Panini sličice
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- AmiĐa_Idriz
#5551 Re: Panini sličice
Razlikujel se kvaliteta albuma i sličica izmedju trzista SAD-a ili Zapadne Europe i nas vamo buranije? 
- zomri
#5552 Re: Panini sličice
Čini mi se da je to u pet deka
The US softcover album apparently "$6.99" (cashier had no idea) is cheap quality, the paper is so thin, feels like cheap magazine paper. The cover is glossy and has no texture like for the South American softcover version in an earlier post. Not to mention the tons of advertisement. Just disgusting!!!
- Muhamed Đakmić
#5553 Re: Panini sličice
Otkad ti ba pratiš cardzreview?
Slikao je neko američke albume, užasni su, bar ovi iz Walgreensa gdje su se sličice prvo počele prodavati.
Albumi sa tvrdim koricama su puno kvalitetniji svugdje na svijetu, samo naravno, kod nas se ne izdaju pa moramo naručivati izvana. A ako naručiš iz npr Njemačke, njihov ima 682 sličice, pa moraš nabaviti dodatnih 12 sličica. A pored tih 12 sličica, ima još nekih dodatnih 6-12 (ne znam tačno koliko) McDonalds sličica.
Užas kombinacije sve u svemu, moraš potrefiti zemlju koja ima album sa 670 sličica i koja nema dodatne promotivne sličice pa moliti Boga da iz te zemlje postoji shipment u BiH.
Slikao je neko američke albume, užasni su, bar ovi iz Walgreensa gdje su se sličice prvo počele prodavati.
Albumi sa tvrdim koricama su puno kvalitetniji svugdje na svijetu, samo naravno, kod nas se ne izdaju pa moramo naručivati izvana. A ako naručiš iz npr Njemačke, njihov ima 682 sličice, pa moraš nabaviti dodatnih 12 sličica. A pored tih 12 sličica, ima još nekih dodatnih 6-12 (ne znam tačno koliko) McDonalds sličica.
Užas kombinacije sve u svemu, moraš potrefiti zemlju koja ima album sa 670 sličica i koja nema dodatne promotivne sličice pa moliti Boga da iz te zemlje postoji shipment u BiH.
- zomri
#5554 Re: Panini sličice
Sjetio se ovog sajta od prije 4 godine pa ga pratio dok nije krenulo, da vidim šta i kako. Sjetio se ovog threada i da sam čitao o (ne)kvaliteti albuma pa našao post za Amiđu. SimpleMuhamed Đakmić wrote:Otkad ti ba pratiš cardzreview?![]()
- Baltazar_khan
#5555 Re: Panini sličice
i ja sam kreno. ne mogu da ne skupljam, jače je to od mene
do sad najviše imam poljaka njih 5.
p.s. maajku mu švapsku
p.s. maajku mu švapsku
-
gonzalez
#5556 Re: Panini sličice
Fuš je evidentan i lako primjetan. Sjećate li se prije četiri godine, ako nakrivo zalijepiš, gotov si, nema šanse je odlijepiti i popraviti. Osim da sve podereš. U ovom možeš je odlijepiti i zalijepiti koliko god hoćeš. Sramota.
- turbofolk
#5557 Re: Panini sličice
Primjećujem da je drugačiji dizajn naslovnice albuma i paketića, U sredini donjeg dijela imaju boje njemačke zastave i preko njih granice države, ja mislim.Baltazar_khan wrote:
p.s. maajku mu švapsku![]()
Nije mu loš sadržaj pakovanja, iako ima i značajan broj duplih. Ono što se da primjetiti je da u paketićima dolazi mali broj prvih i posljednjih sličica u albumu. Na 22:28 dobija sličicu Firmina. Piše: Liverpool (ENG) a ne (BRA) kao što je na nekom skenu, postavljenom ovdje par stranica ranije. Je li ova na forumu sad fake ili stvarno ima i takvih, ne znam, moguće da na naše tržište može doći svakakav škart, pa tako i sličice sa ovakvim previdom.
