/14 i 51/15)
Ovaj plan stupa na snagu danom donosenja i objavice se u Sluzbenin Novinama Kantona Sarajevo.

Istina je da je odluka je pogresna jer nece imati efekta i istina je da policija ne moze pisati naloge za ove prekrsaje, ali ko se elementarno razumije u pravo jasno mu je da je odluka donesena u skladu sa zakonom, da su mjere obavezujuce i da su kazne takodjer promisane zakonom i da ih isnpekcija moze izreci.
Kolega @Gaius ti je objasnio.
Zakon o prekršajima FBiH

Član 12.

Propisivanje prekršaja

(1) Prekršaji i prekršajne sankcije mogu biti propisani zakonima Bosne i Hercegovine, Federacije, kantona ili drugim propisima Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Vlade Federacije, vlada kantona i odlukama gradskog ili općinskog vijeća.
(2) Organi ovlašteni za donošenje propisa o prekršajima mogu propisivati samo kazne i zaštitne mjere predviđene ovim zakonom i u granicama koje određuje ovaj zakon.
(3) Organi ovlašteni za donošenje propisa iz stava (1) ovog člana mogu propisivati prekršajne kazne i zaštitne mjere samo za povrede propisa koje oni donose u okviru svoje nadležnosti utvrđene Ustavom i zakonom, pod uvjetima određenim ovim zakonom.
(4) Organ ovlašten da propisuje prekršajne kazne i zaštitne mjere ne može ovo pravo prenijeti na druge organe.
Već sam pisao da se u Odluci pozivaju na član Zakona o zaštiti zraka (federalni zakon) gdje se spominje da Kanton samo donosi Plan interventnih mjera. Ima razlog zašto se odigrana ova rašomonijada sa Odlukom, a ne kantonalnim Zakonom.
Last edited by Haris.ba on 26/12/2016 13:18, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#1385 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Alfons Kauders »

muha_sa wrote:vama koji se kurcite i kažete da cete u inat vozit mogu samo rec--bujrum :D
Koji cu kurac vozit? :) Vazda guzva, nigdje parkinga... Lagana setnja...

Ne moram radi kilometra sjedati u auto.

Ha nisam Sarajlija :D
supercali

#1386 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by supercali »

muha_sa wrote:vama koji se kurcite i kažete da cete u inat vozit mogu samo rec--bujrum :D
E ja cu u inat vozati drugo auto koje je kupljeno i koje je suprotan broj od sadasnjeg
muha_sa

#1387 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by muha_sa »

Alfonse :-D tebi Muha plati cevape i pivu i bRez opklade :)

nemoj sad tersat i kazat--štaŠ mi ti kokuzu placat :-) :lol:

hocu iz samo jednog razloga--da vidiš što je rec domacin u svom gradu--možda te premuntam da na iduce izbore izadješ :lol:
insomnia78

#1388 Re: RE: Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by insomnia78 »

neko_sa_strane wrote:

A što te to čudi? Upravo zato što sam glasao (doduše ne za ove nacionalističke uhljupe) hoću da ova vlast radi i u moju korist jer bez obzira što nisam njihov glasač i mene predstavljaju. Ako ne rade kako treba uraditi sve da ih se smijeni ili da sami predstavnici vlasti smijene nesposobnog i podobnog iz svojih redova. Iako će neki reći da je to utopija ali ako ne pokušaš kako možeš očekivati da će se išta promijeniti. Vlada je taj svoj mandat obezbjedila glasovima naroda.
Zato sto se u istoriji ovog foruma nije nikad pojavio niko ko glasa za SDA koja u svim anketama dozivljava katastrofalan poraz
muha_sa

#1389 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by muha_sa »

supercali wrote:
E ja cu u inat vozati drugo auto koje je kupljeno i koje je suprotan broj od sadasnjeg
:lol:

jebo im par nepar mater--evo mi sin jutros klepio aVto i još ga neJma--klinac bi svoje gorivo vako trošiJo :lol:

zato cu ja sutra njegovo--al ko da vidim da cu prvo na beMzinsku morat :( :lol:
Filter

#1390 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Filter »

sad odvrtio finu turu po kantonu... plafon 6 auta da sam vidio sa neparnim tablicama
muha_sa

#1391 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by muha_sa »

Alfons Kauders wrote:
Koji cu kurac vozit? :) Vazda guzva, nigdje parkinga... Lagana setnja...

