Papa J. Pavle II - prijatelj BiH?

dci driver

#1 Papa J. Pavle II - prijatelj BiH?

Post by dci driver »

„Trebalo bi da bombardujete Srbe”.
(Papa Jovan Pavle Drugi – Riječi upućene predsedniku Klintonu tokom javnog pojavljivanja u Denveru)

Uzevši u obzir da se u Sarajevu podiže spomenik ovom zlotvoru/dobrotvoru (zavisno od mjesta prebivališta :) ), kakva se poruka šalje o mogućem suživotu?

U isti koš može i pitanje spomenika Francu Ferdinandu.

Vaša mišljenja molim.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2 Re: Papa J. Pavle II - prijatelj BiH?

Post by Truba »

troleru :mrgreen:
hizo ramidovic

#3 Re: Papa J. Pavle II - prijatelj BiH?

Post by hizo ramidovic »

dci driver wrote:„Trebalo bi da bombardujete Srbe”.
(Papa Jovan Pavle Drugi – Riječi upućene predsedniku Klintonu tokom javnog pojavljivanja u Denveru)

Uzevši u obzir da se u Sarajevu podiže spomenik ovom zlotvoru/dobrotvoru (zavisno od mjesta prebivališta :) ), kakva se poruka šalje o mogućem suživotu?

U isti koš može i pitanje spomenika Francu Ferdinandu.

Vaša mišljenja molim.
ja mislim da na ronaldu uopce nije bio penal a i desio se izvan 16...
titinho

#4 Re: Papa J. Pavle II - prijatelj BiH?

Post by titinho »

Jel to sad ni Papa nije valjao ?

U Bosni jedino ljudi koji su zeljeli rjesiti probleme su neprijatelji

kako lako zaboravimo prijatelje Bosne to je cudo
It_is_a_Leclerc

#5 Re: Papa J. Pavle II - prijatelj BiH?

Post by It_is_a_Leclerc »

Papa Ivan Pavao II je bio istinski prijatelj naše BiH.
Nijedan angelus tokom rata nije prošao, a da se nije sjetio da pozove vjernike svih konfesija da se mole za građane Sarajeva i BiH. Nijedan Uskrs ili Božić nije prošao, a da nije pozdravio i čestitao građane BiH, i pozvao na mir.

Još je 1994. želio doći u Sarajevo, ali su ga jedva odgovorili od toga, jer je bilo previše opasno, ali je zato došao odmah poslije rata. Bila je puna katedrala, što katolika vjernika, što onih koji su samo željeli čuti i vidjeti prijatelja.

Prvi Papa koji je posjetio džamiju, razgovarao s čovjekom koji ga je htio ubiti...

Uglavnom, napokon prava stvar u Sarajevu.
:thumbup:
dci driver

#6 Re: Papa J. Pavle II - prijatelj BiH?

Post by dci driver »

titinho wrote:Jel to sad ni Papa nije valjao ?

U Bosni jedino ljudi koji su zeljeli rjesiti probleme su neprijatelji

kako lako zaboravimo prijatelje Bosne to je cudo
Nisam ja rekao ni valjao, niti nije valjao, već samo na osnovu jednostavnog citata pitam može li se takav čovjek smatrati svetim i treba li mu dizati spomenike? Isto važi i za razne Mladiće, Alije, Franje, Bokase, Hitlere, Kačavende itd.

I Hitler je htio riješiti problem Jevreja - njihovim uništavanjem! Takvom logikom...
dci driver

#7 Re: Papa J. Pavle II - prijatelj BiH?

Post by dci driver »

Black swan wrote:troleru :mrgreen:
Razonoda da se lakše podnese depresivni ponedjeljak :D
sema911s

#8 Re: Papa J. Pavle II - prijatelj BiH?

