Papanluk na automobilima

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
supercali

#4251 Re: Papanluk na automobilima

Post by supercali »

Ne znam koliko ljudi smatra da je ovo lijepo al znam minimalno 30 kojima je ovo ruzno
mirzet87sa

#4252 Re: Papanluk na automobilima

Post by mirzet87sa »

Pa ovo auto sa pika jeste ruzno jer je premala dimenzija gume, a jos manja dimenzija felge.. Prevelik stretch je radjen, preveliki distanceri su nabijeni odnosno previse guma viri..
Image
Je li ovo ruzno?
Image
Image
Nemojte ba zajebavat, prebrutalno izgleda.. Samo sto se ovo za 150km uraditi ne moze, pa zato i izgleda sabanski
mefistofilis

#4253 Re: Papanluk na automobilima

Post by mefistofilis »

na stranu sve stvari ukusa i preferenci ali meni ovo prije svega ne ulijeva previse povjerenja sto se tice sigurnosti na cesti.
da ovaj "pravac" ima ikakve veze sa mozgom valjda bi silni proizvodaci guma pravili to
530i

#4254 Re: Papanluk na automobilima

Post by 530i »

Ne razumijem ni ja kakvu ovo korist donosi, osim što se nekome dopada....
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#4255 Re: Papanluk na automobilima

Post by bitanga_sa_otesa »

mirzet87sa wrote: Je li ovo ruzno?
Image
Image
Nemojte ba zajebavat, prebrutalno izgleda.. Samo sto se ovo za 150km uraditi ne moze, pa zato i izgleda sabanski
shvatam ja o cemu ti pricas ,u nicemu ne treba pretjerivati,ali ovdje je uglavnom razlog koji sam naveo,ne kazem ja da nema ljudi koji imaju pare i rade za svoj gust,ali njih je 4% ,ostalih 96% su ćuneri i smetljari - daj svega za marku pa kako god izgleda...
po meni je ovo sa prve slike prevelik stretch jer guma sa pojacanim rubom za zastitu felge vise nema svoju svrhu...
to jedino dobro izleda ,ali bas nije za nekog vozanja po otvorenoj cesti,vise je za sporiju voznju po gradu.takodjer moras pazit na sve faktore jer ako bilo gdje dotaknes felgom nastaje haos s rubovima :sad:
citro

#4256 Re: Papanluk na automobilima

Post by citro »

mirzet87sa wrote: Ja sam imao na prijasnjem autu tire stretch a felga je bila 20", prijatelj na a6 ima 21" sa tire stretchom. Gumu - komad sam platio cca 400tinjak km dok bi me prava dimenzija izasla cca +15tak km po komadu, sto mislim da nema veze sa parama. Kad sam imao izvaliti +60k km za auto, imam i za gume.. Opet ti kazem, ima nas koji to radimo estetike radi i ne stedimo pare da prodjemo sto jeftinije vec da izgleda sto bolje.. Ne kazem ja da tvoja tvrdnja nije tacna, dijelim tvoje misljenje, nego kazem da se moze kulturnu uraditi ali za 150km ne moze. Kada se izvali fina svota novca, izgleda sto puta bolje od "org'nala", a i po perfomansama je bolji.. Pogotovo kad je asfalt vlazan, a esp se ugasi :D
citro wrote:
Mojne se paliti da te neki literalni kriticar ne uzme na zub :)
Da li ja dobro vidim ili na ovoj zadnjoj slici viri unutrasnja guma zajedno sa ventilom, izmedju felge i gume !?
Ili je to neki novi felga-tuning pravac ?
A sto se tice tebe znalac-kriticar vidis dobro. Nalazi se ventil koji sluzi za kompresiju zraka, odnosno za stretchanje. Isti se izvadi kada se postigne zeljeni izgled - stretch. Pa nece je golim rukama sirit, zivot te jebo.
Izgleda da je tebe život vec potkačio kada mi se ovako obračas. Koji ti je, dečko ?
Dovoljno je samo objasniti, ako hočeš, ako nečeš niko te ne tjera.
I jeste, vala, ovo mi je pravi papanluk, veze nema sa kulturnim sređivanjem auta. To što toga ima u Njemačkoj, nemoj misliti da u istoj zemlji nema papaka. Misliš tamo sve estete i gospoda ? Varaš se !
mirzet87sa

