Papa J. Pavle II - prijatelj BiH?
- insomnia78
#26 Re: Papa J. Pavle II - prijatelj BiH?
Treba ukinuti ovu temu
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
-
dci driver
#27 Re: Papa J. Pavle II - prijatelj BiH?
Samo bi da ukidate što ne godi vašim ušima... Dijagnoza: hitno pristupiti introspekciji!
Tema pokrenuta bez ijedne uvrijede, samo kao pitanje, a dobih svakakvih komentara od koji je neizostavan i da sam iz genocidije. Još uvijek niko da odgovori na primjedbu da je naglasak na "prijatelj BiH"...
Tema pokrenuta bez ijedne uvrijede, samo kao pitanje, a dobih svakakvih komentara od koji je neizostavan i da sam iz genocidije. Još uvijek niko da odgovori na primjedbu da je naglasak na "prijatelj BiH"...
-
semirizsvemira
#28 Re: Papa J. Pavle II - prijatelj BiH?
Mozda je on , papa , bio prijatelj Bosne , vjerovatno jeste ali to ne znaci da svaki covjek koji je bio prijatelj Bosne treba da dovije spomenik . I Erdogan je prijatelj Bosne , pa se pitam da li bio on trebao imati spomenik . I jos ini drugi koji su pomagali Bosnu bi trebali imati spomenike po glavnom gradu . Nisam ni za kakve spomenike ali jesam da Fadila Zuta dobije naziv ulice u Sarajevu i mislim da je mnogo vise doprinijela za Sarajevo nego papa 
- Danguba
#29 Re: Papa J. Pavle II - prijatelj BiH?
Koliki god da napravimo izgledat ce mali u odnosu koliki je to covjek prije svega bio.
Zasluzio je i mnogo vise.
Zasluzio je i mnogo vise.
-
dci driver
#30 Re: Papa J. Pavle II - prijatelj BiH?
Zašto onda ne izračunaš koliko su muslimani dobili za Srbe??andropus wrote:Hajde malo cu se s tobom zajebavati i tom vasom dvodimenzionalnom Serb "logikom i matematikom"?dci driver wrote: Kako je moguće, makar matematički, da za 66 000 mislimana Srbi budu osuđeni na preko 1000 godina zatvora, a zna se da su ginuli i u međusobnim borbama i u borbi sa Hrvatima, a za 26 000 Srba ne budu izrečeno, koliko se sjećam, niti 200 godina kazne?
Dalje, kada je u pitanju nabrajanje logora sa ove strane je dovoljna najužasnija riječ na Balkanu - Jasenovac. Tamo su sveštenici ubijali nevine i, gle čuda, nikakvi papski pozivi nisu stizali da se bombarduje NDH.
Kazes za 66 000 ubijenih Bosnjaka, Srbi dobili 1000 godina zatvora?
Znaci 1000 godina / 66000 ubijenih Bosnjaka = 0,015
Znaci za svakog ubijenog Bosnjaka, svaki osudjeni Srbin ubica je dobio 0,015 godina po ubijenom.
Idi ubij 6 Srba u Beogradu, pa ces vidjeti hoces li dobiti 0,015 godina po ubijenom ili za 6 ubijenih Beogradjana hoces li dobiti kaznu od ukupno 0,09 godina, onda ces skontati da li je pravedno sto su ti Srbi dobili samo 1000 godina zatvora za 66000 ubijenih Bosnjaka.
- Ljakan
#31 Re: Papa J. Pavle II - prijatelj BiH?
Kad nam nisu prijatelji ovi za koje smo glasali sto bi ocekivali da nam bilo ko drugi bude prijatelj?
Al kad je papa u pitanju tu nema dvojbe on nikog ne mrzi.
Al kad je papa u pitanju tu nema dvojbe on nikog ne mrzi.
- zateznistub
#32 Re: Papa J. Pavle II - prijatelj BiH?
Ti, ili se salis (pomalo bolestan smisao za salu) ili provociras? trece, nema sanse...dci driver wrote: U principu se slažem sa tobom. Fotografije popova nisu potrebne, ateista sam i sve ih odreda, ma kojoj religiji pripadali, smatram prevarantima sui generis.