Post by sema911s »

gospon renoo,.,

to sto je rekao papa, dobro znas razlog ,. nije dosao indijac i pucao na nas, vec bas ti srbi koje branis,. i nevidim sta je tu lose sto je reko bombardujte te srbe,. sta je trebao po tebi da kaze ,. sprzite sarajevo jer su tamo neki muslimani i ostali
neznam na kojoj si strani bio u ratu, bravo srbi jel to .
al stavi se u poziciju covjeka koji prica o miru,. i da taj mir moze da dobijes ratom,.

znas i sam kako se ratovi zavrsavaju
Chisum

#9 Re: Papa J. Pavle II - prijatelj BiH?

Post by Chisum »

I ne jedan spomenik. Dva, minimum. Mjera.
CungaLunga

#10 Re: Papa J. Pavle II - prijatelj BiH?

Post by CungaLunga »

dci driver wrote:Trebalo bi da bombardujete Srbe
Prikladan datum za otvaranje teme, godisnjica NATO-vatrometa. Cestitam :)
dci driver

#11 Re: Papa J. Pavle II - prijatelj BiH?

Post by dci driver »

I ovaj tekst u današnjim novinama me podstakao da otvorim temu. Bivši šef kontraobavještajne službe NATO njemački admiral Elmar Ludvig Šmeling kaže ocijenio je da su pravda i međunarodno pravo ubijeni bombardovanjem SR Jugoslavije 1999. godine, mimo odluka Savjeta bezbjednosti UN. Iako je tada bio u penziji Šmelingov oficirski autoritet bio je dovoljan da u Njemačkoj odjeknu njegove riječi: "Stid me kao čovjeka i oficira što moja država treći put u ovom vijeku napada malu Srbiju!", pišu beogradske "Večernje novosti".

Pozivanje na mir uništavanjem drugih?! - nešto tu nije najjasnije.
zg2

#12 Re: Papa J. Pavle II - prijatelj BiH?

Post by zg2 »

dci driver wrote: ... Papa Jovan Pavle Drugi ...

Vaša mišljenja molim.
nikad čuo za Papu Jovana ?!?
dci driver

#13 Re: Papa J. Pavle II - prijatelj BiH?

Post by dci driver »

sherbett wrote:
dci driver wrote: I Hitler je htio riješiti problem Jevreja - njihovim uništavanjem! Takvom logikom...
a ovo ne da ti nema veze s logikom nego je čista glupost!
Ivan Pavao II. je započeo s provođenjem ekumenizma. Nije on mrzio Srbe nit ikoji drugi narod niti poticao na mržnju jer se kosi sa svime što je živio i radio.
Ako je oprostio svom atentatoru, i posjetio ga u zatvoru, tko su Srbi, da ih on mrzi, želi uništiti ili poticati na mržnju?!
Slažem se, ali ako je drugima dopušteno da barataju tako naivnim kategorijama "rješavanja problema" zašto se i ja ne bi poigrao time. Naravno da uviđam da to ne može tako, možda nisi primjetio ironiju, jer, generalno, svi sporovi svijeta bi se mogli riješiti brisanjem druge strane u konfliktu.

Oprostiti atentatoru - valjda si čuo za marketing. To je ono ja tebe pljujem prije izbora, ali ako mi treba tvoja podrška za neku koaliciju onda se zagrlimo i slikamo tako. Doduše, to je neugodno sa korisnim.
Klavikula

#14 Re: Papa J. Pavle II - prijatelj BiH?

Post by Klavikula »

It_is_a_Leclerc wrote:Papa Ivan Pavao II je bio istinski prijatelj naše BiH.
Nijedan angelus tokom rata nije prošao, a da se nije sjetio da pozove vjernike svih konfesija da se mole za građane Sarajeva i BiH. Nijedan Uskrs ili Božić nije prošao, a da nije pozdravio i čestitao građane BiH, i pozvao na mir.

Još je 1994. želio doći u Sarajevo, ali su ga jedva odgovorili od toga, jer je bilo previše opasno, ali je zato došao odmah poslije rata. Bila je puna katedrala, što katolika vjernika, što onih koji su samo željeli čuti i vidjeti prijatelja.

Prvi Papa koji je posjetio džamiju, razgovarao s čovjekom koji ga je htio ubiti...

