Pamtite li 04.05.1980.

Locked
jai

#76 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by jai »

frakson wrote:Najkrvaviji diktatori 20-tog stoljeæa

Diktator
Ideologija
Država
Razdoblje
Broj žrtava
u mil.

Josef V. Staljin
komunist
SSSR
1929 – 53
42,67

Mao Tse Tung
komunist
Kina
1923 – 76
37,83

Adolf Hitler
fašist
Njemaèka
1933 – 45
20,95

Chang Kai Shek
fašist
Kina
1921 – 48
10,21

Vladimir I. Lenjin
komunist
SSSR
1917 – 24
4,02

Tojo Hideki
fašist
Japan
1937 – 45
3,99

Pol Pot
komunist
Kambodža
1968 – 87
2,40

Yahya Khan
militarist
Pakistan
1971
1,50

Josip Broz Tito komunist
Jugoslavija
1941 – 87
1,17

nemoj me branit nit cuvat matere ti

Slabi i Tito :D

Ipak se mora postovati cinjenica da nije imao bas puno "materijala"(citaj ljudi) za "rad"(citaj ubit).Ne mozemo porediti Titu i Staljina koji je imao cijelu Rusiju za provodjenje svoje torture(a ovajo Tito "samo" Jugosalaviju)...
Umjetnik a

#77 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by Umjetnik a »

jeza u ledja wrote:Dajte ljudi man'te se nostalgije.

Bilo pa proslo. Iz danasnje perspektive cijeli taj period mi se cini kao utopija, sto ona jeste i bila. Kao kad trosis kredite koje nemas pa te jednog dana pukne po glavi (a to se bukvalno i desilo).

Kad se sve sabere i oduzme, za mene to je protraceno vrijeme i jedna velika velika greska, jer nismo naucili nista i dovelo nas je nigdje, na celu sa tim Titom.
:thumbup:
skorpija1S

#78 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by skorpija1S »

Umjetnik a wrote:
jeza u ledja wrote:Dajte ljudi man'te se nostalgije.

Bilo pa proslo. Iz danasnje perspektive cijeli taj period mi se cini kao utopija, sto ona jeste i bila. Kao kad trosis kredite koje nemas pa te jednog dana pukne po glavi (a to se bukvalno i desilo).

Kad se sve sabere i oduzme, za mene to je protraceno vrijeme i jedna velika velika greska, jer nismo naucili nista i dovelo nas je nigdje, na celu sa tim Titom.
:thumbup:
Nek je meni s Izetbegovicima ,Silajdzicima i ostalim "pravo" dobro. Dabogda dusmanima ovako bilo.
barby02

#79 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by barby02 »

Ma Tito je TITO i vozdra ! :wink:
skorpija1S

#80 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by skorpija1S »

barby02 wrote:Ma Tito je TITO i vozdra ! :wink:
:thumbup: :dance: :dance: :thumbup:
Umjetnik a

#81 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by Umjetnik a »

da slažem se

ali nije problem tito, problem su titići
Vodenjak

#82 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by Vodenjak »

Umjetnik a wrote:

da slažem se

ali nije problem tito, problem su titići
Napokon i ti upali... :roll:

4. maja je umro TITO i ovdje se o NJEMU radi...
turban

#83 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by turban »

@Vodenjak
Jeste jeste,malo sutra.Postoji i druga strana medalje.U Titino doba zemlju su vodili nepismeni,oni sto su posle drugog svr rata jedva naucili pisati i citati.Zemlju su poharali i ponizili sve njene narode.Nacionalizam se stvarao u vakumu.Tito je krajem pedesetih odbio ruku Evrope(bila je to sansa da se zemlja okrene napretku i razvitku)jer je smatrao da bi tako oslabila partija.Tito se jedino priblizavao Evropi kad bi zagustilo sa Staljinom.Srpskog liberala Marka Nikezica koji je po ocjenama mnogih bio pragmatican i uvazavan u svjetu maknuli su na vrjeme.Kasnije posle smjene Rankovica Srpski nacionalizam nije se mogao zaustaviti.
Proporcionalno broju stanovnika bivse Yugoslavije bili smo na zavidnom nivou siromastva.Poredjenja radi Njemacka je bila srusena do temelja i uzdigla se do nebeskih visina.Zasto Yugoslavija nije mogla napredovati sa svim svojim resursima(rudnicima,sumama,rjekama,morem i ravnicarskom Vojvodinom koja je mogla hraniti Evropu???

