Papac o reprezentaciji

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
elSaik

#151 Re: papac o reprezentaciji

Post by elSaik »

shaqqa wrote:Ja nisam otišao od utakmice sa Danskom ali vala ne mogu reći da mi se ne gleda kada igra repka ili da navijam da zijane, to mi nikako ne ide u glavu... :thumbup:
:thumbup:
Epitop

#152 Re: papac o reprezentaciji

Post by Epitop »

elSaik wrote:
shaqqa wrote:Ja nisam otišao od utakmice sa Danskom ali vala ne mogu reći da mi se ne gleda kada igra repka ili da navijam da zijane, to mi nikako ne ide u glavu... :thumbup:
:thumbup:
To što vas dvojica ne idete na utakmice reprezentacije je vaš problem, ali time ne rješavate situaciju u savezu. Problem potiče iz Premier lige i ostalih ligaških takmičenja, a kada to riješimo možda onda i A tim bude bolji.
Meho Kodro

#153 Re: papac o reprezentaciji

Post by Meho Kodro »

FIFA SUSPENDOVALA SAŠU PAPCA
FIFA je suspendovala Sašu Papca, našeg nekadašnjeg fudbalskog A reprezentativca jer se, bez razloga, nije odazvao na poziv selektora Miroslava Ćire Blaževića za minule utakmice kvalifikacija za SP, protiv Španije (0:1) i Estonije (7:0).
Kako piše danas „Avaz“, prema informaciji iz NS/FS BiH, iz FIFA su u sjedište Saveza poslali dopis prema kojem je Papac suspendovan, te neće imati pravo nastupa u susretu sa Cilmarnockom u sutrašnjoj utakmici šampionata Škotske.

Na zahjteva selektora Blaževića, NS/FS BiH je prije utakmice u Mursiji zatražio od FIFA da suspenduje Papca na osnovu član 4 , aneks 1 Pravilnika o statusu igrača Svjetske fudbalske asocijacije, u kojem piše, da ukoliko igrač bez razloga odbije igrati za nacionalni tim, neće moći nastupati za klub u periodu od pet dana nakon odigranog meča reprezentacije njegove zemlje.

Kako navodi „Avaz“, član 4, aneksa 1 aktiviran je sinoć u FIFA u „slučaju Papac“.
karanana

#154 Re: papac o reprezentaciji

Post by karanana »

jaka je ovo mafija, nema zajebancije.
DaysleepeR

#155 Re: papac o reprezentaciji

Post by DaysleepeR »

citam danas komentar iz Avaza koji kaze

"S Ćirom su došli neki novi vjetrovi. Do sada su, po pravilu, igrači bili najveće zvijezde i u prvom planu. Blažević je stao ispred igrača i on je najveća zvijezda", ocijenio je sarajevski list.

Čovjek je i vakav i nakav, ali ima svoje ja i reputaciju koju neće olako uništiti zbog reprezentacije. Vodiće je kako svi veliki treneri vode velike ekipe i rezultat mora doći.
LongDong

#156 Re: papac o reprezentaciji

Post by LongDong »

Ništa o ovome na site-u Rangersa
van Basten

#157 Re: papac o reprezentaciji

Post by van Basten »

vjerovatno Papac ima tri žuta ili sluično pa svakako neće igrati u tom meču, a savez onda, preko svojih podobnih novinara, plasira info kako su oni eto suspendovali Papca preko UEFA, kako nema zafrkancije s njima, kako su oni sila... vjerujem da će avaz izbaciti sastave ekipa sa tog meča gdje neće biti Papca i onda reći - fino smo mu govorili... ništa me ne iznenađuje više kad je bagra iz saveza u pitanju.
Šibicar

#158 Re: papac o reprezentaciji

Post by Šibicar »

DaysleepeR wrote:citam danas komentar iz Avaza koji kaze

"S Ćirom su došli neki novi vjetrovi. Do sada su, po pravilu, igrači bili najveće zvijezde i u prvom planu. Blažević je stao ispred igrača i on je najveća zvijezda", ocijenio je sarajevski list.

