Papa Franjo u Sarajevu

Post Reply
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#601 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by Chmoljo »

asurbanipal wrote:

U srednjem vijeku i nisu bile beznačajne. Danas se papa i Vatikan pitaju za malo što...Malo lijepih i sladunjavih riječi i trla baba dlan.
svako ko misli na ovaj način ima problem sa samim sobom misleći da neko treba doći i srediti stanje za njega.
zateznistub

#602 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by zateznistub »

Internet i zakrzljali mozak...

koja kombinacija.... :-) :-)
insomnia78

#603 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by insomnia78 »

animals wrote:
insomnia78 wrote:
Challenger__ wrote:Imam impresiju da bi nadobudni pojedinci iz dijaspore rađe ponovo gledali rat i krv, sa bezbjedne distance, nego afirmativne poruke mira. Mislim da im baš te poruke bodu oči.
Ko sto rekoh, Vatikan je medju prvima priznao BiH, pozivao na mir, pa smo svi vidjeli sta bi
Pape pozivaju na mir u Siriji, Iraku, Palestini, Ukrajini pa smo vidjeli sta bi
Nauk krscanstva kao i islama je svakako samo deklarativno prisutan na ovim prostorima, to smo dokazali i dokazujemo 90-tih pa do dan danas
Tako da sumnjam da ce ovo nesto promjeniti
Pa jeboga ti, ne moza nas Papa promjeniti, niti nam blagostanje donijeti..
Pa to ti ja cijelo vrijeme i govorim
Jebo ga ti
Capajebo

#604 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by Capajebo »

Jutros me sabahile probudise helikopteri, jedva sam opet zasp'o :mrgreen:
vade_mecum

#605 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by vade_mecum »

@insomnia78 i tebi slicni: kako si ti jadan, malen i opor, pa to je za enciklopedije. zivis u normalnoj i uredjenoj zemlji i umjesto da neradni dan iskoristis da odes u muzej, umjetnicku galeriju, zooloski vrt, provozas bicikl bez straha da ce te neki papak poslati u invalidska kolica sto je za 99% bosnaca misaona imenica, ti radije provodis vrijeme sa nama ubjedjujuci nas da smo jadniji, manji i oporiji od tebe.

jeste, mi zaista svrsavamo na malene cinove skromnosti i dobrote za koje je potrebno da nam jedan argentinac dodje i pokaze kako biti skroman i bolji covjek. ali to je nas problem koji cemo mi rjesavati i sa kojim cemo se mi nositi.
MMM1977

#606 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by MMM1977 »

Jbt, mi ocekujemo da, ko god nam dodje, nosi i carobni stapic i da rijesi sve nase probleme. Ako nema stapica ne treba ni dolaziti :)

Ima jos jedna dobra stvar u posjeti: forumski Ante (hafis) nam dosao u glavni grad. Na zalost, Papina posjeta je to malo zasjenila.
Challenger__

#607 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by Challenger__ »

asurbanipal wrote:U srednjem vijeku i nisu bile beznačajne. Danas se papa i Vatikan pitaju za malo što...Malo lijepih i sladunjavih riječi i trla baba dlan.
Na Koševu je, u uvodnom obraćanju, iznio vrlo zanimljivo viđenje globalne situacije: mirotvorci vs tvorci ratova (uključujući i vojno-industrijski kompleks) koji svijet drže u latentnom stanju III sv. rata.

Obrati pažnju narednih dana.
Last edited by Challenger__ on 06/06/2015 12:20, edited 1 time in total.
zateznistub

#608 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by zateznistub »

vade_mecum wrote:@insomnia78 i tebi slicni: kako si ti jadan, malen i opor, pa to je za enciklopedije. zivis u normalnoj i uredjenoj zemlji i umjesto da neradni dan iskoristis da odes u muzej, umjetnicku galeriju, zooloski vrt, provozas bicikl bez straha da ce te neki papak poslati u invalidska kolica sto je za 99% bosnaca misaona imenica, ti radije provodis vrijeme sa nama ubjedjujuci nas da smo jadniji, manji i oporiji od tebe.

jeste, mi zaista svrsavamo na malene cinove skromnosti i dobrote za koje je potrebno da nam jedan argentinac dodje i pokaze kako biti skroman i bolji covjek. ali to je nas problem koji cemo mi rjesavati i sa kojim cemo se mi nositi.
5+
McMoy

#609 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by McMoy »

Kažu da će prilikom sljedeće posjete Pape SA Čovića proglasiti mučenikom, 14-15 puta krivična...

