Papac o reprezentaciji

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
nikad_izvini

#76 Re: papac o reprezentaciji

Post by nikad_izvini »

Bosanac in Lederhosen wrote:
campa_xxx wrote:Ti si napisao da je Eronet prekinuo saradnju sa savezom !!! A meni izvor nije --- NO LINKS ---, to sam samo slucajno nasao a bio sam licno na press konferenciji kada su potpisivali ugovor sa Eronetom i sa Cirom ;-)
Ok, nisam sam se mozda tacno izjasnio. Eronet je najavio da ce prekinut saradnju. Pa je Munib preko relacije Ciro - Milan Bandic (gradonacelnik Zagreba) - HT Telekom(je vlasnik 49% HT-Eroneta) - HT-EroNet vratio galvnog sponzora.

Citiram sa Dnevnika.hr :
Potankosti o Ćirinu dvogodišnjem ugovoru s NS BiH koji bi trebao biti potpisan narednog tjedna nisu službeno objavljene no prema pisanju "Oslobođenja" rječ je o mjesečnoj plaći od 10.000 konvertibilnih maraka (5.000 eura).

Isti list navodi kako je Ćiro zapravo tražio mnogo više na što u NS BiH nisu mogli pristati.

Problem je, tvrdi "Oslobođenje", riješen tako što je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obećao nadoknađivati razliku do nepoznatog iznosa na kojemu je navodno inzistirao Blažević. Ćiri je također odobrena klauzula po kojoj će od dobivati 70 posto prihoda od svakog sponzora kojega osigura za nogometnu vrstu BiH (sjetite se gornjeg clanka/link i izjave HT-Eroneta da produzuju ugovor sa NSBiH samo zbog Cire)dok će ostalih 30 posto dobivati NS BiH.

Banjalučke "Nezavisne novine" tvrde kako su za Ćirino dovođenje u Sarajevo najzaslužniji glavni tajnik NS BiH Munib Ušanović te član IO NS Hamdija Abdić Tigar no zasluga navodno ima i zagrebački gradonačelnik koji je u svemu posredovao.

http://dnevnik.hr/sport/nogomet/ciri-pl ... tatak.html
Kakve veze onda ima bojkot sa ERONET-om i prekidom saradnje? Vidiš da Ćiro ima veze sa ERONET-om a ne navijači.Sam sebi skačeš u usta :skoljka: :skoljka: :roll:
Avdo Z.

#77 Re: papac o reprezentaciji

Post by Avdo Z. »

Abacija wrote:
zecko_kupuz wrote:Hajde, lederhozenski paša i vi ostali, "malo" ste skrenuli sa teme. Evo jedne prave informacije za ovaj topic.

"Saši Papcu prijeti kazna"
--- SPAM ---/index.php?opt ... &Itemid=33
Ovo samo pojacava moju staru sumnju... A to je da je Savez priprijetio svim igracima i zato su se oni i vratili. Da nije bilo te prijetnje oni bi mozda jos bojkotovali...
Pa normalno je da se odazove da igra za svoju zemlju, a ako u UEFI i FIFI postoji takvi zakoni sta treba da uradi Ciro? Normalno je da ga treba prijaviti i insistirati na najvecoj mogucoj kazni. Cuj dripca on nece da igra a plako je da ga ubace kad se vucao po nekim austrijskim klubovima. Da makar jasno kase da nece da igra dok savez ne ode a da ce igrati kada ode pa hajde da ga postujem iako je to nakaradan stav, ali ovako jajara se izmotava kao fol Ciro je svjetski trener ali bolje da igraju mladji (tek mu 28 godina) koji se nisu sukobljavali sa savezom. On je mudo Spahicevo i Bajramovicevo pa su momci uvidjeli da ge glupo odbijati igrati za svoju zemlju zbog nekakvih idiota iz saveza.
Bosanac in Lederhosen

