Pamflet lazi - 'Sarajevski kazani smrti'!

BECHO

#1 Pamflet lazi - 'Sarajevski kazani smrti'!

Post by BECHO »

Jedan od kvalitetnih “umjetnika laži” u Srba (poslije Pere Bukejlovića) svakako je (čast njegovim godinama i poštenim ljudima) starina Marko Mikerević od Doboja, samohvaljeni dobitnik Titovog ordena za vojne zasluge sa srebrnim mačevima, spomen plakete (zamislite!) Grada Sarajeva, ali i, tokom agresije, sudija-porotnik u Okružnom vojnom sudu u Sarajevu, sa sjedištem u kasarni “Viktor Bubanj”.
U svojoj knjizi pod monstruoznim nazivom “Sarajevski kazani smrti”, ovaj drhtavi starac, narodski rečeno “laže, i ne soli”. Da mu je imalo vjerovati, kao što nije, baš bi se moglo pomisliti kako je u Sarajevu vođen sistematski genocid protiv Srba, za što je Hitlerov holokaust – “mala maca”. Ovdašnji Muslimani, po Mikereviću, koji se, izgleda, ovom knjigom želi oprati što je čitav rat “bio s balijama” ili što je sudio Srbima po Sarajevu, napadaju i love njegove sunarodnike, zatvaraju u, nevjerovatnih, 126 logora za Srbe, žive spaljuju po kotlovnicama, sijeku na komade.
Mikerević opisuje događaje u Sarajevu u vremenu od 1992. do 1995. godine i tumači ih na svoj – iskrivljeni i netačan način. Smiješno i neuko negira Markale, Miskinovu, i ostala stratišta, izmišlja priču o stradanju Srba u Sarajevu. Niko pametan i pošten ne može reći da nije bilo stradanja Srba u Sarajevu, ali ne može tvrditi da su ti isti Srbi u Sarajevu sistematski ubijani, za razliku od načina ubijanja onih sa druge strane.
“Markove Sarajlije”
Da bi potkrijepio svoje “tvrdnje” na jednom mjestu u knjizi spominje da je ubijeno osam hiljada Srba, na drugom da je samo u Kazanima ubijeno tri hiljade, te navodi opise 845 slučajeva odvođenja i navodnog ubijanja sarajevskih Srba. Opisi su smiješni, užasni i lažni u skoro stoprocentnom obimu.
Njegove “tvrdnje” u korijenu pobija zvanična dokumentacija koju posjeduje Crveni križ/ krst i Državna komisija za traženje nestalih osoba.
- Kroz analizu ovog pamfleta laži od knjige, koju smo izvršili, od ukupno 845 pojedinačnih načina “ubijanja” Srba u Sarajevu, 410 slučajeva nema nikakve veze sa Sarajevom. Od toga imamo 11 živih, 178 opisa za ljude koje ne možemo naći ni u jednoj policijskoj arhivi, jer su sigurno izmišljene osobe. Ima 16 slučajeva gdje smo našli matične brojeve ljudi od čega je navodno šest nekada živjelo u Sarajevu. Objektivna brojka nestalih Srba (po Mikerevićevoj evidenciji) trebala bi biti između 150 i 160. Opet i ti koji su vjerodostojni, to su one osobe za koje je Međunarodni crveni križ otvorio zahtjeve za traženje i on je to samo prepisao. Analizirajući ovih 410 osoba sa Mikerevićevog spiska, došli smo do podataka da su od toga broja 34 osobe nestale u Mostaru, po 19 u Bihaću i Sanskom Mostu, po 16 u Goraždu i Mrkonjić Gradu, 15 u Bosanskom Brodu, 12 u Zavidovićima i Vozući, 12 u Krupi, 12 u Petrovcu, 11 u Ključu, itd. Dakle, Srbi koji su, po Mikereviću stradali kao žrtve u Sarajevu, nestajali su u 64 grada u BiH, tvrdi Jasmin Odobašić, načelnik u Federalnoj komisiji za traženje nestalih osoba.
Za Jovana Aćimovića piše da je odveden iz stana u ulici Vase Miskina. Po evidenciji Međunarodnog crvenog križa i Države komisije za traženje nestalih, ovaj čovjek je 1995. godine nestao u rodnom mjestu Marinkovići kod Bosanskog Grahova, pa time sa Sarajevom nema nikakve veze.
Po Mikereviću je i Smilja Aćimović (iz Bugojna) nestala u Sarajevu, a tačno je da se to desilo u Jajcu 14. septembra 1995. godine.
Mikerevićev Sarajlija Stevan Arežina, živio je u selu Bočac kraj Banje Luke. Uslijed vojne akcije (10. oktobra 1992. godine) jedinica HVO-a selo je iseljeno, a Stevan je ostao kod kuće.
Srpski vojnik Jovo Arsenić poginuo je 10. septembra u Benakovcu kod Bosanske Krupe. Itd.
RazliČiti opisi
Među ovih 845 osoba ima ih koji se više puta ponavljaju, pa čak i po tri puta, poput Teodora (Uroša) Jagodića. U knjizi ova nesretna osoba pojavljuje se pod rednim brojevima 373, 399 i 535 sa tri različita opisa. U prvom piše da je 17. marta (prije početka agresije) odveden iz svoje kuće u Sokolović Koloniji (općina Ilidža), u drugom da odveden 17. jula 1992. godine iz stana u ulici Jove Jovanovića Zmaja, a u trećem da je odveden 26. maja 1992. godine iz stana na Trgu Pere Kosorića.
Prema podacima Međunarodnog crvenog križa/krsta istina je da se radi o čovjeku koji je rođen u Sanskom Mostu 1939. godine, da je bio srpski vojnik kao pripadnik 6. brigade iz Sanskog Mosta i da je nestao 17. septembra 1995. godine u Podovima kod Sanskog Mosta.
Radojka Mastilović se ponavlja tri puta i tri puta “nestaje” na istom lokalitetu, dok je prema izjavama svjedoka umrla od raka.
Pošto mu je falilo ljudi za spisak, Mikerević je “prošetao malo i od Bugojna”, pa je “ukrao” Branka (Drage) Crnjaka (u knjizi pod brojem 745), za kojeg je izmislio da je odveden 8. juna 1992. godine iz svog stana na Čengić Vili.
Istina je da se radi o osobi istog imena i prezimena, samo što je bio je pripadnik HVO-a, koje je navodno 1993. godine u Bugojnu uhapšen od strane Armije RBiH.
Dakle, istina se ne može zasnivati na lažima. Zašto danas imamo situaciju da je sva pravna srpska misao uspjela da procesuira samo dva manja sela na teritoriju koji je držala Armija RBiH – Čelebiće i Vozuću? Upravo za to što su dostavljani lažni podaci koji su završavali u korpama za smeće. Jedan od takvih je gomila besmislica Marka Mikerevića u pamfletu pod nazivom «Sarajevski kazani smrti».

