Panini sličice

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
AmiĐa_Idriz

#5551 Re: Panini sličice

Post by AmiĐa_Idriz »

Razlikujel se kvaliteta albuma i sličica izmedju trzista SAD-a ili Zapadne Europe i nas vamo buranije? :mrgreen:
zomri

#5552 Re: Panini sličice

Post by zomri »

Čini mi se da je to u pet deka
The US softcover album apparently "$6.99" (cashier had no idea) is cheap quality, the paper is so thin, feels like cheap magazine paper. The cover is glossy and has no texture like for the South American softcover version in an earlier post. Not to mention the tons of advertisement. Just disgusting!!!
Muhamed Đakmić

#5553 Re: Panini sličice

Post by Muhamed Đakmić »

Otkad ti ba pratiš cardzreview? :lol:

Slikao je neko američke albume, užasni su, bar ovi iz Walgreensa gdje su se sličice prvo počele prodavati.

Albumi sa tvrdim koricama su puno kvalitetniji svugdje na svijetu, samo naravno, kod nas se ne izdaju pa moramo naručivati izvana. A ako naručiš iz npr Njemačke, njihov ima 682 sličice, pa moraš nabaviti dodatnih 12 sličica. A pored tih 12 sličica, ima još nekih dodatnih 6-12 (ne znam tačno koliko) McDonalds sličica.

Užas kombinacije sve u svemu, moraš potrefiti zemlju koja ima album sa 670 sličica i koja nema dodatne promotivne sličice pa moliti Boga da iz te zemlje postoji shipment u BiH.
zomri

#5554 Re: Panini sličice

Post by zomri »

Muhamed Đakmić wrote:Otkad ti ba pratiš cardzreview? :lol:
Sjetio se ovog sajta od prije 4 godine pa ga pratio dok nije krenulo, da vidim šta i kako. Sjetio se ovog threada i da sam čitao o (ne)kvaliteti albuma pa našao post za Amiđu. Simple :mrgreen:
Baltazar_khan

#5555 Re: Panini sličice

Post by Baltazar_khan »

i ja sam kreno. ne mogu da ne skupljam, jače je to od mene :oops: do sad najviše imam poljaka njih 5.

p.s. maajku mu švapsku :sad:

gonzalez

#5556 Re: Panini sličice

Post by gonzalez »

Fuš je evidentan i lako primjetan. Sjećate li se prije četiri godine, ako nakrivo zalijepiš, gotov si, nema šanse je odlijepiti i popraviti. Osim da sve podereš. U ovom možeš je odlijepiti i zalijepiti koliko god hoćeš. Sramota.
turbofolk

#5557 Re: Panini sličice

Post by turbofolk »

Baltazar_khan wrote:
Primjećujem da je drugačiji dizajn naslovnice albuma i paketića, U sredini donjeg dijela imaju boje njemačke zastave i preko njih granice države, ja mislim.
Nije mu loš sadržaj pakovanja, iako ima i značajan broj duplih. Ono što se da primjetiti je da u paketićima dolazi mali broj prvih i posljednjih sličica u albumu. Na 22:28 dobija sličicu Firmina. Piše: Liverpool (ENG) a ne (BRA) kao što je na nekom skenu, postavljenom ovdje par stranica ranije. Je li ova na forumu sad fake ili stvarno ima i takvih, ne znam, moguće da na naše tržište može doći svakakav škart, pa tako i sličice sa ovakvim previdom.
Muhamed Đakmić

#5558 Re: Panini sličice

Post by Muhamed Đakmić »

turbofolk wrote:
Baltazar_khan wrote:
Primjećujem da je drugačiji dizajn naslovnice albuma i paketića, U sredini donjeg dijela imaju boje njemačke zastave i preko njih granice države, ja mislim.
Nije mu loš sadržaj pakovanja, iako ima i značajan broj duplih. Ono što se da primjetiti je da u paketićima dolazi mali broj prvih i posljednjih sličica u albumu. Na 22:28 dobija sličicu Firmina. Piše: Liverpool (ENG) a ne (BRA) kao što je na nekom skenu, postavljenom ovdje par stranica ranije. Je li ova na forumu sad fake ili stvarno ima i takvih, ne znam, moguće da na naše tržište može doći svakakav škart, pa tako i sličice sa ovakvim previdom.
Imam ja sličicu Firmina koji igra za brazilski Liverpool :D