Čovjek je i vakav i nakav, ali ima svoje ja i reputaciju koju neće olako uništiti zbog reprezentacije. Vodiće je kako svi veliki treneri vode velike ekipe i rezultat mora doći.
Eki Ćiro ima svoje ja :lol: :roll: ,a ja sam dosad mislio da nema većeg uvlakača od njega,koji bi guze dao da mu se ime spomene na tv-u,da mu se skandira na utakmicama ili da neko odvoji 5 minuta za neki intervju sa njim :roll: Pa kao što i sam Ćiro reče,"najviše volim da se družim sa novinarima",šta li bi to trebalo da znači?!? :roll: :wink:
Sarajevski

#159 Re: papac o reprezentaciji

Post by Sarajevski »

Nije suspendovan niti ce biti. Toliko o Munibovim budalastinama. Covjek ima svoj stav, dosljedan je i treba ga postovati.
rumenige_brajtner

#160 Re: papac o reprezentaciji

Post by rumenige_brajtner »

Šibicar wrote:

Eki Ćiro ima svoje ja :lol: :roll: ,a ja sam dosad mislio da nema većeg uvlakača od njega,koji bi guze dao da mu se ime spomene na tv-u,da mu se skandira na utakmicama ili da neko odvoji 5 minuta za neki intervju sa njim :roll: Pa kao što i sam Ćiro reče,"najviše volim da se družim sa novinarima",šta li bi to trebalo da znači?!? :roll: :wink:
ne izlazi iz okvira fudbala pa ces vidjeti da je covjek u pravu
DaysleepeR

#161 Re: papac o reprezentaciji

Post by DaysleepeR »

rumenige_brajtner wrote:
Šibicar wrote:

tako je

Ćiro ima jedan odnos prema javnosti, raji, novinarima i sl.

A totalno drugi odnos ima kada je struka u pitanju. On je veoma dobro svjestan da samo rezultati imaju značaj i neće dozvoliti da mu se u ovim godinama dešavaju provaljivanja. A njegove izjave i sve, pa neznam šta fali tom njegovom uvlakačkom odnosu. Možda i drugi trebaju da budu takvi. Svi su dosad neuvjeljivo govorili o značaju navijača, a laže onaj koji kaže da mu ne gode Ćirine izvale i izjave.
Šibicar

#162 Re: papac o reprezentaciji

Post by Šibicar »

rumenige_brajtner wrote:
Šibicar wrote:

U današnje vrijeme drug moj je teško ne izlaziti iz okvira fudbala,i zaboraviti njegove izjave,u ne tako davnoj prošlosti,o sada "njegovoj" reprezentaciji i "njegovim" ljudima :wink: ,zar neko može to da zaboravi i da mu da podršku,pa taman da je Ferguson?Da se razumijemo,ne poričem da je stvorio pozitivnu atmosferu,u i oko reprezentacije i momci su igrali i ginuli kao malo kad,ali i to sve najviše odgovara savezu i naravno samom Ćiri,za dalje provodjenje svojih zlodjela.

P.S.Meni lično ne odgovara ta njegova uvlakačka slatkoriječivost,jer samim tim MORA da se nešto krije iza svega toga... :wink:
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#163 Re: papac o reprezentaciji

Post by Admir_1984 »

Meho Kodro wrote:FIFA SUSPENDOVALA SAŠU PAPCA
FIFA je suspendovala Sašu Papca, našeg nekadašnjeg fudbalskog A reprezentativca jer se, bez razloga, nije odazvao na poziv selektora Miroslava Ćire Blaževića za minule utakmice kvalifikacija za SP, protiv Španije (0:1) i Estonije (7:0).
Kako piše danas „Avaz“, prema informaciji iz NS/FS BiH, iz FIFA su u sjedište Saveza poslali dopis prema kojem je Papac suspendovan, te neće imati pravo nastupa u susretu sa Cilmarnockom u sutrašnjoj utakmici šampionata Škotske.

Na zahjteva selektora Blaževića, NS/FS BiH je prije utakmice u Mursiji zatražio od FIFA da suspenduje Papca na osnovu član 4 , aneks 1 Pravilnika o statusu igrača Svjetske fudbalske asocijacije, u kojem piše, da ukoliko igrač bez razloga odbije igrati za nacionalni tim, neće moći nastupati za klub u periodu od pet dana nakon odigranog meča reprezentacije njegove zemlje.

