Papanluk na automobilima

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
GaRGa

#3751 Re: Papanluk na automobilima

Post by GaRGa »

valja ovo slusat...
goran16v

#3752 Re: Papanluk na automobilima

Post by goran16v »

Fakat ne razumijem sta pokusavas reci/dokazati... :-)
supercali

#3753 Re: Papanluk na automobilima

Post by supercali »

jos je prica oko plina?

nije ovo zabadanje nosa jer me ne zanima sta ko vozi i kako vozi
ugradnja plina u te neke zvjeri da kazem mi samo pokazuje otprilike kakav je covjek i samo filter da nikako ama bas nikako sa njim ne dodjem u kontakt osim ako bas moram

to protezanje preko duzine jorgana vise govori o njemu nego o meni koji to vidim
al eto izgleda ne gleda to ovdje svako kao ja pa zato ima i drugacije misljenje

a sto se tice konkretno plina on nije problem sto je ugradjen u neku octaviu passata ne znam ni ja sta sve ne cak je i pozeljno jel zbog ekologije i tih stvari al stavljati to u tt-a i slicno je kao sto rekoh gore samo opis vlasnika u najgorem svijetlu po meni

a vi sad pisite kako zelite i sta zelite
_mufljuz_

#3754 Re: Papanluk na automobilima

Post by _mufljuz_ »

insomnia78 wrote:Jbt kol'ko je svjet vani manje opterecen ovim stvarima od prosjecnog bosanca
Ljude fakat boli kita sta ti vozis, koji telefon imas, kako se oblacis isl
Kod nas se pisu referati na te teme
Valjda valja opravdati to sto si od usta odvojio da kupis bas to auto, tako da ne mozes biti u krivu
Sva ostala auta ne valjaju i navesces milion razloga da bi sebe utjesio
Ista stvar i s telefonima
Das milju, nekad i vise za telefon i onda krenes ubjedjivati narod kako je bas on vrh ponude a ostalo kurcu ne valja

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk

:mrgreen: :mrgreen:
citro

#3755 Re: Papanluk na automobilima

Post by citro »

_mufljuz_ wrote:
insomnia78 wrote:Jbt kol'ko je svjet vani manje opterecen ovim stvarima od prosjecnog bosanca
Ljude fakat boli kita sta ti vozis, koji telefon imas, kako se oblacis isl
Kod nas se pisu referati na te teme
Valjda valja opravdati to sto si od usta odvojio da kupis bas to auto, tako da ne mozes biti u krivu
Sva ostala auta ne valjaju i navesces milion razloga da bi sebe utjesio
Ista stvar i s telefonima
Das milju, nekad i vise za telefon i onda krenes ubjedjivati narod kako je bas on vrh ponude a ostalo kurcu ne valja

:mrgreen: :mrgreen:
Mufljuze, sta se smijes, to je bila informacija iz prve ruke :lol:
citro

#3756 Re: Papanluk na automobilima

Post by citro »

Glede plina:
Rasprava neka i dalje teče što se mene tiče, a ja odoh svakodnevno vozati auto od 150 KS za 12 KM na 100 km (ovoliko potroši kada ga češće navučem do 6000 rpm). Pravi sam papak, nema šta.
spinatsvjezi

#3757 Re: Papanluk na automobilima

Post by spinatsvjezi »

:sad:
goran16v

#3758 Re: Papanluk na automobilima

Post by goran16v »

citro wrote:Glede plina:
Rasprava neka i dalje teče što se mene tiče, a ja odoh svakodnevno vozati auto od 150 KS za 12 KM na 100 km (ovoliko potroši kada ga češće navučem do 6000 rpm). Pravi sam papak, nema šta.
Ti izgleda ili ne razumijes ili ne zelis razumjeti sta je tema emisije. Tema emisije nije koliko KS ima auto koji vozis na LPG nego namjena i svrha auta, sto dakako rezultuje cijenu. Tvoj auto ni kad je bio nov prakticno nije bio kalibar zbog koje bi bio papak da ugradis LPG, a pogotovo 3-4 god star ili sad, ali da je nov bio 2 x skuplji i da si ga platio 2 x skuplje nego si ga platio, pa ugradio LPG i pisao po forumu kako se vozis za 12 KM 100 KM (sto mi je nekako tesko povjerovati jer sam i ja imao 2 x benzinca od po 150 KS, al neise) onda bi bio, da ne kazem papak, ali klasicni primjer bosanskog paradoksa.
citro

