Papac o reprezentaciji

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
basicman

#1 Papac o reprezentaciji

Post by basicman »

Nedavno je izaslo sljedece:

"Nogometaš škotskog velikana Rangersa, 28-godišnji Mostarac Saša Papac, često se u posljednje vrijeme spominje u domaćim medijima.

Naravno, razlog je činjenica da se nije odazvao novom izborniku BiH Miroslavu Ćiri Blaževiću za utakmicu protiv Bugarske.

Ipak, Blažević ga je opet stavio na popis, ovog puta za prve dvije utakmice kvalifikacija za SP 2010. Papac nerado govori o ovoj temi.

Mislim da smo već svima dosadni pričom o reprezentaciji, kaže Papac odajući dojam da ga neće biti ni na predstojećem okupljanju.

Blažević je dokazani svjetski stručnjak, trener koji je s reprezentacijom Hrvatske napravio velike stvari. U našem razgovoru rekao sam mu da je bolje da u reprezentaciji igraju mlađi igrači koji nisu bili dio one konfrontacije između nas igrača i čelnika Saveza, dodao je Papac"

toliko o papcini...
BENT

#2 Re: papac o reprezentaciji

Post by BENT »

Pošto se atmosfera u i oko reprezentacije popravila i odazvali se svi pozvani osim Papca ja se nadam da ni on nece moci odoliti da zaigra u jednoj perspektivnoj ekipi kao što je ova sadašnja na čelu sa Ćirom.
Bez obzira na poraz protiv uigrane Bugarske naši momci su odigrali solidno nakon samo dva dana priprema,pa je za očekivati da če biti još bolji kad se dobro pripreme.
Mislim da če se glatko odazvati pozivu novog selektora.
karanana

#3 Re: papac o reprezentaciji

Post by karanana »

basicman wrote:Nedavno je izaslo sljedece:

"Nogometaš škotskog velikana Rangersa, 28-godišnji Mostarac Saša Papac, često se u posljednje vrijeme spominje u domaćim medijima.

Naravno, razlog je činjenica da se nije odazvao novom izborniku BiH Miroslavu Ćiri Blaževiću za utakmicu protiv Bugarske.

Ipak, Blažević ga je opet stavio na popis, ovog puta za prve dvije utakmice kvalifikacija za SP 2010. Papac nerado govori o ovoj temi.

Mislim da smo već svima dosadni pričom o reprezentaciji, kaže Papac odajući dojam da ga neće biti ni na predstojećem okupljanju.

Blažević je dokazani svjetski stručnjak, trener koji je s reprezentacijom Hrvatske napravio velike stvari. U našem razgovoru rekao sam mu da je bolje da u reprezentaciji igraju mlađi igrači koji nisu bili dio one konfrontacije između nas igrača i čelnika Saveza, dodao je Papac"

toliko o papcini...
A odakle je izaslo ovo gore? jeli ti ovo Munib napiso? Mada sumnjam jer nema gresaka. Zasto je papcina? Zato sto je doslijedan onome sto smo svi podrzavali dok nam ovi lopovi nisu dali jednu pilulu za smirenje u liku klauna Blazevica. Ma svaka im cast, neka nas *ebu u zdrav mozak jer smo dezorijentisani i ne znamo sta hocemo.
chinese_water

#4 Re: papac o reprezentaciji

Post by chinese_water »

karanana wrote:

toliko o papcini...
A odakle je izaslo ovo gore? jeli ti ovo Munib napiso? Mada sumnjam jer nema gresaka. Zasto je papcina? Zato sto je doslijedan onome sto smo svi podrzavali dok nam ovi lopovi nisu dali jednu pilulu za smirenje u liku klauna Blazevica. Ma svaka im cast, neka nas *ebu u zdrav mozak jer smo dezorijentisani i ne znamo sta hocemo.
jeben je munib igrac, od sela Jabuka je to :D :D
Bosanac in Lederhosen

#5 Re: papac o reprezentaciji

Post by Bosanac in Lederhosen »

Na forumu se djelimo na "ZA" i "PROTIV" Bojkota Saveza i Repke. Kao sto su neke mahaluse sa foruma vec rekle koje su bile na zadnjoj utakmici u Zenici : " svak ima pravo na izbor " kako da bojkotuje. Neki bojkotuju savez i repku neki kofol samo savez a ne repku. E pa molim postujte Sasin izbor...Sasa svaka cast ! :thumbup:
van Basten

