Ovo samo premazes po kederima? Mozda glupo pitanje ali nisam nikad koristiopreludezalude wrote:Cijena 1,90 KMamar1994 wrote:meni ovo rijesi problem sa kederimajunior3 wrote:Oprao sam ja.![]()
Praona blizu, kontam neće zalediti, al' kurac, dok sam došao zaledilo posve.
Morao sam strugat'.![]()
Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Nepass
#301 Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!
-
tempuser
#302 Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!
Ne znam ko se ovdje hvalio da je vozac *ickamaterina sertifikatima....mirzet87sa wrote:ovakvi kao ja kresu zene dok su vozaci na putu.. pripazi malotempuser wrote:Kako je lijepo znati da sam tolike komplekse nabio da me proganjas po forumu. Oce to kad je glava celava, stomak velik, kita mala, usi magarece, a osmak u kvaru, nastavi sam dalje...mirzet87sa wrote:Koji mi dusman brise postoveAAHAHAHHAHAHHAHH GORANEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
![]()
![]()
do kad se mislis provaljivati
-
mirzet87sa
#303 Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!
jedno je imati papir, a drugo ziviti od njegatempuser wrote:
Ne znam ko se ovdje hvalio da je vozac *ickamaterina sertifikatima....
-
mirzet87sa
#304 Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!
Prvo ih ocistis, pa onda premazes..Nepass wrote: Ovo samo premazes po kederima? Mozda glupo pitanje ali nisam nikad koristio
- hellhammer
#305 Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!
amidzicu nemas ti pojmatempuser wrote:Tako sto razliku potrebne struje povuce sa akumulatora.dgL_ wrote:De nam reci kako ce potrosaci jednog automobila povuci vise struje nego su inzinjeri predvidili da moze i stavili odgovarajuci alternator (odgovarajuce jacine) ?tempuser wrote:
I sta ce se desiti kad potrosaci povuku vise struje nego sto alternator proizvede?
Sta mislis zasto se ljudima koji voze na kratke ture cesto prazne akumulatori?
-
preludezalude
#306 Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!
Ja naprskam krpicu i krpicom premazem keder.Nepass wrote:Ovo samo premazes po kederima? Mozda glupo pitanje ali nisam nikad koristiopreludezalude wrote:Cijena 1,90 KMamar1994 wrote: meni ovo rijesi problem sa kederima![]()
-
tempuser
#307 Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!
Sad ti meni koji imas pojma objasni zasto su na Fabiji i C klasi u proteklih 15 dana nakon klemanja bile upaljene lapmice od ABS-a zbog praznih baterija kad auto bez problema moze raditi bez baterije, odnosno sa losom baterijom. Kad su se baterije zamjenile, tj napunile lampice se pogasile...hellhammer wrote:amidzicu nemas ti pojmatempuser wrote:
Tako sto razliku potrebne struje povuce sa akumulatora.
-
Throttle
#308 Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!
Pao napon pri verglanju
- Lord Vader
#309 Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!
Pa jedan od testova da li ti je dobar alternator je da skineš kleme s akumulatora. Ako se auto ugasi, otišao ti je alternator.
Auto bez po frke može raditi bez akumulatora ukoliko je alternator dobar.
Auto bez po frke može raditi bez akumulatora ukoliko je alternator dobar.
-
tempuser
#310 Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!
Oba auta su klemana sa auta koji je radio.Throttle wrote:Pao napon pri verglanju
Zadnji primjer VW T6 upalio uz evidentan pad napona nakon toga se el. klizna vrata nisu mogla otvoriti dok se baterija nije napunila. Auto star 2 god, presao 30k km.
-
hladan.preminger
#311 Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!
Ovaj i dalje ne konta da alternator proizvodi struju nakon sto se upali auti.
Alternator ti je JEBENI STRUJNI GENERATOR (kao na brani ili termocentrali) koji kinetičku energiju motora koja se prenosi remenom pretvara u električnu preko statora i rotora.
Akumulator je tehnički nepotreban nakon što se upali auto.
Alternator ti je JEBENI STRUJNI GENERATOR (kao na brani ili termocentrali) koji kinetičku energiju motora koja se prenosi remenom pretvara u električnu preko statora i rotora.
Akumulator je tehnički nepotreban nakon što se upali auto.
-
mirzet87sa
#312 Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!
Hahahahahahaahahahaha frajer i kad se provali uporan je u tome do kraja
-
NediM17
#313 Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!
Lakse metar u guzicu nego cenat u glavu.
-
dgL_
#314 Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!
Nemam komentar neki poseban... Akumulator je jebena baterija koja ti pomaze upaliti motor... Nakon toga svu struju preuzima alternator.. To je jasno i djeci u osnovnoj skoli...NediM17 wrote:Lakse metar u guzicu nego cenat u glavu.
-
tempuser
#315 Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!
Skini remen sa akternatora i sta ce se desiti, po tebi ce se auto ugasiti...dgL_ wrote:Nemam komentar neki poseban... Akumulator je jebena baterija koja ti pomaze upaliti motor... Nakon toga svu struju preuzima alternator.. To je jasno i djeci u osnovnoj skoli...NediM17 wrote:Lakse metar u guzicu nego cenat u glavu.
-
snake c3
#316 Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!