#78 Re: papac o reprezentaciji

Post by Bosanac in Lederhosen »

nikad_izvini wrote:
Kakve veze onda ima bojkot sa ERONET-om i prekidom saradnje? Vidiš da Ćiro ima veze sa ERONET-om a ne navijači.Sam sebi skačeš u usta :skoljka: :skoljka: :roll:
Procitaj jos jednom moje postove...ima veze zato sto Eronet nece nikad izjavit stvarni razlog prekida suradnje pa su rekli kofol zbog "neuspjeha" ( :lol: ). Da nije Cire danas bi Savez bio bez glavnog sponzora Eroneta zato sto se neisplati sponzorisanje nekog koji nema kredibilitet i ugled kod potencjalnih konzumenata (uzto se vodi sudski proces protiv Muniba zbog utaje poreza). To su sve faktori gdje svugdje na svijetu spozori odma prekidaju suradnju da im se nenarusi imic i ugled. Ne sponzorise Eronet savez zato sto su merhametli nego zato sto se nadaju da imaj otoga koristi. Bez hrvatske zvjezde Cire nebi imali koristi nego cak stetu. Kontas sada ?
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

#79 Re: papac o reprezentaciji

Post by Nosferatu »

Avdo Z. wrote:
Abacija wrote:
zecko_kupuz wrote:Hajde, lederhozenski paša i vi ostali, "malo" ste skrenuli sa teme. Evo jedne prave informacije za ovaj topic.

"Saši Papcu prijeti kazna"
--- SPAM ---/index.php?opt ... &Itemid=33
Ovo samo pojacava moju staru sumnju... A to je da je Savez priprijetio svim igracima i zato su se oni i vratili. Da nije bilo te prijetnje oni bi mozda jos bojkotovali...
Pa normalno je da se odazove da igra za svoju zemlju, a ako u UEFI i FIFI postoji takvi zakoni sta treba da uradi Ciro? Normalno je da ga treba prijaviti i insistirati na najvecoj mogucoj kazni. Cuj dripca on nece da igra a plako je da ga ubace kad se vucao po nekim austrijskim klubovima. Da makar jasno kase da nece da igra dok savez ne ode a da ce igrati kada ode pa hajde da ga postujem iako je to nakaradan stav, ali ovako jajara se izmotava kao fol Ciro je svjetski trener ali bolje da igraju mladji (tek mu 28 godina) koji se nisu sukobljavali sa savezom. On je mudo Spahicevo i Bajramovicevo pa su momci uvidjeli da ge glupo odbijati igrati za svoju zemlju zbog nekakvih idiota iz saveza.
Kao sto je glupo prestati sljakati po Zenickoj Zeljezari samo jer je prodana za $1 i nedavno eksplodirao njen neki dio, jel...

Koji si ti poltron. Sta treba Papac za tebe da igra, jel? Pa nece. Nisi mu ti toliko bitan. Sta mislis ti o tome? Da si Papcugi nebitan ti. Eto, u kakvu te prliku ovi iz Saveza dovedose, a tebi opet bitna, repka BiH. Jer je to kao, nesto tvoje, a ne njihova firma. Reprezentacija BiH je privatna firma, kojoj je u cilju pljacka, i preprodaja patriotizma, muda pod bubrege i igranja "mi smo normalna drzava" iako ne mozemo ni tim da sastavimo a da nije po nacionalnom kljucu...

Kao se to zove?

To se zove slabo hoce lopate i krampa. Jer ko krampa i lopata, ne gleda simnkere koji su od igre s balunom napravili biznis, pa da ne moraju krampati i lopatati. A ti mislilis da je to nesto jel, toliko veliko, i jako ozbiljno, presudno, i bez cega se u zivotu ne moze...

Moze brate. Ko i bez isijasa, i reume.

A sto se tice Saveza i prijetnje. Pa smijesni su ti gubari. Danas je vrlo lako drzavljanstvo promjeniti. Kad je 1 milion lopatara i krampaca, iz BiH naslo ko ce da im dadne papire, veliki je problem Sasi Papcu se utrpati kao drzavljaninu npr. Amerike ili Kanade, pa neka igra za njihove repke. Sta mu moze Savez? Da mu nece suspendirati dvojno drzavljanstvo? Grohotom. Gone proslo je vrijeme gulaga i komunizma, vlada sloboda, a tjerati se nece niko ni nasta, ko ima zeru mozga. Ko nema, ili ko je dovoljno bezobrazan pa da zeli da participira u pljacki, show-biz i slicnom... no passaran

Sve sto je trebalo je ne otici na 10 utakmica.