Evropa je znala za Yu fasiste kao i za strast partizana za ubijanjem.Sjetite se progona i ubistva na hiljade ustasa.No to je druga prica.Ali da je taj dogadjaj posijao jos vise fasistickog sjemena u Hrvatskoj u to smo se i mi u Bosni uvjerili.
E zbog toga sto je Titin rezim bar prividno drzao svu fasisticku i ostalu rulju na uzdi zbog toga su ga cjenili.Ali su isto sanjali da mu vide ledja.

P.S
Tito nikada nije trebao ni postojati,nanio je svojim pokretom vise zla nego dobra.Tvrdim da nije poveo gerilski rat da bi trostruko bilo manje zrtva.Hitlera bi i onako sredili drugi jaci i veci od Titinih partizana.Tito je bio politicki nepismen jer je vodio rat sa okupatorom i ujedno revoluciju.Te dvije stvari ne idu nikako.Ceh toga smo platili svi, a najvise Bosna.
pesak

#84 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by pesak »

Mene je taj dan strasno nervirao. Nervirali me svi ti tuzni ljudi. Ustvari, bila sam sokirana takvom masovnom tugom. Tuga je mogla nozem da se sece po vazduhu. To mi je strano /mislim na masovnost/ . Gledala sam na sve to kao na kult licnosti. Gledala sam okolo i cudila se cudom i pokusavala da shvatim o cemu se radi...kakvo je to desavanje u ljudskoj dusi :? Suvise sam individualista.
Narocito me sokirala prijateljica moje mame koja je izjavila da bi pala na kolena i na kolenima prosla okolo-naokolo Titovog odra, groba, sta li. :shock:
I nerviralo me posle godinama da moram da stanem mirno u 3 i 5 , cini mi se, uz zvuk sirene, koji je obelezavao trenutak Titove smrti.
Medjutim , njegovo vreme je imalo svojih kvaliteta..nismo se de;lili ni mrzeli na osnovu nacionalnosti, niti boje koze, putovali smo bez problema...ziveli dosta pristojno.
Medjutim, nije bilo slobode govora.Svako ko je mislio negativno o komunistickoj partiji ili samom drugu Titu, morao je da cuti i da zatrpa nezadovoljstvo u sebe.
Posle smo se oslobodili jednog totalitarizma i uleteli odmah u drugi- nacionalizam, klerikalizam. Zalosno. Jako zalosno. :(
skorpija1S

#85 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by skorpija1S »

pesak wrote:Mene je taj dan strasno nervirao. Nervirali me svi ti tuzni ljudi. Ustvari, bila sam sokirana takvom masovnom tugom. Tuga je mogla nozem da se sece po vazduhu. To mi je strano /mislim na masovnost/ . Gledala sam na sve to kao na kult licnosti. Gledala sam okolo i cudila se cudom i pokusavala da shvatim o cemu se radi...kakvo je to desavanje u ljudskoj dusi :? Suvise sam individualista.
Narocito me sokirala prijateljica moje mame koja je izjavila da bi pala na kolena i na kolenima prosla okolo-naokolo Titovog odra, groba, sta li. :shock:
I nerviralo me posle godinama da moram da stanem mirno u 3 i 5 , cini mi se, uz zvuk sirene, koji je obelezavao trenutak Titove smrti.
Medjutim , njegovo vreme je imalo svojih kvaliteta..nismo se de;lili ni mrzeli na osnovu nacionalnosti, niti boje koze, putovali smo bez problema...ziveli dosta pristojno.
Medjutim, nije bilo slobode govora.Svako ko je mislio negativno o komunistickoj partiji ili samom drugu Titu, morao je da cuti i da zatrpa nezadovoljstvo u sebe.
Posle smo se oslobodili jednog totalitarizma i uleteli odmah u drugi- nacionalizam, klerikalizam. Zalosno. Jako zalosno. :(
Ovakve bljuvotine ne bi Samir Silajdzic,skupa sa Bahticem i Dodikom napisao. I izgovorio.
Vodenjak