Kako navodi „Avaz“, član 4, aneksa 1 aktiviran je sinoć u FIFA u „slučaju Papac“.
jao budalastine majko mila. koja je budala ovo napisala samo da mi je znati :-D

Nek stavi i Hasana na spisak pa nek i njega suspenduju :D

joj novine i kur**
jeza u ledja

#164 Re: papac o reprezentaciji

Post by jeza u ledja »

Cuj FIFA da suspenduje igraca od nastupanja u svom klubu, i to jos UEFA-inog, i to jos u Skotskoj. Ko da to tako lako moze?! :-)

edit: aha, sad procitah ovaj dio "da ukoliko igrač bez razloga odbije igrati za nacionalni tim, neće moći nastupati za klub u periodu od pet dana nakon odigranog meča reprezentacije njegove zemlje."

To onda i ima neke logike jer je u pitanju samo jedna tekma. Mada, opet sumnjam.. :-?
Admir_1984

#165 Re: papac o reprezentaciji

Post by Admir_1984 »

jeza u ledja wrote:Cuj FIFA da suspenduje igraca od nastupanja u svom klubu, i to jos UEFA-inog, i to jos u Skotskoj. Ko da to tako lako moze?! :-)
Evo sastava sa stranice skotskog saveza za sutrasnju tekmu, updejtovana danas oko podne

Rangers: (from) McGregor, Broadfoot, Weir, Bougherra, Papac, Davis, Mendes, Thomson, Adam, Novo, Boyd, Miller, Alexander, Edu, Dailly, Aaron, Fleck, McMillan.

Kilmarnock: (from) Combe, Fowler, Ford, Wright, Hay, Invincibile, Taouil, Sammon, Simmonds, Bryson, Fernandez, Pascali, Rascle, Lilley, Gibson, Skelton, Flannigan, Hamill.

Jos ne mogu da vjerujem sta su izvalili :-D :-D :-D
Meho Kodro

#166 Re: papac o reprezentaciji

Post by Meho Kodro »

Šibicar wrote:Da se razumijemo,ne poričem da je stvorio pozitivnu atmosferu,u i oko reprezentacije i momci su igrali i ginuli kao malo kad,ali i to sve najviše odgovara savezu i naravno samom Ćiri,za dalje provodjenje svojih zlodjela.
U pravu si, Ciro je stara zlocincina, hoce covjek da na kraju karijere izbori plasman na SP, da u penziju ode postigavsi jedan od svojih najvecih trenerskih uspjeha (a plasman na SP sa BIH bi to svakako bio)...

Greska jedino sto nije ranije doveden (nije doveden iz nefudbalskih razloga) da napravi to zlodjelo, sa ekipom - Barba, Salihamidzic, Bolic, Baljic i ostali vjerujem da bi Ciro izborio pokoji nastup na EP, SP
Šibicar

#167 Re: papac o reprezentaciji

Post by Šibicar »

Meho Kodro wrote:
Šibicar wrote:Da se razumijemo,ne poričem da je stvorio pozitivnu atmosferu,u i oko reprezentacije i momci su igrali i ginuli kao malo kad,ali i to sve najviše odgovara savezu i naravno samom Ćiri,za dalje provodjenje svojih zlodjela.
U pravu si, Ciro je stara zlocincina, hoce covjek da na kraju karijere izbori plasman na SP, da u penziju ode postigavsi jedan od svojih najvecih trenerskih uspjeha (a plasman na SP sa BIH bi to svakako bio)...

Greska jedino sto nije ranije doveden (nije doveden iz nefudbalskih razloga) da napravi to zlodjelo, sa ekipom - Barba, Salihamidzic, Bolic, Baljic i ostali vjerujem da bi Ciro izborio pokoji nastup na EP, SP
Za zlodjela sam naravno mislio na savez,a ako ti Ćiro ima "čist obraz" i ako ti je on dobričina,onda ti ne zaslužuješ da nosiš svoj trenutni nick,jedne od najvećih legendi BH fudbala... :wink:
Admir_1984

#168 Re: papac o reprezentaciji

Post by Admir_1984 »

Kad je Kodro o svom trosku dolazio i ginuo za dres reprezentacije (nakon rata), taj isti Ciro je na sve moguce nacine vrbovao igrace iz BiH da igraju za Hrvatsku. I sad je on idol ove nacije, a Kodru preko noci zaboravili.......
elSaik

#169 Re: papac o reprezentaciji

Post by elSaik »

