Pao je snijeg-hladno je

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#26 Re: Pao je snijeg-hladno je

Post by mIRCerka »

Ja ne bih teme SLIKE KUCNIH LJUBIMACA i ostale cuci muci nazvala spamom...
ono kako to mozemo rijesiti jeste da takve edukativne teme dignemo na NE PROPUSTI, jer je meni svaka animal tema BITNA. I izgubljeno nadjeno, i fotoseshni i SOS Subote udomljavanja...kao i krizne teme kad nesto gori...
Dodatni podforum DOBITI NECEMO, ja sam krv propisala i ovaj da dobijemo. Znaci, mozemo EDUKATIVNE TEME DIZATI, a ove Ongoing ostaviti pod "Normal".
Pasiflora

#27 Re: Pao je snijeg-hladno je

Post by Pasiflora »

mIRCerka wrote: Znaci, mozemo EDUKATIVNE TEME DIZATI, a ove Ongoing ostaviti pod "Normal".
To je fina ideja. Mada iskreno, nakon svih ovih diskusija nisam primjetila da je bilo ko od onih koji zastupaju teoriju "od pasa nema nikakve koristi" promijenio misljenje.
Sve teme su ustvari za nas koji volimo zivotinje, a mi (pretpostavljam) ionako pratimo sve.
Clint_Eastwood

#28 Re: Pao je snijeg-hladno je

Post by Clint_Eastwood »

Neko mi reče u ovim prijašnjim citatima da vrijeđam, pa pogledajte odgovore na to "vrijeđanje" i vidjet ćete da je u svakom odgovoru sadržana najmanje jedna pogrdna riječ upućena meni, ispade spuštate se na moju razinu :? , a vi ste svi neke Majke Tereze. I nigdje nisam rekao da ne volim životinje, naprotiv, imam dva mačka (nećete vjerovat) o kojima se brinem već duže vrijeme i kroz cijeli život sam imao neku životinju o kojoj sam se brinuo. Ali od vas niko da shvati iz mojih postova da je to što želim naglasiti LJUDSKI ŽIVOT, LJUDSKA KOLEGIJALNOST, LJUDSKA HUMANITARNOST itd. koje se u današnjem svijetu zapostavljaju i najmanje cijene. Pa kako onaj beskućnik neće reagirati psovkom ili nečim pogrdim kad u tom psihološkom trenutku kad mu ne date ništa, a on vidi da nosite 5 kesa iz prodavnice, imate auto i ko zna šta. Moraju takvi ljudi biti frustrirani, skontajte bar na trenutak kako se ti ljudi osjećaju kad vide da drugi imaju sve, a oni ni da se prehrane. Ali jok, nahranimo mi pse, a ljude ko j..., jer su nam koji put opsovali nešto u afektu i zbog opće frustriranosti!!!

Pa kad ste takvi humanitarci, daj stavite se da nam ne uništavaju svaki dan šume i druge resurse, a ne čine ništa za novo pošumljavanje, organizirajte se i učinite nešto. Lako je doći na SA-X forum, i trabunjati o koječemu iz toplog doma, zavaljeni u naslonjač za kompjuterom, a vani je sve više onih koji nemaju ni 10% egzistencijalnih uvjeta.

A Cober, termine kao što su kreten, maloumnik, bijednik i ostalo, ti kao akademski građanin (pretpostavljam da jesi) ne bi trebao direktno upućivati nekome, zaslužio to on/ona ili ne, jer jadan nam je taj akademski sloj ako su svi takvi kao ti koje isfrustrira jedna rečenica, i na koju ne znaš odgovoriti primjernim riječnikom, a ne vrijeđanjem. Ne osuđujem te, samo ti želim dati na znanje da se ubuduće ne bi trebao spuštati na nivo one vulgarnosti na koju daješ neki svoj odgovor, toliko o "obrazovanju" na forumu!
jaca78