#6 Re: papac o reprezentaciji

Post by van Basten »

toliko o papcini...
:roll: žalosno :roll:
čovjek je pokazao da je jedna moralna gromada u rangu Barbareza koja ne mijenja mišljenje kao čarape, za razliku od većine ostalih fudbalera, a vala i navijača, i sada njega treba prozvati papčinom a ove ostale nagraditi aplauzom, toplom riječju, punim stadionom...? Totalno poremećen sistem vrijednosti
Mobile_Disco

#7 Re: papac o reprezentaciji

Post by Mobile_Disco »

Ako je ovo istina onda je definitivno moj idol :D Budi dosljedan u svemu sto radis.. A ne da mjenjas misljenja ko senilni ciro. Svakih 20 minuta drugo :D

Sasa Papac !!! :bih:
elSaik

#8 Re: papac o reprezentaciji

Post by elSaik »

SAŠA PAPAC!
vee-jay

#9 Re: papac o reprezentaciji

Post by vee-jay »

uh, tek ste cekali da neko otvori ovakvu temu pa da nadjete da se svadjate...
:run:
Gandalf

#10 Re: papac o reprezentaciji

Post by Gandalf »

Ma Papac je king :thumbup: Neće njega Munib levatit preko Ćire.
Vaso

#11 Re: papac o reprezentaciji

Post by Vaso »

Papca boli neka stvar ko je selektor i ko je na celu saveza. Covjek ima para ko pljeve, i ne zeli da rizikuje povredu igrajuci za luzersku reprezenatciju. Ubjedjen sam da je tako, a ovo su izvlakuse slicne onim salihamidzica.
A ako mu kad visilo produzenje ugovora, doci ce, i jos ce molit ce na koljenima da igra. :wink:

Ista je situacija i za sve skoro sve ostale igrace. Oni dolaze samo zbog bogatijeg CV-a, a nastup za repku( koja je doduse u velikom padu) jeste solidna referenca.

Patriota, al u kurcu...Mozda iznosim teske optuzbe :D al vjerujem da sam blizu istine 8)

Boli maletica, hrgovica, bajica, i ostale hadalje neka stvar za drzavom bosnom. Kad ga vec pomenuh, mirko hrgovic bi trebao do kraja zivota ljubit dupe ahmetu pashalicu, jer da mu nije njega bilo i dan danas bi sljakao u sirokom. Ima jos gomila takvih hrgovica...

Jedino misimovicu odajem pocast. Moze nas komotno odjebat, ali je ipak dos'o..fakat ne znam zasto

takodjer rahimic i spahic. mislim da ni oni nemaju nikakvu potrebu za promcoiju preko reprezentacije..
karanana

#12 Re: papac o reprezentaciji

Post by karanana »

Vaso wrote:Papca boli neka stvar ko je selektor i ko je na celu saveza. Covjek ima para ko pljeve, i ne zeli da rizikuje povredu igrajuci za luzersku reprezenatciju. Ubjedjen sam da je tako, a ovo su izvlakuse slicne onim salihamidzica.
A ako mu kad visilo produzenje ugovora, doci ce, i jos ce molit ce na koljenima da igra. :wink:

Ista je situacija i za sve skoro sve ostale igrace. Oni dolaze samo zbog bogatijeg CV-a, a nastup za repku( koja je doduse u velikom padu) jeste solidna referenca.

Patriota, al u kurcu...Mozda iznosim teske optuzbe :D al vjerujem da sam blizu istine 8)

Boli maletica, hrgovica, bajica, i ostale hadalje neka stvar za drzavom bosnom. Kad ga vec pomenuh, mirko hrgovic bi trebao do kraja zivota ljubit dupe ahmetu pashalicu, jer da mu nije njega bilo i dan danas bi sljakao u sirokom. Ima jos gomila takvih hrgovica...

Jedino misimovicu odajem pocast. Moze nas komotno odjebat, ali je ipak dos'o..fakat ne znam zasto

takodjer rahimic i spahic. mislim da ni oni nemaju nikakvu potrebu za promcoiju preko reprezentacije..
malo mijesas teorije pa ne znam sta bi ti tacno odgovorio. ali da probam da stavim tvoju tvrdnju u jednu kontra tvrdnju. ako papca boli neka stvar za repkom jer mu ne trebaju njene reference, te reference mu nisu trebale ni prije nego su kodru nogirali pa je covjek dolazio i igro je a i tad se mogao i povrijediti. znaci ja mislim da papac ne dolazi jer je doslijedan onome sto nas je 99% podrzavalo nakon kodrine smjene, a sada 2 mjeseca nakon svi su to zaboravili izuzev par ljudi ukljucujuci i papca. ciro im je posluzio kao kolektivna tableta za amneziju. stvarno ne kontam nas, nismo ni u cemu dosljedni i ne guramo do kraja, zato nam i jeste stanje ovako i u fudbalu i u zivotu.
Vaso