/Jutarnje Novine/

:-)
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Uh :D :D
BECHO

Post by BECHO »

Cujem da su Hanku Paldum i Nedzada Salkovica takodje optuzili za ratne zlocine! :D
hananah

Post by hananah »

Bio je intervju sa Amarom Masovicem prije neko vece, cini mi se studio '99, i voljela bih da mogu negdje da pronadjem sto je pricao. Tako je covjek fino, gospodski, argumentovano sve objasnio :)
TheGame

Post by TheGame »

Imam provjerenu informaciju, da je u tunelu kod Bembaše ubijeno 300 Srba, i poslije toga zapaljeno, a ostatci su poliveni sa krečom... :(
Invitae

Post by Invitae »

Image
papak_eliminator

Post by papak_eliminator »

Invitae wrote:Image
smijesno zar ne....

a sjecam se tog ljeta '92 kad smo vrtili stanice na malom tranzistoru i uhvatimo izmedju ostalog srpsku radio stanicu na kojoj neke zene (Beogradjanke) kukumachu kako "srpske bebe iz bolnice Kosevo bacaju lavovima u Pionirskoj"....

pa one izjave tipa "mi imamo decu" kao da "dece" nije bilo u Sarajevu pod opsadom...

ono sto me zivo interesuje jeste slijedece:
postoje li neki pravni mehanizmi da se konacno "dohaka" ovakvim lazovima? Da li se Mikerevicu "od Doboja" moze zabraniti javno pojavljivanje i objavljivanje do kraja zivota?
Kako se izboriti sa svime time?