#29 Re: Pao je snijeg-hladno je

Post by jaca78 »

Clint_Eastwood wrote:Neko mi reče u ovim prijašnjim citatima da vrijeđam, pa pogledajte odgovore na to "vrijeđanje" i vidjet ćete da je u svakom odgovoru sadržana najmanje jedna pogrdna riječ upućena meni, ispade spuštate se na moju razinu :? , a vi ste svi neke Majke Tereze. I nigdje nisam rekao da ne volim životinje, naprotiv, imam dva mačka (nećete vjerovat) o kojima se brinem već duže vrijeme i kroz cijeli život sam imao neku životinju o kojoj sam se brinuo. Ali od vas niko da shvati iz mojih postova da je to što želim naglasiti LJUDSKI ŽIVOT, LJUDSKA KOLEGIJALNOST, LJUDSKA HUMANITARNOST itd. koje se u današnjem svijetu zapostavljaju i najmanje cijene. Pa kako onaj beskućnik neće reagirati psovkom ili nečim pogrdim kad u tom psihološkom trenutku kad mu ne date ništa, a on vidi da nosite 5 kesa iz prodavnice, imate auto i ko zna šta. Moraju takvi ljudi biti frustrirani, skontajte bar na trenutak kako se ti ljudi osjećaju kad vide da drugi imaju sve, a oni ni da se prehrane. Ali jok, nahranimo mi pse, a ljude ko j..., jer su nam koji put opsovali nešto u afektu i zbog opće frustriranosti!!!

Pa kad ste takvi humanitarci, daj stavite se da nam ne uništavaju svaki dan šume i druge resurse, a ne čine ništa za novo pošumljavanje, organizirajte se i učinite nešto. Lako je doći na SA-X forum, i trabunjati o koječemu iz toplog doma, zavaljeni u naslonjač za kompjuterom, a vani je sve više onih koji nemaju ni 10% egzistencijalnih uvjeta.

A Cober, termine kao što su kreten, maloumnik, bijednik i ostalo, ti kao akademski građanin (pretpostavljam da jesi) ne bi trebao direktno upućivati nekome, zaslužio to on/ona ili ne, jer jadan nam je taj akademski sloj ako su svi takvi kao ti koje isfrustrira jedna rečenica, i na koju ne znaš odgovoriti primjernim riječnikom, a ne vrijeđanjem. Ne osuđujem te, samo ti želim dati na znanje da se ubuduće ne bi trebao spuštati na nivo one vulgarnosti na koju daješ neki svoj odgovor, toliko o "obrazovanju" na forumu!
Clint Eastwood, vec je gore pomenut jedan beskucnik. Iz prve ruke: njemu treba hrane, odjece, krevet ili spužva na kom bi spavao, ogrjev... Ako želiš pomoći kontaktiraj me na pp
pets

#30 Re: Pao je snijeg-hladno je

Post by pets »

sigurna sam da svako ko pomaže životinji-pomaže i čovjeku.Onaj ko nema ljudskosti prema životinjama- nema je ni za čovjeka.
Clinte, tvoje kritike su upućene na pogrešnu adresu. Što ne pitaš one koji daju hiljade maraka za neke objekte(vjerske i rezidencijalne) zašto taj novac ili dio njega ne daju za beskućnike, pa da naprave konkretne objekte za njih, da ih zbrinu i riješe njihove muke . Ti zamjeraš onima koji trebaju vrlo malo dobre volje da se riješi problem stvorenja koji su stanovnici i korisnici ove planete kao i ljudi- koji (usput) ne uništavaju šume i ne remete prirodnu ravnotežu.
Clint_Eastwood