#4257 Re: Papanluk na automobilima

Post by mirzet87sa »

mefistofilis wrote:na stranu sve stvari ukusa i preferenci ali meni ovo prije svega ne ulijeva previse povjerenja sto se tice sigurnosti na cesti.
da ovaj "pravac" ima ikakve veze sa mozgom valjda bi silni proizvodaci guma pravili to
Konkretno ovaj slucaj sa pika i nije bas siguran, guma moze olahko puci. Ovi s moga linka su kao i ostale gume, dakle teze se poderu.
530i wrote:Ne razumijem ni ja kakvu ovo korist donosi, osim što se nekome dopada....
Veca povrsina prijanja na asfalt.
bitanga_sa_otesa wrote:
shvatam ja o cemu ti pricas ,u nicemu ne treba pretjerivati,ali ovdje je uglavnom razlog koji sam naveo,ne kazem ja da nema ljudi koji imaju pare i rade za svoj gust,ali njih je 4% ,ostalih 96% su ćuneri i smetljari - daj svega za marku pa kako god izgleda...
po meni je ovo sa prve slike prevelik stretch jer guma sa pojacanim rubom za zastitu felge vise nema svoju svrhu...
to jedino dobro izleda ,ali bas nije za nekog vozanja po otvorenoj cesti,vise je za sporiju voznju po gradu.takodjer moras pazit na sve faktore jer ako bilo gdje dotaknes felgom nastaje haos s rubovima :sad:
Ne treba ni u cemu pretjerivati osim u davanju golog kesh-a! Za jedan osrednji, kulturan tuning projekt ti treba 10.000eura i opet pola posla nije uradjeno. Pa takva auta ne sluze za svakodnevnu upotrebu, vise su onaj tip uzivancije za vikend. Nekom je suludo bacati toliki novac na auto s kojim ce godisnje prelaziti cca 2000km sto i razumijem. A taj tip vozaca koji bi za sto manje para sto vise da se uradi, plus da izgleda lijepo su i razlog zasto je ovo sve svedeno na sabanski nivo.
Zasto bi ista dirao felgom?! U tome i jeste bit, da cuvas ko oci u glavi :D salim se.. I sa alu felgom dohvati trotoar poderat ce ti felgu, zakaci malo visociji/ostriji ode rub felge..
citro wrote:
Izgleda da je tebe život vec potkačio kada mi se ovako obračas. Koji ti je, dečko ?
I jeste, vala, ovo mi je pravi papanluk, veze nema sa kulturnim sređivanjem auta. To što toga ima u Njemačkoj, nemoj misliti da u istoj zemlji nema papaka. Misliš tamo sve estete i gospoda ? Varaš se !
Jeste, zivot me potkacio, taksista sam, ogorceni radnik RF banke, izdajnik bosnjaka, vrsim propagandnu kampanju protiv SDA stranke, fahrin sam covjek ako sam sta zaboravio molim da mi se doda. Pitas neke stvari koje su toliko glupe da me stid objasniti. Shefe, ako sam te nagazio odma je papanluk?! 8-) Za takve poput tebe i treba da bude papanluk! U svakoj zemlji ima papaka ali sto ih ima kod nas to nema vise nigdje. Na kraju krajeva, cip fus koristi ovaj stil za low ridere papcina seoska iz buca city-a naso amerima podvaljivat muda pod bubrege!
530i

#4258 Re: Papanluk na automobilima

Post by 530i »

Zar nije lakše šire gume za broj ili dva staviti, koliko već može da stane na auto? Ovako mi djeluje da guma gubi sve svoje osobine apsorbiranja puta...tj. bočni zid gume gubi svoju ulogu u tom smislu.
bitanga_sa_otesa

