TITO JE POZITIVNA OSEBNOST
Anketa javnega mnenja,19.5.2007, MLADINA
Ali je bil Tito, za vas, pozitivna ali negativna osebnost?
pozitivna 81,4 %
negativna 1o,6 %
ne vem 8,0 %
Pricas gluposti jarane. Da nije tih Komunjarskih glavonja bilo i tita ti nebi ni znao sta je Bosna. Bosna bi dan danas bila regija, dio Hrvatske i Srbije gdje zive Hrvati muslimanske vjeroispovijesti i Srbi muslimanske vjeroispovijesti. To je ono sto zaboravljas. Samo zahvaljujuci Titu je Bosna zadrzala svoj koninuitet postojanja kao jedna od republika. Znaci da nije bilo Tita nebi Agresija bila uopste potrebna jer bi se Bosna podjelila bez ispaljenog metka.Vozdra raja wrote:Pa eto vidimo kako su mislile komunisticke glavonje i do cega su nas kasnije dovele! Agresija na BiH je Jugo-komunisticka zaostavstina koju smo mi morali najskuplje da platimo.popajic wrote:I da se ne zamaras da mislis svojim mozgom jer ce za tebe misliti "tvoje "glavonje.
Ako je Jugoslavija bila tako divna i krasna, ko onda pobi 100,000 ljudi u bosni i ko porusi sve dzamije? NLO ili bivsi titovi pioniri?
Bil' nam jos napiso konkretno ko je "otjero" Hamdiju....KENJAC wrote:a otjerali Hamdiju i Hakiju !
Bosanski narod! Sta nije jasno! Ne znam koliko godina imas, ali taj period ce mi ostat u pamcenju gorem nego rat! Svaki jad, svaka propala fukara, mogla je pljuvati po odredjenim ljudima, a NIKO ama bas NIKO nije stao u odbaranu. Uzgred, sve "istrage" vodila je policija Duska Zgonjanina pretece zvih zala u Bosni, a tih dana on je bio heroj za sve bosance! I sad vam Tito kriv!DiplomataSaSela wrote:Bil' nam jos napiso konkretno ko je "otjero" Hamdiju....KENJAC wrote:a otjerali Hamdiju i Hakiju !
Imam 18 godina al sam cuo da Hamdiju nije otjero Bosanski narod nego da je zavrsio drugacije....sad mozda je rekla kazala ko zna...pricali su mi da je Bosanski narod bio na njihovoj strani u Aferi Agrokomerc..mislim na Pozderce...i ne znam kakve sad ovde veze imaju Tito i Hamdija...KENJAC wrote:Bosanski narod! Sta nije jasno! Ne znam koliko godina imas, ali taj period ce mi ostat u pamcenju gorem nego rat! Svaki jad, svaka propala fukara, mogla je pljuvati po odredjenim ljudima, a NIKO ama bas NIKO nije stao u odbaranu. Uzgred, sve "istrage" vodila je policija Duska Zgonjanina pretece zvih zala u Bosni, a tih dana on je bio heroj za sve bosance! I sad vam Tito kriv!DiplomataSaSela wrote:Bil' nam jos napiso konkretno ko je "otjero" Hamdiju....KENJAC wrote:a otjerali Hamdiju i Hakiju !
Upravo taj Sloba kojeg spominjes se krio pod plastom komunizma i Jugoslovenstva. Upravo njega i njemu slicne je komunizam doveo na vlast. Upravo je Slobo i njegova KP Srbije bila protiv uvodjenja liberalne demokratije, tj. visestranackog sistema, i upravo zato su Slovenci i Hrvati napustili zajednicke institucije (14. kongres KPJ 1990-e), a poslije znamo sta se desilo.KENJAC wrote:Jer nemojte zaboravit da je cika Sloba ...
Ja opet, po ko zna koji put moram upiatati: A gdje smo u svemu tome MI i NASA odgovornost za nase zivote?jeza u ledja wrote:Upravo taj Sloba kojeg spominjes se krio pod plastom komunizma i Jugoslovenstva. Upravo njega i njemu slicne je komunizam doveo na vlast. Upravo je Slobo i njegova KP Srbije bila protiv uvodjenja liberalne demokratije, tj. visestranackog sistema, i upravo zato su Slovenci i Hrvati napustili zajednicke institucije (14. kongres KPJ 1990-e), a poslije znamo sta se desilo.KENJAC wrote:Jer nemojte zaboravit da je cika Sloba ...