#31 Re: Pao je snijeg-hladno je

Post by Clint_Eastwood »

pets wrote:sigurna sam da svako ko pomaže životinji-pomaže i čovjeku.Onaj ko nema ljudskosti prema životinjama- nema je ni za čovjeka.
Clinte, tvoje kritike su upućene na pogrešnu adresu. Što ne pitaš one koji daju hiljade maraka za neke objekte(vjerske i rezidencijalne) zašto taj novac ili dio njega ne daju za beskućnike, pa da naprave konkretne objekte za njih, da ih zbrinu i riješe njihove muke . Ti zamjeraš onima koji trebaju vrlo malo dobre volje da se riješi problem stvorenja koji su stanovnici i korisnici ove planete kao i ljudi- koji (usput) ne uništavaju šume i ne remete prirodnu ravnotežu.
Eee, da su bogd'o ta sredstva koja su potrošena na izgradnju džamija i crkava išla npr. na izgradnju autoputa u BIH, pa sad bi imali 1000km autoputa i još bi nam ostalo para. Ali ne možeš o tome govoriti na taj način, mi smo specifična država u kojoj je nacionalizam još itekako dominantna pojava, i na žalost većina ljudi u BiH prvo pitaju: "Kako ti je ime", a tek te onda procjenjuju kao osobu.A da ne govorim kako smo potpuno neracionalno ustrojena država gdje se političari ponašaju kao oligarsi, ali nije ovo tema za tu priču.
Cober

#32 Re: Pao je snijeg-hladno je

Post by Cober »

Ipak ima neke šanse za tebe. "Ljudska humanitarnost" kako je nazivaš je apsolutno neodvojivi dio od ovoga što si tako olako popljuvao. I bez toga niti postoji niti može piti vode takva tvoja teorija, a da budem precizan to je dobro poznata mediokritetska dogma (usput mediokritet nije uvreda) koja naprotiv nije nimalo bezazlena nego sa sobom neizostavno povlači i donosi jako puno zla među običnim, prosječnim građanima, "mediokritetima" koji je olako slijede u svojoj sebičnosti (kao npr. nikakve koristi od psa) pa onda sami odaju svoj lik i karakter u navedenim "terminima". Što se tiče navedenih "termina", sam si sebe tako okvalifikovao svojim prvim olakim postom, a predstavljačeš se i ubuduće na ovaj ili onaj način. U vezi spašavanja šuma i prirode, preporučio sam ti, pročitaj ovaj podforum, nije se lako snaći u moru ozbiljnih i neozbiljnih tema, ali za početak pokušaj sa "Spašavanjem vučice iz Domanovića" i zaključnim izvještajem u kojem su precizno rezimirani svi učesnici, pa tako i oni sa "terminima" a koji su negativno, ali apsolutno u pravom svjetlu okarakterisali pomenute učesnike. Siguran sam da češ se i sam uvjeriti u to ako želiš i ako pročitaš. Potraži i neke starije postove o dozvolama, protekloj proceduri izgradnje azila, pa i u nekom postu navedeno poređenje našeg društva sa nacističkim logorima i suprugama komandanata. Možda tada i shvatiš, a što bi bio onaj hvale vrijedan uspjeh.
Clint_Eastwood

#33 Re: Pao je snijeg-hladno je

Post by Clint_Eastwood »