#86 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by Vodenjak »

turban wrote:@Vodenjak
Jeste jeste,malo sutra.Postoji i druga strana medalje.U Titino doba zemlju su vodili nepismeni,oni sto su posle drugog svr rata jedva naucili pisati i citati.Zemlju su poharali i ponizili sve njene narode.Nacionalizam se stvarao u vakumu.Tito je krajem pedesetih odbio ruku Evrope(bila je to sansa da se zemlja okrene napretku i razvitku)jer je smatrao da bi tako oslabila partija.Tito se jedino priblizavao Evropi kad bi zagustilo sa Staljinom.Srpskog liberala Marka Nikezica koji je po ocjenama mnogih bio pragmatican i uvazavan u svjetu maknuli su na vrjeme.Kasnije posle smjene Rankovica Srpski nacionalizam nije se mogao zaustaviti.
Proporcionalno broju stanovnika bivse Yugoslavije bili smo na zavidnom nivou siromastva.Poredjenja radi Njemacka je bila srusena do temelja i uzdigla se do nebeskih visina.Zasto Yugoslavija nije mogla napredovati sa svim svojim resursima(rudnicima,sumama,rjekama,morem i ravnicarskom Vojvodinom koja je mogla hraniti Evropu???

Evropa je znala za Yu fasiste kao i za strast partizana za ubijanjem.Sjetite se progona i ubistva na hiljade ustasa.No to je druga prica.Ali da je taj dogadjaj posijao jos vise fasistickog sjemena u Hrvatskoj u to smo se i mi u Bosni uvjerili.
E zbog toga sto je Titin rezim bar prividno drzao svu fasisticku i ostalu rulju na uzdi zbog toga su ga cjenili.Ali su isto sanjali da mu vide ledja.

P.S
Tito nikada nije trebao ni postojati,nanio je svojim pokretom vise zla nego dobra.Tvrdim da nije poveo gerilski rat da bi trostruko bilo manje zrtva.Hitlera bi i onako sredili drugi jaci i veci od Titinih partizana.Tito je bio politicki nepismen jer je vodio rat sa okupatorom i ujedno revoluciju.Te dvije stvari ne idu nikako.Ceh toga smo platili svi, a najvise Bosna.

Da mi (ipak) nije zao naroda, kad procitam ovakve bljuvotine i povrsne pokusaje analize nase istorije, i ja bih pozelio da nije Broz pobijedio.
A tebi kao Bosnjaku dao mogucnost da si 1945 iz reda onih koje je isti taj Broz pobijedio sam izaberes pobjednika... :roll:
skorpija1S

#87 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by skorpija1S »

turban wrote:@Vodenjak

P.S
To ti sad bolje sa ovim doktorima nauka,koji su 94-e i kasnije zavrsavali/kupovali diplome/fakultete. Gipsari i slicni,ne znaju ni govoriti ni pisati,a o stranom jeziku da i ne pricamo. Jadan si ti i oni koje ti cijenis.
omar little

#88 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by omar little »

turban wrote: Jeste jeste,malo sutra.Postoji i druga strana medalje.U Titino doba zemlju su vodili nepismeni,oni sto su posle drugog svr rata jedva naucili pisati i citati.Zemlju su poharali i ponizili sve njene narode.
A danas nas vode pismeni, obrazovani ljudi? Danas su nam ministri doktori nauka iz polja koje "ministruju"? Danas narodi nisu ponizeni?
turban wrote: Tito je bio politicki nepismen jer je vodio rat sa okupatorom i ujedno revoluciju.Te dvije stvari ne idu nikako.
Pa najbolji i najefikasniji nacin sprovodjena u djelo radikalnih ideja je u vremenu velike krize. Od rata nema vece krize. Da je sacekao da se rat zavrsi i da Balkan oslobode saveznici, ne bi nikad mogao revoluciju podici niti sprovesti. Politicki, to mu je bio jedan od najpametnijih poteza. Najsvjeziji primjer su ultra desnicari u Americi. Da im nije bilo 9.11. ne bi NIKAD mogli sprovesti svoje ideje u djelo, uvesti Patriot Act, i progurati svoje, inace ljudima, nepopularne ekonomske mjere. Ja ne poredim ovdje nista, samo kazem da je Titu to bio bistar i inteligentan potez.
signature

#89 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by signature »

Vodenjak wrote:
skorpija1S wrote:
Valjda ih ima koji mogu,trebalo bi biti vise omladine,uvijek dodju najvise stari ljudi,ko li ce dolaziti kad njih vise ne bude,ja znam da ja hocu.....
Jesam. Ust`o sam.