#13 Re: papac o reprezentaciji

Post by Vaso »

Mislim da ce papac zasitio svog tog javasluka i jada oko nase repke, i da se vise okrenuo brinuti o sopstvenoj racunici i klubskoj karijeri

I Hasagic je patriota...aha :arrow:
Bola mu mendzer. Ako ga on pusti, doci ce :D .. i papac se prodao u austriju zahvaljujuci repki, ali sve se to zaboravlja :zzzz:
zecko_kupuz

#14 Re: papac o reprezentaciji

Post by zecko_kupuz »

Papcu svaka čast, ako se stvarno ne želi petljati sa ovim lopovima iz Saveza. A što se tiče nas raje, većina ipak samo želi pratiti fudbal, samim tim i repku. Ja lično sam isto prekrižio reprezentaciju već nekoliko puta, ali jednostavno ne mogu sve to ignorisati. Valjda zato što sam mlad i zelen, evo ovakav :mrgreen: . Pamtim sve poteze Saveza, ali i dalje ću trošiti živce na repku i klubove, onako, nesvjesno :-) . Toliko barem što se tiče mene, mladog levata, željnog fudbala :thumbup: :bih: .
Pokazalo se da bojkot ne pali na one krmke, pokušajmo nešto drugo.
Bušman

#15 Re: papac o reprezentaciji

Post by Bušman »

Do prije mjesec ste svi pljuvali po reprezentaciji. Sad pljujete po Papcu. Samo cekam kad cete po Barbarezu, Bolicu itd. Sram vas bilo sve.

Papac, svaka cast!
cyprus

#16 Re: papac o reprezentaciji

Post by cyprus »

Razočaran sam ovim potezom Papca, ali ipak mislim da ne treba pljuvat po njemu, pogotovo ako to radi iz nekih svojih uvjerenja. Nikad nisam bio pristalica da se igrači napadaju zbog toga što nešto hoće ili neće.
zecko_kupuz

#17 Re: papac o reprezentaciji

Post by zecko_kupuz »

Papac je OK, samo mu je izjava da "mlađi igrači koji nisu dio konfrontacije sa Savezom trebaju igrati" malo...bezze :roll: . Vjerovatno je imao najbolje namjere, ali se ovo može protumačiti na razne načine. Ipak su isti ljudi i dalje u Savezu, pa ispadne da su ti mlađi igrači gotovo levati što sada žele igrati. I njih Savez može obrlatit' u sekundi.
karanana

#18 Re: papac o reprezentaciji

Post by karanana »

zecko_kupuz wrote:Papcu svaka čast, ako se stvarno ne želi petljati sa ovim lopovima iz Saveza. A što se tiče nas raje, većina ipak samo želi pratiti fudbal, samim tim i repku. Ja lično sam isto prekrižio reprezentaciju već nekoliko puta, ali jednostavno ne mogu sve to ignorisati. Valjda zato što sam mlad i zelen, evo ovakav :mrgreen: . Pamtim sve poteze Saveza, ali i dalje ću trošiti živce na repku i klubove, onako, nesvjesno :-) . Toliko barem što se tiče mene, mladog levata, željnog fudbala :thumbup: :bih: .
Pokazalo se da bojkot ne pali na one krmke, pokušajmo nešto drugo.
a kad se to probao bojkot? jednu tekmu, i to prijateljsku, protiv azerbejdzana...pa i upalio je, jer da je stadion tada bio pun vjerovatno bi ti ostao onaj denial piric selektor, a ovako su se prepali bojkota pa su nam zamrljali oci klaunom iz hrvatske, uspjesno su nam zamrljali oci ako smijem nadodati.
campa_xxx

#19 Re: papac o reprezentaciji

Post by campa_xxx »

Ma zavaravate se ako mislite da nece da igra zbog saveza...Jer ako je tako, zasto onda ne kaze "NECU DA IGRAM DOK BAGRA IZ SAVEZA NE ODE" i kraj price a ne "PA ETO NE ZNAM STO NECU, USTVARI MOZDA I HOCU... ALI JOS NE ZNAM"

Lik me pravo nervira :x

SAVEZ NAPOLJE !!!
basicman

#20 Re: papac o reprezentaciji

Post by basicman »

karanana wrote:

toliko o papcini...
clanak je izasao na nasem najvecem sportskom portalu, iako nije iskljucuno da ga je munib napisao :)
papcina je zato, sto sad kad i pokusavamo nesta da napravimo i da zakrpimo neke katastrofalne rupe on se ko nesta inati i ocekuje da ga prekilinjemo ... i ja mrzim savez al dokle vise bojkotirati ??? dok ne pogubimo i ovo malo igraca sta je ostalo ??? ... mozda dok ne okrenemo i ostatak drzave protiv reprezentacije, koja na kraju ispasta zbog saveza ??? mozda dok se ne podjeli bosna da bojkotujemo ???
ma dajte dosta mi je vise.... pozelio sam da vidim koju utakmicu a ne da cekam jos 4 godine...
Brisbane