Cijeli jedan kvalifikacioni ciklus - bez gledalaca. Pa ne moze se ici po Spaniji, Turskoj i inim drugim vukojebinama na istoku, de-kintiran. Drzava ne placa - Savez. Ne finansira. Ne izdvaja za njega. Dakle, pitanje je - odakle im lova, od sponzora, sta ti isti sponzoriraju? Sponzoriraju da sport ostane podjeljen u BiH i da utvrdi nacionalne crte razgranicavanja koje postoje, pa se po tom savu dijeli i teritorija na kojoj ko pljacka, krade, vlada, odreduje, i pravi sve odluke...
lolita_xx

#80 Re: papac o reprezentaciji

Post by lolita_xx »

nosferatu,drago mi je sto si se vratio :D
klixober

#81 Re: papac o reprezentaciji

Post by klixober »

Molim da mi odgovore Bosanac in Leder i Nosferatu....

Ne svida nam se ko trenutno vodi drzavu,pljackaju je na sve strane i sramote Dodik,Brankovic,Spiric...Pretvorili su je u svoju privatnu drzavu.Sta je rjesenje? Da li je rjesenje da bojkotujemo drzavu,ne kupujemo bh proizvode i ne placamo poreze kako pare ne bi isle Dodiku,Brankovicu...ili je rjesenje da i dalje volimo BiH,ali borimo se za to da je drugi ljudi vode...
nikad_izvini

#82 Re: papac o reprezentaciji

Post by nikad_izvini »

nikad_izvini wrote:
Procitaj jos jednom moje postove...ima veze zato sto Eronet nece nikad izjavit stvarni razlog prekida suradnje pa su rekli kofol zbog "neuspjeha" ( :lol: ). Da nije Cire danas bi Savez bio bez glavnog sponzora Eroneta zato sto se neisplati sponzorisanje nekog koji nema kredibilitet i ugled kod potencjalnih konzumenata (uzto se vodi sudski proces protiv Muniba zbog utaje poreza). To su sve faktori gdje svugdje na svijetu spozori odma prekidaju suradnju da im se nenarusi imic i ugled. Ne sponzorise Eronet savez zato sto su merhametli nego zato sto se nadaju da imaj otoga koristi. Bez hrvatske zvjezde Cire nebi imali koristi nego cak stetu. Kontas sada ?
Ne kontam :-D
Jesul Ciru navijači doveli.Nisu.Jel došao u krizno žarište bez obzira na sve.Jeste.Kakve veze ima bojkot sa Ćirom i ERONET-om :skoljka:
Bosanac in Lederhosen

#83 Re: papac o reprezentaciji

nikad_izvini wrote: Ne kontam :-D
Jesul Ciru navijači doveli.Nisu.Jel došao u krizno žarište bez obzira na sve.Jeste.Kakve veze ima bojkot sa Ćirom i ERONET-om :skoljka:
Jesu. Indirektno su navijaci doveli Ciru. Poslije Kodrinog otkaza Savez je bio na dnu. Cjela BiH je rezila na savez. Igraci i navijaci su ih bojkotirali. Sponzori zele prekid suradnje (eroNet). Munibu je trebo adekvatan odgovor na losu situaciju. Da nije bilo bojkota doso bi opet neki nizerazredni trener koji izvrsava neredbe od "odozgor" ! Samo zbog Cire je EroNet produzio saradnju sa Savezom...
Abacija

#84 Re: papac o reprezentaciji

Post by Abacija »

nikad_izvini wrote: Ne kontam :-D
Jesu. Indirektno su navijaci doveli Ciru. Poslije Kodrinog otkaza Savez je bio na dnu. Cjela BiH je rezila na savez. Igraci i navijaci su ih bojkotirali. Sponzori zele prekid suradnje (eroNet). Munibu je trebo adekvatan odgovor na losu situaciju. Da nije bilo bojkota doso bi opet neki nizerazredni trener koji izvrsava neredbe od "odozgor" ! Samo zbog Cire je EroNet produzio saradnju sa Savezom...
Sve si nam fino objasnio samo se licno nisi izjasnio je li dobra stvar sto su doveli Ciru ili ne?
Bosanac in Lederhosen

