Pandemija, politički aspekt

Moderator: O'zone

oaza85

#51 Re: Pandemija, politički aspekt

Post by oaza85 »

heal wrote: 21/03/2020 16:25
heal wrote: 21/03/2020 16:24 Jos imam pravo na misljenje po zakonima ove drzave, pisem na javnom forumu, svako nesto pise, pa tako i ja.
Ako je zabranjeno iznositi misljenje, nek nam Solak obznani, pa da znamo i to.
Evo, da ti pokusam ljudski, ko zemljaku, bez histerije i vulgarnosti...
Ok, imas pravo na misljenje.
Ali, jesi li ikad pomislio da ces sirenjem svojih teorija nekom jadniku povecati samopouzdanje i ubijediti ga da ovo nije nista.
On ce ignorisati upozerenja naucnika, doktora, zaraziti se, zaraziti drugog, i osvanuce prikopcani na inhilator.
Sta ces mu tada reci?
oaza85

#52 Re: Pandemija, politički aspekt

Post by oaza85 »

heal wrote: 21/03/2020 16:36
oaza85 wrote: 21/03/2020 16:31
heal wrote: 21/03/2020 16:25

Ako je zabranjeno iznositi misljenje, nek nam Solak obznani, pa da znamo i to.
Evo, da ti pokusam ljudski, ko zemljaku, bez histerije i vulgarnosti...
Ok, imas pravo na misljenje.
Ali, jesi li ikad pomislio da ces sirenjem svojih teorija nekom jadniku povecati samopouzdanje i ubijediti ga da ovo nije nista.
On ce ignorisati upozerenja naucnika, doktora, zaraziti se, zaraziti drugog, i osvanuce prikopcani na inhilator.
Sta ces mu tada reci?
Sta lazes, ja nista nisam pisao o tome da virus nije opasan i sl. Samo sam postavio misljenje covjeka zasto se dogodilo.
Lazes bezobrazno.
Mislim da je virus izuzetno opasan i slijedim svaku odluku kriznog staba. Ali, ako smo zatvoreni u karantin, ne trebamo se jos i pisanja odreci. Dakle, demokratija.
A opasan je...drzis se pravila.
Aha.
Nista.
orbita12

#53 Re: Pandemija, politički aspekt

Post by orbita12 »

pogledao sam ovaj intervju, ne djelim bas njegovo misljenje
ali jedna druga stvar je meni smjesna, kako ima ljudi koji vjeruju samo u zvanicna saopstenja vlada, medija, kao sta oni kazu samo je to istina, a svi drugi koji imaju drugacije misljenje se ismijavaju, prave se budale od njih
nevezano za korona virus, 95 % teorija zavjera su teska fikcija iz glava nekih ljudi, neki cak iskoristavaju ljudsku znatizelju pa zaradjuju na ljudima, prodavajuci im knjige na tu tematiku, ali bar 5 % tzv teorija zavjere, ima neku istinu u sebi, gori su mi ovi sto vjeruju samo sto se kaze na tv
Pa vjerujem kad bi se obznanili tajni dogovori izmedju svjetskih lidera da bi nastao haos na planeti, ja ne ulazim u to sta se zbiva iza zavjese ali da ima desavanja ima,,,,
King Theoden

#54 Re: Pandemija, politički aspekt

Post by King Theoden »

Upravo tako.
Ja se vodim onom koja kaže da sve, ama baš sve, treba propitat dok se ne iznesu neoborivi dokazi.
ili stvarno postoji osoba koja vjeruje onima koji su u skupštini UN mahali bočicama u kojoj su dokazi da sadam ima hemijsko oružje?! :mrgreen:
Dakle, ne vjerujem nikome, ni kinezima, ni vladama, ni teoretičarima zavjera, pa čak ni naučnicima koji su nas bombardovali vijestima kako će stotine miliona oboliti od korone.
Trenutno svi tapkaju u mraku. Kad svane i razvidi se i procisti poput vode u veneciji, onda ćemo znati ko je u pravu.
dječak sa šibicama

#55 Re: Pandemija, politički aspekt

Post by dječak sa šibicama »

Ramzess Veliki wrote: 21/03/2020 16:01 ... kaze puknuti admiral, prvo koristenje virusa u smislu specijalnog rata je kad englezi nisu znali sta da rade sa tolikim indijancima pa su im davali cebad prethodno inficirana virusima koji ce da pobiju indijance ... :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
Pa to je istina
oaza85