:roll:

nekad se zapitam da li ti ljudi razmisljaju o "zivotu poslije"?
gdje ce im dusha....
pitt

Post by pitt »

kakva dusha moj eljiminator :D....to ti je za njih misaona imenica. Od kad je svijeta i vijeka postoje takvi ljudi, poremecena uma i patoloski lazovi....nakon toliko laganja za njih nema granice izmedju lazi i istine niti oni haju za to.
ne znam za legalne nachine al ima par ilegalnih koji su vrlo ucinkoviti protiv takve gamadi.
JBT

Post by JBT »

Kasike?
pitt

Post by pitt »

JBT wrote:Kasike?
Pajser...umotan u staru novinu.... :D:D
JBT

Post by JBT »

Ja pricam o specijalnom ratu. :oops:
pitt

Post by pitt »

Sta ima Hellboy.....ja sam stara skola......i nozem i lancem i pajserom u glavu....... :D::D
CROCOP

Post by CROCOP »

Godina '93. Mislim da je bio Maj. Doveli zatvorenike (vojne), Srbe, iz Viktor Bubnja na rad u jednu zgradu u Sarajevu. Nas par (vojnika) sto smo bili tu kad su ih doveli, poceli porvocirat zarobljenike i htjeli ih malo 'provuc kroz prste' (nasa grupica je bila nacionalno izmjesana), jer ipak oni su bili neprijateljski vojnici. Medjutim, kad smo krenuli prema tim Srbima, nash vojnik koji ih je cuvao zaprijeti da ce pucati na nas, ako samo taknemo i jednog od njih, zarobljenika. Tu se mi ipak malo ohladimo i povucemo a oni nastave radit. Eto, ja sam npr. dozivio to. Znam da je bilo pojedinacnih incidenata i ubojstava u Sarajevu, posebno na podrucju koje je drzao Caco, ali da je bilo organiziranog odvodjenja i masovnog ubijanja Srba u Sarajevu kao sto je to bio slucaj u gradovima pod srpskom kontrolom, to je laz.
papak_eliminator

Post by papak_eliminator »

pitt wrote:Sta ima Hellboy.....ja sam stara skola......
i nozem i lancem i pajserom u glavu....... :D::D
udari, razvali za Zeljinu slavu!

da se vratimo na temu,
mislim da pozivom na linc necemo nista postici...mislim da je bolje takvu osobu kulturno popljuvati kao sto je u gore citiranom clanku navedeno...
sve su slovom i brojem pokazali gdje se zeznuo....
rajvosa4ever

Post by rajvosa4ever »

TheGame wrote:Imam provjerenu informaciju, da je u tunelu kod Bemba?e ubijeno 300 Srba, i poslije toga zapaljeno, a ostatci su poliveni sa krečom... :(
Ne Seri Da Ti Ovako Kazem i Ti i Tih 300 Pobijenih Srba Na Benbashi....
Ja Sam Licno Bio Na Uvidjaju Poslije akcije Trebevic 2 (U kojoj sam inace bio jedan od komandanata pravca) U zoni Odgovornosti 10bbr, izmedju ostalog i na Kazanima.
Ne prvite od muhe medvjeda, bilo je ubijanja ali je takodje iz Kazana izvadjen veliki broj i muslimana koji su se suprostavljli Caci i njegovoj kriminalnoj grupi.
pitt

Post by pitt »

papak_eliminator wrote:
pitt wrote:Sta ima Hellboy.....ja sam stara skola......
i nozem i lancem i pajserom u glavu....... :D::D
udari, razvali za Zeljinu slavu!

da se vratimo na temu,
mislim da pozivom na linc necemo nista postici...mislim da je bolje takvu osobu kulturno popljuvati kao sto je u gore citiranom clanku navedeno...
sve su slovom i brojem pokazali gdje se zeznuo....
Molim druga eljiminatora da me ne citira u pogresne i meni sasvim ne prikladne svrhe :D:D
Kkao kulturno popljuvati stoku kojoj se kultura svodi na Dane ravnogorske kulture, sto podrazumjeva seminare u novim tehnikama klanja, silovanja i paljena, Srpsku Epsku poeziju od Homera do danas, bojne otrove domache proizvodnje i sl?
Ma to treba krv da proisha pa svaki put kad u halu ode ima da se sjeti velikih zrtava i lavova iz pionirske :D:D
gavrilo

Post by gavrilo »

Who Was Protecting Serbs in Sarajevo?

by Sabina Hadzic

Slobodna Bosna, Sarajevo, Bosnia-Hercegovina, March 8, 1996

Newspaper correspondence between a Bosnian Presidency member Dr. Mirko Pejanovic and brigadier general Jovan Divjak has again brought attention to the Ristovic family murder which was a subject of rumors at the beginning of the war in Sarajevo.

