Znao je tile sa svakim......e jes lafcina bio

Kad ce ovi jadnici sto nas vode sada ovo dozivjeti? NIKADA. Bila sam pred Marsalkom,puno ljudi,sjete,bilo je zaista casno zivjeti s Titompici wrote:
Znao je tile sa svakim......e jes lafcina bio
Tablicu mnozenja sam ucio u proslom sistemu. Ako partija kaze da je 12x3=24 onda ima da bude 24.Fair Life wrote:12sati X 3 = 36 satimax_power wrote:Neki su gradili vile a radnici su rintali po 12 sati u tri smjene, za male plate. Da ne govorim o slobodi govora, medija,... kojih nije bilo. Kralo se a nisi smio pricati o tome. Sada se krade ali makar smijemo pricati o Brankovicima i slicnimNapredujemo
Kako nagura 36 sati u 24... ??
Nekako mi potijesno.
ma ne treba tebe nista da privuce....al mozda nesto ovako da te privucejeza u ledja wrote:I sta obican narod ima od tih svecanih uniformi, kubanskih cigara i ulovljene divljaci? Mene ove slike sve samo ne privlace.

takav vakat bio i sta sad .....moram pljuvat po onom vremenu,ako nista bilo je mira,a ovi titići koji promjenise dresove i umjesto demokratskoga dijaloga da tadasnjih sest republika mirno demokratski integrisu u EU i zapad ,oni zavadise pa popljackase sve zivo i sad je tile za sve kriv,jest eto mi svi jadni u komunizmu bili i potlaceni,a sad pobijeno,protjerano i zavadeno ,ne znam ni ja broja koliko ljudi i sada je svima fino....nego drzi se ti one "ja dobra vakta za pogana insana"...nekom je bilo dobro tad,a hebeno sad i obratnojeza u ledja wrote:E vidis tako nesto da si postavio za vrijeme Titovog rezima i stavio njegovu sliku umjesto Hilke sad bi ti vec kucali na vrata da popricaju malo s tobom.
I uopste ne bi ovako mogli palamuditi otvoreno na forumu, kao sto u Kini danas ne mogu.
Nosferatu wrote:Ne zivim kroz Titovo nabijanje guzice, ni slikanje u odijelima jer ja znam sta je zaostavstina njegova, a to je pored armije pateticni propaliteta danasnjih rezima sljedece.
Jugoslavija - propala.
Pokret nesvrstanih - prno u japrak.
Samo-upravni komunizam - nigdje vise ne postoji, osim ako ovu pljacku i privatizaciju ne nazovemo eskaliranom "samoupravom" zajednickih dobara.
Bratstvo i jedinstvo - nidje brata od brace, stranac mi u zivotu vise pomoze od sve i jednog Jugovica, a jedino sto mi je jedino u zivotu mi je mater moja, sve drugo se moze zamjeniti ko felga na autombilu ukljucujuci tu nasu mrtvaju od koje nista nemam a trebo bi za njojom zgibosti da Titici idu na safarije i fataju glumice za sise. Ovi sto se s Tiletom slikase - ne pocesase se ni za brucu - kad su ovdje ljude klali radi imena il' sto je kupio neko pusku tandzaru, slicnu ovakvoj kakvu Tile po slikama "nisani".
Tiletove diplome sa fakulteta - smijesne na Zapadu. Ko nevjeruje neka pita 1 milion emigranata nasih - kakva je blagode bila imat crven stembilj na diplomi, po mogucnosti cirilicnoj.
JNA - armija cedomoraca, nesposobnih oficircina, kolektivnih vodja urbicida i genocida.
Komunisti - dinosauri rezima koji nisu sposobni za adaptaciju, osim ukoliko se nisu nasli na nacionalnoj frekfenciji.
Titova izgradnja - pa ovdje gdje sam ja prije 130 godina su Indijanci skakali oko vatre, a krda biziona u desetinama hiljada preletala - pa opet izgradili ljudi 20 puta vise, a kako? Ne znam ja - eto dete vi meni objasnite. Kako se izgradi Njemacka sravnjena sa zemljom. Kako se podize Japan iz agrarne u vele-silu? A kako mi postadosmo mrtvaja - samo jel diktator malo olabavio uzde i sam poceo - pusti skuplje cigarete i nositi svilene kosulje. To je to. Nas jedini napredak koji je i postignut - bio je silom, zbog toga je anuliran. A od seljaka napraviti radnika - to nije velika stvar. De ti od takvih napravi gradjane, koji ce preuzeti uz nabijanje guze i odgovornosti za ono sto se desi u zemlji i oko nas - a to, jok.