#4259 Re: Papanluk na automobilima

mirzet87sa wrote: Ne treba ni u cemu pretjerivati osim u davanju golog kesh-a! Za jedan osrednji, kulturan tuning projekt ti treba 10.000eura i opet pola posla nije uradjeno. Pa takva auta ne sluze za svakodnevnu upotrebu, vise su onaj tip uzivancije za vikend. Nekom je suludo bacati toliki novac na auto s kojim ce godisnje prelaziti cca 2000km sto i razumijem. A taj tip vozaca koji bi za sto manje para sto vise da se uradi, plus da izgleda lijepo su i razlog zasto je ovo sve svedeno na sabanski nivo.
Zasto bi ista dirao felgom?! U tome i jeste bit, da cuvas ko oci u glavi :D salim se.. I sa alu felgom dohvati trotoar poderat ce ti felgu, zakaci malo visociji/ostriji ode rub felge..
sve ja to znam vrlo dobro ,sto se tice cash-a i neupotrebljivih auta...imao par, jedva ih se rijesio,ostao mi jos jedan trkaci ,da mi se i njega rijesiti bio bih sretan u zivotu :lol: :lol: :lol:
a sto se tice felgi i rubova znas i sam kakve su ceste i kakvi sabani voze i guraju se,ne gledaju nista okolo vec samo sebe ...nekultura u saobracaju...odes vikendom da se provozas ,da izgustas neki te krkan gurne na ivicnjak ili u neku rupcagu i onda dolina suza... :sad:
citro

#4260 Re: Papanluk na automobilima

Post by citro »

mirzet87sa wrote:
mefistofilis wrote:na stranu sve stvari ukusa i preferenci ali meni ovo prije svega ne ulijeva previse povjerenja sto se tice sigurnosti na cesti.
Konkretno ovaj slucaj sa pika i nije bas siguran, guma moze olahko puci. Ovi s moga linka su kao i ostale gume, dakle teze se poderu.
530i wrote:Ne razumijem ni ja kakvu ovo korist donosi, osim što se nekome dopada....
Veca povrsina prijanja na asfalt.
bitanga_sa_otesa wrote:
Ne treba ni u cemu pretjerivati osim u davanju golog kesh-a! Za jedan osrednji, kulturan tuning projekt ti treba 10.000eura i opet pola posla nije uradjeno. Pa takva auta ne sluze za svakodnevnu upotrebu, vise su onaj tip uzivancije za vikend. Nekom je suludo bacati toliki novac na auto s kojim ce godisnje prelaziti cca 2000km sto i razumijem. A taj tip vozaca koji bi za sto manje para sto vise da se uradi, plus da izgleda lijepo su i razlog zasto je ovo sve svedeno na sabanski nivo.
citro wrote:
Jeste, zivot me potkacio, taksista sam, ogorceni radnik RF banke, izdajnik bosnjaka, vrsim propagandnu kampanju protiv SDA stranke, fahrin sam covjek ako sam sta zaboravio molim da mi se doda. Pitas neke stvari koje su toliko glupe da me stid objasniti. Shefe, ako sam te nagazio odma je papanluk?! 8-) Za takve poput tebe i treba da bude papanluk! U svakoj zemlji ima papaka ali sto ih ima kod nas to nema vise nigdje. Na kraju krajeva, cip fus koristi ovaj stil za low ridere papcina seoska iz buca city-a naso amerima podvaljivat muda pod bubrege!
Pretjerao si malo, odvadi koju baklavu :-D
Kazu da nema glupih pitanja, samo glupih odgovora.
Low riders !? Eto, to je za mene papanluk i to zesci. Sorry, svi imamo pravo na misljenje i na razlicite ukuse, ali nemamo pravo odmah vrijedjati jedan drugoga.
basicm

#4261 Re: Papanluk na automobilima

Post by basicm »

Ovo je meni ruzno u svim varijantama.