According to an unofficial statement from the Defense Ministry and the General Staff of the Bosnian Army, on July 8, 1992, around 1:20 p.m., approximately at lunch time, the Ristovic family(Radosava (61), her two sons, Pero and Obren, daughter Bosa, then 14-year-old Danilo Ristovic and Mila Ristovic) was murdered in 144 Gornji Velesici. Mila's husband Dusko and a young woman Stojanka Mastilo were wounded. The official statement claimed that the crime had been committed by "three unidentified persons who drove away in a car, model Volkswagen Golf; the car was without number plates and was marked with Territorial Defense insignia."

The victims were buried at the "Lion" cemetery; the Defense Ministry and the Bosnian police issued a statement in which they condemned this "vile act" and promised to quickly find the murderers.

Murderers Were Policemen

In January 1993, Police filed a case with the Higher Prosecutors office in Sarajevo. It accused five policemen for the murder; two of the accused were at large, while the other three were still in Sarajevo.

After a short detention and a trial, the murderers of the six Ristovics were acquitted on the grounds of their mental incompetence and released to be "treated". This much was made public and the case was consequently closed.

During the last three years, no one has been paying attention to the murder. There have been no requests to reopen the investigation, although the people who know the truth about the case still live in Sarajevo.

On the day of the murder, Stojanka Mastilo, who was at the house at the time of the crime, was brought in for questioning to the Bosnian Territorial Defense Military Police. She said that the murderers had worn police badges and identified one of them. She also identified the car in which the murderers had arrived to the Ristovic house: a day before the murder the car had been, in addition to another vehicle and a tractor, confiscated from the Ristovics. Policemen who carried out the murders drove to the Ristovic house in that Volkswagen. A day after the murder, Stojanka saw the same car parked in front of the police headquarters.

General Jovan Divjak said the following about that case: "When we found out about the murder at the headquarters, Bilajac and myself immediately informed the chief of staff, Sefer Halilovic. Sefer said that he would see that the criminals were arrested and appropriately punished, and that he would inform the public about that. I know that Sefer Halilovic knew the identity of the murderers six hours later; however, nothing was done. Those who are responsible for that must explain why nothing was done. Six months after the massacre, I found out that some of the murderers had been arrested and released on the grounds that they were mentally incompetent. Sefer claimed in September that everything was being taken care of and that the public would be informed once the case was legally regulated. But the public hasn't been informed. Nothing has been done."

More Than 2,000 Sarajevo Serbs Killed and Disappeared in the War

Witnesses claim that Ismet Bajramovic Celo and Kerim Lucarevic demanded from the then police Minister Jusuf Pusina a permission to arrest some people from the police and the official who was responsible for the crime. Jusuf Pusina and Jerko Doko gave promises and official statements on behalf of the Police and the Defense Ministry. That was all.

"There were a lot of mistakes," says one of the people from "the inner circle". General Divjak doesn't want to talk about the perpetrators. "I don't want to, it won't change anything. I don't know their names, I only know where these people served at the time."

"If it turns out that there was outside pressure to find nonexistent mitigating circumstances in the case, that could have been tolerated at the time. However, if that is true, the case should be reopened now. And many others as well," says Mirko Pejanovic.

The question of 2,000 disappeared and killed Serbs is a public secret in Sarajevo. This figure is given by the representatives of Sarajevo Serbs.

Our sources in the Bosnian Army, who wish to stay anonymous, claim that the figure is even higher: more than three thousand persons.

Representatives of the Serb Civic Council have prepared a report about the suffering of the Serbs in unlawful prisons during 1992 and 1993.

That report was submitted to the international and state institutions. The goal of the action is to find out the truth. "Most likely, all the information will come out with the coming of peace. Families will begin to demand to be told the truth. The Ristovics are a drastic example of lenient sentencing, under the circumstances in which that sort of behavior was possible. We do not have enough resources to treat each case individually. It is questionable whether the authorities have managed to root out that sort of behavior. We must find who was responsible for every loss of life in this war. Crimes against civilians do not have a statute of limitations," says Pejanovic.

Divjak and Pejanovic do not agree on everything. Recently, we have seen in the papers general's objections that the Presidency member hadn't done enough to prevent, and later solve, the cases of vigilante "justice" against the Sarajevo Serbs.