Dok je bio Tile, da on to poravna, bio je. Poslje Tileta - dodje red da nas ravnaju, krenuli su sa Sipcima, pa se nismo protivili. Nastavili onda moriti Abdice, moriti Mlade Balije, ubiti Pozderca, izjebati nas u zdrav mozak, rokat nas sa brda jer ko sto neko rece - "hoce da zatru srce Jugoslavije". E sljedeci put nece mog dijeteta ledja biti srce vec ce biti dupe, peta ili zglob a najbolje od svega ce biti ud i to Americki ud, a i poslje Amerike - gdje god ima da je dobro, da je svijet posten, da hoce da radi i da nisu djubrad koja ce se mjeriti stazom u partiji, klanjanim vaktima ili u participacijom u vise od jednog rata, dva klanja i 12 ofanziva.
Nego - voljeo bih da vidim slike Tiletovih "udarnika" partizana, Jovanke u kuci bez grijanja i Tiletove djece, prvenstveno one koju je napravio po motherland-u, pa onda i onih iz Jugoslavije. Cak mu je i unucica napisala knjigu - o Jugoslaviji, ko bilo mir-mir-niko nije kriv. U knjizi ispovjest jedne Srpkinje u Mostaru koja se plasila za svoj zivot, pa onda X ispovjesti muslimana iz logora gdje nema sta se nije radilo s ljudima. I to mi ko dodje - balans. O jebo te balans da te jebo. Danas moj babuka 12 sati arbeita sa nepismenim crncima i emigrantima - dupli doktor nauka Tiletove Jugoslavije. Eto ti i Tite, i njegovih doktora nauka, i nas, poseri nas na 4 Maj. Bitno je da je najveci medju nama - kidnuo na vrijeme tamo odakle ga ne moze niko ni dozvati, niti i za sta optuziti.
Ej blago tebi jaro moj!hare1964 wrote:Treba jos jedno da shvatite zasto zapad koristi rjec DIKTATOR
Zato sto u TITOVOM komunizmu nema sljamova goje drze monopol na proizvodnji medijima i koji ne zaradzuju preko leseva nego je narod i radnik odlucivao o svemu
Pa kako ce predsjednik Amerike konjina BUsh nazvati TITA nego diktator jer kako bi danas nafta bila 200% skuplja nego njegovim monopolom da moze da radi sta hoce
Kako kraljica Engleske da ga zove drugacije kad bi i ona mogla da izgubi svoje bogatstvo i monopol nad narodom
Kako mislite da ga zove bakir Izetbegovic koji je pokrao pola Sarajeva i najednom postaje bogat(ali boga ima pa vraca a on zna kako)
TITO je davao svima pa i meni malo a ako nista sretan sam sto sam odrastao u njegovo vrjeme bez pokrivenih po sarajevu bez kacevande ili ustasa po hercegovini
Imao sretno djetinstvo a najponosniji sam na TITA jer moja nana rahmetli plati popa da sahrani moju majku
Vi koji ste nacionalno ograniceni neznate sta to znaci i neznate kako je ljepo doci na slavu neznate kako je ljepo doci na bajram siromasni ste i zao mi je vas koji mislite na sebe i samo sebe
Nacionalizam nas vrati u 19 vjek ali srecom vidim ima ovdje ljudi koji misle slicno i zato ako nista nek neko spusti travkicu u moje ime danas bitce mi kao brat
ne kontam, sta im je dzabawindas wrote:Nesto su najglasniji u mrznji prema TITU,
ovi iz ove trojke SDA+SDS+HDZ...,
ali dzaba vam ...

Ja bas mislim suprotno .Bas ovi sto ne dizu nikog u nebo, ne pripadaju nikom . Bar sam ja takav utisak stekao,na ovoj temi.windas wrote:Nesto su najglasniji u mrznji prema TITU,
ovi iz ove trojke SDA+SDS+HDZ...,
ali dzaba vam ...
Steta sto nije bilo SLOBODE...skorpija1S wrote:
Smrt fasizmu - sloboda narodu!