Papučica za gas/Astra G/problem

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
bosniak.m

#1 Papučica za gas/Astra G/problem

Post by bosniak.m »

Pozdrav,

danas se pojavio jedan problem sa autom (Astra G). Naime, na samom početku vožnje osjetio sam da papučica za gas nije baš na svome mjestu, kao da je "potonula" nekih 3-5 cm prema dolje... Ne radi se o tome da ima nekog lufta tih 3-5 cm, nego jesnostavno kao da je cijeli taj sistem potpnuo za tu veličinu. Sa takvim gasom do kraja uspijevam voziti nekih 40-50 u 2. brzini, zvuk motora je nepromijenjen, gledao sam dolje šta se moglo vidjeti - nema nekih slomljenih stvarčica, bar koliko sam mogao vidjeti onako laički...

Ako neko ima ideja o čemu se radi - koristilo bi mi.

Unaprijed hvala...
scorpion7

#2 Re: Papučica za gas/Astra G/problem

Post by scorpion7 »

Vozamo isti auto :D :D :D...elem gledo sam slucaj kod Seata Ibize isti problem se pojavio...i majstor skine kad dio koji cuva papucicu se na jednom mjestu odvalio.....pogledaj da nije to i kod tebe slucaj....jest da zvuci nemoguce da papucica napukne,al eto desava se....sretno u svakom slucaju
bosniak.m

#3 Re: Papučica za gas/Astra G/problem

Post by bosniak.m »

Hvala na odgovoru. Međutim, nije do papučice, izgleda normalno, nema nekog lufta niti je deformisana, dakle skoro sve da je isto, samo je kompletan sistem - papučica, držač... 3-5 cm "dublji".
NEOPLAN

#4 Re: Papučica za gas/Astra G/problem

Post by NEOPLAN »

Pa propala ti bolan papucica kroz rupu na truloj Opelovoj limariji:-)

Salim se, ne zamjeri... Mislim da je na toj Astri sistem regulacije gasa preko sajle, pa provjeri na motoru na mjestu gdje se sajla kači na mehanizam sauga i gasa da nije kraj sajle iskočio iz ležišta i sajla se otpustila, pa sad ima lufta i pada papucica. Ako nije to, onda je vjerovatno sajla dotrajala i istegnuta ili čak napukla. Sumnjam da je neki veci kvar...
Post Reply