Papa Franjo u Sarajevu

Post Reply
mayab

#1051 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by mayab »

and wrote:odlična organizacija i sve pohvale.
papa na početku odmah poslao poruku i čoviću i ostalima.papa u fordu,policijska pratnja u limuzinama :izet: pa nek se čović i ostali zapitaju u čemu se oni voze,a siromašna smo kao zemlja.
da li čović rekao papi kako zastava kojoj se on poklonio prolazi u dijelovima gdje su hrvati većina?kako tamo žive ostali narodi?
papa je ovom posjetom pokazao da je sarajevo mjesto gdje bi se trebao voditi dijalog i približavanje.srbima i hrvatima je mjesto u sarajevu,a za početak bi stranke koje predstavljaju ove narode trebale biti u sarajevu.
malo teže to ide kad svako ima svoj tor,kuka da je ugrožen gdje je u manjini,a ugrožava gdje je u većini.
Inace mi je bilo mucno gledati onog lopova kako cijelo vrijeme na ispracaju obigrava oko pape, onaka ljudina i kokosar oko njega...... :twisted:
lijek-za-sve

#1052 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by lijek-za-sve »

lijek-za-sve wrote:
Hafis wrote:
Bez zezanje, bilo je stvarno predivno...ali opet podvlačim nemojte previše jednosmjerno davati zasluge.
Kako bi to izgledalo da nije pristigao onoliki broj ljudi. nisam mogao gledati TV, ali mi kažu da je ulazak u delegacije grad izgledao kao ulazak u Černobil.....zato što su gosti bili na stadionu i nisu mogli biti istodobno raspoređeni ulicama....
Sarajlije su se pokazale poprilično nezainteresirano, ako ćemo iskreno. ali im godi čuti priču i pohvaliti se dočekom....to jest tuđom belegijom gloginje mlatiti.
Ti nisi Papu ni Sarajevo gledao ni na tv-u a kamoli bio ovde!
Hafis

#1053 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by Hafis »

lijek-za-sve wrote:
Hafis wrote:
Bez zezanje, bilo je stvarno predivno...ali opet podvlačim nemojte previše jednosmjerno davati zasluge.
Kako bi to izgledalo da nije pristigao onoliki broj ljudi. nisam mogao gledati TV, ali mi kažu da je ulazak u delegacije grad izgledao kao ulazak u Černobil.....zato što su gosti bili na stadionu i nisu mogli biti istodobno raspoređeni ulicama....
Sarajlije su se pokazale poprilično nezainteresirano, ako ćemo iskreno. ali im godi čuti priču i pohvaliti se dočekom....to jest tuđom belegijom gloginje mlatiti.
Ti nisi Papu ni sarajevo gledao ni na tv-u a kamoli bio ovde!
Ti si nacionalista koji mrzi sve hrvatsko.
piupiu

#1054 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by piupiu »

arslanbey wrote:

koji je to svecenik? ime? '

sta je multipla
Prvo svjedočanstvo dao je Zvonimir Matijević, svećenik Banjalučke biskupije, koji je govorio o tome kako su ga 1992. nakon mise vojnici uhapsili o odveli u Knin.
and

#1055 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by and »

Hafis wrote:
Niemand wrote:Bgm @Hafise, mescini da si ti slabo sta skonto od onog sta je papa prico vascijeli dan, al nejse.
:cekam:
Skontao sam ja što je papa pričao, samo nisi ti skontao što sam ja napisao.

a i sarajevo je malo veći grad da bi se napunile ulice.
mi smo vam to omogućili.
eto možete i vi pokazati dobru volju pa nam u lištici organizovati utakmicu reprezentacije,da se poklonite zastavi i da vidimo kako bi to izgledalo.ništa teže za početak.
lijek-za-sve

#1056 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by lijek-za-sve »

Hafis wrote: Ti si nacionalista koji mrzi sve hrvatsko.

:-) :-) :-) :lol: :lol: :lol:
m_l

#1057 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by m_l »

O'zone wrote:
Dozer wrote:
Black swan wrote:ford je od nuncija
Ja...i? Znam odakle je, ali mislim da je potuka bila vise nego jasna. ;)
Samo što je naše glavonje zabolio hemorodi za poruku. Smješkaju se ljudi radi reda, jedva čekaju da završi posjeta da strugnu. Bake se izdvojio sa strane nije njegov pajdo Erdogan došao pa mu nešto svejedno, rukova se sa Papom nako, mlako. Čović sa druge strane da je ikako mogao nosao bi Papu u naramku i svima pokazivao "Vidite ko je MENI doš'o". Ivanić nako procedura ko i svaka druga rukuj se, poželi dobrodošlicu, nasmij se za slike i ćao Papa...
Iskreno, danas su ova trojica najmanje bila bitna, s obzirom na sveukupnu sliku danasnjeg dana. Mnogo pozitivnih, motivirajucih poruka izreceno. Eh, jos samo preci s rijeci na djela.