Uglavnom, napokon prava stvar u Sarajevu.
:thumbup:
apsolutno :thumbup:
Mišo_Kovač

#15 Re: Papa J. Pavle II - prijatelj BiH?

Post by Mišo_Kovač »

Sve je to vekovna zavera mrskog Vatikana protiv bratije Srba, koji stoje na braniku časti, čojstva i pravoslavlja, i koji su u ime tog pravoslavlja i srca punog časti i čojstva prolevali krv mrskih nevernih civila s leve strane drine, sve dok ih vatikanski poslušnici u NATOu nisu nepravično i nepravedno bombardovali... Jelde? :D
Bombardovan je Hitler, bombardovani su Srbi - tako se postupa sa zločincima, kratko i jasno... Nećeš da budeš bombardovan, mojne biti zlotvor, nije teško...
Stjui

#16 Re: Papa J. Pavle II - prijatelj BiH?

Post by Stjui »

:thumbup: za gospodina karola . da ovakav promicatelj mira kaže kako treba moj narod bombardovati ,ja bih malo mućno tintarom ,a ne odmah g.karola zvao zlotvorom.

samo dižite spomenik g.vojtili ,a kome smeta nek i ne dolazi u sarajevo i problem solved . :kakoste:
Ras Al Ghul

#17 Re: Papa J. Pavle II - prijatelj BiH?

Post by Ras Al Ghul »

Pavle je prije svega ljudina bio, i prijatelj nama Bošnjacima, spomenik može u vidu ploče, ali bez ikakvih kipova :wink:
It_is_a_Leclerc

#18 Re: Papa J. Pavle II - prijatelj BiH?

Post by It_is_a_Leclerc »

dci driver wrote:I ovaj tekst u današnjim novinama me podstakao da otvorim temu. Bivši šef kontraobavještajne službe NATO njemački admiral Elmar Ludvig Šmeling kaže ocijenio je da su pravda i međunarodno pravo ubijeni bombardovanjem SR Jugoslavije 1999. godine, mimo odluka Savjeta bezbjednosti UN. Iako je tada bio u penziji Šmelingov oficirski autoritet bio je dovoljan da u Njemačkoj odjeknu njegove riječi: "Stid me kao čovjeka i oficira što moja država treći put u ovom vijeku napada malu Srbiju!", pišu beogradske "Večernje novosti".

Pozivanje na mir uništavanjem drugih?! - nešto tu nije najjasnije.
Ma nije najjasnije kako imaš obraza dolaziti ovdje predstavljati dvije-tri bombice NATO-a kao veliku tragediju i ubijanje međunarodnog prava, dok si istovremeno zaboravio na troipogodišnje sasipanje svega i svačega na Sarajevo.
Shvati, čovječe, cijeli svijet (normalni) je govorio: "Bombardujte Srbe "; cijeli svijet je bio zapanjen grozotama, slikama poklanih bošnjačkih dječaka, porušenih gradova. Cijeli svijet je uništenje zločinačke srpske politike vidio kao rješenje. Jel možeš to percipirati ?!
A to što uspoređuješ jednog ovakvog čovjeka sa Hitlerom, istovremeno zaboravljajući da se sjetiš onih koji su u ime Svetog Save blagosiljali kame i kalašnjikove za pucnjeve u bošnjačke dječake i djevojčice, samo govori da si besprizorni troller, na kojeg ne bi trebalo obraćati pažnju.
dci driver

#19 Re: Papa J. Pavle II - prijatelj BiH?

Post by dci driver »

:) I pretpostavio sam da niko neće shvatiti da je u naslovu "prijatelj BiH". BiH čini i poveći procenat Srba, sviđalo se kome ili ne, ali Sarajevu Srbi trebaju samo kada treba upiranje prstom. Apsolutno niti jednom kritičaru moga stava nije palo na pamet da BiH podrazumijeva i RS i da kada se napiše da je neko prijatelj BiH ne znači samo prijatelj muslimanske populacije ili hrvatske. Onda se neko čudi zašto Srbi hoće samostalnost. Kažete li sebi, ili svojim poznanicima, ako su roditelji rastavljeni "šta fali što je muž tukao ženu, brak je važno očuvati. Nema razvoditi"!

