Pao je snijeg-hladno je

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

VeljaPas

#1 Pao je snijeg-hladno je

Post by VeljaPas »

Pao je snijeg..............hladno je.
Kad god se odradujemo zimskim radostima................pomislimo, ako ljudima hocemo biti....... kako je u ovom trenu nezbrinutoj zivotinji?
Image
Mladenka ce se vratititi u toplo,ali hiljade njene brace i sestara u ovom trenu tesko pate.
Nasa je obaveza da im pomognemo.
Clint_Eastwood

#2 Re: Pao je snijeg-hladno je

Post by Clint_Eastwood »

Ajd bokte ne seri, žao ti psa, zbrini jednog beskućnika kojih ima svugdje koliko hoćeš i bolje je nego da si zbrinuo 1000 pasa.
Karabaja

#3 Re: Pao je snijeg-hladno je

Post by Karabaja »

zna velja kako se kod treba skupljaju bodovi :D
chaos158

#4 Re: Pao je snijeg-hladno je

Post by chaos158 »

@Clint_Eastwood
Koliko si ti pomogao beskućnika?

@Velja
Svaka ti čast na tome što si divna osoba, i svaka ti čast kada se brineš o tim jadnim životinjama odbačenim od strane čovjeka... ;)
Šteta što nema više takvih poput tebe.
Budala

#5 Re: Pao je snijeg-hladno je

Post by Budala »

Gle snijezi :-) :P
VeljaPas

#6 Re: Pao je snijeg-hladno je

Post by VeljaPas »

Clint_Eastwood wrote:Ajd bokte ne seri, žao ti psa, zbrini jednog beskućnika kojih ima svugdje koliko hoćeš i bolje je nego da si zbrinuo 1000 pasa.
e vidis momcino:
danas je zbrinut EKO sa Marin dvora koji zivi sa PILETIM. prezimit ce na sigurnom.
a ako te put nanese na adresu Gornji Kotorac 102, vidjet ces jednu kucicu koju su starici Branki Vucenovic indirektno napravili sarajevski ulicni psi.
a mogao bi sto sta saznati u Javnoj ustanovi Djeca Sarajeva ili skoli za djecu sa posebnim potrebama Vladimir Nazor itd.itd.............
a da se moje sranje mnogima ne svidja...........u pravu si.
debela

#7 Re: Pao je snijeg-hladno je

Post by debela »

pa nije to kritika nego idiotluk. lijek = ignorisanje.
pets

#8 Re: Pao je snijeg-hladno je

Post by pets »

danas sam bila u Interexu na Stupu. Po izlasku me saletila jedna ofarbana ,,beskućnica,, i tražila da joj dam - čokoladu( ne hljeb ili mlijeko). Kad joj nisam dala, osula je kišu psovki na mene. E pa predlažem ovom frajeru sa zapada da učini dobro djelo i skući jednu takvu( a bilo bi dobro i više)-ako mu nije predaleko. Ja ću radije pomoći psu ili maci koji kada su gladni ne biraju i zahvalni su i za malo.
debela wrote:pa nije to kritika nego idiotluk. lijek = ignorisanje.
potpuno si u pravu, ali neki mi stvarno okrenu želudac
Clint_Eastwood

#9 Re: Pao je snijeg-hladno je

Post by Clint_Eastwood »

