Papiga against maca

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Hendrix

#1 Papiga against maca

Post by Hendrix »

Imam problem ,gadan.Čitav život imao sam uvijek mačku u kući dok me rođak nije usrećio poklonom sestri za rođendan.Genijalac donio papigu u kavezu a ja već mačku imao.Onda smo jedno mjesec imali scene ko u crtanim,mačak pokušavao na sve načine da se dokopa kaveza a da ga ne vidimo :lol:Na jedno oko spava na drugo gleda kavez. Mačak nastrada tradicionalno od auta i papiga ostane.Kontam neće ni on dugo pa nije orao.Od tada prođe 6 godina,gnjavator je još tu :)
Žao mi da ga deložiram a mačke su mi zakon,ovo dvoje ne bi išlo zar ne?Možda malu macu da naučim s papigom da živi ,ili je to protuzakonito,hehe?Kako me je krenulo ovo će čudo od životinje još 6 godina živit i ništa od mojih mački.
Ako ko želi poklanjam ga,besmrtnu papigu :)
shin

Post by shin »

Jel tigrica, koje je boje :-D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#3 Re: Papiga against maca

Post by mIRCerka »

Hendrix wrote:Imam problem ,gadan.Čitav život imao sam uvijek mačku u kući dok me rođak nije usrećio poklonom sestri za rođendan.Genijalac donio papigu u kavezu a ja već mačku imao.Onda smo jedno mjesec imali scene ko u crtanim,mačak pokušavao na sve načine da se dokopa kaveza a da ga ne vidimo :lol:Na jedno oko spava na drugo gleda kavez. Mačak nastrada tradicionalno od auta i papiga ostane.Kontam neće ni on dugo pa nije orao.Od tada prođe 6 godina,gnjavator je još tu :)
Žao mi da ga deložiram a mačke su mi zakon,ovo dvoje ne bi išlo zar ne?Možda malu macu da naučim s papigom da živi ,ili je to protuzakonito,hehe?Kako me je krenulo ovo će čudo od životinje još 6 godina živit i ništa od mojih mački.
ne lupetaj, uzmi machence neko, i kad god krene na papigu ti mi klempu spucaj...ne boli a iritira haos...
ako sam ja danas vucjaka natjerala da gleda macku u oci i da ne ide na nju, mozes valjda i ti macku dresirati :D

Hos macu? :D:D:D
shin

Post by shin »

Imam musteriju za papagaja :-D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

shin wrote:Imam musteriju za papagaja :-D
jupi :D

imam i ja macku ya hendrixa
Lara-sa

#6 Papiga against maca

Post by Lara-sa »

Kada moras birati, maca, uvijek maca :D :D :D
A dobro su ti rekli, uzmi malo mace pa ga odgoji, to stvarno nije neki problem, samo malo truda i ljubavi :D
Sretno
pike

Post by pike »

Ma lako je macku nauciti, kad se mogu nauciti da idu na WC solju onda se mogu nauciti i da zive sa pticom. Ma pametne su to zivotinje.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Post by xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx »

Nemoj bit lud, gdje ces se papige odreci radi mace. Ja sam svog istreniro da donosi cigare i javlja se na telefon 8-) . Kad sam bio mali isto sam imao macu i papigu, i jednom se maca zastekala ispod stola a ja je nisam vidio. I kad sam pustio papagaja on ga zgrabio, djaba sto sam ga ja odmah oslobodio on je umro, valjda od straha :? , a maca je poslije toga imala bliski kontakt sa mojom nogom, kicmu sam joj u cvor sabio. :D
Lace

#9 Re: Papiga against maca

Post by Lace »

Hendrix wrote:Imam problem ,gadan.Čitav život imao sam uvijek mačku u kući dok me rođak nije usrećio poklonom sestri za rođendan.Genijalac donio papigu u kavezu a ja već mačku imao.Onda smo jedno mjesec imali scene ko u crtanim,mačak pokušavao na sve načine da se dokopa kaveza a da ga ne vidimo :lol:Na jedno oko spava na drugo gleda kavez. Mačak nastrada tradicionalno od auta i papiga ostane.Kontam neće ni on dugo pa nije orao.Od tada prođe 6 godina,gnjavator je još tu :)
mozes malu macu da naucis...ja sam imala papagaja godinama...i u po frke useli se mali macak...trebam li ti reci da je macak nakon par godina sam otisao...a papagaj je umro od starosti (nakon 13 godina)...mogu oni zajedno...samo malog macka naucis da ne smije ici kod papagaja a papagaja drzi na pomalo nepristupacnom mjestu :)
melb26sa

Post by melb26sa »

Mi smo nakon 4 mjeseca dali papigu mojoj tetki jer su je mica mace pocele muciti. Bilo je obaranja kaveza, ganjanja ptice kad je pustena ali nikada je nisu povrijedili. Valjda im se samo svidjalo kada papagaj pocne da kresti. Nakon nekog vremena papagaj je poceo da mjauce :D Ja mislila da sam prolupala ali se on stvarno tako glasao...

Sada kod tetke uziva, svi ga maze i paze i ne mora da se stalno okrece da vidi gdje su mica mace. I da, nece u kavez ni po koju cijenu, uziva u novootkrivenoj slobodi :D
bpsang

Post by bpsang »

sta bi se desilo mala maca i mala paiga zajedno u kavezu pa nek se uce .... :D
slatkusina

Post by slatkusina »

Imam macka i dva papagaja. Kao sto Mircerka rece samo ga malo klepis i macak odustaje od napada na papagaje. Papagaji su to otprije a macica sam nedavno dobila i naucila ga. Sada samo gleda u njih a ne dira ih vise. Nabavi macu definitivno. Ni ja ne volim papagaje ali muz voli pa smo nasli komprmis. Mogu zajedno zivjeti.
Hendrix

Post by Hendrix »

Hehe u mene je papiga malo komotnije istrenirana,žutozelene boje,brazilac valjda :lol: , ali čitav dan sjedi na kavezu ne unutra,tako da je slobodan da radi šta hoće,uglavnom izvrši 2-3 preleta sobe i nazad na aerodrom.Još se nije pripitomio tako da i nemam neke kontakte s njim osim što mu psujem kad moram da čistim za njim.
Hvala mircerka za macu ali imam ih ja u komšiluku kanditdata kakvih hoću ,svih boja i dezena,pikiro sam jednu crnu sa bijelim šapama,ko da čarape ima.Ne mogu ja još jednu zimu izdržat bez mačke pa šta bude bude,papagaja mi je navrh glave,najbeskorisnija životinja do sada a imao sam i zamorca,ali to je druga priča.
Ovaj papagaj ,hehe,ime mu je Behdžet prema mom omiljenom profesoru heheh,imao je ženku ispočetka i nije se čuo živ,nije ni smio jesti od nje,tortura,i ona ubrzo umre i mi kontam ma neće ni on dugo od tuge,taj dan je čitav prepjevo i još uvijek pjeva na sav glas,ja misli on nijem,što su ti žene
:)
Lace

Post by Lace »

doduse moj papagaj nije letio...imao je povrijedjeno krilo i bio star...ustvari bila je zenka koja je nadzivjela dva muzjaka...pa mozda zato nije bila zanimljiva mom macku

a da probas ovo

Image

:D
Lace

Post by Lace »

vajda ce imati srece a ne ko ova

Image

:D
Hendrix

Post by Hendrix »

To je ovako kod mene izgledalo,nije moja slika ali su i papagaj i maca isti bili

Image
Post Reply