#56 Re: Pandemija, politički aspekt

Post by oaza85 »

dječak sa šibicama wrote: 21/03/2020 17:11
Ramzess Veliki wrote: 21/03/2020 16:01 ... kaze puknuti admiral, prvo koristenje virusa u smislu specijalnog rata je kad englezi nisu znali sta da rade sa tolikim indijancima pa su im davali cebad prethodno inficirana virusima koji ce da pobiju indijance ... :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
Pa to je istina
Za sta je to sad bitno?
orbita12

#57 Re: Pandemija, politički aspekt

Post by orbita12 »

King Theoden wrote: 21/03/2020 17:08 Upravo tako.
Ja se vodim onom koja kaže da sve, ama baš sve, treba propitat dok se ne iznesu neoborivi dokazi.
ili stvarno postoji osoba koja vjeruje onima koji su u skupštini UN mahali bočicama u kojoj su dokazi da sadam ima hemijsko oružje?! :mrgreen:
Dakle, ne vjerujem nikome, ni kinezima, ni vladama, ni teoretičarima zavjera, pa čak ni naučnicima koji su nas bombardovali vijestima kako će stotine miliona oboliti od korone.
Trenutno svi tapkaju u mraku. Kad svane i razvidi se i procisti poput vode u veneciji, onda ćemo znati ko je u pravu.
ja ne ulazim u neka nagadjanja sta se desava iza zavjese, mi nemamo dovoljan broj informacija da bi mogli tvrditi za nesto da je 100 % istina, ali da se svjetske politike kroje van tv-a, to svakako, a da ima nekih stvari koje bi uzdrmale citav svijet ima, samo budala moze tvrditi suprotno
Quaresma

#58 Re: Pandemija, politički aspekt

Post by Quaresma »

Bosanski_kralj wrote: 21/03/2020 16:15 Ne zanima me toliko svjetska politika i promjene koje će se desiti zbog ovoga u svijetu.

Mene više zanima da li će kod nas narod shvatiti da upravo zbog ovakvih stvari moramo birati najsposobnije ljude na funkcije.
https://www.nydailynews.com/news/world/ ... story.html

The Dutch minister who was leading his country’s efforts to control the coronavirus outbreak abruptly stepped down on Thursday, a day after collapsing during a parliamentary session.

Bruno Bruins, the minister of health, welfare and sports, suggested in a statement that his body “is no longer able to cope” with the demands of the job, which has required a lot of work because of the growing pandemic.

Nikada, nabij im ove stvari u facu, niko nece maketi prstom.
Point.

#59 Re: Pandemija, politički aspekt

Post by Point. »

A bolje ići po mišljenje u Brisel nego na Kremlj.
neko_sa_strane

#60 Re: Pandemija, politički aspekt

Post by neko_sa_strane »

Mene brine kada sve ovo prođe da će isti opet biti na vlasti, da će sebi pripisati zasluge za nestanak virusa(iako će virus nestati kada završi svoj ciklus), da će ekonomska situacija biti lošija a da će na prvim narednim izborima velika većina ljudi opet glasati za iste stranke i iste ljude.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#61 Re: Pandemija, politički aspekt

Post by Challenger_ »

Dolaze heroji, veterani brojnih bitaka - kubanska medicinska brigada stiže u Italiju

Komunistička Kuba potvrdila je kako su poslali brigadu liječnika i medicinskih sestri u Italiju kako bi pomogli teško pogođenoj zemlji gdje je broj mrtvih već skoro dosegao 5,000 (zaraženih je više od 50,000).

Podsjetimo, Kuba je jedna od najprepoznatljivijih medicinskih "velesila" koja je uvijek jedna od najistaknutijih kada treba slati pomoć. Njezini doktori bili su na prvoj liniji fronte borbe protiv kolere na Haitima, protiv ebole u zapadnoj Africi... i sada koronavirusa u Italiji.

Medicinska brigada od 52 liječnika stigla je u Italiju, a ovo je već šesta brigada koju je Kuba poslala u borbu protiv koronavirusa - prve su se uputile prema socijalističkim saveznicima Venezueli i Nikaragvi, a uskoro zatim i prema Jamajci, Surinamu i Grenadi.
agencije
sinuhe

#62 Re: Pandemija, politički aspekt

Post by sinuhe »

Jesu li ponijeli sa Kube sta aspirina i zavoja :lol:
Kuba -22 zarazenih, 1 preminuo-
Ramzess Veliki

#63 Re: Pandemija, politički aspekt

Post by Ramzess Veliki »

Pa to je istina
Nije specijalni rat kad pojma nemas sta su virusi, nego cista slucajnost. Tad su jos ljude lijecili pijavicama i palili vjestice bolan ...
Ali kad izlapjeli matori admiral pocne da pravi konstrukcije sve je zavjera ...
dječak sa šibicama

#64 Re: Pandemija, politički aspekt

Ramzess Veliki wrote: 22/03/2020 15:43
Pa to je istina
Nije specijalni rat kad pojma nemas sta su virusi, nego cista slucajnost. Tad su jos ljude lijecili pijavicama i palili vjestice bolan ...
Ali kad izlapjeli matori admiral pocne da pravi konstrukcije sve je zavjera ...