pets wrote:danas sam bila u Interexu na Stupu. Po izlasku me saletila jedna ofarbana ,,beskućnica,, i tražila da joj dam - čokoladu( ne hljeb ili mlijeko). Kad joj nisam dala, osula je kišu psovki na mene. E pa predlažem ovom frajeru sa zapada da učini dobro djelo i skući jednu takvu( a bilo bi dobro i više)-ako mu nije predaleko. Ja ću radije pomoći psu ili maci koji kada su gladni ne biraju i zahvalni su i za malo.
debela wrote:pa nije to kritika nego idiotluk. lijek = ignorisanje.
potpuno si u pravu, ali neki mi stvarno okrenu želudac
Mačka ili pas ne znaju odnosno ne mogu opsovati, a vjeruj da bi ti sasuli sve živo kad ih ne bi htjela nahraniti.
Nisam htio nikoga kritikovati, čakštoviše, lijepo je kad neko nekome pomaže na bilo koji način, ali mislim da treba prvo zbrinuti sve veći broj ljudi koji su nezbrinuti, jer ljudi su najveća vrijednost (ispravite me, možda griješim), a životinje će doći kad-tad na red.
A eto kad si tako brižan prema životinjama VELJA, ja na tvom mjestu ne bih jeo ni piletinu, ni teletinu, ni janjetinu, ni svinjetinu (ako nisi musliman) itd., jer skontaj kako je tim životinjama kad završe u tvom želucu, a znam sigurno da sve ovo tamaniš svakodnevno. E, sad mi reci koja je razlika između psa i npr. janjeta koje je također prepušteno na milost i nemilost, i koja je životinja ništa manje vrijedna nego neki pas od kojeg gotovo da i nema nikakve koristi.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#10 Re: Pao je snijeg-hladno je

Post by mIRCerka »

Clint_Eastwood wrote:Ajd bokte ne seri, žao ti psa, zbrini jednog beskućnika kojih ima svugdje koliko hoćeš i bolje je nego da si zbrinuo 1000 pasa.
aj bokte poslusaj svoj savjet i odmori...takva komunikacija nije dobrodosla na ovom forumu...
Clint_Eastwood

#11 Re: Pao je snijeg-hladno je

Post by Clint_Eastwood »

mIRCerka wrote:
aj bokte poslusaj svoj savjet i odmori...takva komunikacija nije dobrodosla na ovom forumu...
U redu, nije problem, samo sam rekao svoje mišljenje, a na ostalima je hoće li to prihvatiti ili ne.
mIRCerka

#12 Re: Pao je snijeg-hladno je

Post by mIRCerka »

Clint_Eastwood wrote:
mIRCerka wrote:
U redu, nije problem, samo sam rekao svoje mišljenje, a na ostalima je hoće li to prihvatiti ili ne.
Sve stoji, ali tebi niko ne brani da pomognes beskucnicima. Ovo je podforum za ljubitelje zivotinja, i to sto je cika Velja lud pa pomaze psima a druge budale pomazu mackama, to je strogo NASA STVAR i NAS problem, i niko nema pravo da nam kaze da seremo i sta sve ne jer hocemo da pomazemo zivotinjama.
Ne radi se o iznosenju misljenja koje nije PRO zivotinja, radi se o NACINU IZNOSENJA istog.
Hvala na razumijevanju.
Olympus C170

#13 Re: Pao je snijeg-hladno je

Post by Olympus C170 »

nema potrebe za ovakvim vulgarnim žargonom na forumu!Neki su ocito bjezali sa nastave kad su nas drugarice uciteljice ucile lijepom vaspitanju????Posto i ja imam psa,zao mi je stvarno zivotinja koje se pate,a da vam iskreno kazem nije mi zao ovih"beskucnika"koji,ko sto gore neko spomenu,psuju i kunu kad im dadnem recimo 20-30 feninga!To mi se desilo na semaforu,ispruzio ruku,ja otvorim prozor,imao sam na polici samo 30 feninga,dadnem mu i on meni sve po spisku!?Jos mi kaze;"Sta?Samo 30 feninga!?"Od tog dana nikome vise nista ne dam-nisu zasluzili! :|
Baby