#21 Re: papac o reprezentaciji

Post by Brisbane »

Meni je to jedan od najzalosnijih igraca. Spor, u svakom duelu izgubi loptu, ma zalost.
Cudim se da uspijeva igrati u Skotskoj.
grep

#22 Re: papac o reprezentaciji

Post by grep »

Brisbane wrote:Meni je to jedan od najzalosnijih igraca. Spor, u svakom duelu izgubi loptu, ma zalost.
Cudim se da uspijeva igrati u Skotskoj.
i mene bas zanima kako takav jedan kloc igra z Rangerse a forum Sarajevo-x pun boljih igraca i managera.

dobogda vam silajdzic i dodik korjili sudbinu u narednih 15 god.

Sasha svaka cast, ebo prelivode
pOZz

#23 Re: papac o reprezentaciji

Post by pOZz »

Mobile_Disco wrote: Sasa Papac !!! :bih:
elSaik wrote:SAŠA PAPAC!
Veliki gospodin Image Image Image Image Image

Svaka čast majstore :thumbup:
nikad_izvini

#24 Re: papac o reprezentaciji

Post by nikad_izvini »

Koliko čitam, dosta forumaša je za bojkot saveza i reprezentacije i podržavaju Papca u njegovom odbijanju da ne igra za reprezentaciju.Poštujem, svako ima svoje mišljenje........Samo da vam pokušam nešto pojasniti, bez namjere da pametujem......

Država je u kurcu, u kantonalne saveze se biraju podobni stranački poslušnici a ne uspješni ex-fudbaleri ili sportski radnici, analogno tome, okupljena stoka iz NS-a je samo posljedica agresije na BiH, a poslije toga i Aljine (pre)mudre odluke da na čelo saveza postavi čuvenog sportskog radnika, drota Jufufa Pušinu.To je onaj istaknuti sportski radnik, ako je neko zaboravio da ga podsjetim, koji je zaposlio Pašalića, Mušovića a na preporuku Bičakčića i Muniba Ušanovića-istaknute sportiste ;-)
Također, naš savez je bio priznat od UEFE i FIFE, prije ujedinjenja sa savezima hb-a i rs-a.Jel im se baš morala dati mogućnost opstrukcije reprezentacije ostaće vječna nedoumica.A rekao bih da se ni ovi " navodni naši" ne bune previše, ili su možda najgori?
Podržavati Papčevu odluku, buniti se samo protiv NS-a, bojkotovati utakmice reprezentacije na ovaj "mlaki način" je direktna podrška cementiranju postojećeg stanja a da mnogi to ne shvataju, a očito ne shvataju.

Navijači se nisu pitali kad se stoka birala, jel neko misli da će se navijači pitati kad se trebaju smijeniti?
Politika ih je tamo dovela, samo ih ona može otjerati, ili ono što zabranjuju da se propagira na ovom portalu ;-)
Bojkot na ovakav način ne pije vode :skoljka:

IZBORI ili zabranjeno spominjanje su jedini načini promjene.Ovo ostalo je ŠUPLJA PRIČA :skoljka:
Šandor

#25 Re: papac o reprezentaciji

Post by Šandor »

nikad_izvini wrote:Također, naš savez je bio priznat od UEFE i FIFE, prije ujedinjenja sa savezima hb-a i rs-a.Jel im se baš morala dati mogućnost opstrukcije reprezentacije ostaće vječna nedoumica.A rekao bih da se ni ovi " navodni naši" ne bune previše, ili su možda najgori?
Čovječe, imaš amneziju. Savez je u potpunosti priznat tek kad je započeo proces njegove federalizacije. Tek tada su naši klubovi dobili pravo nastupa u Evropi. Zar se ne sjećaš? Kad ga je Zuban zabio '98' ? Tek tad su naši klubovi prvi put izašli u Evropu. Godinu dana kasnije smo kažnjeni jer Bošnjaci nisu htjeli pristati da Velež ne igra pod Bijelim Brijegom. Tada niko nije nastupio u Evropi.

Reprezentacija je dobila pravo učešća u kvalifikacijama 2 godine prije federalizacije. Ali i to je jedva prošlo jer su mnoge zemlje u UEFA htjeli da nas onemoguće da dobijemo status člana.
Post Reply