Admir_1984 wrote:Kad je Kodro o svom trosku dolazio i ginuo za dres reprezentacije (nakon rata), taj isti Ciro je na sve moguce nacine vrbovao igrace iz BiH da igraju za Hrvatsku. I sad je on idol ove nacije, a Kodru preko noci zaboravili.......
Ma nemoj tako, to nije tačno, rekao je Ćiro da je veliki Bosanac. :)
Meho Kodro

#170 Re: papac o reprezentaciji

Post by Meho Kodro »

Šibicar wrote: Za zlodjela sam naravno mislio na savez,a ako ti Ćiro ima "čist obraz" i ako ti je on dobričina...
Onda sto spominjes selektora u tom kontekstu, Ciro nit je dobricina niti ko trazi od njega da bude dobricina (ne bi mu dao sto maraka da pricuva, al bi mu dao da bude selektor), njegovo je da sto bolje obavi selektorski posao, stavise ne mora biti ni patrota, nigdje ne pise da selektor mora da bude drzavljanin ekipe koju trenira (a kamoli patriota)
Ciro je blefer i folirant, zna da navuce raju na svoju stranu, zna da navede novinare da pisu onako kako on hoce, pa sta, bolje da igraci citaju u novinama kako je sve 5, bit ce mirnija atmosfera u svlacionici, bolje nego da ih ko bijesni pasi razvlace po novinama (a tako je bilo cesto do sada), pumpanje pozitivne atmosfere oko ekipe moze samo da koristi
Fabio Capello mi je jaki engleski patriota, ne zna ni posteno govoriti engleski, njegovo je da napravi uspjeh sa reprezentacijom i ako u tome uspije svi cemu se klanjati (necega niko pitati nista drugo), a takvih slucajeva gdje selektor zive veze nema sa drzavom koju vodi je bilo milijon
Šibicar

#172 Re: papac o reprezentaciji

Post by Šibicar »

Meho Kodro wrote:
Šibicar wrote: Za zlodjela sam naravno mislio na savez,a ako ti Ćiro ima "čist obraz" i ako ti je on dobričina...
Onda sto spominjes selektora u tom kontekstu, Ciro nit je dobricina niti ko trazi od njega da bude dobricina (ne bi mu dao sto maraka da pricuva, al bi mu dao da bude selektor), njegovo je da sto bolje obavi selektorski posao, stavise ne mora biti ni patrota, nigdje ne pise da selektor mora da bude drzavljanin ekipe koju trenira (a kamoli patriota)
Ciro je blefer i folirant, zna da navuce raju na svoju stranu, zna da navede novinare da pisu onako kako on hoce, pa sta, bolje da igraci citaju u novinama kako je sve 5, bit ce mirnija atmosfera u svlacionici, bolje nego da ih ko bijesni pasi razvlace po novinama (a tako je bilo cesto do sada), pumpanje pozitivne atmosfere oko ekipe moze samo da koristiFabio Capello mi je jaki engleski patriota, ne zna ni posteno govoriti engleski, njegovo je da napravi uspjeh sa reprezentacijom i ako u tome uspije svi cemu se klanjati (necega niko pitati nista drugo), a takvih slucajeva gdje selektor zive veze nema sa drzavom koju vodi je bilo milijon
Libo me rinaka jel patriota ili ne,ali on sam kaže da jeste i svi to vjeruju meni je to apsolutno nebitno,ali zbog ovog boldiranog savez NIKAD otići neće,znali su oni koga dovesti da smiri situaciju i da naš narod zaboravi sve prljavosti i nepravde saveza.....
čičamiča

#173 Re: papac o reprezentaciji

Post by čičamiča »

E sad Papac patriota što neigra a Džeko, Misimović šupci što igraju?
Papac - papak!
Admir_1984

#174 Re: papac o reprezentaciji

Post by Admir_1984 »

Rangers: McGregor; Broadfoot, Bougherra, Weir, Papac; Davis, Mendes, Edu, Beasley; Miller, Boyd.
Subs: Alexander, Darcheville, Novo, Adam, Aaron, McMillan, Fleck.

Tim koji je startao protiv Kilmarnocka

Toliko o avazovim "novinarima"
abondanzieri

#175 Re: papac o reprezentaciji

Post by abondanzieri »

Papac je suspendovan i sigurno nece igrati u sljedecem kolu skotskog prvenstva.Izvor je 100% pouzdan
Post Reply