- Muhamed Đakmić
#5558 Re: Panini sličice
Imam ja sličicu Firmina koji igra za brazilski Liverpoolturbofolk wrote:Primjećujem da je drugačiji dizajn naslovnice albuma i paketića, U sredini donjeg dijela imaju boje njemačke zastave i preko njih granice države, ja mislim.Baltazar_khan wrote:
p.s. maajku mu švapsku![]()
Nije mu loš sadržaj pakovanja, iako ima i značajan broj duplih. Ono što se da primjetiti je da u paketićima dolazi mali broj prvih i posljednjih sličica u albumu. Na 22:28 dobija sličicu Firmina. Piše: Liverpool (ENG) a ne (BRA) kao što je na nekom skenu, postavljenom ovdje par stranica ranije. Je li ova na forumu sad fake ili stvarno ima i takvih, ne znam, moguće da na naše tržište može doći svakakav škart, pa tako i sličice sa ovakvim previdom.
Ovo je prva serija, nakon koje se otklanjaju primijećene greške. S tim da je pitanje da li će kod nas doći te popravljene sličice ili ćemo dobiti škart iz većih zemalja.
Inače, Panini u Švicarskoj ima totalno drugačiju kolekciju i nevjerovatnu raznovrsnost sličica unutar jedne kutije od 100 paketića. Na cardzreview forumu su ljudi postavljali svoje rezultate, frajer je u 100 paketića dobio 491 različitu sličicu, drugi tvrdi da nije dobio nijednu duplu.
Sličice ne izgledaju isto, imaju okvir zlatne boje.

- turbofolk
#5559 Re: Panini sličice
Pa jesi li je zalijepio?Muhamed Đakmić wrote:
Imam ja sličicu Firmina koji igra za brazilski Liverpool![]()
Sad pročitah članak na indexu. U neka doba ovakve sličice s greškom znaju bit vrijedan kolekcionarski primjerak, pa možda je bolje da je sačuvaš
Znam da je "Dnevnik" iz Novog Sada, prije nekih 35-40 godina, u svojoj Zlatnoj Seriji objavio, mislim Zagorov strip, u kojem se u po radnje stripa, nastavlja radnja jednog drugog junaka, Texa ili Kapetana Mikija, ne znam tačno. Bila neka greška kod uvezivanja i strip takav izađe na kioske.
Zlatna serija i LMS i danas imaju određenu vrijednost kod kolekcionara, ali ovaj primjerak vrijedi bruku
- Muhamed Đakmić
#5560 Re: Panini sličice
Nisam ništa još lijepio, imam neku opciju da nabavim album sa tvrdim uvezom pa čekam to 
A vjerovatno ću ga dobiti duplog bar jednom

A vjerovatno ću ga dobiti duplog bar jednom
- fortaleza
#5561 Re: Panini sličice
Jel iz Njemačke? Postoji razlika u 12 sličica kojih nema za naše tržište + 12 McDonalds sličica.Muhamed Đakmić wrote:Nisam ništa još lijepio, imam neku opciju da nabavim album sa tvrdim uvezom pa čekam to
A vjerovatno ću ga dobiti duplog bar jednom![]()
Kako njih nabaviti ako se nabavi tvrdi uvez?
- Muhamed Đakmić
#5562 Re: Panini sličice
Belgija, kod njih je 670 kao i kod nasfortaleza wrote:Jel iz Njemačke? Postoji razlika u 12 sličica kojih nema za naše tržište + 12 McDonalds sličica.Muhamed Đakmić wrote:Nisam ništa još lijepio, imam neku opciju da nabavim album sa tvrdim uvezom pa čekam to
A vjerovatno ću ga dobiti duplog bar jednom![]()
Kako njih nabaviti ako se nabavi tvrdi uvez?