#3759 Re: Papanluk na automobilima

Post by citro »

goran16v wrote:
Ti izgleda ili ne razumijes ili ne zelis razumjeti sta je tema emisije. Tema emisije nije koliko KS ima auto koji vozis na LPG nego namjena i svrha auta, sto dakako rezultuje cijenu. Tvoj auto ni kad je bio nov prakticno nije bio kalibar zbog koje bi bio papak da ugradis LPG, a pogotovo 3-4 god star ili sad, ali da je nov bio 2 x skuplji i da si ga platio 2 x skuplje nego si ga platio, pa ugradio LPG i pisao po forumu kako se vozis za 12 KM 100 KM (sto mi je nekako tesko povjerovati jer sam i ja imao 2 x benzinca od po 150 KS, al neise) onda bi bio, da ne kazem papak, ali klasicni primjer bosanskog paradoksa.
Dobro Gorane, zar ti nije dosadilo više?
supercali

#3760 Re: Papanluk na automobilima

Post by supercali »

upravo ovo sto goran kaze
da si u salonu octaviji pasatu ili nekom slicnom ugradio plin nikad se ne bi ni okrenuo za tobom niti bi mi bio imalo zanimljiv
zato jer to auto je namjenjeno za svakodnevnu voznju normalnu da kazem bez ikakvog znacaja na okolinu tipa atraktivno je vidis to auto voze imucniji i slicno
al kad bi dovukao neki porse ultra mega sportska oprema i slicno i ugraditi plin u njega ja bi se sam sebe stidio da to uradim
u biti ne bi ga ni kupovao kad ga ne bi mogao sipati
tu upada ona prica o jorganu i duzini

i ja vozim auto od 150 konja i savrsen mi je potrosac i bez plina jer tih 12 litara na 100 km mogu sipati i radije to vozim nego da sam uzeo x5 koji sam imao priliku za male pare uzeti i onda ugradjivao plin vozio na protektu i slicno
citro

#3761 Re: Papanluk na automobilima

Post by citro »

A ovo za 12 KM na 100 km - plin je 1.05 (na Petrolu uz predocenje Bihamk iskaznice) pa računaj. Naravno, 80 do 90 % je otvorena vožnja, takav mi je dnevni raspored.
citro

#3762 Re: Papanluk na automobilima

Post by citro »

supercali wrote:upravo ovo sto goran kaze
da si u salonu octaviji pasatu ili nekom slicnom ugradio plin nikad se ne bi ni okrenuo za tobom niti bi mi bio imalo zanimljiv
zato jer to auto je namjenjeno za svakodnevnu voznju normalnu da kazem bez ikakvog znacaja na okolinu tipa atraktivno je vidis to auto voze imucniji i slicno
al kad bi dovukao neki porse ultra mega sportska oprema i slicno i ugraditi plin u njega ja bi se sam sebe stidio da to uradim

i ja vozim auto od 150 konja i savrsen mi je potrosac i bez plina jer tih 12 litara na 100 km mogu sipati i radije to vozim nego da sam uzeo x5 koji sam imao priliku za male pare uzeti i onda ugradjivao plin vozio na protektu i slicno
Koliko ti mjesečno prelaziš ?
goran16v

#3763 Re: Papanluk na automobilima

Post by goran16v »

citro wrote:
goran16v wrote:
Dobro Gorane, zar ti nije dosadilo više?
Nije jer ocigledno ne znas o cemu je rijec, a upinjes se nesto da dokazes...
supercali

