Paolo Maldini - odlazak nogometne legende
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
giovannir
#1 Paolo Maldini - odlazak nogometne legende
Godine 1985 rodio se Cristiano Ronaldo. Te je godine svoju prvu utakmicu u dresu Milana odigrao Paolo Maldini - jedna od posljednjih aktivnih nogometnih legendi. Nedjelja 24.05.2009. ući će u nogometnu povijest. Ikona talijanskog, ali i talijanskog nogometa Paolo Maldini će odigrati posljednju utakmicu na San Siru.
Da ne kopiram sve, evo odličnog kratkog presjeka karijere u povodu odlaska ove legende.
31.05. odigrati će posljednju profesionalnu utakmicu. Jednostavno: respect!
Da ne kopiram sve, evo odličnog kratkog presjeka karijere u povodu odlaska ove legende.
31.05. odigrati će posljednju profesionalnu utakmicu. Jednostavno: respect!
- ecstase
#2 Re: Paolo Maldini - odlazak nogometne legende
Kako je to strasan igrac bio a i danas je jos.
Jedan od rijetkih uz Raula da nije imao fleke na svojoj karijeri,i u svakom mecu davao svoj maksimum.
Pravi uzor za mlade fudbalere.
Maldini svaka ti cast
Jedan od rijetkih uz Raula da nije imao fleke na svojoj karijeri,i u svakom mecu davao svoj maksimum.
Maldini svaka ti cast
-
fini dečko
#3 Re: Paolo Maldini - odlazak nogometne legende
ecstase wrote:Kako je to strasan igrac bio a i danas je jos.
Maldini svaka ti cast
- JThomas
#4 Re: Paolo Maldini - odlazak nogometne legende
naklon do poda istinskoj legendi.

- rado_vidjen
#5 Re: Paolo Maldini - odlazak nogometne legende
ma igrace paolo jos koju godinu. navodno bi sad rajkard treb'o doci....da pojaca zadnju liniju
- Neelix
#6 Re: Paolo Maldini - odlazak nogometne legende
Nece Milan ostati bez Maldinija 
- Epitop
#7 Re: Paolo Maldini - odlazak nogometne legende
Uvijek 100% za svoj klub. 
- Neelix
#8 Re: Paolo Maldini - odlazak nogometne legende
Meni najdrazi fudbaler, svih vremena.
pravi dingospo na terenu. Rodjeni vodja. I uz to jedan od najboljih odbrambenih igraca ikad, ako ne i najbolji. Kaze da nece u trenere, steta.
pravi dingospo na terenu. Rodjeni vodja. I uz to jedan od najboljih odbrambenih igraca ikad, ako ne i najbolji. Kaze da nece u trenere, steta.
-
LSD
#9 Re: Paolo Maldini - odlazak nogometne legende
Po meni,Maldini i Baresi su najbolji odbrambeni igraci svih vremena...tako da je to negdje tu bare-bare.Neelix wrote:Meni najdrazi fudbaler, svih vremena.
Ako su navijaci Fiorentine podigli spomenik Batistuti,onda bi navijaci Milana trebali podici najmanje 5 takvih Maldiniju koliko je zadužio taj klub.
Odlazi najveci italijanski fudbaler svih vremena u zasluženu penziju.
- scheph
#10 Re: Paolo Maldini - odlazak nogometne legende
A na otvaranju ove teme stoji da se onaj maneken rodio 1985, pa kakve to veze ima sa Maldinijem on za 3 zivota nece postici ono sto je Maldini u jednom.
- 1941.
#11 Re: Paolo Maldini - odlazak nogometne legende
Baresi-Maldini-Costacurta...to se više ne rađa.
Franco Baresi je po meni još veća legenda,mračan,starinski tip igrača.Neprolazan ali nikad grub.
Franco Baresi je po meni još veća legenda,mračan,starinski tip igrača.Neprolazan ali nikad grub.
-
mostarac
#12 Re: Paolo Maldini - odlazak nogometne legende
hehehe da Tassoti-Maldini-Baresi-Costacurta
kakva je to zadnja linija bila covjece. Bedem nad bedemima.