Kako je moguće, makar matematički, da za 66 000 mislimana Srbi budu osuđeni na preko 1000 godina zatvora, a zna se da su ginuli i u međusobnim borbama i u borbi sa Hrvatima, a za 26 000 Srba ne budu izrečeno, koliko se sjećam, niti 200 godina kazne?
Dalje, kada je u pitanju nabrajanje logora sa ove strane je dovoljna najužasnija riječ na Balkanu - Jasenovac. Tamo su sveštenici ubijali nevine i, gle čuda, nikakvi papski pozivi nisu stizali da se bombarduje NDH.
-
Vukajlija
#33 Re: Papa J. Pavle II - prijatelj BiH?
Bilo koji pripadnik kriminalne organizacije kakva je Vatikan ne bi smio biti dobro došao u našem gradu. Nažalost, mi to tako ne gledamo.
-
Vukajlija
#34 Re: Papa J. Pavle II - prijatelj BiH?
A da se sjetiš da su Srbi ginuli i od srpskih granata, pa ti se možda mozak malo i upali? Pogledaj spisak recimo s Markala, pa ćeš vidjeti koliko ima Srba. Ah da, zaboravio sam da smo mi sami na sebe bacili granatu u tom slučaju.dci driver wrote:Zašto onda ne izračunaš koliko su muslimani dobili za Srbe??andropus wrote:Hajde malo cu se s tobom zajebavati i tom vasom dvodimenzionalnom Serb "logikom i matematikom"?dci driver wrote: Kako je moguće, makar matematički, da za 66 000 mislimana Srbi budu osuđeni na preko 1000 godina zatvora, a zna se da su ginuli i u međusobnim borbama i u borbi sa Hrvatima, a za 26 000 Srba ne budu izrečeno, koliko se sjećam, niti 200 godina kazne?
Kazes za 66 000 ubijenih Bosnjaka, Srbi dobili 1000 godina zatvora?
Znaci 1000 godina / 66000 ubijenih Bosnjaka = 0,015
Znaci za svakog ubijenog Bosnjaka, svaki osudjeni Srbin ubica je dobio 0,015 godina po ubijenom.
Idi ubij 6 Srba u Beogradu, pa ces vidjeti hoces li dobiti 0,015 godina po ubijenom ili za 6 ubijenih Beogradjana hoces li dobiti kaznu od ukupno 0,09 godina, onda ces skontati da li je pravedno sto su ti Srbi dobili samo 1000 godina zatvora za 66000 ubijenih Bosnjaka.
Mrš!
-
Ljuban 1992
#35 Re: Papa J. Pavle II - prijatelj BiH?
Samo što najveći broj Srba koji su izgubili živote u dijelu Sarajeva pod kontrolom tadašnjeg "predsjedništva BiH" nisu poginuli od srpskih granata ili snajpera nego su ubijeni od njihovih komšija uglavnom Muslimana.Vukajlija wrote: A da se sjetiš da su Srbi ginuli i od srpskih granata, pa ti se možda mozak malo i upali? Pogledaj spisak recimo s Markala, pa ćeš vidjeti koliko ima Srba. Ah da, zaboravio sam da smo mi sami na sebe bacili granatu u tom slučaju.
Mrš!
-
Vukajlija
#36 Re: Papa J. Pavle II - prijatelj BiH?
Al' u kurcu. Ni u Srbiji vam u te priče ne vjeruju.Ljuban 1992 wrote:Samo što najveći broj Srba koji su izgubili živote u dijelu Sarajeva pod kontrolom tadašnjeg "predsjedništva BiH" nisu poginuli od srpskih granata ili snajpera nego su ubijeni od njihovih komšija uglavnom Muslimana.Vukajlija wrote: A da se sjetiš da su Srbi ginuli i od srpskih granata, pa ti se možda mozak malo i upali? Pogledaj spisak recimo s Markala, pa ćeš vidjeti koliko ima Srba. Ah da, zaboravio sam da smo mi sami na sebe bacili granatu u tom slučaju.
