Papa Franjo u Sarajevu

Post Reply
Cherry-Cherry

#651 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by Cherry-Cherry »

vade_mecum wrote:@insomnia78 i tebi slicni: kako si ti jadan, malen i opor, pa to je za enciklopedije. zivis u normalnoj i uredjenoj zemlji i umjesto da neradni dan iskoristis da odes u muzej, umjetnicku galeriju, zooloski vrt, provozas bicikl bez straha da ce te neki papak poslati u invalidska kolica sto je za 99% bosnaca misaona imenica, ti radije provodis vrijeme sa nama ubjedjujuci nas da smo jadniji, manji i oporiji od tebe.

jeste, mi zaista svrsavamo na malene cinove skromnosti i dobrote za koje je potrebno da nam jedan argentinac dodje i pokaze kako biti skroman i bolji covjek. ali to je nas problem koji cemo mi rjesavati i sa kojim cemo se mi nositi.
+1
DaysleepeR wrote:ja ne znam odakle nama tolika prepotentnost da smo mi neki faktor i nešto bitni ikom igdje

valjda su ljudi nepismeni, neobrazovani, neinformisani ili mladi pa ne vide i ne znaju da u ovo naše prkno od grada niko ni ne dolazi, niti je kome više bitno, niti se za bilo šta pita

i onda dođe čovjek čije posjete, izjave i poteze prati apsolutno cijeli svijet i dovoljno je samo da kaže da je ovo "Jerusalem Evrope" i da vrati malo pažnju na grad

i trebaju klocevi stvarno da shvate, da istorija ovog grada nije uopše većinski islamska, i da je ovdje svašta nešto bilo i prije i poslije turaka, i postane li ovaj grad islamski i ekskluzivno bošnjački, postaće i ostaće prkno svijeta
+1
L u c i f e r

#652 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by L u c i f e r »

Ih što su ljubomorni ovi dijasporci što je papa doljego nama, a ne njima... Kurko... 8-)
Last edited by L u c i f e r on 06/06/2015 13:19, edited 1 time in total.
s.aint

#653 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by s.aint »

insomnia78 wrote: Nema potrebe, imam klimu
Nije problem u kuci
dezurni kontras, kako ti ne dosadi
sta li bi ti da zivis u bosni :mrgreen:

dobro ti je rek'o @vade_mecum
Freamon Lester

#654 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by Freamon Lester »

pici wrote:papa kod mene u komsiluku... e valla ... :thumbup: :bih:
Zovi ga na kafu. Kakav je taj bi i dos'o. Klasicna posvudusa. :D
insomnia78

#655 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by insomnia78 »

s.aint wrote:
insomnia78 wrote: Nema potrebe, imam klimu
Nije problem u kuci
dezurni kontras, kako ti ne dosadi
sta li bi ti da zivis u bosni :mrgreen:

dobro ti je rek'o @vade_mecum
Jah, al' nisam ja teme no papa
vade_mecum

#656 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by vade_mecum »

insomnia78 wrote:
vade_mecum wrote:
vade_mecum wrote:@insomnia78 i tebi slicni: kako si ti jadan, malen i opor, pa to je za enciklopedije. zivis u normalnoj i uredjenoj zemlji i umjesto da neradni dan iskoristis da odes u muzej, umjetnicku galeriju, zooloski vrt, provozas bicikl bez straha da ce te neki papak poslati u invalidska kolica sto je za 99% bosnaca misaona imenica, ti radije provodis vrijeme sa nama ubjedjujuci nas da smo jadniji, manji i oporiji od tebe.

jeste, mi zaista svrsavamo na malene cinove skromnosti i dobrote za koje je potrebno da nam jedan argentinac dodje i pokaze kako biti skroman i bolji covjek. ali to je nas problem koji cemo mi rjesavati i sa kojim cemo se mi nositi.
zalim te...to je jedino sto ti mogu reci.
Nema potrebe, imam klimu
Nije problem u kuci
znam da nije problem u kuci nego u tvojoj sitnoj i malenoj dusi. mora da je zaista bolno i tuzno nemati trunke radosti za ljude koji se raduju sitnicama i ne biti sretan zbog njih jer se osjecaju lijepo.
It_is_a_Leclerc

#657 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by It_is_a_Leclerc »

Kardinal Puljić: Ako nas je Bog u ovoj zemlji pozvao u život, zar da tu zemlju ne volimo?
:thumbup: :bih:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#658 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by pici »

Lijep dan, lijep dogadjaj, drag gost...ma sve PET :thumbup: :bih:
L u c i f e r

#659 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by L u c i f e r »

pici wrote:Lijep dan, lijep dogadjaj, drag gost...ma sve PET :thumbup: :bih:
Image

salle_eh1986

#660 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by salle_eh1986 »

It_is_a_Leclerc wrote:
Kardinal Puljić: Ako nas je Bog u ovoj zemlji pozvao u život, zar da tu zemlju ne volimo?
nije crnjačenje mada možda tako izgleda
ali nek mi ovo za mjesec dana ponove u širokom, mostaru, grudama...i ja ću se zaputiti u vatikan da lično papi noge operem :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#661 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by pici »

L u c i f e r wrote:
Image

:thumbup:
4m3l

#662 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by 4m3l »

Mogu li ja kako doci do bolnice jezero, jesu svi putevi blokirani do nje ?
Last edited by 4m3l on 06/06/2015 13:41, edited 1 time in total.
seln

