Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
turbofolk wrote:Na digitalnom imam još da zalijepim Neymara i Keisuke Hondu. Imam ih obadvije po dva put ali nisu još zalijepljene. Kontam da se, kad popuniš album više ne dobijaju paketići i ne mogu se otvarati, pa zato sad skupljam duple Ima li neko da mi potvrdi, kad popuniš album, dobijaju li se i dalje paketići?
Ne dobijas paketice, mozes mijenjati sta imas, mada nema svrhe jer ne mozes nista dalje s tim slicicama, samo skupljas duplikate.
A nagrada za popunjen je link za pdf verziju albuma.
blues.a wrote:Još 370, 60 duplih. Najbolje idu Rusija, Panama i Argentina. Za sada nisu ni zlatne toliko loše. Imao već i nekih duplih zlatnih.
Hahaha, meni kontra Uz navedene dodaj još Egipat, i njih imam pravo malo...
Meni najbolje ide Španija, jedino njih imam više od polovine...
Nego, obzirom na ova različita iskustva, može biti da ovaj put nema naročito teških reprezentacija za dobit, nego da je ovaj put fazon samo u zlatnim - one su puno rjeđe u odnosu na ostale sličice...
Last edited by cyprus on 17/04/2018 08:21, edited 1 time in total.
blues.a wrote:Još 370, 60 duplih. Najbolje idu Rusija, Panama i Argentina. Za sada nisu ni zlatne toliko loše. Imao već i nekih duplih zlatnih.
Hahaha, meni kontra Uz navedene dodaj još Egipat, i njih imam najmanje...
Nego, obzirom na ova različita iskustva, može biti da ovaj put nema naročito teških reprezentacija za dobit, nego da je ovaj put fazon samo u zlatnim - one su puno rjeđe u odnosu na ostale sličice...
Ma tu su negdje i zlatne. Ako dobro izbrojah ima ih ukupno 49, za sada 15 skupio. Nije toliko strašno.
Normalna distribucija zlatnih bi trebala biti 11.5 u prosjeku na 250 kupljenih sličica. To pročitah na jednom drugom forumu.
Ja ih imam sedam na oko 240, što je znatno ispod prosjeka, pod uslovom da je normalna distribucija kao što Panini tvrdi, i da se jednak broj svih sličica pušta u prodaju. Očigledno je da ne pušta.
Hahaha, meni kontra Uz navedene dodaj još Egipat, i njih imam najmanje...
Ma tu su negdje i zlatne. Ako dobro izbrojah ima ih ukupno 49, za sada 15 skupio. Nije toliko strašno.
Pa eto, i po tim brojevima što si ti izbacio... Popunio si oko 45% albuma, ali ti je procenat popunjenih zlatnih 30%... Nije baš beznačajna razlika... Još ti tvrdiš da je situacija solidna Možeš mislit kakva je kod onih kojima nije solidna
Eto i ja kontam da sam solidan... Al opet - popunjenost albuma 30%, a popunjenost zlatnih 20%... I to nemam još nijednu od onih naprijed...
Muhamed Đakmić wrote:Normalna distribucija zlatnih bi trebala biti 11.5 u prosjeku na 250 kupljenih sličica. To pročitah na jednom drugom forumu.
Ja ih imam sedam na oko 240, što je znatno ispod prosjeka, pod uslovom da je normalna distribucija kao što Panini tvrdi, i da se jednak broj svih sličica pušta u prodaju. Očigledno je da ne pušta.
Ja imam 5 zlatnih + 1 na prvoj stranici na 160 kupljenih sličica, isto ispod prosjeka.
Španjolska 10, Urugvaj i Portugal 9... a Danska i Maroko svega po jedna, Argentina, Njemačka samo dvije.