#3764 Re: Papanluk na automobilima

Post by supercali »

sta ja znam otprilike 1000 mjesecno
dodje mi otprilike 13-15 godisnje
goran16v

#3765 Re: Papanluk na automobilima

Post by goran16v »

citro wrote:A ovo za 12 KM na 100 km - plin je 1.05 (na Petrolu uz predocenje Bihamk iskaznice) pa računaj. Naravno, 80 do 90 % je otvorena vožnja, takav mi je dnevni raspored.
80-90% otvorene voznje je vec nesto drugo.
citro

#3766 Re: Papanluk na automobilima

Post by citro »

supercali wrote:sta ja znam otprilike 1000 mjesecno
dodje mi otprilike 13-15 godisnje

Vidiš, ja mjesečno nekada dobacim i do 5000 km, a ispod 3000 skoro nikada.
Svako ima svoje argumente i ne treba ih odmah nipodaštavati.
citro

#3767 Re: Papanluk na automobilima

Post by citro »

goran16v wrote:

Ništa ne dokazujem niti se upinjem, samo kažem da za mene vozati na plin bilo kakvo auto nije papanluk.
A vidim o čemu je riječ.
Tačka.
supercali

#3768 Re: Papanluk na automobilima

Post by supercali »

a tvoj argument je da vozis cayanne-a na plin zato jer toliko prelazis?
da pokusam opet da i ja prelazi do 5000 mjesecno onda bi uzeo c5 passat 508 mondeo klinac palac i bez imalo razmisljanja bi ugradio plin al to ugraditi na aute koje u prirodi nisu samo da se vozi od tacke a do tacke b nego su i sportski nastrojeni to je vec jorgan i duzina i hranjenje svog licnog ega da vozis makinu da bi te raja vidjela
opet niko ne osporava plin kao pogonsko sredstvo nego u koju svrhu se koristi dal na pravoj ustedi kao sto si naveo za sebe poslovno po milion kilometara ili da bi imao uz kiflu i pastetu jesti jer si se uvalio i kupio neku mrcinu koja popi boga oca al si ondamedju rajom vidjen

jel jasnije?
kladim se da se za tvojim tim autom niko ne okrene kao i za vecinom obicnih cak i novih auta
goran16v

#3769 Re: Papanluk na automobilima

Post by goran16v »

supercali wrote:upravo ovo sto goran kaze

Pa to je otprilike poenta. Ja sam vise x napisao da su bitna namjena i smisao auta. Pomenuli smo vise x Cayenne, X5 ili npr ML... Njihova primarna namjena je da su terenci, kome treba terenac takvih karakteristika moze proci znatno jeftinije nekim japanskim modelom i sl, isti analogija se moze napraviti i za skupi coupe ili limuzinu vise/visoke klase, ali prava namjena i smisao tih auta je da vlaznik pokaze svoj uspjeh i bogatstvo. Kod takvih ljudi stakva "potrosnja goriva" ne postoji. Mozda postoje bogati, uspjesni i ekoloski osvjesteni koji ce iz zvojih ubjedjenja, a ne zbog pitanja potrosnje, odabradi auto tvornicki predvidjeno na alternativno gorivo ili hibrid, ali cijena takvog auta daleko premasuje stavku "potrosnja goriva".
citro