#85 Re: papac o reprezentaciji

Kao sto su neki rekli: Mogo je Jose Mourinho doc ja bi bojkotovo ! Ciro nije mozda los trener ali nije promjena koja je nasem fudbalu potrebna. Da je cjelo predsjednistvo NSBIH zbog neuspjeha (zbog kriminala nemoraju sluzbeno izjavit) dalo ostavku onda bi bio zadovoljan...
Bosanac in Lederhosen

#86 Re: papac o reprezentaciji

komeba wrote:Molim da mi odgovore Bosanac in Leder i Nosferatu....

Ne svida nam se ko trenutno vodi drzavu,pljackaju je na sve strane i sramote Dodik,Brankovic,Spiric...Pretvorili su je u svoju privatnu drzavu.Sta je rjesenje? Da li je rjesenje da bojkotujemo drzavu,ne kupujemo bh proizvode i ne placamo poreze kako pare ne bi isle Dodiku,Brankovicu...ili je rjesenje da i dalje volimo BiH,ali borimo se za to da je drugi ljudi vode...
E da je srece i da smo slozni bila bi to super ideja. Mogli im malo zapalit fotelje...bilo bi manje ili vise nekih promjena. Ako se niko ne buni nece ni biti promjena. Jednostavno...
klixober

#87 Re: papac o reprezentaciji

Post by klixober »

E da je srece i da smo slozni bila bi to super ideja. Mogli im malo zapalit fotelje...bilo bi manje ili vise nekih promjena. Ako se niko ne buni nece ni biti promjena. Jednostavno...
Znaci sve dok ne dodu normalni ljudi na vlast trebamo sto vise unistavati,krasti,prljati drzavu jer to ce otjerati vlastodrsce :lol:
Pa covjece mi mozemo miljardu godina bojkotovati drzavu,njene proizvode,ne placati poreze,ovi sa vlasti nece otici,posebno Dodik.On bi zapravo bio najsretniji da sto vise stetimo drzavi,isto kao sto je najsretniji kada vidi prazan stadion dok igra BiH i kada bojkotujemo reprezentaciju.
vee-jay

#88 Re: papac o reprezentaciji

Post by vee-jay »

komeba wrote:

Znaci sve dok ne dodu normalni ljudi na vlast trebamo sto vise unistavati,krasti,prljati drzavu jer to ce otjerati vlastodrsce :lol:
Pa covjece mi mozemo miljardu godina bojkotovati drzavu,njene proizvode,ne placati poreze,ovi sa vlasti nece otici,posebno Dodik.On bi zapravo bio najsretniji da sto vise stetimo drzavi,isto kao sto je najsretniji kada vidi prazan stadion dok igra BiH i kada bojkotujemo reprezentaciju.
Ne zelim o Dodiku, ali je cinjenica da ovakvo stanje ne koristi ni nogometu BiH a ni samoj BiH...

(al' mislim da smo sto se tice te tacke svi na ovoj temi istog misljenja)
Bosanac in Lederhosen

#89 Re: papac o reprezentaciji

komeba wrote:
Sad bi trebali da zivimo svi u kriminalu i da ih jos podrzavamo samo da bi inatili Dodiku...mi imamo problema, to je ocito i to trebamo rijesit. Sta Dodik misli to nas nebi trebalo interesovat. Ja mislim da se on nama vec sada smije u kakvom politickom i drustvenom stanju zivimo. Al hajd da ostanemo kod teme i kod fudbala.
klixober