BiH :srce: :bih:
saabsa

#1058 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by saabsa »

Hafis wrote:
lijek-za-sve wrote:
Hafis wrote:
Ne mrzimo mi sve sto je hrvatsko nego mrzimo sljam pa cij god da je :)
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#1059 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by mk ultra »

Hafis wrote:
Niemand wrote:Bgm @Hafise, mescini da si ti slabo sta skonto od onog sta je papa prico vascijeli dan, al nejse.

rečeno je da će cesta biti zatvorena, da ljudi ne izlaze na prozore i balkone, i mislim da je to razlog manjka ljudi oko ulice

pogledaj kako je bilo na otoci danas kad je dolazio
prolazio sam biciklom dole kad je dolazio i bilo je bruku ljudi... :thumbup:
dezurni_ucenik

#1060 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by dezurni_ucenik »

Sta se primate na ovog hafisa.Vidite da je maksuzije dosao da provocira.Nije taj Sarajeva ni na razglednici vidio.Dobro ga je neko opisao Ante Klix foruma.

Pustite ga nek se prozdire od muke.

Sve je proslo u najboljem redu zato dusmani pjene :thumbup:
Last edited by dezurni_ucenik on 06/06/2015 21:36, edited 1 time in total.
piupiu

#1061 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by piupiu »

mk ultra wrote:
Hafis wrote:

rečeno je da će cesta biti zatvorena, da ljudi ne izlaze na prozore i balkone, i mislim da je to razlog manjka ljudi oko ulice

pogledaj kako je bilo na otoci danas kad je dolazio
prolazio sam biciklom dole kad je dolazio i bilo je bruku ljudi... :thumbup:
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... -incidenta
O'zone
Globalni moderator

#1062 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by O'zone »

m_l wrote: Iskreno, danas su ova trojica najmanje bila bitna, s obzirom na sveukupnu sliku danasnjeg dana. Mnogo pozitivnih, motivirajucih poruka izreceno. Eh, jos samo preci s rijeci na djela.

BiH :srce: :bih:
Eeeee da! Naš vječiti problem. Volimo pričat ali kad treba radit "nemoj mene matere ti"
tvile

#1063 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by tvile »

Meni 3 najupečatljivije poruke:
-sklad između onoga što mislite, osjećate i radite jer sve drugo se zove licemjerje
-kada vam neki kanal donosi negativnu energiju i vuče dole prebacite ga. Kao i u životu, kada vam nešto smeta i vuče vas dole jednostavno idite dalje.
-ne mislite na "ja" ni "vi" nego na "mi", sve smo to "mi" :thumbup:

Bravo za papu i bravo za "nas" :-D
piupiu

#1064 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by piupiu »

Hafis wrote:
lijek-za-sve wrote:
Primirite se. A, mozete se i pomiriti. Svejedno. :wink:
Hafis

#1065 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by Hafis »

saabsa wrote:
Hafis wrote:
lijek-za-sve wrote: Ti nisi Papu ni sarajevo gledao ni na tv-u a kamoli bio ovde!
Ne mrzimo mi sve sto je hrvatsko nego mrzimo sljam pa cij god da je :)
čudna mi čuda.Sto ljudi sto čudi.
Ja volim plave, posebno kad su malčice jače, tj. izraženije na pravim mjestima, ali ne mrzim crne...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1066 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by pici »

Image

sletio u Rim :thumbup: :bih:
Hafis

#1067 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by Hafis »

piupiu wrote:
Hafis wrote:
lijek-za-sve wrote:
Evo ja mu praštam.....valjda je slušao danas ono u katedrali.
and

#1068 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by and »

pici wrote:Image

taman ce na drugo poluvrijeme stići :thumbup:
piupiu

#1069 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by piupiu »

Hafis wrote:
piupiu wrote:
Hafis wrote: Ti si nacionalista koji mrzi sve hrvatsko.
Evo ja mu praštam.....valjda je slušao danas ono u katedrali.
Mir nama. :wink:
Hafis

#1070 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by Hafis »

dezurni_ucenik wrote:Sta se primate na ovog hafisa.Vidite da je maksuzije dosao da provocira.Nije taj Sarajeva ni na razglednici vidio.Dobro ga je neko opisao Ante Klix foruma.

Pustite ga nek se prozdire od muke.

Sve je proslo u najboljem redu zato dusmani pjene :thumbup:
Evo i tebi praštam učeniče.

Danas sam pod dojmom onoga svega...taman ću vas sve u suru utjerati :)
madtv

#1071 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by madtv »

and wrote:
pici wrote:Image

taman ce na drugo poluvrijeme stići :thumbup:
nije nista propustio :)
dezurni_ucenik

#1072 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by dezurni_ucenik »

Hafis vidno razocaran: sve proslo u najboljem redu. :lol:

http://www.klix.ba/vijesti/bih/papina-p ... /150606109
lijek-za-sve

#1073 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by lijek-za-sve »

Hafis wrote:
Danas sam pod dojmom onoga svega...taman ću vas sve u suru utjerati :)
Koju suru znas...haj da cujem
Kikibombona

#1074 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by Kikibombona »

Lijepo je vidjeti sa se Vatikan od zlocinacke pretvorio u folklornu organizaciju. Ovako od njih cak i koristi moze biti, jer stetu nisu u stanju napraviti, ako izuzmemo zlocine nad djecom i druge nemoralne radnje koje se upraznjavaju po samostanima ili kako se to vec zove.

Ispucaju ovako poruke mira i aj zdravo. Sutra sve po starom. Vjernici i druge grupe nastave tamo gdje su stali sa zlom, mrznjom, podjelama...
karanana

#1075 Re: Papa Franjo u Sarajevu

Post by karanana »

vau kakvi komentari na yahoo-u.
koji ovo desnjacki evangelisti i protestanti iz americkih zabiti pisu.....
Post Reply