Moze neko voliti ili ne voliti Milan ili Italijane i njihov fudbal ali po meni odlazi najbolji odbrambeni igrac svih vremena.
kakva je to zadnja linija bila covjece. Bedem nad bedemima.
Moze neko voliti ili ne voliti Milan ili Italijane i njihov fudbal ali po meni odlazi najbolji odbrambeni igrac svih vremena.
- Nighthunter
#13 Re: Paolo Maldini - odlazak nogometne legende
Iako ne volim italijanski fudbal Maldiniju se mora odati priznanje za sve što je uradio u karijeri, sumnjam da će neko dostići njegove uspjehe a ako mu nešto zamjeram to je odugovlačenje prekida karijere, zreo je on bio za to još prije 3 sezone i nije bio na nivou zadnjih godina. Time je samo zauzimao mjesto nekome perspektivnijem.
- mp3sa
#14 Re: Paolo Maldini - odlazak nogometne legende
Nikom on nista nije zauzimo, jednostavno je i danas najbolji odbrambeni igrac Milana, svaku utakmicu igra da se zapitas jel mu fakat 40 godina ili 28?! I ove sezone je u timu godine u Italiji sto dovoljno govori... Fenomen, legenda, najbolji odbrambeni igrac svih vremena, najbolji talijanski igrac svih vremena, najbolji igrac Milana takodje svih vremena, i ako Milan bude gradio novi stadion, znaju kako ce ga nazvat... Legenda!
- abondanzieri
- bato99
#16 Re: Paolo Maldini - odlazak nogometne legende
odlazak istinske legende svjetskog nogometa....kao što je neko prije mene napisao"naklon do poda" 
- burek_in_space
#17 Re: Paolo Maldini - odlazak nogometne legende
Nisam uopshte ljubitelj Milana,ali ovaj chovjek je zasluzhio da mu ljube dupe do kraja zhivota shta je sve za klub uradio.Stoka nezahvalna!
- Compact
#18 Re: Paolo Maldini - odlazak nogometne legende
Neka je otiš'o, post'o je dosadan! Ima 60 godina i igra u Milanu, smiješno!
- scheph
#19 Re: Paolo Maldini - odlazak nogometne legende
burek_in_space wrote:Nisam uopshte ljubitelj Milana,ali ovaj chovjek je zasluzhio da mu ljube dupe do kraja zhivota shta je sve za klub uradio.Stoka nezahvalna!
Mogu samo reci da sam srecan sto nisam njihov navijac. Zvizdati covjeku koji je citav zivot proveo u klubu i nosio njihov dres to stvarno nema zive veze sa pamecu. Zao mi ih je svih onih tkz. navijaca milana koji su ga danas na onakav divljacki nacin ispratili.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#20 Re: Paolo Maldini - odlazak nogometne legende
Tu je razlika izmedju navijaca recimo Milana i Rome. Iako su uvijek na margini nekoj bili, Romini tifosi su odaniji i vjerniji klubu nego ovi placenici. Mogu samo zamislit scene na olimpiku kada se Totti bude oprastao
- Neelix
#21 Re: Paolo Maldini - odlazak nogometne legende
malo se prenapuhava ovaj incident
The game with Roma began with the entire stadium holding up banners hailing the symbol of the Rossoneri for the past 24 years.
However, as he went to perform a lap of honour after the final whistle, a small group in the Curva Sud staged a protest.
http://www.channel4.com/sport/football_ ... ay24u.html
i ja sam srecan sto ne stavljam na avatar igraca koji pljuje druge igrace
hvala San Paolo
The game with Roma began with the entire stadium holding up banners hailing the symbol of the Rossoneri for the past 24 years.
However, as he went to perform a lap of honour after the final whistle, a small group in the Curva Sud staged a protest.
http://www.channel4.com/sport/football_ ... ay24u.html
i ja sam srecan sto ne stavljam na avatar igraca koji pljuje druge igrace
hvala San Paolo