#90 Re: papac o reprezentaciji

Post by klixober »

komeba wrote:
Sad bi trebali da zivimo svi u kriminalu i da ih jos podrzavamo samo da bi inatili Dodiku...mi imamo problema, to je ocito i to trebamo rijesit. Sta Dodik misli to nas nebi trebalo interesovat. Ja mislim da se on nama vec sada smije u kakvom politickom i drustvenom stanju zivimo. Al hajd da ostanemo kod teme i kod fudbala.
Pa to je to...sta mislis ko je najsretniji kada je prazan stadion i kada bojkotujemo reprezentaciju...i zar stvarno mislis da ce se nasim bojkotom oni iz saveza povuci.nece! nikada! Ne gaji iluzije da savez nema para da sebi isplati plate.Ako treba nece ni selektora placati ni strucni stab da bi isplatili sebi plate.Bojkotom se nista ne postize.Nacionalistima na vlasti i u savezu je u interesu da bh reprezentacija bude losa da se slucajno ne bi doza patriotizma prema BiH pojavila u decku iz Sirokog ili Banja Luke.Njima nije u interesu jaka reprezentacija i to treba da ti bude jasno.Bojkot pali u normalnoj drzavi u kojoj je savezu u interesu da reprezentacija bude dobra,ali kod nas to nije slucaj.
Abacija

#91 Re: papac o reprezentaciji

Post by Abacija »

komeba wrote:
komeba wrote:
Pa to je to...sta mislis ko je najsretniji kada je prazan stadion i kada bojkotujemo reprezentaciju...i zar stvarno mislis da ce se nasim bojkotom oni iz saveza povuci.nece! nikada! Ne gaji iluzije da savez nema para da sebi isplati plate.Ako treba nece ni selektora placati ni strucni stab da bi isplatili sebi plate.Bojkotom se nista ne postize.Nacionalistima na vlasti i u savezu je u interesu da bh reprezentacija bude losa da se slucajno ne bi doza patriotizma prema BiH pojavila u decku iz Sirokog ili Banja Luke.Njima nije u interesu jaka reprezentacija i to treba da ti bude jasno.Bojkot pali u normalnoj drzavi u kojoj je savezu u interesu da reprezentacija bude dobra,ali kod nas to nije slucaj.
Dobro si ovo argumentovao ali de, imas li ti kakav prijedlog? Ovdje sam i ja a i drugi bili iznijeli razne prijedloge, i poslije ovoga sto ti pises izgleda da nijedan nije dobar.
vee-jay

#92 Re: papac o reprezentaciji

Post by vee-jay »

komeba wrote:
komeba wrote:
Komeba tvog sam misljenja u potpunosti, premda shvatam i Lederhosenguya. Ali ipak sam misljenja da kada se ovoj troglavoj azdaji odsjeku sve tri glave da ce sve doci na svoj red - automatski. Jer ipak, mozda drzava nije u normalnom sistemu, ali smo mi normalan narod...
klixober

#93 Re: papac o reprezentaciji

Post by klixober »

Abacija wrote:Dobro si ovo argumentovao ali de, imas li ti kakav prijedlog? Ovdje sam i ja a i drugi bili iznijeli razne prijedloge, i poslije ovoga sto ti pises izgleda da nijedan nije dobar.
Vec sam milion puta napisao prijedloge...ne bojkotovati reprezentaciju nego na utakmice dolaziti sa transparentima i parolama protiv saveza.Pisati UEFI,FIFI,normalnim politicarima u BiH...Nazalost savez nam je podijeljen na 3 nacije i moramo tako gledati dok se stanje ne promijeni.Za pocetak treba barem izabrati normalne ljude iz bosnjackog naroda u savez jer zivimo uglavnom u kantonima sa bosnjackom vecinom.Ljude u savez biraju stranke i treba glasati za stranke koje ce dovesti normalne ljude u savez koji imaju veze sa sportom.Lokalni izbori se blize....
To je to,za sada ne mozemo vise uciniti.
Abacija

#94 Re: papac o reprezentaciji

Post by Abacija »

komeba wrote:
Abacija wrote:Dobro si ovo argumentovao ali de, imas li ti kakav prijedlog? Ovdje sam i ja a i drugi bili iznijeli razne prijedloge, i poslije ovoga sto ti pises izgleda da nijedan nije dobar.
Vec sam milion puta napisao prijedloge...ne bojkotovati reprezentaciju nego na utakmice dolaziti sa transparentima i parolama protiv saveza.Pisati UEFI,FIFI,normalnim politicarima u BiH...Nazalost savez nam je podijeljen na 3 nacije i moramo tako gledati dok se stanje ne promijeni.Za pocetak treba barem izabrati normalne ljude iz bosnjackog naroda u savez jer zivimo uglavnom u kantonima sa bosnjackom vecinom.Ljude u savez biraju stranke i treba glasati za stranke koje ce dovesti normalne ljude u savez koji imaju veze sa sportom.Lokalni izbori se blize....
OK, hvala na odgovoru. Nije los prijedlog. Ne sjecam se ovog prijedloga jer je pitanje "sta da se radi sa Savezom?" rasuto na 10-tak tema.
ja.neron