Sent from my iPhone using Tapatalk
mirzet87sa

#4262 Re: Papanluk na automobilima

Post by mirzet87sa »

bitanga_sa_otesa wrote: sve ja to znam vrlo dobro ,sto se tice cash-a i neupotrebljivih auta...imao par, jedva ih se rijesio,ostao mi jos jedan trkaci ,da mi se i njega rijesiti bio bih sretan u zivotu :lol: :lol: :lol:
a sto se tice felgi i rubova znas i sam kakve su ceste i kakvi sabani voze i guraju se,ne gledaju nista okolo vec samo sebe ...nekultura u saobracaju...odes vikendom da se provozas ,da izgustas neki te krkan gurne na ivicnjak ili u neku rupcagu i onda dolina suza... :sad:
pricaj mi o tome.. :D 6mjeseci sam prodavo auto
ja sam jednom krenuo preko zeljeznicke prema ciglanama kroz tunel, u po puta sam se morao vratiti jer sam imao osjecaj da ce se felga udubiti od silnih rupa.. nisu ovo auta za nasih cesta ali eto.. moze po gradu malo ;p
citro wrote:
Pretjerao si malo, odvadi koju baklavu :-D
Kazu da nema glupih pitanja, samo glupih odgovora.
Low riders !? Eto, to je za mene papanluk i to zesci. Sorry, svi imamo pravo na misljenje i na razlicite ukuse, ali nemamo pravo odmah vrijedjati jedan drugoga.
Pa jel, na kojoj god temi sam branio nekoga prozvan sam, valjda je red da budem sad i cuner :D
Ne svidjaju se low ridersi ni meni dok ameri lude za njima.. Bezveze sad raspravljati o ukusima, a sto se tice vrijedjanja pa pogledaj listu prozvanih imena pa mi reci ko koga vrijedja :D
citro

#4263 Re: Papanluk na automobilima

Post by citro »

mirzet87sa wrote: Pa jel, na kojoj god temi sam branio nekoga prozvan sam, valjda je red da budem sad i cuner :D
Ne svidjaju se low ridersi ni meni dok ameri lude za njima.. Bezveze sad raspravljati o ukusima, a sto se tice vrijedjanja pa pogledaj listu prozvanih imena pa mi reci ko koga vrijedja :D
WTF !?
mirzet87sa

#4264 Re: Papanluk na automobilima

Post by mirzet87sa »

citro wrote:
mirzet87sa wrote: Pa jel, na kojoj god temi sam branio nekoga prozvan sam, valjda je red da budem sad i cuner :D
WTF !?
mirzet87sa wrote: Jeste, zivot me potkacio, taksista sam, ogorceni radnik RF banke, izdajnik bosnjaka, vrsim propagandnu kampanju protiv SDA stranke, fahrin sam covjek ako sam sta zaboravio molim da mi se doda.
romeomoraprezivjeti

#4265 Re: Papanluk na automobilima

Post by romeomoraprezivjeti »

Ja rugla od strećovanja?!:-/ Ovo moze komotno u top 5 listu papanluka.:-D
supercali

#4266 Re: Papanluk na automobilima

Post by supercali »

mirzete koja ba veca povrsina prijanja za asfalt?
prijanja ista povrsina eto pogledaj sam
plus sto si oduzeo bilo kakvu funkciju bocnih zidova gume
znaci samo si jos vise uporpastio gumu
kakvo crno prijanjanje vece povrsine
mirzet87sa

#4267 Re: Papanluk na automobilima

Post by mirzet87sa »

