Pozdrav,
danas se pojavio jedan problem sa autom (Astra G). Naime, na samom početku vožnje osjetio sam da papučica za gas nije baš na svome mjestu, kao da je "potonula" nekih 3-5 cm prema dolje... Ne radi se o tome da ima nekog lufta tih 3-5 cm, nego jesnostavno kao da je cijeli taj sistem potpnuo za tu veličinu. Sa takvim gasom do kraja uspijevam voziti nekih 40-50 u 2. brzini, zvuk motora je nepromijenjen, gledao sam dolje šta se moglo vidjeti - nema nekih slomljenih stvarčica, bar koliko sam mogao vidjeti onako laički...
Ako neko ima ideja o čemu se radi - koristilo bi mi.
Unaprijed hvala...
Papučica za gas/Astra G/problem
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- scorpion7
#2 Re: Papučica za gas/Astra G/problem
Vozamo isti auto
...elem gledo sam slucaj kod Seata Ibize isti problem se pojavio...i majstor skine kad dio koji cuva papucicu se na jednom mjestu odvalio.....pogledaj da nije to i kod tebe slucaj....jest da zvuci nemoguce da papucica napukne,al eto desava se....sretno u svakom slucaju
-
bosniak.m
#3 Re: Papučica za gas/Astra G/problem
Hvala na odgovoru. Međutim, nije do papučice, izgleda normalno, nema nekog lufta niti je deformisana, dakle skoro sve da je isto, samo je kompletan sistem - papučica, držač... 3-5 cm "dublji".
- NEOPLAN
#4 Re: Papučica za gas/Astra G/problem
Pa propala ti bolan papucica kroz rupu na truloj Opelovoj limariji:-)
Salim se, ne zamjeri... Mislim da je na toj Astri sistem regulacije gasa preko sajle, pa provjeri na motoru na mjestu gdje se sajla kači na mehanizam sauga i gasa da nije kraj sajle iskočio iz ležišta i sajla se otpustila, pa sad ima lufta i pada papucica. Ako nije to, onda je vjerovatno sajla dotrajala i istegnuta ili čak napukla. Sumnjam da je neki veci kvar...
Salim se, ne zamjeri... Mislim da je na toj Astri sistem regulacije gasa preko sajle, pa provjeri na motoru na mjestu gdje se sajla kači na mehanizam sauga i gasa da nije kraj sajle iskočio iz ležišta i sajla se otpustila, pa sad ima lufta i pada papucica. Ako nije to, onda je vjerovatno sajla dotrajala i istegnuta ili čak napukla. Sumnjam da je neki veci kvar...