"He is an honorable, good and wonderful man," was everything general Divjak was willing to say about Dr. Pejanovic for Slobodna Bosna. The rest is the description of events, as seen by general Jovan Divjak:

Case "Hrasnica"

"Taking into account the fact that he was a member of the Presidency and that he was in possession of a lot of information, my judgment is that he didn't do enough, although we did urge him, individually and together, to be more assertive. We know that in September 1992 he had a list of missing persons.

"Munir Alibasic, then the chief of state security police in Sarajevo, was surprised that Pejanovic hadn't reacted more forcefully. He didn't have enough courage. I've told him many times that in February 1993, when Dr. Gagula and a Serb woman, I think her name was Jovanovic, were killed, Miro Lazovic [Croat member of the presidency] reacted and "our people" didn't. When told this, Pejanovic responds that it was better for us that Lazovic reacted. It seems to me that there was not enough assertiveness and clarity regarding those who stayed in Sarajevo."

Mirko Pejanovic says that he found out about every single case of murdered and disappeared Serbs. He didn't get the information from the police but from the relatives. First information leaked from the prison in hotel "Zagreb". He could write a book about everything. Hundreds and hundreds of citizens waited in lines even in front of his house in order to see him and tell him about their problems.

According to the data of the Serb Civic Council, there is no documentation regarding the majority of 2,000 disappeared and killed persons. Nobody has a "reliable" list of names, because people were simply taken away from their homes and workplaces. In most cases there is no information about the people who took them away nor where they were buried. Some of the cases were explained during the trial of Musan Topalovic Caco. After that, some families demanded to move the corpses of their loved ones from a mass graves on the "Lion" cemetery; bodies of the people who had been executed in Bistrik were buried there.

Pejanovic refers to his efforts in prevention and solving of cases of this sort as "numerous initiatives." Laws which regulate police and courts have been enacted, disobedient commanders of some units have been replaced or arrested and the illegal prisons for Serbs disbanded. During 1992 and 1993 there were prisons in Alipasino Polje, Otoka, Dobrinja, in restaurant "Sunce", Hrasnica, Kosevo and the tunnel along the exit towards Pale. According to the reliable sources, all of these prisons have been disbanded except for the illegal jail in Hrasnica; there are indications that this jail is still operating. Serb Civic Council representatives have visited Hrasnica several times. On two occasions they were told that the jail had been disbanded. However, according to SCC informations, there is still a jail for Serbs in Hrasnica, operating under the "auspices" of the Fourth Brigade of the First Corps, .

According to the same source, 20 Serbs died in this place as members of single-nation forced labor platoons.

A Tooth for A Tooth

The murder of Dr. Najdanovic, a professor at the Medical faculty, hasn't been solved until this day. He was a member of the Bosnian parliament and the Serb Democratic Party before the war. He was taken from his house to a questioning by people wearing police uniforms. He was found later at the Kosevo stadium with a bullet in the back of his head. His wife tried to open an investigation, but the case has never been solved.

Mirko Pejanovic says the following about the circumstances in which all this was happening:

"Uncontrolled groups were in power at the time. The authorities haven't yet been consolidated. Local warlords, Caco, Juka and other self-proclaimed warriors, took upon themselves to dispense justice in the situation of total hopelessness and incessant bombardment. In their own way they avenged the bombardment victims by killing some families in Sarajevo. We fought against that by consolidating legal authorities and establishing the Council for the Protection of Constitutional Order. Consequently, by the end of 1993, we have managed to get rid of that mode of living in Sarajevo. Once we got rid of self-will, we reached a normal situation in which it was possible to investigate everything."

Jovan Divjak emphasizes that it is impossible to talk about the status of Serbs without consideration of the total situation. Mistakes were made, there was confusion, some events spun out of control. In the Ristovic family case, he emphasizes that some extremists took it upon themselves to "punish" people who did not behave according to their standards. Therefore, the murder of Ristovic family is the consequence of the chaos which ruled at the time.

"Even today I insist that more than 10,000 people were killed in Sarajevo, 1,600 of them children. Bosniaks were the main victims. I keep repeating that, that must be repeated all the time. But, I'm against that Serb proverb, a tooth for a tooth. I know of cases in which local commanders would enter Serb apartments, say that the Serbs were guilty of something and take them to their private jails, as was the case in Dobrinja," says Divjak.