Ovo je prva serija, nakon koje se otklanjaju primijećene greške. S tim da je pitanje da li će kod nas doći te popravljene sličice ili ćemo dobiti škart iz većih zemalja.

Inače, Panini u Švicarskoj ima totalno drugačiju kolekciju i nevjerovatnu raznovrsnost sličica unutar jedne kutije od 100 paketića. Na cardzreview forumu su ljudi postavljali svoje rezultate, frajer je u 100 paketića dobio 491 različitu sličicu, drugi tvrdi da nije dobio nijednu duplu.

Sličice ne izgledaju isto, imaju okvir zlatne boje.

Image
turbofolk

#5559 Re: Panini sličice

Post by turbofolk »

Muhamed Đakmić wrote:
Imam ja sličicu Firmina koji igra za brazilski Liverpool :D
Pa jesi li je zalijepio? :D
Sad pročitah članak na indexu. U neka doba ovakve sličice s greškom znaju bit vrijedan kolekcionarski primjerak, pa možda je bolje da je sačuvaš :D
Znam da je "Dnevnik" iz Novog Sada, prije nekih 35-40 godina, u svojoj Zlatnoj Seriji objavio, mislim Zagorov strip, u kojem se u po radnje stripa, nastavlja radnja jednog drugog junaka, Texa ili Kapetana Mikija, ne znam tačno. Bila neka greška kod uvezivanja i strip takav izađe na kioske.
Zlatna serija i LMS i danas imaju određenu vrijednost kod kolekcionara, ali ovaj primjerak vrijedi bruku :D
Muhamed Đakmić

#5560 Re: Panini sličice

Post by Muhamed Đakmić »

Nisam ništa još lijepio, imam neku opciju da nabavim album sa tvrdim uvezom pa čekam to :D

A vjerovatno ću ga dobiti duplog bar jednom :D :D
fortaleza

#5561 Re: Panini sličice

Post by fortaleza »

Muhamed Đakmić wrote:Nisam ništa još lijepio, imam neku opciju da nabavim album sa tvrdim uvezom pa čekam to :D

Jel iz Njemačke? Postoji razlika u 12 sličica kojih nema za naše tržište + 12 McDonalds sličica.

Kako njih nabaviti ako se nabavi tvrdi uvez?
Muhamed Đakmić

#5562 Re: Panini sličice

Post by Muhamed Đakmić »

fortaleza wrote:
Muhamed Đakmić wrote:Nisam ništa još lijepio, imam neku opciju da nabavim album sa tvrdim uvezom pa čekam to :D

Jel iz Njemačke? Postoji razlika u 12 sličica kojih nema za naše tržište + 12 McDonalds sličica.

Kako njih nabaviti ako se nabavi tvrdi uvez?
Belgija, kod njih je 670 kao i kod nas :D Ne znam samo za ove McD sličice.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#5563 Re: Panini sličice

Post by mali_milojica »

Evo raja još jedan kod
SGZN-V121-16EX
AmiĐa_Idriz

#5564 Re: Panini sličice

Post by AmiĐa_Idriz »

Naručiću s ebaya paket sliba sa prošlog Mundijala, pa da opet nas izvlačim, jebo ovo :oops:
turbofolk

#5565 Re: Panini sličice

Post by turbofolk »

AmiĐa_Idriz wrote:Naručiću s ebaya paket sliba sa prošlog Mundijala, pa da opet nas izvlačim, jebo ovo :oops:
:lol:

Kad su pitanju prošla prvenstva, bilo bi dobro kad bi Panini napravio reprint albuma i sličica Italia 90. Vjerujem da bi to našlo svoju mušteriju i kod nas. Uz ovaj iz 2014. to je bio jedini album koji sam skupljao, tada kao 11-godišnjak :D. I sad ga imam, u prilično lošem stanju. Nije naravno popunjen, za razliku od ovog iz 2014.
AmiĐa_Idriz

#5566 Re: Panini sličice

Post by AmiĐa_Idriz »

Joj onaj iz Juzne Afrike, kriminalne fotosop radnje je neko cinio sa glavama pojedinih fudbalera :-) :lol: kad se sjetim Talijana, ko da ih je u paintu radio :D
LeTalek

#5567 Re: Panini sličice

Post by LeTalek »

Ne znam u cemu je fora odmah kupiti citavu kutiju i polepiti album za sat vremena kao recimo ovaj Švabo :roll:

Zar nije veca car svaki dan kupiti po 2-3 paklica.. ;-)
AmiĐa_Idriz

#5568 Re: Panini sličice

Post by AmiĐa_Idriz »

Kupis kutiju i svaki dan po 2 3 kesice vadiš ? :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#5569 Re: Panini sličice

Post by Velkoski »

vrlo jednostavno, kad imaš para ne mo'sh stat' s kupovinom, a i onaj osjećaj kada otvaraš paketić je pravi kockarski jbg... mislim, lako se navuć' :mrgreen:

zato ja neću ni skupljat' :lol:
Muhamed Đakmić

#5570 Re: Panini sličice

Post by Muhamed Đakmić »

Velkoski wrote:vrlo jednostavno, kad imaš para ne mo'sh stat' s kupovinom, a i onaj osjećaj kada otvaraš paketić je pravi kockarski jbg... mislim, lako se navuć' :mrgreen:

zato ja neću ni skupljat' :lol:
Dok te ja ne odvedem na kafu i ne izvadim pred tobom bar 5-6 paketića brt ;-)
LeTalek

#5571 Re: Panini sličice

Post by LeTalek »

AmiĐa_Idriz wrote:Kupis kutiju i svaki dan po 2 3 kesice vadiš ? :D
To ti je isto ono, otvoris veliku milku, pa se zadovoljis sa 2-3 kockice? :mrgreen:
hekaton

#5572 Re: Panini sličice

Post by hekaton »

Polijepio one sto su dosle uz oslobodnje prosli petak, nema po benzinskim pumpama jos ovih slicica, nije bilo ni u bingu na par mjesta tako da jos cekam kupovinu prvog paketica :skoljka:
diablobih

#5573 Re: Panini sličice

Post by diablobih »

hekaton wrote:Polijepio one sto su dosle uz oslobodnje prosli petak, nema po benzinskim pumpama jos ovih slicica, nije bilo ni u bingu na par mjesta tako da jos cekam kupovinu prvog paketica :skoljka:
Nemas trafike u blizini?
hekaton

#5574 Re: Panini sličice

Post by hekaton »

diablobih wrote:
hekaton wrote:Polijepio one sto su dosle uz oslobodnje prosli petak, nema po benzinskim pumpama jos ovih slicica, nije bilo ni u bingu na par mjesta tako da jos cekam kupovinu prvog paketica :skoljka:
Nemas trafike u blizini?
imam ali eto nisam stajao jos :) danas cu
cyprus

#5575 Re: Panini sličice

Post by cyprus »

Krenulo me sa ovim Špancima... Izgleda da ih je sad za razliku od prošli put lakše dobit... U prošlom albumu posljednji igrač koji mi je falio je bio Jordi Alba, a sad ga dobih među prvima :-D

Ja kupujem paketić-dva dnevno, ponekad i preskočim dan... Imam li šanse ovim tempom da popunim album do početka prvenstva? :D :oops: Kontam da neće sad biti puno raje za mijenjanje, pa će to ići teže...
Post Reply