#14 Re: Pao je snijeg-hladno je

Post by Baby »

prije godinu dana sam isla na klizanje i slucajno naletila na nekog staroog dedu kako rovi po kontejneru,posto sam imala kod sebe samo neku glupu cokoladicu od jagode dala sam mu a on mi se zahvalio....
ovog ljeta sam se vozila sa starim i sad naisli su mali romi da "peru" auto,moj stari ima dadne dvije bobmbone on nam je opsovao sve zivo on hoce pare a ne bobmbone...i sto bih ja sad pomogla tom malom idiotu,necu!!
Psu i macki sam dosada sto puta pomogla,i svaki put su mi bili zahvalni...Lijep je osjećaj,kada vidis da je nekko zahvalan ,jer male stvari cine zivot sretnim....
Skyfox

#15 Re: Pao je snijeg-hladno je

Post by Skyfox »

Clint_Eastwood wrote: Nisam htio nikoga kritikovati
i nisi kritikovao vec vrijeđao!
Clint_Eastwood

#16 Re: Pao je snijeg-hladno je

Post by Clint_Eastwood »

Skyfox wrote:
Čime?! :?
mIRCerka

#17 Re: Pao je snijeg-hladno je

Post by mIRCerka »

Clint_Eastwood wrote:
Skyfox wrote:
Čime?! :?
BOKTE AJ NE SERI...
Eto cime...
Skyfox

#18 Re: Pao je snijeg-hladno je

Post by Skyfox »

neznam sto se cudis sada, ovdje neces naci puno istomisljenika...
Cober

#19 Re: Pao je snijeg-hladno je

Post by Cober »

Koji kreten.. Treba nastaviti raditi dobro a takvim maloumnicima neka dragi Bog podari pamet pa da nekada u životu skontaju, a ako ne onda će čitav život kao i mnogi oko njega ostati samo jedan od bijednih mediokriteta koji nažalost u većini utiču na sve sfere našeg društva i čine ga upravo takvim kakvo jeste u svom punom negativnom smislu.. Ko zna, želim mu da se obrazuje na ovom podforumu i možda postane bolji čovjek.. Nadam se da će se bar potruditi da pretraži i pročita brojne poučne postove na ovom podforumu pa možda nešto i shvati, i onda vrijedi diskutovati sa njim i pomoći mu da postane bolji čovjek. Možda u svom jadu ipak ponovo pokaže pravo lice sebičnog bijednika i opet pokuša da, svima nama dobro znanim dogmama poput one koju je prvu lupio, a čuli smo je već mnogo puta, prenosi svoje frustracije zato što mi to nekome pomažemo za koga on misli da ne treba, i da je on kao čovjek vrijedniji od drugih bića, e onda ga moderator fino odmah treba na ban, da ne zagađuje dalje ovo malo zdrave sredine. Na ovom podforumu, i pored mase bezvrijednih i glupavih "cuci-muci što je sladak" komentara za koje bih ja lično volio da ih moderator s vremena na vrijeme pročisti, ipak ima i te kako vrijednog štiva za obrazovanje hvale vrijednog čovjeka u svim sferama, pa neka čita..
Citizen-X

#20 Re: Pao je snijeg-hladno je

Post by Citizen-X »

Baby wrote:prije godinu dana sam isla na klizanje i slucajno naletila na nekog staroog dedu kako rovi po kontejneru,posto sam imala kod sebe samo neku glupu cokoladicu od jagode dala sam mu a on mi se zahvalio....
ovog ljeta sam se vozila sa starim i sad naisli su mali romi da "peru" auto,moj stari ima dadne dvije bobmbone on nam je opsovao sve zivo on hoce pare a ne bobmbone...i sto bih ja sad pomogla tom malom idiotu,necu!!
Psu i macki sam dosada sto puta pomogla,i svaki put su mi bili zahvalni...Lijep je osjećaj,kada vidis da je nekko zahvalan ,jer male stvari cine zivot sretnim....
Isukas stoljpi pa (ne u njega drito) al' pored - sprasis pola sarzera onako cisto da mu ostane trauma za cijeli zivot i opomena. Da se vaspita za sva vremena.

A Klinc Ustvud je definitivno jedinica mjere za kretenizam.

