Papa - test u Skerlićevoj
Moderator: anex
-
triple mama
#1 Papa - test u Skerlićevoj
da li je iko radio u skorije vrijeme (zadnjih par godina)? zvala sam na telefon i gospođa mi je, naravno, rekla da su svi termini mjessseccccima unaprijed rezervisani i da ima mjesta samo kod Seada Gušića.....eh sad, zašto je to tako
ja cu biti hrabra i otići tom dr. ako prezivim biće super
a jos ako nalaze dobijem do kraja ljeta .....
-
Sheftelija
#2 Re: Papa - test u Skerlićevoj
Ja isto mjesecima zovem, uglavnom je zauzeto a kad se konačno neko javi onda tako nema termina, zovi u ponedeljak da probate za maj pošto su u aprilu svi popunjeni.....Nazoveš u ponedeljak a tada nisu još dobili termine,nemaju slobodnih i tako stalno. Nedavno sam otišla gore i tražila termin.Sestra na kartoteci me pitala kad mi je sredina ciklusa jer se papa tada radi pa kada dobijem da izračunam i onda nazovem.....Ne znam pomocu kojih trikova se možeš naručiti ali i mene baš zanima ako je neko uspio.
Koju doktoricu preporučujete?
Koju doktoricu preporučujete?
- vjesticanametli
#3 Re: Papa - test u Skerlićevoj
pa ako vam gori ja se ne bih ganjala zbog 50 KM
zdravlje je vaznije
kako do nakasa sada kad nije vise u vojnoj gdje zvati da se narucujem za pregled zna li iko
hvala
kako do nakasa sada kad nije vise u vojnoj gdje zvati da se narucujem za pregled zna li iko
-
julisiz es grant
#4 Re: Papa - test u Skerlićevoj
GAK, 250-274, pa pitati.vjesticanametli wrote:pa ako vam gori ja se ne bih ganjala zbog 50 KMzdravlje je vaznije
kako do nakasa sada kad nije vise u vojnoj gdje zvati da se narucujem za pregled zna li ikohvala
- vjesticanametli
#5 Re: Papa - test u Skerlićevoj
hvala najljepsa 
- vjesticanametli
#6 Re: Papa - test u Skerlićevoj
na ovaj iznad broj se vec 2 dana niko ne javlja..... naĐŽem broj GAK-a i dadnu mi nakasov neki valjda office ali i tamo se niko ne javlja...... za li iko kako se naruciti za pregled...... trebam UZ
-
triple mama
#7 Re: Papa - test u Skerlićevoj
vjesticanametli wrote:na ovaj iznad broj se vec 2 dana niko ne javlja..... naĐŽem broj GAK-a i dadnu mi nakasov neki valjda office ali i tamo se niko ne javlja...... za li iko kako se naruciti za pregled...... trebam UZ
eh ovako, da razmijenim iskustva.....