Nemoj mijenjati temu ljudi su te ubili u pojam......hahahahtempuser wrote:Skini remen sa akternatora i sta ce se desiti, po tebi ce se auto ugasiti...dgL_ wrote:Nemam komentar neki poseban... Akumulator je jebena baterija koja ti pomaze upaliti motor... Nakon toga svu struju preuzima alternator.. To je jasno i djeci u osnovnoj skoli...NediM17 wrote:Lakse metar u guzicu nego cenat u glavu.
-
dgL_
#317 Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!
Kakve to veze ima ? Ako skines remen bez akumulatora ugasit ce se naravno... Ako skines remen a akumulator je prikopcan radit ce neko vrijeme... Pa prosto ko pasulj covjece... Prosto ko u matematici 2+2...tempuser wrote:Skini remen sa akternatora i sta ce se desiti, po tebi ce se auto ugasiti...dgL_ wrote:Nemam komentar neki poseban... Akumulator je jebena baterija koja ti pomaze upaliti motor... Nakon toga svu struju preuzima alternator.. To je jasno i djeci u osnovnoj skoli...NediM17 wrote:Lakse metar u guzicu nego cenat u glavu.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#318 Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!
Šah mat, predaj se Gorane, izgubio si boj. 
-
dgL_
#319 Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!
Davno je on porazen, samo se koprcakonektovan wrote:Šah mat, predaj se Gorane, izgubio si boj.
- hellhammer
#320 Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!
veze sa vezom nemas, i ako ti objasnim neces to prihvatiti kao cinjenicu nego ces tvrdoglavo da izigrajes seosku maskotutempuser wrote:Sad ti meni koji imas pojma objasni zasto su na Fabiji i C klasi u proteklih 15 dana nakon klemanja bile upaljene lapmice od ABS-a zbog praznih baterija kad auto bez problema moze raditi bez baterije, odnosno sa losom baterijom. Kad su se baterije zamjenile, tj napunile lampice se pogasile...hellhammer wrote:amidzicu nemas ti pojmatempuser wrote:
Tako sto razliku potrebne struje povuce sa akumulatora.
-
tempuser
#321 Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!
Ako je akumulator samo baterija koja pomaze da se upali motor, kako strucnjaci tvrde, onda ce se auto ugasiti kad alternator prestane raditi...snake c3 wrote: Nemoj mijenjati temu ljudi su te ubili u pojam......hahahah
Posto su ovdje sve strucnjaci nek nastave sa objasnjenjem kolika je prosjecna potrosnja struje u automobilu, koliko alternator proizvodi struje na 700 0/min, 2500 0/min itd, da li je moguce da alternator proizvodi manje nego sto potrosacu vuku, otkud razlika, sta se odna desava sa akumulatorom, koliko struje vuce akumulator u kratkom spoju i tako te neke detalje...
-
tempuser
#322 Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!
Ako je akumulator jebena baterija koja ti pomaze upaliti motor, kako onda odjednom motor moze raditi na akumulator... Jebu te malo te tvoje matematike u dva komentara...dgL_ wrote:Kakve to veze ima ? Ako skines remen bez akumulatora ugasit ce se naravno... Ako skines remen a akumulator je prikopcan radit ce neko vrijeme... Pa prosto ko pasulj covjece... Prosto ko u matematici 2+2...tempuser wrote:Skini remen sa akternatora i sta ce se desiti, po tebi ce se auto ugasiti...dgL_ wrote: Nemam komentar neki poseban... Akumulator je jebena baterija koja ti pomaze upaliti motor... Nakon toga svu struju preuzima alternator.. To je jasno i djeci u osnovnoj skoli...
Last edited by tempuser on 22/01/2017 01:12, edited 1 time in total.
-
dgL_
#323 Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!
Jedna rijec Gorane... Regler...tempuser wrote:Ako je akumulator samo baterija koja pomaze da se upali motor, kako strucnjaci tvrde, onda ce se auto ugasiti kad alternator prestane raditi...snake c3 wrote: Nemoj mijenjati temu ljudi su te ubili u pojam......hahahah
Posto su ovdje sve strucnjaci nek nastave sa objasnjenjem kolika je prosjecna potrosnja struje u automobilu, koliko alternator proizvodi struje na 700 0/min, 2500 0/min itd, da li je moguce da alternator proizvodi manje nego sto potrosacu vuku, otkud razlika, sta se odna desava sa akumulatorom, koliko struje vuce akumulator u kratkom spoju i tako te neke detalje...
-
dgL_
#324 Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!
Zato sto iz te baterije crpi struju... Akumulator se ne pretvara u radni sto ili u kravu kad auto upali... Ali je idalje jebena baterija koja sluzi za pokretanje motora...tempuser wrote:Ako je akumulator jebena baterija koja ti pomaze upaliti motor, kako onda odjednom motor moze raditi na akumulator...dgL_ wrote: Kakve to veze ima ? Ako skines remen bez akumulatora ugasit ce se naravno... Ako skines remen a akumulator je prikopcan radit ce neko vrijeme... Pa prosto ko pasulj covjece... Prosto ko u matematici 2+2...
Kako upalis svijetla ugasenog auta??
-
tempuser
#325 Re: Paljenje i odrzavanje parkiranog auta na minusima!
Ma bravo strucnjak!dgL_ wrote:Jedna rijec Gorane... Regler...tempuser wrote:Ako je akumulator samo baterija koja pomaze da se upali motor, kako strucnjaci tvrde, onda ce se auto ugasiti kad alternator prestane raditi...snake c3 wrote: Nemoj mijenjati temu ljudi su te ubili u pojam......hahahah
take a screenshot