Ust`o sam zbog sjecanja.
Ust`o sam zbog uspomena.
Ust`o sam zbog prkosa.
Ust`o sam iz inata.
Ust`o sam.

Stajao sam mirno.
Stajao sam nijemo.
Sa sjetom u oku.
S osmjehom na licu.

Zbog godina gladnih i sretnog djetinjstva,
Trumanovih jaja i mlijeka u prahu,
tvrde mermelade i sutlije slatke,
namazane kriske i musava lica.
Zbog keranja lopte, kradenoga voca,
behara bagrema, kiselice trave.

Zbog klisa sam ust`o i kobile trule,
klikera i cize, cole, corabake.
Zbog ljubavi skolske, fatanja u parku,
spomenara prvih, zulufa i siski.
Mladosti mi moje. I zbog nje sam ust`o.

Keceva i dvica, luftanja sa casa.
I setnje bezbrizne bez cilja i kraja,
sjedenja u basti, do iznemoglosti.
I zbog nje sam ust`o, sto se zove majka,
zbog oceve ruke, sigurnosti moje.

Lokalnog iz Kaknja, Trice sa Ilidze,
sanera i hala, drotova, parkasa.
Ljeta na Darivi, snijega Trebevica,
zbog plise i gage, sapace i kljena,
kaskada Miljacke, usca Zeljeznice,
brzoga za Ploce, Makarske i Stona.

Ust`o sam zbog raje, moje s Marindvora,
i zbog moga Selje, Papeta i Svabe.
Mirisa jasmina, pjesme djevojacke.
Ust`o sam i stajo sezdeset sekundi.
Citav jedan zivot u jednoj minuti.
Hvala TI.TO da znas, ma gdje bio.
plakao si i nije te bilo stid.
skorpija1S

#90 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by skorpija1S »

Ma u svakom slucaju,vise ljudi i mrtav danas okupi Broz nego ovi novi,i pred Marsalkom,i u Jablanici,Kumrovcu,Kuci cvijeca,a ti @turban i slicni tebi,pitajte se zasto.
pesak

#91 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by pesak »

skorpija1S wrote:
pesak wrote:Mene je taj dan strasno nervirao. Nervirali me svi ti tuzni ljudi. Ustvari, bila sam sokirana takvom masovnom tugom. Tuga je mogla nozem da se sece po vazduhu. To mi je strano /mislim na masovnost/ . Gledala sam na sve to kao na kult licnosti. Gledala sam okolo i cudila se cudom i pokusavala da shvatim o cemu se radi...kakvo je to desavanje u ljudskoj dusi :? Suvise sam individualista.
Ovakve bljuvotine ne bi Samir Silajdzic,skupa sa Bahticem i Dodikom napisao. I izgovorio.
Nije lepo da vredjas . Ja nikog ne vredjam, nego pisem ono sto mislim i sto osecam.
Trebalo bi da te prijavim, ali to mrzim. A mrzim i totalitarizam koji se vidi i u tvom postu.
Nikad niciji rob. To je moj moto. Uvek svoj.
A ti si rob i pises baljezgarije, jer ne kazes zasto je ovo sto sam napisala bljuvotina. I kakav je to nacin "izrazavanja " ? Koja nekultura . Koje seljastvo. Svaka cast. A sad ti mene prijavi , pa budi do kraja ..
skorpija1S

#92 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by skorpija1S »

pesak wrote:
skorpija1S wrote:
Nije lepo da vredjas . Ja nikog ne vredjam, nego pisem ono sto mislim i sto osecam.
Trebalo bi da te prijavim, ali to mrzim. A mrzim i totalitarizam koji se vidi i u tvom postu.
Nikad niciji rob. To je moj moto. Uvek svoj.
A ti si rob i pises baljezgarije, jer ne kazes zasto je ovo sto sam napisala bljuvotina. I kakav je to nacin "izrazavanja " ? Koja nekultura . Koje seljastvo. Svaka cast. A sad ti mene prijavi , pa budi do kraja ..
A ko koga vrijedja,i ko koga da prijavi,mozda sefu policijske stanice koji ne radi ni sta bi trebao,a ne sta ne treba.....ili mozda Semihi Borovac,s njom sam dobra,bas sam joj juce slala slike sa obiljezavanja 65.godisnjice Bitke na Neretvi,sigurno ce "uzivati".
signature