Ne moram radi kilometra sjedati u auto.

Ha nisam Sarajlija :D
šetajuci udišeš ovu poganu havu :-)

lijepa trola--lola vozi oklepinu a uz to još Malovcica do daCke pustio--imaš tres vožnju zacinjenu muzikom :lol:
supercali

#1392 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by supercali »

Ma glupa odluka sad su recimo mene "natjerali" da kupim auto sa suprotnim brojem od dosadasnjeg
To moze biti jugo sa euro -16 normom i njega cu voziti da bi ispostovao ovu odredbu a jebe se njih sto ja taj dan zagadjujem 1000 puta vise nego da vozim jedino auto koje sam imao do sada
JanuaryJones

#1393 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by JanuaryJones »

Sve i da se odluče da subvenciraju plin, struju, pelet, solarne panele nema načina da to sprovedu u stvarnosti zbog milion propusta na terenu. Onaj koji loži ćumur obično je nezaposlen (na birou) a radi na crno sa strane i isto tako na crno kupuje ćumur. Znači ima primanja ali neevidentirana i samim tim odmah je u startu zajebao sistem. Dobio donaciju (subvenciju) kao socijalna kategorija a on to možda u stvarnosti i nije (puno ljudi tako živi i preživljava). Na stranu nelegalno izgrađeni objekti, bez dozvola, svi bi uvijek u startu išli da zajebu državu za donaciju/subvenciju.
Innovation

#1394 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Innovation »

muha_sa wrote:
jebo im par nepar mater--evo mi sin jutros klepio aVto i još ga neJma--klinac bi svoje gorivo vako trošiJo :lol:

:thumbup: :lol:
O'zone
Globalni moderator

#1395 Re: RE: Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by O'zone »

insomnia78 wrote:
neko_sa_strane wrote:

Zato sto se u istoriji ovog foruma nije nikad pojavio niko ko glasa za SDA koja u svim anketama dozivljava katastrofalan poraz
A HM2011?
Tomahawk11
Globalni moderator

#1396 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Tomahawk11 »

muha_sa wrote:

Sutra se ukida i ne mozemo se kofrciti da je nas red da vozimo :thumbup:
bersK

#1397 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by bersK »

Ja još ne vjerujem da postoje ljudi koji poštuju ovu odluku. Mada to govori o nama samima. O tome kakav smo podanicki i sluzanski narod, bez trunke personalitija i mudrosti, razuma i zdrave pameti. Bez muda apsolutno.

Kao što sam rekao u svom prošlom postu - Da vlada sutra donese zakon da morate platit 100 maraka svaki mjesec samo zato jer živite u Kantonu i državi, zato jer postojite, svi bi bez pogovora uplaćivali na račun, jer jebiga to je zakon, to je vlada, nema veze jel zdrav ili bolestan. :)
Innovation

#1398 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Innovation »

Tomahawk11 wrote: Sutra se ukida i ne mozemo se kofrciti da je nas red da vozimo :thumbup:
Zaboravio si na pocetku staviti OD. :wink:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1399 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Tomahawk11 »

Innovation wrote:
Tomahawk11 wrote: Sutra se ukida i ne mozemo se kofrciti da je nas red da vozimo :thumbup:
Zaboravio si na pocetku staviti OD. :wink:
Izvinjenje prihvaceno :mrgreen:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1400 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Chmoljo »

bersK wrote:Ja još ne vjerujem da postoje ljudi koji poštuju ovu odluku. Mada to govori o nama samima. O tome kakav smo podanicki i sluzanski narod, bez trunke personalitija i mudrosti, razuma i zdrave pameti. Bez muda apsolutno.

Kao što sam rekao u svom prošlom postu - Da vlada sutra donese zakon da morate platit 100 maraka svaki mjesec samo zato jer živite u Kantonu i državi, zato jer postojite, svi bi bez pogovora uplaćivali na račun, jer jebiga to je zakon, to je vlada, nema veze jel zdrav ili bolestan. :)
aha, poznati smo po tome koliko poštujemo zakon :-)
Post Reply