In the Serb Civic Council they say that they could have and should have been more assertive in their condemnations of crimes. Not only crimes against Serbs but crimes in general. The problem is how to find a way to issue a statement about a death of one or two persons, after the condemnations of the exodus of 30,000 Srebrenica inhabitants or a murder of several tens of persons at the Sarajevo market. They admit they were afraid. All our collocutors started conversation by saying: "The one you've just talked to knows much more about this than I do." It seems that there is enough knowledge.

Whether that "knowledge" will stay where it is, in filing cabinets and drawers, or whether it will be used in order to solve numerous unsolved cases, is as important as the "consolidation of legal authorities" was at the time.
JBT

Post by JBT »

Treba fino pokrenuti pravne postupke. Neka se naprave spiskovi, iznesu dokazi i svjedocanstva.
Za svako ime koje je izmanipulisano ili pokusano izmanipulisati, tuziti podnosioca prijave za lazno svjedocenje. Tako uraditi i sa pozvanim svjedocima.
Napraviti spiskove, na isti nacin, za ljude nastradale od granata i snajpera upucenih sa polozaja JA i VRS.
Kazniti pocinioce i rijesen problem. Mislim da bi se to lako moglo odraditi.
St.Germain

Post by St.Germain »

pitt wrote:kakva dusha moj eljiminator :D....to ti je za njih misaona imenica. Od kad je svijeta i vijeka postoje takvi ljudi, poremecena uma i patoloski lazovi....
jos kad dodas na to trenutnu drustveno-politicku atmosferu u kojoj se takva gamad osjecaju ko bubreg u loju....

u normalnom drustvu se za ovo ide u zatvor, radi sirenja lazi i dezinformacija, ali sta ocekivati od obicnog naroda kad i sam premijer siri mrznju i podstice nacionalnu netrpeljivost i priprema teren za ispade ove vrste...najgore je sto im narod bespogovorno vjeruje i opravdava ovakve postupke uz potpuno odsustvo (samo)kritike
St.Germain

Post by St.Germain »

zoom66 wrote:germa buraz, pripazi mi fantoma...;):D
8)
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

svi danas manipulišu i preuveličavaju. treba razgovarati s ljudima koji su to preživjeli pa da vidimo šta se stvarno desilo. Ja inače ne vjerujem nikome dok se sam u to ne uvjerim ili barem se ne informišem iz više pouzdanih izvora(tu naravno ne ubrajam medije tipa: FTV, RTRS, RTS, HRT, CNN, Fox News, Dnevni Avaz, Slobodna Dalmacija, Vijesnik, Večernji List, Večernje Novosti, Politika, Blic,NIN,New York Times, Herald Tribune, itd).

ovaj forum mi s vremena na vrijeme postane naporan. odoh malo na b92 forum
Qler

Post by Qler »

kazan smrti je vec dokazan kao laz, tu nema nista

a moj stari je bio oficir u JA! I jedva je se skinuo, i to negdje u 6 mjesecu 92! Sa njim je otisao i njegov najbolji drug, pokoji Ilija! Srbin kojeg sam volio kao rodjenog! Njega je JNA prvo zvala da ratuje protiv "balija", pa su mu onda prijetili, pa su mu onda granatirali stan, pa svasta nesto, dok ga nisu ubili! Posto je bio snajperista, davali su nagradu onome ko ga ubije, i na kraju su ga gadjali granatama dok ga nisu ubili! A sve je to radila JNA! Moj stan je granatiran x puta, ranim sranjima, zato sto mi je stari bio oficir u JNA! A odakle vam toliko naoruzanja na pocetku rata ako niste imali nikakve veze sa JNA?! Daj ba dokle sa supljom majke vam!? Imajte malo obraza i muda pa priznajte neke stvari!
fukara_tz

Post by fukara_tz »

moderator wrote::-) :-) :-)
Konacno :D
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

zar nije i sam Aljo rekao da je bilo zločina nad Srbima u Kazanima a poslije pokušavao zataškati
bosniaque

Post by bosniaque »

Nenadv24 wrote:zar nije i sam Aljo rekao da je bilo zločina nad Srbima u Kazanima a poslije pokušavao zataškati

ma kako da ne, srbi su svakako uvjek bili ugrozena vrsta... :roll:
a o sarajevu da nepricamo!!!! :shock:
Post Reply