Cober wrote:Ipak ima neke šanse za tebe. "Ljudska humanitarnost" kako je nazivaš je apsolutno neodvojivi dio od ovoga što si tako olako popljuvao. I bez toga niti postoji niti može piti vode takva tvoja teorija, a da budem precizan to je dobro poznata mediokritetska dogma (usput mediokritet nije uvreda) koja naprotiv nije nimalo bezazlena nego sa sobom neizostavno povlači i donosi jako puno zla među običnim, prosječnim građanima, "mediokritetima" koji je olako slijede u svojoj sebičnosti (kao npr. nikakve koristi od psa) pa onda sami odaju svoj lik i karakter u navedenim "terminima". Što se tiče navedenih "termina", sam si sebe tako okvalifikovao svojim prvim olakim postom, a predstavljačeš se i ubuduće na ovaj ili onaj način. U vezi spašavanja šuma i prirode, preporučio sam ti, pročitaj ovaj podforum, nije se lako snaći u moru ozbiljnih i neozbiljnih tema, ali za početak pokušaj sa "Spašavanjem vučice iz Domanovića" i zaključnim izvještajem u kojem su precizno rezimirani svi učesnici, pa tako i oni sa "terminima" a koji su negativno, ali apsolutno u pravom svjetlu okarakterisali pomenute učesnike. Siguran sam da češ se i sam uvjeriti u to ako želiš i ako pročitaš. Potraži i neke starije postove o dozvolama, protekloj proceduri izgradnje azila, pa i u nekom postu navedeno poređenje našeg društva sa nacističkim logorima i suprugama komandanata. Možda tada i shvatiš, a što bi bio onaj hvale vrijedan uspjeh.
Vidiš kako možeš kad hoćeš, naučio si, odgovorio bez vrijeđanja.
Cober

#34 Re: Pao je snijeg-hladno je

Post by Cober »

Clint_Eastwood wrote:Vidiš kako možeš kad hoćeš, naučio si, odgovorio bez vrijeđanja.
I iz cjelog posta samo si ovo dočekao..

Na žalost, ipak se pokazalo da je tebi puno važnije lično dokazivanje i neko prepucavanje da sebe dokažeš, od svega što sam napisao pa si samim tim upravo kratko i jasno pokazao da su te dodijeljeni "termnini" okarakterisali u pravom svjetlu kao i gore pomenute učesnike u temi "Vučice iz Domanovića". Ranije napisah da "Možda u svom jadu ipak ponovo pokaže pravo lice sebičnog bijednika i opet pokuša da.. - ..prenosi svoje frustracije" ovaj put po principu "daaaj menii" da pametujem i prepucavam se po forumu pa redom i na koju god temu upadnem.. Kreten jedva dočekao da sa nekim raspravlja samo u cilju da sebe dokazuje..

Ipak ovo nije mjesto za tebe, idi na neki drugi podforum i tamo raspravljaj i pravi se pametan o xenonima politici ili fudbalskim navijačima, tu češ naći sebi sličnih.

Izvinjavam se drugim čitaocima, ipak sam pokušao.
Clint_Eastwood

#35 Re: Pao je snijeg-hladno je

Post by Clint_Eastwood »

Niko ne voli dosadnjakoviće (da i ja malo vrijeđam kad je u modi) koji pišu duge postove kao što si ti COBER, mogao sam ja i opširnije odgovoriti da imaš čitav dan čitati, ali to nije poenta foruma. Napiši knjigu pa u njoj ističi svoje teorije i svoje viđenje ovog svijeta. A ako si ti tako sposoban pa procjenjuješ ljude na osnovu jednog, dva ili 5 postova, ja onda stvarno ne znam šta ti više radiš u BiH, idi radi u Pentagon kao psihološki tumač, da ti ne propada talent.
Pasiflora

#36 Re: Pao je snijeg-hladno je

Post by Pasiflora »

Clint_Eastwood wrote:Niko ne voli dosadnjakoviće (da i ja malo vrijeđam kad je u modi) koji pišu duge postove kao što si ti COBER, mogao sam ja i opširnije odgovoriti da imaš čitav dan čitati, ali to nije poenta foruma. Napiši knjigu pa u njoj ističi svoje teorije i svoje viđenje ovog svijeta. A ako si ti tako sposoban pa procjenjuješ ljude na osnovu jednog, dva ili 5 postova, ja onda stvarno ne znam šta ti više radiš u BiH, idi radi u Pentagon kao psihološki tumač, da ti ne propada talent.
Stvarno si pretjerao. Mislim da je dosta. Ovdje je tema kako treba pomoci zivotinjama na ovoj hladnoci, a ne ubjedjivanje sa tobom o tome tko sta ovdje radi. Ako nisi zainteresiran za ovo o cemu se ovdje prica idi lijepo negdje drugo.
Cober