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#5563 Re: Panini sličice
Evo raja još jedan kod
SGZN-V121-16EX
SGZN-V121-16EX
- AmiĐa_Idriz
#5564 Re: Panini sličice
Naručiću s ebaya paket sliba sa prošlog Mundijala, pa da opet nas izvlačim, jebo ovo 
- turbofolk
#5565 Re: Panini sličice
AmiĐa_Idriz wrote:Naručiću s ebaya paket sliba sa prošlog Mundijala, pa da opet nas izvlačim, jebo ovo
Kad su pitanju prošla prvenstva, bilo bi dobro kad bi Panini napravio reprint albuma i sličica Italia 90. Vjerujem da bi to našlo svoju mušteriju i kod nas. Uz ovaj iz 2014. to je bio jedini album koji sam skupljao, tada kao 11-godišnjak
- AmiĐa_Idriz
#5566 Re: Panini sličice
Joj onaj iz Juzne Afrike, kriminalne fotosop radnje je neko cinio sa glavama pojedinih fudbalera
kad se sjetim Talijana, ko da ih je u paintu radio 
-
LeTalek
#5567 Re: Panini sličice
Ne znam u cemu je fora odmah kupiti citavu kutiju i polepiti album za sat vremena kao recimo ovaj Švabo
Zar nije veca car svaki dan kupiti po 2-3 paklica..
Zar nije veca car svaki dan kupiti po 2-3 paklica..
- AmiĐa_Idriz
#5568 Re: Panini sličice
Kupis kutiju i svaki dan po 2 3 kesice vadiš ? 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#5569 Re: Panini sličice
vrlo jednostavno, kad imaš para ne mo'sh stat' s kupovinom, a i onaj osjećaj kada otvaraš paketić je pravi kockarski jbg... mislim, lako se navuć'
zato ja neću ni skupljat'
- Muhamed Đakmić
#5570 Re: Panini sličice
Dok te ja ne odvedem na kafu i ne izvadim pred tobom bar 5-6 paketića brtVelkoski wrote:vrlo jednostavno, kad imaš para ne mo'sh stat' s kupovinom, a i onaj osjećaj kada otvaraš paketić je pravi kockarski jbg... mislim, lako se navuć'![]()
-
LeTalek
#5571 Re: Panini sličice
To ti je isto ono, otvoris veliku milku, pa se zadovoljis sa 2-3 kockice?AmiĐa_Idriz wrote:Kupis kutiju i svaki dan po 2 3 kesice vadiš ?
- hekaton
#5572 Re: Panini sličice
Polijepio one sto su dosle uz oslobodnje prosli petak, nema po benzinskim pumpama jos ovih slicica, nije bilo ni u bingu na par mjesta tako da jos cekam kupovinu prvog paketica 
- diablobih
#5573 Re: Panini sličice
Nemas trafike u blizini?hekaton wrote:Polijepio one sto su dosle uz oslobodnje prosli petak, nema po benzinskim pumpama jos ovih slicica, nije bilo ni u bingu na par mjesta tako da jos cekam kupovinu prvog paketica
- hekaton
#5574 Re: Panini sličice
imam ali eto nisam stajao josdiablobih wrote:Nemas trafike u blizini?hekaton wrote:Polijepio one sto su dosle uz oslobodnje prosli petak, nema po benzinskim pumpama jos ovih slicica, nije bilo ni u bingu na par mjesta tako da jos cekam kupovinu prvog paketica
- cyprus
#5575 Re: Panini sličice
Krenulo me sa ovim Špancima... Izgleda da ih je sad za razliku od prošli put lakše dobit... U prošlom albumu posljednji igrač koji mi je falio je bio Jordi Alba, a sad ga dobih među prvima
Ja kupujem paketić-dva dnevno, ponekad i preskočim dan... Imam li šanse ovim tempom da popunim album do početka prvenstva?
Kontam da neće sad biti puno raje za mijenjanje, pa će to ići teže...
Ja kupujem paketić-dva dnevno, ponekad i preskočim dan... Imam li šanse ovim tempom da popunim album do početka prvenstva?