#93 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by signature »

Ivy wrote:
U prvim godinama poslijeratnog perioda najviše radnih akcija je vezano za izgradnju pruga:
- Brcko - Banovici (1. V- 7. XI 1946.) u duzini od 90 km uz ucešce 62 268 omladinaca.
- Šamac – Sarajevo (1. IV – 15. XI 1947.) u duzini od 242 km sa 217 234 omladinaca.
- Doboj –Banja Luka (1. III – 20 XII 1951.) u duzini od 90 km sa više od 87 000 mladih.
- Nikšic - Titograd (1. I1947. - 13. VII 1948.) sa 53 km gradi je 30.000 omladinaca,
- U Sloveniji se gradi pruga izmedju Perserja i Borovnice u duzini od 11 km
- Na podrucju Kosova gradi se pruga Goleš - Belacevac (12 km)
- Gradacac - Modrica (15 km)
- Sezane i Dutovlja (7 km)
- Kucevo - Brodice (16 km)
- Puracic - Doboj (42 km)
Uz ove pruge izgradjeno je i 5 pionirskih pruga: u Beogradu (6,6 km), u Zagrebu (7 km), Ljubljani (4 km), Sarajevu (7 km) i u Skoplju (5,5 km).
Cijelo vrijeme izgradnje pruga brigadiri su imali na umu parolu sa otvaranja prve pruge Brcko – Banovici: «Mi gradimo prugu – pruga gradi nas!»
U tom periodu omladina radi i na izgradnji velikih industrijskih objekata:
- Tvornica teških alatnih mašina «Ivo Lola Ribar» u Zeljezniku, (20. IV 1947. do pocetka 1948.) u radu ucestvuje 15.566 brigadira, Tvornica hidraulicnih uredjaja i parnih kotlova u Zitnjaku kod Zagreba
- Tvornica za prehrambenu i kemijsku industriju «Jedinstvo» u Zitnjaku
- Tvornica za proizvodnju odlivaka iz tempera iz sivog liva «Titan» u Kamniku
- Tvornica magnezijskih opeka, današnji «Magnohrom» kod KraIjeva
- Hemijski kombinat u Vitkovicima kod Gorazda (1950-1951)
- Tvornica «Maglic» i «Sutjeska» (lesonit ploce) u Foci (1950. -
- Tvornica tekstila «Raška» u Novom Pazaru 1951. - 1953.
- Tvornica kablova «Moša Pijade» u Svetozarevu 1952.
- Tvornica camota u Arandjelovcu i Mladenovcu
- Tvornica «Krušik» u Valjevu
- Zeljezara Zenica (1948 - 1953.)
- Valjaonica bakra u Sevojnu (1950 - 1952.)
- Zeljezara Nikšic, gdje radovi pocinju 1951. godine

Mladi u periodu obnove naše zemlje rade i na izgradnji velikih hidrocentrala:
- Hidrocentrala Jablanica (1947 - 1954.)
- Hidrocentrala Mavrovo, ucestvuje 37.000 brigadira (1948- 1952)
- Hidrocentrala Zvornik (1950 - 1955)
- Sistem hidrocentrala na Vlasini (1950 - 1955)
- Hidrocentrala Vinodol (1950 - 1954, a centrala je proradila 1955. godine)
Treba zazmirit na oba oka i oglusit se na oba uha pa ne sjecati se ovoga? Dobro je Vodenjak rekao, kad se poseres na ono sto su ti i babo i dedo i mama i nana i familija gradili generacijama, onda bolje ni ne zasluzujes!
a zasto vi zdravstvojusci boljsevici ne nastavite sa svijetlim tradicijama omladinskih akcija i izgradnje,sad imate drzavu,dobili ste nacionalnost i imate razlog da jos vise volite i izgradjutete svoju domovinu a ne da tamo kukunjavcite za onim sto nikad vase nije bilo.
pesak

#94 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by pesak »