#37 Re: Pao je snijeg-hladno je

Post by Cober »

Velja wrote:Pao je snijeg..............hladno je.
Kad god se odradujemo zimskim radostima................pomislimo, ako ljudima hocemo biti....... kako je u ovom trenu nezbrinutoj zivotinji?
Mladenka ce se vratititi u toplo,ali hiljade njene brace i sestara u ovom trenu tesko pate.
Nasa je obaveza da im pomognemo.
Hladnoću će lakše podnijeti ako nisu gladni i iscrpljeni.
Najmanje što svako od nas može učiniti je da u prolazu kada sretnemo nekog psa na ulici za marku ili dvije kupi najjeftiniji poli u prvoj prodavnici. Nama malo, njima veliko. Neki od nas koji bi im i pomogli se katkada ustručavaju od takvih poteza iz raznih razloga. Nemojte, to je djelo kojim se čovjek treba ponositi a ne možda ustručavati zbog prolaznika, svog imidža ili bilo čega što podrazumijeva skretanje u prvu prodavaonicu. Dobro se dobrim vraća.

Pozdrav, Cober.
VeljaPas

#38 Re: Pao je snijeg-hladno je

Post by VeljaPas »

Image
Pasiflora

#39 Re: Pao je snijeg-hladno je

Post by Pasiflora »

Boze sacuvaj. :(
Cholina_Lokica

#40 Re: Pao je snijeg-hladno je

Post by Cholina_Lokica »

joj uzasa... :( :( :x :x
downtoearth

#41 Re: Pao je snijeg-hladno je

Post by downtoearth »

Clint_Eastwood wrote:Neko mi reče u ovim prijašnjim citatima da vrijeđam, pa pogledajte odgovore na to "vrijeđanje" i vidjet ćete da je u svakom odgovoru sadržana najmanje jedna pogrdna riječ upućena meni, ispade spuštate se na moju razinu :? , a vi ste svi neke Majke Tereze. I nigdje nisam rekao da ne volim životinje, naprotiv, imam dva mačka (nećete vjerovat) o kojima se brinem već duže vrijeme i kroz cijeli život sam imao neku životinju o kojoj sam se brinuo. Ali od vas niko da shvati iz mojih postova da je to što želim naglasiti LJUDSKI ŽIVOT, LJUDSKA KOLEGIJALNOST, LJUDSKA HUMANITARNOST itd. koje se u današnjem svijetu zapostavljaju i najmanje cijene. Pa kako onaj beskućnik neće reagirati psovkom ili nečim pogrdim kad u tom psihološkom trenutku kad mu ne date ništa, a on vidi da nosite 5 kesa iz prodavnice, imate auto i ko zna šta. Moraju takvi ljudi biti frustrirani, skontajte bar na trenutak kako se ti ljudi osjećaju kad vide da drugi imaju sve, a oni ni da se prehrane. Ali jok, nahranimo mi pse, a ljude ko j..., jer su nam koji put opsovali nešto u afektu i zbog opće frustriranosti!!!

sve se slažem sa tobom pod uslovom da nam navedeš i daš dokaze za primjer u kojem si ti učestvovao ili povedeš svojim primjerom konkretnu akciju. lako je pričati što drugi ne čine ovo ili ono ali treba nešto sam uraditi
VeljaPas

#42 Re: Pao je snijeg-hladno je

Post by VeljaPas »

preneseno sa dnevnik.hr

Nakon više od 12 sati prevedenih ispred kuće u Sheboyganu, SAD-u, na temperaturi blizu ništice, pas jedne neodgovorne vlasnice ipak je preživio, a ona uhićena pod sumnjom da je zanemarivala svog kućnog ljubimca.