Mrš!
-
Ljuban 1992
#37 Re: Papa J. Pavle II - prijatelj BiH?
Radi se o prilično lako dokazivoj činjenici a da li neko hoće da vjeruje ili ne,ne može uticati na istinitost te činjenice.Vukajlija wrote:Al' u kurcu. Ni u Srbiji vam u te priče ne vjeruju.Ljuban 1992 wrote:Samo što najveći broj Srba koji su izgubili živote u dijelu Sarajeva pod kontrolom tadašnjeg "predsjedništva BiH" nisu poginuli od srpskih granata ili snajpera nego su ubijeni od njihovih komšija uglavnom Muslimana.Vukajlija wrote: A da se sjetiš da su Srbi ginuli i od srpskih granata, pa ti se možda mozak malo i upali? Pogledaj spisak recimo s Markala, pa ćeš vidjeti koliko ima Srba. Ah da, zaboravio sam da smo mi sami na sebe bacili granatu u tom slučaju.
Mrš!
- zateznistub
#38 Re: Papa J. Pavle II - prijatelj BiH?
...Ljuban 1992 wrote:Samo što najveći broj Srba koji su izgubili živote u dijelu Sarajeva pod kontrolom tadašnjeg "predsjedništva BiH" nisu poginuli od srpskih granata ili snajpera nego su ubijeni od njihovih komšija uglavnom Muslimana.Vukajlija wrote: A da se sjetiš da su Srbi ginuli i od srpskih granata, pa ti se možda mozak malo i upali? Pogledaj spisak recimo s Markala, pa ćeš vidjeti koliko ima Srba. Ah da, zaboravio sam da smo mi sami na sebe bacili granatu u tom slučaju.
Mrš!
-
Vukajlija
#39 Re: Papa J. Pavle II - prijatelj BiH?
A nikako da to dokažete evo ima već 20 godina. Jedi govna ba...Ljuban 1992 wrote: Radi se o prilično lako dokazivoj činjenici a da li neko hoće da vjeruje ili ne,ne može uticati na istinitost te činjenice.
-
ambienta
#40 Re: Papa J. Pavle II - prijatelj BiH?
Zvanično je bio prijatelj BiH ,
a nezvanično je glasio za jednog od največih sihribaza na svijetu !
a nezvanično je glasio za jednog od največih sihribaza na svijetu !
-
dci driver
#41 Re: Papa J. Pavle II - prijatelj BiH?
Čovječe, ovim muslimanima ko god da je došao i uputio par kurtoaznih riječi odmah mu dižu spomenik... Ima li iko kod vas da je čuo onu sintagmu da ste "cvijet hrvatstva"?? Odakle to - pa naravno iz vatikanske kuhinje.
Srbi su u prosjeku ne baš pametan narod, ali vi ste definitivno gluplji i povodljiviji.
Srbi su u prosjeku ne baš pametan narod, ali vi ste definitivno gluplji i povodljiviji.
- BHCluster
#42 Re: Papa J. Pavle II - prijatelj BiH?
Kada je covjek mrzi onda je i pored ociju slijep i pored usiju gluh...dci driver wrote:Čovječe, ovim muslimanima ko god da je došao i uputio par kurtoaznih riječi odmah mu dižu spomenik... Ima li iko kod vas da je čuo onu sintagmu da ste "cvijet hrvatstva"?? Odakle to - pa naravno iz vatikanske kuhinje.
Premijer Republike Srpske Milorad Dodik obećao je da će vlasti toga entiteta financirati gradnju spomenika pape Ivana Pavla II. u Banja Luci, rekao je u utorak za medije u Mostaru dopredsjednik RS-a Davor Čordaš.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#43 Re: Papa J. Pavle II - prijatelj BiH?
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma, kloniranje”
» dci driver, Vukajlija, Ljuban 1992
svi trajno
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» zateznistub
mjesec
» dci driver, Vukajlija, Ljuban 1992
svi trajno
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» zateznistub
mjesec