Jaro - idi malo l'jeci se.
Cober

#21 Re: Pao je snijeg-hladno je

Post by Cober »

Vjerovatno je odrastao u sebičnom okruženju gdje svi oko njega samo kritikuju i seru i grabe sebi, to je jedan od onih vaspitanih po principu "daaaj meni, daaj meni.." a sa zlobom i prezirom dočekuju sve pozitivno, jedan od onih što ih to zbunjuje jer se ne uklapa u princip sebičnosti koji vlada oko njega pa misli da treba da reguje da zaštiti "principe" po kojima je odrastao i kojima se prilagodio pa kao savršena gnjida koja igra po zakonima koji vladaju među šupcima oko njega, turbo folka školovanim karijeristima i među njegovom "rajom" opčinjenom novim modelima mobitela i napucanim dvicama, bmw-ima i opelima sa dodatim xenonima, a on nezadovoljan svima oko sebe pa bi volio bi da bude iznad svih njih, pa tako i ovdje mislio da prosipa svoje "bisere", jer zbunjuje sve to oko njega.. Jedan od onih koji će graditi svoju karijeru i svoje dijete odmah praviti debilom pa mu kurčeći se sve priuštiti, a dok ga vodi za ruku usput mršnuti ili opaliti nogom kakvo malo štene na očigled djeteta, jer njemu je njegovo ipak najvažnije..
Ko zna, možda ipak ima šanse..
Pasiflora

#22 Re: Pao je snijeg-hladno je

Post by Pasiflora »

Clint_Eastwood wrote: Nisam htio nikoga kritikovati, čakštoviše, lijepo je kad neko nekome pomaže na bilo koji način, ali mislim da treba prvo zbrinuti sve veći broj ljudi koji su nezbrinuti, jer ljudi su najveća vrijednost (ispravite me, možda griješim), a životinje će doći kad-tad na red.
A eto kad si tako brižan prema životinjama VELJA, ja na tvom mjestu ne bih jeo ni piletinu, ni teletinu, ni janjetinu, ni svinjetinu (ako nisi musliman) itd., jer skontaj kako je tim životinjama kad završe u tvom želucu, a znam sigurno da sve ovo tamaniš svakodnevno. E, sad mi reci koja je razlika između psa i npr. janjeta koje je također prepušteno na milost i nemilost, i koja je životinja ništa manje vrijedna nego neki pas od kojeg gotovo da i nema nikakve koristi.

Slazem se da bi tebe bilo najbolje baciti na ignore, ali ne mogu odoliti da ti ne kazem: ljudi su (uglavnom) nezahvalni. Cast izuzecima. Ekipa na ovom forumu puno pomaze na razne nacine onima kojima je to potrebno. Prelistaj malo podforum "Humanitarne akcije"
E sada, sto neki smatraju da treba pomoci i ZIVIM BICIMA u liku jadnih zivotinja koje takvi kao ti sutaju gdje god stignu - to nije tvoj problem. Kao sto nije ni tvoj problem da se bavis Veljinim tanjirom.
I gubi se odavde :x
teAMICA

#23 Re: Pao je snijeg-hladno je

Post by teAMICA »

Života ti klinte istvude kakav je ovo riječnik? Je li te čika Velja štagod uvrijedio, a meni promaklo? Ajd bokte klinte moj pošto vidimo da se ti brineš oko ljudi, drago mi je da imamo i onih koji brinu o životinjama. Ode tema na klinta, izvinjavam se, ali nisam mogla da prešutim. I još kaže "koga sam uvrijedio?"
Pih :x
mIRCerka

#24 Re: Pao je snijeg-hladno je

Post by mIRCerka »