Pas Jiffy, težak gotovo šezdeset kilograma, preživio je zahvaljujući slojevima sala koji su ga grijali. U utočištu za životinje kamo ga je dovela policija okarakterizirali su ga kao 'morbidno pretilog', te naglasili kako je upravo zbog toga preživio noć.

Menadžerica utočišta, Carey Payne kaže da bi uvijete koje je preživio ovaj pas moglo preživjeti vrlo malo pasa. Prijatelji životinja morali su koristiti toplu vodu kako bi na njemu odledili dlaku koja se počela zamrzavati.

Policijski poručnik Tim Eirich rekao je kako je Jiffyjeva 59-godišnja vlasnica uhićen pod sumnjom da je zanemarivala životinju. Policiji se opravdavala kako je pokušala psa unesti u kuću, ali nije mogla te ga je provjeravala svakih nekoliko sati.

Zanemarivanje je policiji prijavio susjed nakon što je vidio da pas vani na hladnoći leži više od 12 sati.
mIRCerka

#43 Re: Pao je snijeg-hladno je

Post by mIRCerka »

Prije 2 mjeseca je dosla zena i uzela mace iz nase baste...jutros je mace, sa sve ogrlicom protiv buha, osvanulo kod nas u basti...
Ako je bio neki problem, zasto se zena nije javila da je djevojcicu vratila...kako ljudi mogu uzeti s ulice i opet na ulicu baciti?
Hoce li to lakse prezivjeti ovu krizu ako nema macku? Ili se kcerkice dovoljno naigrase s mackom pa bi sad nesto drugo za ljubimca?
:(
kockica_kockica

#44 Re: Pao je snijeg-hladno je

Post by kockica_kockica »

Jutros sa kod C.Vile vidjela dva psa mrtva pregazena.. mislim da je neko napravio genocid nad tim jadnim zivotinjama... :( :( i tamo stalno vidjam mrtve zivotinje uvijek nekako na istom mjestu.... :?
mIRCerka

#45 Re: Pao je snijeg-hladno je

Post by mIRCerka »

kockica_kockica wrote:Jutros sa kod C.Vile vidjela dva psa mrtva pregazena.. mislim da je neko napravio genocid nad tim jadnim zivotinjama... :( :( i tamo stalno vidjam mrtve zivotinje uvijek nekako na istom mjestu.... :?
jedan veci,jedan manji, prekoputa benzinske...bili su tamo i sinoc... :(

Ma sad me mama zvala, jedva cekam pauzu za rucak da odem komsinici na vrata da vidim sta je bilo sa mackom sve im jbm vise...
kockica_kockica

#46 Re: Pao je snijeg-hladno je

Post by kockica_kockica »

mIRCerka wrote:
kockica_kockica wrote:Jutros sa kod C.Vile vidjela dva psa mrtva pregazena.. mislim da je neko napravio genocid nad tim jadnim zivotinjama... :( :( i tamo stalno vidjam mrtve zivotinje uvijek nekako na istom mjestu.... :?
jedan veci,jedan manji, prekoputa benzinske...bili su tamo i sinoc... :(

Ma sad me mama zvala, jedva cekam pauzu za rucak da odem komsinici na vrata da vidim sta je bilo sa mackom sve im jbm vise...

:( da gore negdje kod dispecera gras-a :(

ne razumijem kako neko uopce moze biti tako okrutan :?
Skyfox

#47 Re: Pao je snijeg-hladno je

Post by Skyfox »

na autoputiu prema Hadzicima, svako malo neki pregazen pas... Dole voze ko manijaci :-x
sadeta