To je taj fatalni problem s komunizmom, sto nema sistema provjere, sto nema kontrole glasackog tijela nad svojim vlastima, sto jedan kretenko kao Milosevic moze sebe progurati na vlast uz pomoc SANU i slicnih i onda proklamovati svoje 'jugoslovenstvo' zalagajuci se za mnogo malignije ciljeve koji nemaju veze s socijalistickim idejama.
Sve je to moglo fercerati dok je Tito bio ziv, ali cim je umro pocelo je da curi na sve strane. Koja je onda poenta imati jednog predsjednika/vodju 35 godina? Da bi drzava bila njegova prcija u kojoj se ponasa kao kralj, a valjda je on bio ono kao 'dobri kralj' ko sto bajke pisu o njima, pa dok je grabio sebi udjelio je i sitnoj raji? Kakav je to vrijedan hvale sistem napravio koji nije mogao nadziviti njega? A gdje je tu briga za narod? Da li je razmisljao sta ce se desiti kad njega ne bude, od cega ce ljudi zivjeti, njihova djeca i unuci? Eto bas smo se usrecili sa egocentrikom bas nam je lijepo...
PS: kobe_sa je napisao dobar post, otprilike se slazem sa tim sto je naveo.
Vodenjak wrote:Ja opet, po ko zna koji put moram upiatati: A gdje smo u svemu tome MI i NASA odgovornost za nase zivote?jeza u ledja wrote:Upravo taj Sloba kojeg spominjes se krio pod plastom komunizma i Jugoslovenstva. Upravo njega i njemu slicne je komunizam doveo na vlast. Upravo je Slobo i njegova KP Srbije bila protiv uvodjenja liberalne demokratije, tj. visestranackog sistema, i upravo zato su Slovenci i Hrvati napustili zajednicke institucije (14. kongres KPJ 1990-e), a poslije znamo sta se desilo.KENJAC wrote:Jer nemojte zaboravit da je cika Sloba ...
To je taj fatalni problem s komunizmom, sto nema sistema provjere, sto nema kontrole glasackog tijela nad svojim vlastima, sto jedan kretenko kao Milosevic moze sebe progurati na vlast uz pomoc SANU i slicnih i onda proklamovati svoje 'jugoslovenstvo' zalagajuci se za mnogo malignije ciljeve koji nemaju veze s socijalistickim idejama.
Sve je to moglo fercerati dok je Tito bio ziv, ali cim je umro pocelo je da curi na sve strane. Koja je onda poenta imati jednog predsjednika/vodju 35 godina? Da bi drzava bila njegova prcija u kojoj se ponasa kao kralj, a valjda je on bio ono kao 'dobri kralj' ko sto bajke pisu o njima, pa dok je grabio sebi udjelio je i sitnoj raji? Kakav je to vrijedan hvale sistem napravio koji nije mogao nadziviti njega? A gdje je tu briga za narod? Da li je razmisljao sta ce se desiti kad njega ne bude, od cega ce ljudi zivjeti, njihova djeca i unuci? Eto bas smo se usrecili sa egocentrikom bas nam je lijepo...
PS: kobe_sa je napisao dobar post, otprilike se slazem sa tim sto je naveo.
Ne treba ici daleko ni istorijski ni geografski. Okruzeni smo bili komsijama koje su imale mnogo, MNOGO gori apsolutizam i diktatorstvo nego sto smo mi imali. Komsijama koje su, ako hoces, imale i mnogo jace vojske! Komsijama koje su bile maltene kruha zeljne dok smo se mi (u poredjenju s njima!) nasladjivali pticijim mlijekom. Naravno, pogadjas, radi se o bivsim komunistickim zemljama...
Danas nam ti isti ljudi drze predavanja o demokratiji i uce nas zajednickom zivotu na demokratski nacin (primjer EU).
Zasto je to tako?
Zbog Broza ili nas samih?
