mIRCerka wrote:ajoj tebe, ti ko da si japanac samo bi nesto radio
neka cuci muci tema, one su mi ko GASTAL nakon politike i ostaloga

Ima i toga i slažem se, ali bih nekako volio da ovaj zaista podforum posluži nekim novim forumašima u obrazovanju, da razmijene misli, sagledaju naše društvo, pozitivni utjecaj kao što je npr. SOS radio u svim obdaništima Javne ustnove Naša djeca i svim osnovnim školama u KS a ima ih daleko preko 100, naravno sve uz saglasnost Kantonalnog ministarstva obrazovanja na našu djecu, izuuzetno pozitivan utjecaj na te mlade ljude, pet terapiju sa oboljelom djecom, podršku MUPa KS koji j esagledao pozitivan utjecaj tog djelovanja na maloljetničku delikvenciju. Sa druge strane razorni rezultat svakodnevnog djelovanja u svakoj sferi ovakvih osoba kao ove pod pod nickom Clint_Eastwood, a koji direktno dovodi do nasilništva najprije među djecom, a oni kao takvi nasilnici za 10 godina odrastu i zapale babu jer kao djeca nisu od roditelja naučila da pomiluju psa nego da ga šutnu, jer od psa nema nikakve koristi (kako je teško neznanje mediokriteta), da citiram stav ovog Clinta
"pas od kojeg gotovo da i nema nikakve koristi", što samo po sebi govori o od roditelja i društva naučenom i usvojenom principu "daaaaaaaj meni".
E sve ono pozitivno i edukativno kojega toliko ima na ovom podforumu, a koje bi takve osobe mogle nagnati da shvate i vremenom postaju bolje i čak hvale vrijedne osobe se gubi u moru cuci-muci spama. Kako neko takav, nezainteresovan, pogrešno i nastrano obrazovan od našeg društva da dođe do ozbiljnih stvari koje bi ga možda nagnale da sam razmisli i preispita svoje stavove koje gaji čitav život kao dogmu, a da se prije toga ne zamore u moru cuci-muci gluposti? Ko je zainteresovan doći će i sam do dosta relevantnih informacija, a ko bukvalno ne vidi dalje od nosa a misli da nešto ili sve zna kao ovaj primjerak izopačenog društva nikako. A ima šanse, samo im treba dati mogućnost o pomoći im u tome. Kako u moru spama?