#48 Re: Pao je snijeg-hladno je

Post by sadeta »

i jos ovo
Clint_Eastwood wrote:
Jebo zemlju koja Bosne nema!!!
Možete vi pričati što god hoćete, da je bolje u USA, Australiji, Njemačkoj, Švedskoj...ili ko zna već gdje, ali meni je u BiH lijepo, možda ne zarađujem kao npr. u Švedskoj, ali zato i ne radim kao rob, a imam solidnu platu. Vidio sam neko je u postu napisao da ima platu od 1500KM, pa Bože dragi, što ste gladni, šta vam treba više para od toga pri ovom standardu?!Sa tom platom se može itekako iznadprosječno živjeti u BiH. Nisu pare, odnosno materijalna komponenta najvažniji u životu, misliš da ćeš se osjećati bolje kod hladnih Švaba ili licemjernih Amerikanaca, naravno da nećeš, zato se ovi dijasporci i vraćaju svake godine ovamo, ispuste ventile ovdje u 1-2 sedmice, a kada trebaju nazad imaju face kao da moraju u pakao.
Od svih ovih navedenih mogućih opcija podržavam jedino studiranje kao racionalnu opciju jer na zapadu se mnogo toga može više naučiti, a i priznatije su diplome, naročito ako studirate inžinjerske ili tehnološke nauke. Sve ostalo je bježanje od problema, od kojih naravno gdje god odete ne možete pobjeći. BiH je zemlja prosperiteta, ma koliko ovo čudno zvučalo. Ovdje iole pametan čovjek može postići u 5-10 godina ono za što bi mu na zapadu trebao čitav život.
Još jedna komponenta koja nije nimalo zanemariva je VODA!!! Imam rodbine u 6 inostranih zemalja (USA, Australija, Argentina, Njemačka, Nizozemska i Austrija). Ni u jednoj od ovih zemalja se ne možeš napiti vode sa česme, tj. možeš, ali nije preporučljivo, svi kupuju vodu za piće, a o pritisku iz slavine da ne govorim, ne može se ni uspoređivati. Voda je faktor koji će u bliskoj budućnosti predstavljati resurs kao što su sada nafta i plin, e pa sad skontajte koliko tog vitalnog resursa za opstanak ljudske vrste ima u BIH, a koliko u ovim gore nabrojanim zemljama i kakva je kvaliteta te vode!!! Samo vi bježite iz BiH, a ja ću vam donijeti tamo gdje odete vodu iz BiH koju ćete masno plaćati i udarat ćete se u glavu jer ste otišli.
Imao bih još razloga koji idu na stranu ostanka u BiH (kao npr. sigurnost, terorističke mete, zagađenost zraka itd.), pa da ne duljim, mislim da je ovo nabrojano dovoljno.

mislim, Clinte...tebi su izgleda, iz nekog razloga, jako bitni resursi ove zemlje...sta si ti imao/imas iz bosanskog u skoli? vjerovatno si na pismenim vjezbama redovno fulao teme. a pritom sada sve neistomisljenike ili ljude koje, nedajboze, zanima i nesto drugo pored stvari o kojima ti tako nesuvislo filoz"ofiras" napadas cim ti kazu da si na pogresnoj temi...vec ti napisah na drugoj temi (a nisam bila jedina, nisam ni sad) OTVORI TEMU ako mislis da imas sta pametno da kazes, nemoj pokusavati napadati ljude jer vole zivotinje, ili zele, recimo, otici iz BiH. ako je tema zbrinjavanje nezbrinutih zivotinja, onda NEMA MJESTA, DOVRAGA, tvojim bedastocama o ljudima beskucnicima.
I da, mogu se sad kladiti da ti nikad nista nisi ucinio ni za jednog beskucnika, ali napadas ljude koji su poznati po tome da su pomogli i pomazu zivotinjama. pusti se suplje, bolan, za svoje dobro, mucni malo glavom, pa zar ne vidis da fulas svaki put! OTVORI SVOJU TEMU PA PISI STA TI PADNE NA PAMET, mozes o beskucnicima, mozes o prirodnim resursima a mozes pokusati i biti pametan pa pisati o ljudima koji, mozes mislit, brinu o zivotinjama na ovakvom vaktu, aammaaaan ili hoce iz Bosne a imaju vodu iz pipe, amanjarabi.
Post Reply