kao prvo, zasto sam se odlučila ne halaliti 120 (ne 50) KM za papa test i UZV pregled? prije par godina sam isla redovno kod Spahovica na papa testove, koji su manje-više bili uredni. Par godina nakon rođenja trećeg djeteta otisla sam privatno kod dr Drljevića uraditi papa test (zbog blizine ordinacije, manjka slobodnog vremena i s. u tom periodu sam smatrala da je sasvim opravdano platiti 'izvjesnu sumu' za svoje zdravlje). Papa test je ipak pokazao izvjesne promjene na grliću (jedan od CIN-ova, ali nista pretjerano strasno) i doktor mi je ljubazno i brižno (usput predlažući i odstranjivanje jednog mladeža od strane njegove zene koja je dermatolog vrata preko puta) rekao da bih trebala raditi lasersko struganje (ovo je moj laički izraz, zaista ne znam kako se to kaze medicinskim rječnikom) grlića materice i to je i urađeno par dana kasnije (zaista vrlo profesionalno - oko 300 ILI 330 KM)....Nalaz pape poslije uredan, a i nakon godinu dana....Sta je mene iznerviralo...prilikom zadnej pape sam telefonski naglasila sestri da zelim samo papa nalaz uraditi, ne i ginekološki pregled. Međutim, doktor se na to oglušio (ili mu sestra to nije prenijela). Papa test stoji 70 KM, pregled 50 (ili obrnuto) - sve ukupno 120 KM za 3 minute.....u meni je prosistalo od muke....rekla sam e neces vise NIKADA...Proslo godinu dana i zovem Skerlicevu - kazu nema slobodnih termina osim kod nekog dr Gutića...To mi malo čudno? zasto kod njega može kad god i nema guzve, a kod ostalih tek za par mjeseci..sestra ne zna odgovor. nakon menzesa i izbrojanih dana skontam 'da sam u pravom trrenutku podobna' za uzimanje uzorka i nazovem. Doktor je prvi put bio na nekoj razmjeni (nesto kao isao u okolna mjesta obavljati preglede), a drugi put na godišnjem odmoru. Treći put sam imala sreće. Na ulazu u Skerlićevu vidim nekog gospodina kako nonšalantno medicinskim stapicem (nekim sa vaticom na vrhu - mozda cak i taj sto sa njim uzimaju uzorke) čisti uši (sto bi nekoj gđi bilo sasvim dovoljno da se okrene i iz istih stopa pobjegne sva zblanuta, ali ne i meni sa troje djece, teškim porođajima, ratnoj bolnici, tri carska, podvezanim jajovodima, transfuzijama raznim i sl...nije to sad tema)...u sebi sam pomislila to je taj hahahahah
- vjesticanametli
#8 Re: Papa - test u Skerlićevoj
boze sacuvaj..... ma uspjela sam doci do nakasa ....vratolomije..... uradila UZ sve OK.... ja cu raditi nekada u julu ili kasnije jos tumor markere pa cu na jesem papa test i voz vise zato sto mi je mama imala rak jajnika pa se moram zaista cuvati..... ne rasipam se nija novcem i za 2 min sirenja nogu isto ne vidim smisla dati 150 KM osim kad mi bas prigusti.... nego odstrani li ti taj mladez
visim kod ginekologa jer me strah a ne znam sta da radim da to vise ukinem
-
triple mama
#9 Re: Papa - test u Skerlićevoj
vjesticanametli wrote:boze sacuvaj..... ma uspjela sam doci do nakasa ....vratolomije..... uradila UZ sve OK.... ja cu raditi nekada u julu ili kasnije jos tumor markere pa cu na jesem papa test i voz vise zato sto mi je mama imala rak jajnika pa se moram zaista cuvati..... ne rasipam se nija novcem i za 2 min sirenja nogu isto ne vidim smisla dati 150 KM osim kad mi bas prigusti.... nego odstrani li ti taj mladez![]()
Ma kakav mladez. Da je na nekom mjestu gdje postoji mogucnost da bi ga otkinula ili sl onda da, ovako...gluposti njiihove... Nista strasno... Sretno
- azurna_obala
#10 Re: Papa - test u Skerlićevoj
Kako si uspjela doći do Gak-a?vjesticanametli wrote:boze sacuvaj..... ma uspjela sam doci do nakasa ....vratolomije..... uradila UZ sve OK.... ja cu raditi nekada u julu ili kasnije jos tumor markere pa cu na jesem papa test i voz vise zato sto mi je mama imala rak jajnika pa se moram zaista cuvati..... ne rasipam se nija novcem i za 2 min sirenja nogu isto ne vidim smisla dati 150 KM osim kad mi bas prigusti.... nego odstrani li ti taj mladez![]()
Na ovaj broj 250 274 se niko ne javlja.
- vjesticanametli
#11 Re: Papa - test u Skerlićevoj
Pa javljo s3 portir stalno na neki dr broj i ja ga napala pa je iso kod sestre uzet mi term8n.....isti niko se ne javlja......skrsila sam im sve po spisku