Iz multikulturalnosti, za sada, 1!

I dalje izgleda niko ne shvata poentu: neko koga nazivaju sveti otac poziva na bombardovanje, nebitno koga!! Jesam li ja toliko lud ili...? :?
JThomas

#20 Re: Papa J. Pavle II - prijatelj BiH?

Post by JThomas »

ako se izvineš đuri, on će ti oprostiti što te tukao.
insomnia78

#21 Re: Papa J. Pavle II - prijatelj BiH?

Post by insomnia78 »

Udruzena zavjera CIA-e, Vatikana

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
oitija

#22 Re: Papa J. Pavle II - prijatelj BiH?

Post by oitija »

Papa pavle :bih: :bih: :bih: :bih:
dci driver

#23 Re: Papa J. Pavle II - prijatelj BiH?

Post by dci driver »

andropus wrote:
dci driver wrote:
I dalje izgleda niko ne shvata poentu: neko koga nazivaju sveti otac poziva na bombardovanje, nebitno koga!! Jesam li ja toliko lud ili...? :?
Sta znas, mozda je vidio ovog pa skontao stvari? Mislim bolje elimirati par zlocinaca, nego pustiti da tih par zlocinaca ubiju par hiljada srebrenicke i sarajevske djece.
Image

Osim toga mnogi humani ljudi tada vidjevsi uzase Markala, Srebrenice, Doboja, Prijedora, Istocne Bosne su pozivali na bomardovanje Srba. Sjetimo se humaniste i UNICEF ambasadora sir Petera Ustinova, kako je on bio ostar i precizan.
"Srbi su dvodimenzionalni narod sa žudnjom za prostorom i ideologijom tako bazičnom da se može razumeti bez napora. Životinje svoje resurse koriste mnogo pametnije od ovih naopakih stvorenja koji su ljudskoj rasi pripali sa velikim zakašnjenjem".

(Sir Peter Ustinov, "European", 1993)
Znas u borbi dobra i zla, humani ljudi staju na stranu dobra. To je njihova duznost. Ignorisati stvari, biti neutralan u borbi izmedju dobra i zla, je podrzavati zapravo zlo.

Milosevic i Srbi su znali da ne mogu podijeliti Bosnu dok god je izmijesana kako je izmijesana bila i onda da bi dobili kompaktnu "srpsku" teritoriju odlucuju se na ogromne zlocince i genocide protiv nesrba.

To nije napravljeno iz mrznje, barem ne od Milosevica i vrha Srbije, nego sto im je smetala ta izmijesanost naroda u BiH, zato i rade genocide, kako bi unistili tu izmijesanost naroda u BiH.
U principu se slažem sa tobom. Fotografije popova nisu potrebne, ateista sam i sve ih odreda, ma kojoj religiji pripadali, smatram prevarantima sui generis.

Kako je moguće, makar matematički, da za 66 000 mislimana Srbi budu osuđeni na preko 1000 godina zatvora, a zna se da su ginuli i u međusobnim borbama i u borbi sa Hrvatima, a za 26 000 Srba ne budu izrečeno, koliko se sjećam, niti 200 godina kazne?

Dalje, kada je u pitanju nabrajanje logora sa ove strane je dovoljna najužasnija riječ na Balkanu - Jasenovac. Tamo su sveštenici ubijali nevine i, gle čuda, nikakvi papski pozivi nisu stizali da se bombarduje NDH.
insomnia78

#24 Re: Papa J. Pavle II - prijatelj BiH?

Post by insomnia78 »

Pa receno ti je vec, zavjera ustasko, dzihadska

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
stiv33

#25 Re: Papa J. Pavle II - prijatelj BiH?

Post by stiv33 »

zg2 wrote:
nikad čuo za Papu Jovana ?!?
imena kraljeva, careva, papa se obično pišu na materinjem jeziku, dakle ovaj trol je vjerojatno iz republike genocidije.
Locked