Image

:D
insomnia78

#610 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by insomnia78 »

vade_mecum wrote:@insomnia78 i tebi slicni: kako si ti jadan, malen i opor, pa to je za enciklopedije. zivis u normalnoj i uredjenoj zemlji i umjesto da neradni dan iskoristis da odes u muzej, umjetnicku galeriju, zooloski vrt, provozas bicikl bez straha da ce te neki papak poslati u invalidska kolica sto je za 99% bosnaca misaona imenica, ti radije provodis vrijeme sa nama ubjedjujuci nas da smo jadniji, manji i oporiji od tebe.

VrucO, nisi nidje prispio
dječak sa šibicama

#611 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by dječak sa šibicama »

Ja suplje price, ko eto sta znaci Papina posjeta.

Ne znaci nista, ali to je isto ko kad ti dodje Brazil odigrati prijateljsku, dogadjaj koji privlaci paznju javnosti, medija, navijaca, vjernika, nastavi niz.

U svakom slucaju pozitivna stvar, jel bolje gledati Papu kako defiluje po Sarajevu, i da svjetski mediji o tome izvjestavaju iz BiH... ili da pisu i govore o onim krmcima sto pozivaju na ubijanje i trovanje vode. Mora li BiH uvijek biti izvor negativnih vijesti za zapadne medije.

Protutnjat ce danas, i zivot se nastavlja dalje, ali ostace upisan 6. juni po necemu pozitivnom u Sarajevu. Nadam se, valjda ce sve proteci u mirnom i lezernom tonu.

Kamo srece da nam svaki mjesec ovako dodje neko, Papa, Madonna u julu, Metalica u avgustu, da za Bozic kroz Sarajevo proesce neka holivudska zvijezda, neko zvucno ime, da proslavi novu godinu, ili bilo sta. Da nam ne bude vrhunac sezone Dara Bubamara na Bazenima za kurban Bajram.

Sve su to nebitne osobe, ali lijep marketing. Ko to ne vidi, jebiga.
kakavdanakneiskustvu

#612 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by kakavdanakneiskustvu »

bull21 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
bull21 wrote:Usrali su mi jedan lijepi događaj sa svojim "poželite mu dobrodošlicu na Hrvatskom". Nabijem vas na bosanski qrac. Debili retardirani.

hrvatski jezik je ravnopravan u ovoj drzavi,zar ne?
Ma i ja sam pretjerano reagovao. Drago mi je da se vidi da ima mjesta i za Hrvate. :thumbup:
Nešto sam nervozan plaho ovog jutra, halalite.

:thumbup:
dječak sa šibicama

#613 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by dječak sa šibicama »

Challenger__ wrote:Na Koševu je, u uvodnom obraćanju, iznio vrlo zanimljivo viđenje globalne situacije: mirotvorci vs tvorci ratova (uključujući i vojno-industrijski kompleks) koji svijet drže u latentnom stanju III sv. rata.

Bude li Franjo puno o tome vazio, ima da ga jezuiti preodgoje vrlo brzo :D
insomnia78

#614 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by insomnia78 »

Challenger__ wrote:
asurbanipal wrote:U srednjem vijeku i nisu bile beznačajne. Danas se papa i Vatikan pitaju za malo što...Malo lijepih i sladunjavih riječi i trla baba dlan.
Na Koševu je, u uvodnom obraćanju, iznio vrlo zanimljivo viđenje globalne situacije: mirotvorci vs tvorci ratova (uključujući i vojno-industrijski kompleks) koji svijet drže u latentnom stanju III sv. rata.

Image
Na sta, da nam ne promakne?
Challenger__

#615 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by Challenger__ »

+1
Freamon Lester

#616 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by Freamon Lester »

Challenger__ wrote:

+1
:thumbup: :izet:
HAVANA

#617 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by HAVANA »

dječak sa šibicama wrote:Ja suplje price, ko eto sta znaci Papina posjeta.

Ne znaci nista, ali to je isto ko kad ti dodje Brazil odigrati prijateljsku, dogadjaj koji privlaci paznju javnosti, medija, navijaca, vjernika, nastavi niz.

U svakom slucaju pozitivna stvar, jel bolje gledati Papu kako defiluje po Sarajevu, i da svjetski mediji o tome izvjestavaju iz BiH... ili da pisu i govore o onim krmcima sto pozivaju na ubijanje i trovanje vode. Mora li BiH uvijek biti izvor negativnih vijesti za zapadne medije.

