paljenje PC-a
Moderator: Benq
- shiljak
#1 paljenje PC-a
evo vako, sa kojim programom mogu upaliti PC u odredjeno vrijeme??
Evo jos nesto..Mogu li upaliti PC pritiskom na neku tiplu od tastature???
Evo jos nesto..Mogu li upaliti PC pritiskom na neku tiplu od tastature???
- shiljak
-
Shoshana
Ja znam da se to moze uraditi u BIOS-u. Ako ti je stariji kompjuter moras vjerovatno ubaciti jumper na motherboard.
Meni su nekad davno napravili da me kompjuter budi i kaze "dobro jutro xxx"
Al' kako se to radi - sacekaj nekog pametnijeg od mene da ti objasni, ja pojma ne'am o tome
Meni su nekad davno napravili da me kompjuter budi i kaze "dobro jutro xxx"
Al' kako se to radi - sacekaj nekog pametnijeg od mene da ti objasni, ja pojma ne'am o tome
-
ztluhcs
- Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.
Naði u BIOS-u tu opciju i u sluèaju da ti ma¹ina nije u pravom turn off stanju veæ soft off (stand by, hibernacija i sl) trebao bi diæi ma¹inu u jednom od izabranih sluèajeva...shiljak wrote:sta rece bolan...ztluhcs wrote:"Wake on ?" opcija...
? = mouse, modem, keyboard, LAN i sl...
U sluèaju da je ma¹ina u soft off modu...
Nije moguce da niko neznazar iti sine shin
- shiljak
Jel ti pricas kako da upalim PC pomocu tastature ili kako da mi se upali sam PC???ztluhcs wrote:Nađi u BIOS-u tu opciju i u slučaju da ti mašina nije u pravom turn off stanju već soft off (stand by, hibernacija i sl) trebao bi dići mašinu u jednom od izabranih slučajeva...shiljak wrote:sta rece bolan...ztluhcs wrote:"Wake on ?" opcija...
? = mouse, modem, keyboard, LAN i sl...
U slučaju da je mašina u soft off modu...
Nije moguce da niko neznazar iti sine shin
Kad kliknem na onu tipku dok je upaljen comp(na kucistu, gdje palim PC), racunar mi se ugasi u pravom turn off stanju (a to mogu podesiti desnim klikom na desktopu pa na properties, pa odem na screen saver, pa onda na power, pa kliknem na advanced i tu mogu podesiti sta ce desiti kad pritisnem to na kucistu...).
E sad jesi li ti mislio u bios-uda podesim tu opciju (neznam kako se zove ta opcija)....
- shiljak
evo sta neko kaze...
Can I use the Sun power key to turn a PC off and on?
Yes, we have included the latest power key scan code. This assumes that the PC is capable of supporting this function and depends upon the ACPI bios extensions. At the time of this writing many computers still do not support this function.
-
Šandor
Shiljak, šta ti hoćeš? Hoćeš da te komp budi ili da ga upališ jednom tipkom?
Za buđenje ima opcija Scheduled Task u Control Panel. Mene budi skoro svaki dan. Al moraš ostavit komp upaljen. Srećom, ovaj moj novi ne zvrnda tako da mirno spavam.
Staviš neku žestoku pjesmu i odvrneš zvučnike do daske. Kod mene Metallica - One budi iz mrtvih. 
A program za paljenje kompa...nikad čuo...takvo nešto možda postoji...al sumnjam. To bi morao biti neki extra poseban program jer kako će komp startat kad mi je akaunt zaštićen passwordom...
Moj može biti ugašen pritiskom na tipku Sleep na tastaturi a upaljen pritiskom na bilo koju od dvije tipke ili točak na mišu.
Za buđenje ima opcija Scheduled Task u Control Panel. Mene budi skoro svaki dan. Al moraš ostavit komp upaljen. Srećom, ovaj moj novi ne zvrnda tako da mirno spavam.
A program za paljenje kompa...nikad čuo...takvo nešto možda postoji...al sumnjam. To bi morao biti neki extra poseban program jer kako će komp startat kad mi je akaunt zaštićen passwordom...
Moj može biti ugašen pritiskom na tipku Sleep na tastaturi a upaljen pritiskom na bilo koju od dvije tipke ili točak na mišu.
- shiljak
Pa kao sto sam rekao zanjima me kako da mi se PC upali sam!!Šandor wrote:Shiljak, šta ti hoćeš? Hoćeš da te komp budi ili da ga upališ jednom tipkom?
Za buđenje ima opcija Scheduled Task u Control Panel. Mene budi skoro svaki dan. Al moraš ostavit komp upaljen. Srećom, ovaj moj novi ne zvrnda tako da mirno spavam.Staviš neku žestoku pjesmu i odvrneš zvučnike do daske. Kod mene Metallica - One budi iz mrtvih.
I pitao sam kako da upalim PC pomocu tastature (kao sto ga mogu ugasiti)...
Ja sam negdje procitao davno, bio je neki opis programa i kaze da ima mogucnost paljenja PC-a, ali ako imas podrsku u BIOS-u(na maticnoj)...
Nije vazno jel ti zasticen sifrom, on ce se upaliti do upisivanje sifre...
Evo da jos nesto upitam. Kad "ugasim" PC na dtandby Jel samo radi ram memorija (jes trebaju raditi ventilatori??). Kod jednog comp-a mi se cuje ventilator samo jedan ja mislim a kod drugog necuje se uopste nista...
-
neko iz mase
dobar upaljac zna svasta nesto srediti:) 
ma upaljac je cudo
ma upaljac je cudo
- irfan2
nekako mi zao kvarit temu 
IntelligentWakeUp is a power manager utility that schedules Tasks such as
Turn On, Turn Off, Hibernate, Stand By, Restart and Log Off, on a
Daily, Weekly or Monthly basis.
http://rapidshare.de/files/31164224/Int ... 1.rar.html
- shiljak
ja ugasio PC i nece da se upaliirfan2 wrote:nekako mi zao kvarit temu
jedino ako je Hibernate ili Stand By modu valjda..