Nemam pojma o kome pricas. Zivim u Beogradu i jako dobro znam koliko je bilo slobode za vreme Tita, a koliko nije bilo.
Report - prijavi moderatoru post, kao sto je mene prijavila jedna forumasica /verovatno/ ..za uvredu...imas gore desno. pa klikni.
Eto, ti si rob. Imas ropski mozak. Ne razmisljas svojom glavom. Ne trpis nikakvo drugacije misljenje. Ti nisi za demokratiju. Nisi dorasla. Imas totalitarni mozak. Cim neko drugacije razmislja, ti vredjas. Pogotovu sto uopste nisi ni procitala ceo moj post.
A jos i mislis da meni znaci neko ime i da treba da se plasim. Alo, bre. Zbog takvih kao sto si ti ja sam izasla iz LDPa, jedine partije u Srbiji koja nesto vredi. Zbog vas, karijerista, autoritarnog nacina razmisljanja . Ko ce meni da zabrani da mislim i govorim sta hocu ? Niko. I niko me ne moze korumpirati i plasiti bilo kakvim imenom. Pre cu da umrem.
Eto.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#95 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by pici »

http://www.videomanija.net/play/8b46711 ... 20carstvo/

Branko Kockica - Carstvo u drugarstvu

U svetu postoji jedno carstvo,
u njemu caruje drugarstvo.
U njemu je sve lepo u njemu je sve nezno,
U njemu se sve raduje!

U njemu je sve lepo u njemu je sve nezno,
U njemu se sve raduje!

Tamo su kuce od cokolade,
Prozori su od marmelade
Tamo svako radi ono sta hoce
Tamo raste svako voce.

U svetu postoji jedno carstvo
U njemu caruje drugarstvo
U njemu caruje drugarstvo ...

hajmo sad svi skupa...... :D
skorpija1S

#96 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by skorpija1S »

pesak wrote:Nemam pojma o kome pricas. Zivim u Beogradu i jako dobro znam koliko je bilo slobode za vreme Tita, a koliko nije bilo.
Report - prijavi moderatoru post, kao sto je mene prijavila jedna forumasica /verovatno/ ..za uvredu...imas gore desno. pa klikni.
Eto, ti si rob. Imas ropski mozak. Ne razmisljas svojom glavom. Ne trpis nikakvo drugacije misljenje. Ti nisi za demokratiju. Nisi dorasla. Imas totalitarni mozak. Cim neko drugacije razmislja, ti vredjas. Pogotovu sto uopste nisi ni procitala ceo moj post.
A jos i mislis da meni znaci neko ime i da treba da se plasim. Alo, bre. Zbog takvih kao sto si ti ja sam izasla iz LDPa, jedine partije u Srbiji koja nesto vredi. Zbog vas, karijerista, autoritarnog nacina razmisljanja . Ko ce meni da zabrani da mislim i govorim sta hocu ? Niko. I niko me ne moze korumpirati i plasiti bilo kakvim imenom. Pre cu da umrem.
Eto.
:shock: :shock: :shock: :shock:
IBM

#97 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by IBM »

Nije problem u Titi vec je problem sto danas bosanske zrtve srpske agresije i dalje vjeruju u bratstvo i jedinstvo.......a zaboravljaju ko je isplanirao napad na R BiH
skorpija1S

#98 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by skorpija1S »

IBM wrote:Nije problem u Titi vec je problem sto danas bosanske zrtve srpske agresije i dalje vjeruju u bratstvo i jedinstvo.......a zaboravljaju ko je isplanirao napad na R BiH
Nije Tito u svakom slucaju,a tema je 04.05.1980.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#99 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by pici »

Image

E pa gledaj lafcino...thaz sie Wal......TiTo :D
sekspir

#100 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by sekspir »

Mislim,Turban,da si se sam diskvalifikovao na ovoj temi.Tvoje povrsne analize zaista lice na "vazove" polupismenog hodzice u nekoj zabiti.Ali ako si vec raspolozen,nastavi,pa onda odgovori:Sta bi bil o na prostoru koji je
Tito omedjio,da,eto,nije bilo njega,i da su "saveznici" oslobodili Balkan?De,majke ti,da i ja nesto naucim.Ja sve mislio,da bi tu bilo pet-ili sest novih sovjetskih republika,da Bosne ne bi bilo ni u Pindjilicicima,o muslimanima da ti i ne pricam,ko u sovjetskoj Bugarskoj.De,molim te,reci koju smo mi to srecu ispustili pa da i ja pocnem psovati po mrtvom Brozu.Samo pozuri s odgovorom,uprotivnom cu sutra,u 15.o5 opet stajati mirno,sam sa sobom i u mislima o nekim boljim i sretnijim vremenima.
Locked