Paljenje - Vectra A

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
zLatk0

#1 Paljenje - Vectra A

Post by zLatk0 »

Cesto mi se desi, pogotovo ako je motor vruc ( a i toplo je vani) - 15-20 min nakon voznje da nece iz prve da mi upali, a na drugu motor gasa onda dodati.. Svjecice podesene na odg. zazor, ulje novo, nevazno koliko ima goriva..

Radi se o 1.6 S verziji (55k presla).. Neko mi rece ispari gorivo iz karburatora, neko dizne - al ga s vremena na vrijeme u crveno dignem

Vasi savjeti? Hvala

Freshly frozen Desire HD SRT8
technoGeek

#2 Re: Paljenje - Vectra A

Post by technoGeek »

Moguce da ispari ako je karburator, sljedeci put probaj uliti malo goriva u isti pa vidi kako ce upaliti :thumbup:
LeKo

#3 Re: Paljenje - Vectra A

Post by LeKo »

Zamjeni aktuator/senzor rashladne tekućine, šalje ti pogrešan podatak automatskom saugu (uljučuje ga pri paljenju i kad je auto zagrijan - klasika kod pierburg karburatora).
zLatk0

#4 Re: Paljenje - Vectra A

Post by zLatk0 »

LeKo wrote:Zamjeni aktuator/senzor rashladne tekućine, šalje ti pogrešan podatak automatskom saugu (uljučuje ga pri paljenju i kad je auto zagrijan - klasika kod pierburg karburatora).
Vidjet cu to kod majstora da provjeri je li sve ok sa tim senzorom.. Je li moguce da je nesto do "stelovanja" karburatora, jer sjecam se da mi je jednom davno momak presaugo i to dobro kada je mijenjao auspuh i povecao dotok goriva i kada sam dosao na tehnicki, CO2 bilo previse i onaj na tehnickom neki saraf okrenu i taman bilo ( ali ne znam sta je tad okretao taj na tehnickom da smanji potrosnju i to )
Post Reply