supercali wrote:mirzete koja ba veca povrsina prijanja za asfalt?
prijanja ista povrsina eto pogledaj sam
plus sto si oduzeo bilo kakvu funkciju bocnih zidova gume
znaci samo si jos vise uporpastio gumu
kakvo crno prijanjanje vece povrsine
da ne spamamo dodatno temu http://forums.vwvortex.com/showthread.p ... aid-to-ask
procitaj od do
why do stretched tires?
- well the whole thing started in germany/belgium, local laws required that the tire tread be within the fender line. well that doesnt allow one to run wider or lower offset wheels, so they put narrower tires on the wheel to maintain legality
i opet ponavljam, ovo sto rade nasi cuneri ne pravdam i jeste za svake osude.. ali ima i pravog nacina da se uradi
uglavnom, zadnje moje javljanje na temu tire stretch-a. ne ide sad da cijelom forumu objasnjavam razliku izmedju "pravog" stretcha sa takvom felgom/gumom i ovog sto nasi dziberi rade. imate gore link sve detaljno opisano mislim da je vise ista suvisno komentarisati.. sve ostalo je stvar ukusa
i evo da ti odg da sam oduzeo bilo kakvu funkciju bocnih zidova
http://www.mazdas247.com/forum/showthre ... etch-tires
vidis da nisam :D
moje auto nije bilo za svakodnevne upotrebe, vise je bilo za iziviti se vikendom i sprziti gume.. imam i set normalnih gumic'a :D
supercali

#4268 Re: Papanluk na automobilima

Post by supercali »

sta da procitam post nekog koji je uradio to i onda se pravda zasto je to uradio?
pa takvih mozes i naci i na nasem bh tuningu koliko ti volja
mirzet87sa

#4269 Re: Papanluk na automobilima

Post by mirzet87sa »

Pa sta si ti konkretno uradio? Nista.. ? Onda ne treba ni mapirati/chipovati auta i sto bih ja citao o tome kako se neko pravda zasto je to uradio?? Zasto brabus tunira mercedes modele, meni je to papanski.. Daj ba mani se seljackog mentaliteta
supercali

#4270 Re: Papanluk na automobilima

Post by supercali »

mjesas kruske i jabuke
kad to uradi brabus onda iza toga stoje strucni ljudi testovi svega toga i slicno
zato i dobijes garanciju i na brabus i na alpine i na ne znam koju tunersku kucu

ovo sto si postavio je isto kao kad bi ja rakete nazad ugradio i poceo pricati kako zbog njih manje trosim goriva kako ide brze kako ovo kako ono
nigdje ama bas nigdje nema testova rastegnutih guma od strane strucnih lica koja ce to opravdati
da ima vec bi to bilo u auto-moto sportu uveliko
mirzet87sa

#4271 Re: Papanluk na automobilima

Post by mirzet87sa »

supercali wrote:mjesas kruske i jabuke
kad to uradi brabus onda iza toga stoje strucni ljudi testovi svega toga i slicno
zato i dobijes garanciju i na brabus i na alpine i na ne znam koju tunersku kucu

ovo sto si postavio je isto kao kad bi ja rakete nazad ugradio i poceo pricati kako zbog njih manje trosim goriva kako ide brze kako ovo kako ono
nigdje ama bas nigdje nema testova rastegnutih guma od strane strucnih lica koja ce to opravdati
da ima vec bi to bilo u auto-moto sportu uveliko
O kakvim ti testovima pricas? Pa ta ista tuning kuca nudi tire stretch! Prije nego se zaletis, informisi se! Radio sam auto u carlssonu, kod njih licno uzeo felge/gume koje su izasle preko 5500km + ostale neke sitnice i sad sam ja papak jer se to bosnji ne svidja?! O ukusima se ne raspravlja, ne mjesaj lubenice i sljive.
supercali

#4272 Re: Papanluk na automobilima

Post by supercali »

:jbt:
mirzet87sa

#4273 Re: Papanluk na automobilima

Post by mirzet87sa »

Pa hajde, zaletio si se na tuning kuce koje nude tire stretching gdje je problem?
bitanga_sa_otesa

#4274 Re: Papanluk na automobilima

supercali wrote: da ima vec bi to bilo u auto-moto sportu uveliko
bilo je toga davno u motorsportu ,gledaj malo stare slike .... :wink: mada vjerujem zbog nedostatka pravih dimenzija .
Last edited by bitanga_sa_otesa on 04/10/2014 22:14, edited 1 time in total.
romeomoraprezivjeti

#4275 Re: Papanluk na automobilima

Post by romeomoraprezivjeti »

Ja sam cuo, da sa strećiranim gumama auto manje trosi?!:-D :-D :-D
Post Reply