#3770 Re: Papanluk na automobilima

Post by citro »

supercali wrote:a tvoj argument je da vozis cayanne-a na plin zato jer toliko prelazis?
da pokusam opet da i ja prelazi do 5000 mjesecno onda bi uzeo c5 passat 508 mondeo klinac palac i bez imalo razmisljanja bi ugradio plin al to ugraditi na aute koje u prirodi nisu samo da se vozi od tacke a do tacke b nego su i sportski nastrojeni to je vec jorgan i duzina i hranjenje svog licnog ega da vozis makinu da bi te raja vidjela
opet niko ne osporava plin kao pogonsko sredstvo nego u koju svrhu se koristi dal na pravoj ustedi kao sto si naveo za sebe poslovno po milion kilometara ili da bi imao uz kiflu i pastetu jesti jer si se uvalio i kupio neku mrcinu koja popi boga oca al si ondamedju rajom vidjen

jel jasnije?
kladim se da se za tvojim tim autom niko ne okrene kao i za vecinom obicnih cak i novih auta

Ja ne vidim problem da vozim Cayen-a na plin ako mi se Cayen svidja i voza. Zašto ne bih uštedio 5 do 10 milja na godinu dana na gorivu ?
goran16v

#3771 Re: Papanluk na automobilima

Post by goran16v »

citro wrote:
goran16v wrote:

Ništa ne dokazujem niti se upinjem, samo kažem da za mene vozati na plin bilo kakvo auto nije papanluk.
A vidim o čemu je riječ.
Tačka.
Naravno da se upinjes jer i dalje ne razimijes o cemu se radi...
Da ti pokusam nacrtati, da si kupio terenca ili putnicki auto za licnu upotrebu, namjerno to pominjem da napravim razliku od komercijalnih auta i onih koji potencijalno donose zaradu na kilometrazi, od 70-100 i vise hiljada maraka i u njega ugradio plin jer 1. hoces da se vozis ekonomicno, 2. ne mozes da izdrzis potrosnju, bio bi papak jer je taj auto nije za tebe jer je namjenjen ljudima koje potrosnja i usteda na gorivu ne interesuju isto kao sto Rolex nije namjenjen za one koji hoce samo da znaju koliko je sati.
Last edited by goran16v on 07/07/2014 19:29, edited 1 time in total.
goran16v

#3772 Re: Papanluk na automobilima

Post by goran16v »

citro wrote: Ja ne vidim problem da vozim Cayen-a na plin ako mi se Cayen svidja i voza. Zašto ne bih uštedio 5 do 10 milja na godinu dana na gorivu ?
Zato sto taj auto nije namjenjen za one koji hoce da stede na gorivo, as simple as that...
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#3773 Re: Papanluk na automobilima

Post by mk ultra »

goran16v wrote:
citro wrote: Ja ne vidim problem da vozim Cayen-a na plin ako mi se Cayen svidja i voza. Zašto ne bih uštedio 5 do 10 milja na godinu dana na gorivu ?
Zato sto taj auto nije namjenjen za one koji hoce da stede na gorivo, as simple as that...
i onda oni proizvedu cayenne dizel i hvale se niskom potrošnjom... -_-
goran16v

#3774 Re: Papanluk na automobilima

Post by goran16v »

mk ultra wrote:
goran16v wrote:
i onda oni proizvedu cayenne dizel i hvale se niskom potrošnjom... -_-
Tacno samo sto je cijena Cayenne dizela jos uvijek daleko veca od racunice polovan Cayenne benz na LPG, sto pricu vraca na one koji na to gledaju iz ekolosko-raionalno koristenje resursa aspekata, a ne ekonomske racunice koliko im auto trosi.
supercali

#3775 Re: Papanluk na automobilima

Post by supercali »

hvale se niskom potrosnjom jer je trend
svako malo dobijes vijest da je xy auto preslo milion kilometara a potrosio samo rezervoar goriva
onda sutra pise yx trosi 2.31 na 100km i slicno

kao sto su pocetkom milenija uvalili da su ovi suvovi i slicni ono sto nam treba pa smo imali hamera koji ne sluzi apsolutno nicemu kao najpozeljnije auto pocetkom milenija i slicno

kao sto je u zadnje vrijeme takodje uvedeno da ne mozemo bez daylighta jer kao pozicije ili obicna svjetla ne mogu imati istu funkciju i slicno

znaci marketing
Post Reply