#663 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by seln »

pici wrote:
L u c i f e r wrote:
Image

Pravi patriJota :D
Mislim na Adema Ivanovica.
dust in the wind

#664 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by dust in the wind »

Samo izuzetno bijedna dusa ne moze da u ovom danu sve dobro vidi.od ponasanja pape,njegovog nerasipnistva,od toga da su nasi hotelijeri,ugostitelji zaradili dosta para,da je bosna ipak na poz.nacin prezentovana,da je sarajevo procvjetalo danas,a evo i da kazem da se i papa i mladen ivanic poklonio drzavi. .sto treba za ivanica i sve ostale da normalno bude uvijek. .e sada ove bijednike koji ovo minimiziraju,pljunu. . .ko vas j. Niste ni za sta.
weltschmertz

#665 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by weltschmertz »

Možel' se za Mostar proći..? Koje su ulice blokirane..?
cLo

#666 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by cLo »

dust in the wind wrote:Samo izuzetno bijedna dusa ne moze da u ovom danu sve dobro vidi.od ponasanja pape,njegovog nerasipnistva,od toga da su nasi hotelijeri,ugostitelji zaradili dosta para,da je bosna ipak na poz.nacin prezentovana,da je sarajevo procvjetalo danas,a evo i da kazem da se i papa i mladen ivanic poklonio drzavi. .sto treba za ivanica i sve ostale da normalno bude uvijek. .e sada ove bijednike koji ovo minimiziraju,pljunu. . .ko vas j. Niste ni za sta.

Image

Image
edin_the

#667 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by edin_the »

L u c i f e r wrote:
Image

Ih ko se ovo muči s običnim BHT-om :-D Ja rahatluka i HD-a ljudi mili :izet:

Gledaj ih jedan za drugim samo pristižu. Da nam papa bogdo češće dolazi :oops:
Pismonosa

#668 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 03/02/2021 08:51, edited 1 time in total.
It_is_a_Leclerc

#669 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by It_is_a_Leclerc »

Papa će jesti tradicionalna jela iz svih dijelova BiH, i piti vino iz hercegovačkih vinarija.
edin_the

#670 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by edin_the »

Upravo završilo javljanje uživo na CNN International sa praznog Koševa, prikazali isječke BHT-a sa mise i sastanka sa Predsjedništvom, voditeljka u najavi rekla 'Boznia end HercegovAJna' :lol:
BHCluster

#671 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by BHCluster »

Meni drago vidjeti ovoliko naroda. :thumbup:
Innovation

#672 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by Innovation »

dust in the wind wrote:Samo izuzetno bijedna dusa ne moze da u ovom danu sve dobro vidi.od ponasanja pape,njegovog nerasipnistva,od toga da su nasi hotelijeri,ugostitelji zaradili dosta para,da je bosna ipak na poz.nacin prezentovana,da je sarajevo procvjetalo danas,a evo i da kazem da se i papa i mladen ivanic poklonio drzavi. .sto treba za ivanica i sve ostale da normalno bude uvijek. .e sada ove bijednike koji ovo minimiziraju,pljunu. . .ko vas j. Niste ni za sta.
:thumbup: :thumbup:
archi_a

#673 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by archi_a »

Ljudi, ne mozete vjerovati koliko mi je drago..... Par puta su mi suze niz lice, ali iskreno. :bih:
Sve stima... Protokol, sluzbe osiguranja, sve sitnice, policija, direkcija policije i sigurnosne sluzbe. Nasmijana lica. Zastava, drzava, hodocasnici i gradjani Sarajeva. Predsjednistvo, pocasna jedinica, bijeli golubovi i poruke mira, tolerancije i jedinstva. Helikopteri OS BIH i policije. Politicari, cak i Dodik u drugom redu. SVE STIMA. Neko napisa: kao nikad do sada, izgledamo kao drzava. Apsolutno se slazem !!!! :thumbup: Dao Bog da ovo potraje, da ljudima dodje u glavu i da se pocnu gledati i razgovarati kao dobri ljudi, dobre komsije.
Papa, hvala ti na prelijepim rijecima i porukama mira. Hvala ti na skromnosti... Veliko ti hvala, prije svega sto si COVJEK. Ljudina od covjeka. Molim dragog Boga da ti da lijepo zdravlje i podari dug zivot. Molim Boga da svima nama podari dobrote i da napokon ljude pocnemo dijeliti na dobre i one manje dobre. Molim dragog Boga da ispravi sve lose stvari u nasoj zemlji i da svima podari razum i dobrotu. Molim dragog Boga da nasoj zemlji Bosni i Hercegovini podari napredak, blagostanje i mir i da ove poruke zazive u svim srcima stanovnika nase lijepe zemlje i da se ojacaju i zadrze u glavama i starih i mladih generacija. Volim vas sve, Vas dobre ljude koji krocite zemljom Bosnom i Hercegovinom. :bih:

Image

Image

Image
L u c i f e r

#674 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by L u c i f e r »

edin_the wrote:Upravo završilo javljanje uživo na CNN International sa praznog Koševa, prikazali isječke BHT-a sa mise i sastanka sa Predsjedništvom, voditeljka u najavi rekla 'Boznia end HercegovAJna' :lol:
:oops:

Fakat bi jednom valjalo skratit ime države u jednostavno Bosna, i mirna Bosna... :D
Cherry-Cherry

#675 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by Cherry-Cherry »

Možemo mi kad hoćemo. ;-) :bih:
Post Reply