Protutnjat ce danas, i zivot se nastavlja dalje, ali ostace upisan 6. juni po necemu pozitivnom u Sarajevu. Nadam se, valjda ce sve proteci u mirnom i lezernom tonu.

Kamo srece da nam svaki mjesec ovako dodje neko, Papa, Madonna u julu, Metalica u avgustu, da za Bozic kroz Sarajevo proesce neka holivudska zvijezda, neko zvucno ime, da proslavi novu godinu, ili bilo sta. Da nam ne bude vrhunac sezone Dara Bubamara na Bazenima za kurban Bajram.

Sve su to nebitne osobe, ali lijep marketing. Ko to ne vidi, jebiga.
De tu metalicu za septembar,hocu na more.
vade_mecum

#618 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by vade_mecum »

insomnia78 wrote:

VrucO, nisi nidje prispio
zalim te...to je jedino sto ti mogu reci.
valter.ba

#619 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by valter.ba »

Koja ljudska i moralna velicina je Papa Franjo! Toliko skromnosti, empatije, pozitivne price u jednoj osobi. Kada bi ga barem malo poslusali ovi monstrumi na vlasti koji su se namjestili da se uslikaju s njim bilo bi nam kao u raju. Nazalost istinita je recenica da " Papu svi rado slusaju ali ga rijetki poslusaju"! Ponosan sam na svoj grad koji ima otvoreno srce za sve dobre ljude svijeta. Samo da nam je malo vise pameti.
It_is_a_Leclerc

#620 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by It_is_a_Leclerc »

"Danas se iz ovog grada uzdiže vapaj naroda Božjega i svih muškaraca i žena dobre volje: nikad više rata!"
:thumbup: :kiss:
DaysleepeR

#621 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by DaysleepeR »

ja ne znam odakle nama tolika prepotentnost da smo mi neki faktor i nešto bitni ikom igdje

valjda su ljudi nepismeni, neobrazovani, neinformisani ili mladi pa ne vide i ne znaju da u ovo naše prkno od grada niko ni ne dolazi, niti je kome više bitno, niti se za bilo šta pita

i onda dođe čovjek čije posjete, izjave i poteze prati apsolutno cijeli svijet i dovoljno je samo da kaže da je ovo "Jerusalem Evrope" i da vrati malo pažnju na grad

i trebaju klocevi stvarno da shvate, da istorija ovog grada nije uopše većinski islamska, i da je ovdje svašta nešto bilo i prije i poslije turaka, i postane li ovaj grad islamski i ekskluzivno bošnjački, postaće i ostaće prkno svijeta
saiks

#622 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by saiks »

Daj banujte ovog francuskog trola
dezurni_ucenik

#623 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by dezurni_ucenik »

DaysleepeR wrote:ja ne znam odakle nama tolika prepotentnost da smo mi neki faktor i nešto bitni ikom igdje

valjda su ljudi nepismeni, neobrazovani, neinformisani ili mladi pa ne vide i ne znaju da u ovo naše prkno od grada niko ni ne dolazi, niti je kome više bitno, niti se za bilo šta pita

i onda dođe čovjek čije posjete, izjave i poteze prati apsolutno cijeli svijet i dovoljno je samo da kaže da je ovo "Jerusalem Evrope" i da vrati malo pažnju na grad

i trebaju klocevi stvarno da shvate, da istorija ovog grada nije uopše većinski islamska, i da je ovdje svašta nešto bilo i prije i poslije turaka, i postane li ovaj grad islamski i ekskluzivno bošnjački, postaće i ostaće prkno svijeta
DaysleepeR

#624 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by DaysleepeR »

da ne pričam da nigdje nema pomena hercegbosni, repblikasrpskih, da je oltar napravljen prema stećku, da nema nijedan motiv hrvatski na njemu, da je pismo na bosančici, da je komplet priča bosanska. pogledajte malo slike kad je dolazio papa pavao drugi, svak je imao zastavu herceg bosne u ruci, pogledajte danas, ima zastava nekoliko rep. hrvatske, ali nema organizovano djeljenja zastavica herceg bosne. čovjek učinio Bosnu i Hercegovinu faktorom
SaPnA

#625 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by SaPnA »

insomnia, dosadan si, postedi nas svojih umotvorina
Post Reply