Cober wrote:Koji kreten.. Treba nastaviti raditi dobro a takvim maloumnicima neka dragi Bog podari pamet pa da nekada u životu skontaju, a ako ne onda će čitav život kao i mnogi oko njega ostati samo jedan od bijednih mediokriteta koji nažalost u većini utiču na sve sfere našeg društva i čine ga upravo takvim kakvo jeste u svom punom negativnom smislu.. Ko zna, želim mu da se obrazuje na ovom podforumu i možda postane bolji čovjek.. Nadam se da će se bar potruditi da pretraži i pročita brojne poučne postove na ovom podforumu pa možda nešto i shvati, i onda vrijedi diskutovati sa njim i pomoći mu da postane bolji čovjek. Možda u svom jadu ipak ponovo pokaže pravo lice sebičnog bijednika i opet pokuša da, svima nama dobro znanim dogmama poput one koju je prvu lupio, a čuli smo je već mnogo puta, prenosi svoje frustracije zato što mi to nekome pomažemo za koga on misli da ne treba, i da je on kao čovjek vrijedniji od drugih bića, e onda ga moderator fino odmah treba na ban, da ne zagađuje dalje ovo malo zdrave sredine. Na ovom podforumu, i pored mase bezvrijednih i glupavih "cuci-muci što je sladak" komentara za koje bih ja lično volio da ih moderator s vremena na vrijeme pročisti, ipak ima i te kako vrijednog štiva za obrazovanje hvale vrijednog čovjeka u svim sferama, pa neka čita..
ajoj tebe, ti ko da si japanac samo bi nesto radio :D

neka cuci muci tema, one su mi ko GASTAL nakon politike i ostaloga :D
Cober

#25 Re: Pao je snijeg-hladno je

Post by Cober »

mIRCerka wrote:ajoj tebe, ti ko da si japanac samo bi nesto radio :D

neka cuci muci tema, one su mi ko GASTAL nakon politike i ostaloga :D
Ima i toga i slažem se, ali bih nekako volio da ovaj zaista podforum posluži nekim novim forumašima u obrazovanju, da razmijene misli, sagledaju naše društvo, pozitivni utjecaj kao što je npr. SOS radio u svim obdaništima Javne ustnove Naša djeca i svim osnovnim školama u KS a ima ih daleko preko 100, naravno sve uz saglasnost Kantonalnog ministarstva obrazovanja na našu djecu, izuuzetno pozitivan utjecaj na te mlade ljude, pet terapiju sa oboljelom djecom, podršku MUPa KS koji j esagledao pozitivan utjecaj tog djelovanja na maloljetničku delikvenciju. Sa druge strane razorni rezultat svakodnevnog djelovanja u svakoj sferi ovakvih osoba kao ove pod pod nickom Clint_Eastwood, a koji direktno dovodi do nasilništva najprije među djecom, a oni kao takvi nasilnici za 10 godina odrastu i zapale babu jer kao djeca nisu od roditelja naučila da pomiluju psa nego da ga šutnu, jer od psa nema nikakve koristi (kako je teško neznanje mediokriteta), da citiram stav ovog Clinta "pas od kojeg gotovo da i nema nikakve koristi", što samo po sebi govori o od roditelja i društva naučenom i usvojenom principu "daaaaaaaj meni".

E sve ono pozitivno i edukativno kojega toliko ima na ovom podforumu, a koje bi takve osobe mogle nagnati da shvate i vremenom postaju bolje i čak hvale vrijedne osobe se gubi u moru cuci-muci spama. Kako neko takav, nezainteresovan, pogrešno i nastrano obrazovan od našeg društva da dođe do ozbiljnih stvari koje bi ga možda nagnale da sam razmisli i preispita svoje stavove koje gaji čitav život kao dogmu, a da se prije toga ne zamore u moru cuci-muci gluposti? Ko je zainteresovan doći će i sam do dosta relevantnih informacija, a ko bukvalno ne vidi dalje od nosa a misli da nešto ili sve zna kao ovaj primjerak izopačenog društva nikako. A ima šanse, samo im treba dati mogućnost o pomoći im u tome. Kako u moru spama?
Post Reply