Pamtite li 04.05.1980.

Locked
madner

#501 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by madner »

max_power wrote:
ninili wrote:
max_power wrote:Jeli to vi pokusavati reci da za vrijeme Tita nije bilo siromasnih?
Ko to pokusava reci? Naravno da je bilo i uvijek ce i biti, samo sto je prosjecan covjek zivio bolje u Jugi nego na zapadu.
Prosjecan covjek u Jugi je vrebao sansu da ode na zapad trbuhom za kruhom, a ne obratno.
Nije morao vrebat, ko god je htjeo mogao je otici i jos lakse se vratiti.
Ponekad s'proljeca

#502 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by Ponekad s'proljeca »

Ma pusti statistike, love je bilo, ali za koga???? Samo za probrane drekane!!!!

Ja vas pitam koliko je prosjecni radnik zaradjivao u odnosu na njemackog radnika isl.????

Ja recimo iamam neto dnevnicu oko 120 eura i pakovanje od deset jaja kosta oko 1,4 eura!!!!

[quote="Klodovik"][quote="Ponekad s'proljeca"]Sjeca li se ko, koliko je prosjecni radnik u Titino vrijeme imao platu u markama i koliko je mogao kupiti jaja ili litara ulja za jednu dnevnicu!!!!

Ja se sjecam da sam mogao u Njemackoj za jednu dnevnicu kupiti 300 jaja.[/quote]

Koje godine Titove vladavine? Evo šta je Time 19. maja 1980. napisao u članku o Titovoj sahrani za ekonomiju SFRJ:

Unemployment, estimated at more than 13%, is growing. The current annual inflation rate is estimated at 35%, compared with 14% in 1978. Productivity has slowed, and workers, under the self-management system, have voted themselves inflationary wage increases. Worst of all, the country's trade deficit has ballooned in a year by more than 40%, to $6.4 billion, caused mostly by oil and consumer goods imports.

Cijeli članak je na http://www.time.com/time/magazine/artic ... -1,00.html[/quote]
Control panel

#503 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by Control panel »

mozete li vase postove pisati vezano za dan 04.05.1980.
ne prije i ne poslije. jer je to tema.
kirby

#504 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by kirby »

Ponekad s'proljeca wrote:Ma pusti statistike, love je bilo, ali za koga???? Samo za probrane drekane!!!!

Ja vas pitam koliko je prosjecni radnik zaradjivao u odnosu na njemackog radnika isl.????

Ja recimo iamam neto dnevnicu oko 120 eura i pakovanje od deset jaja kosta oko 1,4 eura!!!!

Klodovik wrote:
Ponekad s'proljeca wrote:Sjeca li se ko, koliko je prosjecni radnik u Titino vrijeme imao platu u markama i koliko je mogao kupiti jaja ili litara ulja za jednu dnevnicu!!!!

Ja se sjecam da sam mogao u Njemackoj za jednu dnevnicu kupiti 300 jaja.
Koje godine Titove vladavine? Evo šta je Time 19. maja 1980. napisao u članku o Titovoj sahrani za ekonomiju SFRJ:

Unemployment, estimated at more than 13%, is growing. The current annual inflation rate is estimated at 35%, compared with 14% in 1978. Productivity has slowed, and workers, under the self-management system, have voted themselves inflationary wage increases. Worst of all, the country's trade deficit has ballooned in a year by more than 40%, to $6.4 billion, caused mostly by oil and consumer goods imports.

Cijeli članak je na http://www.time.com/time/magazine/artic ... -1,00.html

sta si se ti uhvatio njemacke koja je sila bila i ostala u evropi.pitas li se koliko je prosjecna plata tada bila u spaniji ili portugalu a da ne govorim o ceskoj,slovackoj ,bugarskoj koje su sada EU,dok smo mi blize africi po ekonomiji nego evropi.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#505 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by mIRCerka »

mIRCerka wrote:Ja bih samo da kazem da je tema dan kad je umro Tito i da li pamtite to, ne morate svaki put okrenuti pricu na Tito, Alija vs. Tito, Njemacka vs. Jugoslavija i slicno.
Hvala
Rekoh, ignorisaste, kljuc.
Hvala na paznji, do ciscenja tema pod kljuc.
Locked