Nije nikakva slucajnost, dokumentovano je da su Englezi tokom Pontiacove pobune i opsade fort Pitta pozvali indijance na pregovore a onda su im darovali deke koje su prethodno premazali tkivom zarazenim malim boginjama.

Sacuvano je pismo marsala i komandatna utvrdjenja Jefferya Amhersta poslano pukovniku Bouquetu (Svicarac na sluzbi u engleskoj vojski) u kojem je napisao: "Could it not be contrived to send the small pox among the disaffected tribes of Indians? We must on this occasion use every stratagem in our power to reduce them."
dječak sa šibicama

#65 Re: Pandemija, politički aspekt

Britanci su to pokusali zataskati, unistavanjem dokumenata, ali nisu uspjeli jer su u ratu za nezavisnost tadasnji Amerikanci zarobili dokumente koji dokazuju plansko biolosko ratovanje koje su britanci primijenili na indijancima kod Velikih jezera.

Dokumenti postoje i danas.
Ramzess Veliki

#66 Re: Pandemija, politički aspekt

Post by Ramzess Veliki »

dječak sa šibicama wrote: 22/03/2020 16:16 Britanci su to pokusali zataskati, unistavanjem dokumenata, ali nisu uspjeli jer su u ratu za nezavisnost tadasnji Amerikanci zarobili dokumente koji dokazuju plansko biolosko ratovanje koje su britanci primijenili na indijancima kod Velikih jezera.

Dokumenti postoje i danas.
:shock:
... i zataskavaju i danas ...
Fuj sad su mi jos odvratniji ...
dječak sa šibicama

#67 Re: Pandemija, politički aspekt

Danas ne mogu, to je poznata prica, inace interesantno da je fort Pitt danasnji Pittsburgh.

Kao i to da je Bouquet odgovorio marsalu "pokusacu zaraziti deke koje ce pasti u njihove ruke samo moram paziti da ne zarazim i sebe"

Prije engleza slicnim metodama bioloskog ratovanja sluzio se Cortez kao i azijske vojske, ali to je vec dalja istorija i nema nikakvih pisanih dokaza.
Challenger_

#68 Re: Pandemija, politički aspekt

Post by Challenger_ »

- EU zastava dole, kineska zastava gore

asurbanipal

#69 Re: Pandemija, politički aspekt

Post by asurbanipal »

Mišak odličan

Hajlac

#70 Re: Pandemija, politički aspekt

Post by Hajlac »

Da vec jednom stanemo sa debilnim teorijama zavjere i histerisanjem vezano za "čudnu koincidenciju" odvijanja onih NATO vojnih vjezbi eto bas sad kad nas je ova corolla :D snasla:
Military sources believe that the Russians were largely reacting to Operation Cold Response, a major multinational military exercise involving 14,000 troops from nine countries that was due to be conducted in Norway in mid-March and was designed to test the response of western forces to extreme sub-zero conditions.

The UK had sent 2,000 troops to take part, but Cold Response was cancelled at the last minute on 11 March in response to the coronavirus outbreak to avoid any unnecessary spread of the disease and to ensure soldiers were available in their home countries as the pandemic crisis developed.
https://www.theguardian.com/uk-news/202 ... in-channel

Ende. Tacka.
asurbanipal

#71 Re: Pandemija, politički aspekt

Post by asurbanipal »

amunike

#72 Re: Pandemija, politički aspekt

Post by amunike »

amunike

#73 Re: Pandemija, politički aspekt

Post by amunike »

Challenger_

#74 Re: Pandemija, politički aspekt

Post by Challenger_ »

Noam Chomsky o virusu i puno težim krizama koje tek dolaze:

"Kriv je divljački neoliberalizam, sudbinu smo predali u ruke privatnim tiranijama, korporacijama - znali su da pandemija dolazi, ali umjesto cjepiva više im se isplatilo raditi nove kreme"
Locked