#95 Re: papac o reprezentaciji

Post by ja.neron »

basicman ti definitivno nemaš pojma kao i oni koji padaju na gluposti od onoga "svjetskog trenera" ćire
Bosanac in Lederhosen

#96 Re: papac o reprezentaciji

komeba wrote: Pa to je to...sta mislis ko je najsretniji kada je prazan stadion i kada bojkotujemo reprezentaciju...
Ja i meni slicnim bili bi najsretniji. Onima iz Sirokog ili Banja Luke je repka svejedna. Absolutno ih neintersuje.
komeba wrote: Ne gaji iluzije da savez nema para da sebi isplati plate.Ako treba nece ni selektora placati ni strucni stab da bi isplatili sebi plate.Bojkotom se nista ne postize.
Ako ih nemogu izbacit onda hocu da ih *ebem. Kao sto oni nas *ebu u zdrav mozak. Inat. Kao i oni...U svakom slucaju tako imaju manje para nego ako nebojkotujemo.
komeba wrote: Nacionalistima na vlasti i u savezu je u interesu da bh reprezentacija bude losa da se slucajno ne bi doza patriotizma prema BiH pojavila u decku iz Sirokog ili Banja Luke.Njima nije u interesu jaka reprezentacija i to treba da ti bude jasno.Bojkot pali u normalnoj drzavi u kojoj je savezu u interesu da reprezentacija bude dobra,ali kod nas to nije slucaj.

Nemoj ti gajit iluzije. Mislis da ce ijedan Hrvat(Siroki) ili Srbin(Banja Luka) od srca navijat za BiH u vakom stanju kakava nam je BiH. Da bi oni navijali moramo prvo druge politicke i ekonomske probleme rijesit. Preko fudbala to necemo 100% postic.
Last edited by Bosanac in Lederhosen on 31/08/2008 19:40, edited 1 time in total.
klixober

#97 Re: papac o reprezentaciji

Post by klixober »

Bosanac in Lederhosen wrote: Nemoj ti gajit iluzije. Mislis da ce ijedan Hrvat ili Srbin od srca navijat za BiH u vakom stanju kakava nam je BiH. Da bi oni navijali moramo prvo druge politicke i ekonomske probleme rijesit. Preko fudbala to necemo 100% postic.
Sto se ovog tice totalno si u krivu.
Bosanac in Lederhosen

#98 Re: papac o reprezentaciji

komeba wrote:
- Nikava pisma nepomazu. sve vec pokusano
- Transparenti sami nepomazu
- Druge stranke izabrat je svakako rijesenje. Ali dugutrajno. To ce zatrajat dok bosnjo nebude biro SDA i SBiH. Nama treba sada odgovor
Last edited by Bosanac in Lederhosen on 31/08/2008 19:49, edited 1 time in total.
vee-jay

#99 Re: papac o reprezentaciji

Post by vee-jay »

komeba wrote:
Bosanac in Lederhosen wrote: Nemoj ti gajit iluzije. Mislis da ce ijedan Hrvat ili Srbin od srca navijat za BiH u vakom stanju kakava nam je BiH. Da bi oni navijali moramo prvo druge politicke i ekonomske probleme rijesit. Preko fudbala to necemo 100% postic.
Ja navijam i ovako za nasu repku: a inace i za Wolfsburg i Hoffenheim
:D :D :D
Bosanac in Lederhosen

#100 Re: papac o reprezentaciji

komeba wrote:
Da izpravim Siroki i Banja Luka umjesto Srbin i Hrvat jer to svakako nije tacno.
Post Reply