Za ovaj dio, svaka ti dala!KENJAC wrote:Majko moja! Sto se ja nacitah gluposti! Ovdje ispade da su komunisti i Tito krivi za rat u Bosni! Dal namjerno ili ne zaboravljate cinjenicu da ste SVI VI pred rat glasali za nacionalne majmune i da ste SVI VI zeljeli posto-poto da komunisti sidju sa vlasti!
Dobro se sjecam......bilo mi je 10 godina. Po obicaju, sa drugom sam se igrao na livadi klisa kad se procuo plac i vriska na sve strane. Znao sam odmah da umro je Tito. Otisao sam trkom kuci, a tamo svi placu. Plakali su jer su predosjecali da Juga jos nece dugo. Tita nije imao ko da zamjeni, jer jedan je Tito.omar little wrote:Ja se sjecam kao da je bilo prije mjesec dana. Bila nedelja popodne i mi djeca se igrali u komsiluku kad je dosao komsijin brat i rekao nam da je umro Tito. Ja dijete, sta cu, odmah trci kuci i, onako, s vrata ljetne kuhinje, gdje su bili mama i rehmetli dedo, kazem Ljudi umro Tito. Rahmetli dedo skoci, mama isto, i danas se sjecam kako su pobijelili obadvoje odjednom. Mama I ja bili u posjeti, kod dede i majke, u Bijeljini, i cijeli komsiluk izletio na ulicu. Plac, vriska, i nasa komsinica place i vice Dragi ljudi sad ce pocet' rat! Sta cemo sad jadna li nam majka. A ja mala, ne kontam, pa pitam mamu kako moze rat bit' kad nema Njemaca?!? I znam da se mama trebala negdje javiti, da li u mjesnu zajednicu, TO, posao, ne sjecam se tacno ali znam da je satima sjedila na telefonu i zvala Tuzlu (tamo smo zivjeli) i nije mogla dobiti jer je sve bilo zauzeto.skorpija1S wrote:Da li taj datum budi u vama emocije? U meni da,i to tuzne,kraj nekog bezbriznog,sretnog vremena..mladjim generacijama nije jasno da je neko bio toliko omiljen,da se plakalo za jednim drzavnikom,jer danas ovdje zaista ne postoji niko za kim bi plakali...
I sjecam se, ja mislim da je dnevnik bio ili neka emisija, prikazivali onu njegovu (Titovu) sliku kad se brije. Ne znam zasto ali taj imidz mi se urezao u pamcenje.
A ti, nacionalisto ispranog mozga (znas ti ko si), ovaj dogadjaj i moja sjecanja nemaju veze ni sa cim osim sa cinjenicom da je to bio, do tada, u mom zivotu NAJVAZNIJI i NAJVECI dogadjaj. Meni je bilo 6 godina. I nema se tu sta porediti niti upletati politku. Normalno da cu se svega sjecati. Kao sto su mi u sjecanje urezani dogadjaji iz ’92 i kasnije.
Ti nekom govoris o kultu lika?!? Ti koji konstanto pricas na ovom forumu da je Alija heroj i da je “odbranio” BiH. Nisi u stanju najnormalniju raspravu da vodis od opsejdnutosti tim likom. Ti nama ovdje nesto da pricas o kultu lika?!?
belissima wrote:...mi smo titovi tito je vas..posveceno svim bivsim republikama..od prevarenih bosanaca i hercegovaca!!!!!!
KENJAC wrote:Majko moja! Sto se ja nacitah gluposti! Ovdje ispade da su komunisti i Tito krivi za rat u Bosni! Dal namjerno ili ne zaboravljate cinjenicu da ste SVI VI pred rat glasali za nacionalne majmune i da ste SVI VI zeljeli posto-poto da komunisti sidju sa vlasti!
skorpija1S wrote:Da li taj datum budi u vama emocije? U meni da,i to tuzne,kraj nekog bezbriznog,sretnog vremena..mladjim generacijama nije jasno da je neko bio toliko omiljen,da se plakalo za jednim drzavnikom,jer danas ovdje zaista ne postoji niko za kim bi plakali...
Control panel wrote:TITO ĆE VJEĆNO ŽIVJETI U NAŠIM SRCIMA!
smo da se zna