Paljenje dzamije u Beogradu
- JBT
#1 Paljenje dzamije u Beogradu
Pokusaj lansiranja nove mode u svijetu ili dokaz primitivizma duboko ukorijenjenog u svijesti stanovnika glavnog grada SiCG?
-
mačak u čizmama
-
St.Germain
demokratija je s onu stranu drinu izgubila jos jednu, a bojim se i posljednju bitku. imajuci u vidu dogadjaje na balkanu posljednjih 13 godina, prije da ce bit ovo drugo. inace, policija nije ni pokusala da sprijeci paljenje dzamije jer im vlada nije obezbijedila adekvatnu podrsku sigurnosnih snaga.
-
DonDavudes
jos jedan dokaz prekodrinskog primitivizma
panljenje dzamija im je omiljeni hobi
vec duuuuugo vremene
panljenje dzamija im je omiljeni hobi
vec duuuuugo vremene
-
korto_malteze
ja iskreno mislim da i srbima (u srbiji) i albancima fali krvi, patnje i boli, da bi mogli doci na neki civilizovan nivo komunikacije i ponasanja. oni jednostavno nisu dovoljno propatili da bi znali koliko je besmisleno to sto sada rade. da ne govorimo o imidzu koji slikaju o sebi u svijetu. ovdje zaista mislim i na jedne i na druge, jer su meni isti oni koji psima djecu tjeraju u rijeku da se uguse i pale dzamije i one koji izvode ljude ni krive ni duzne iz kuca i ubijaju, i pale crkve i bolnice. sve su to ista govna.
-
BECHO
Beogradska džamija, zapaljena u nemirima posle ponoći u Beogradu, ugašena je oko 1.50. Reporter Televizije B92 Zvonko Ninkov javio je sa lica mesta da se oko 100 policajaca povuklo pred velikom grupom demonstranata i da je izdaleka posmatralo divljanje i paljenje džamije. Nakon pola sata, policija je ponovo uspostavila kordon i izgurala demonstrante do Ulice kralja Petra, nakon čega su vatrogasci prišli džamiji. Zapaljeno je i nekoliko automobila koji su bili parkirani u dvorištu i oko džamije. Mitropolit crnogorski Amfilohije Radović pokušao je bezuspešno da zaustavi paljevinu. “Nemojte dozvoliti da se ovo događa, u ime patrijarha vas molim”, rekao je mitropolit policajcima pred kamerama B92. “Ja idem ispred vas, molim vas, sprečite ih da ovo rade. To su deca, mogu da se umire, ali ja ne mogu, nemam ništa u rukama”, rekao je on.
Do incidenta je došlo nakon što je nekoliko stotina građana probilo posle ponoći policijski kordon i počelo da razbija stakla na beogradskoj Bajrakli džamiji. Oni su uspeli da uđu u dvorište džamije nakon dužeg sukoba sa policijom, koja se nakon tog sukoba povukla ispred džamije. Ministar unutrašnjih poslova Dragan Jočić pozvao je putem medija građane da se uzdrže od nasija.
Kako saznaje B92, deset policajaca je povređeno, od kojih trojica teže. Povređeni policajci smešteni su na lečenje na Vojnomedicinsku akademiju.
Bivši beogradski muftija Hamdija Jusufspahić izjavio je u četvrtak rano ujutro da “muslimanska verska zajednica u Srbiji od danas ne postoji”. On je, vidno uzbuđen, rekao: “Tragedija je velika, na sramotu svima koji su ovo mogli to da spreče. Stidim se što nisam mogao da uđem u džamiju u trenutku kada su huligani pijani lomili šta su hteli (…) Svaki zločinac mora biti hapšen”.

Do incidenta je došlo nakon što je nekoliko stotina građana probilo posle ponoći policijski kordon i počelo da razbija stakla na beogradskoj Bajrakli džamiji. Oni su uspeli da uđu u dvorište džamije nakon dužeg sukoba sa policijom, koja se nakon tog sukoba povukla ispred džamije. Ministar unutrašnjih poslova Dragan Jočić pozvao je putem medija građane da se uzdrže od nasija.
Kako saznaje B92, deset policajaca je povređeno, od kojih trojica teže. Povređeni policajci smešteni su na lečenje na Vojnomedicinsku akademiju.
Bivši beogradski muftija Hamdija Jusufspahić izjavio je u četvrtak rano ujutro da “muslimanska verska zajednica u Srbiji od danas ne postoji”. On je, vidno uzbuđen, rekao: “Tragedija je velika, na sramotu svima koji su ovo mogli to da spreče. Stidim se što nisam mogao da uđem u džamiju u trenutku kada su huligani pijani lomili šta su hteli (…) Svaki zločinac mora biti hapšen”.
-
St.Germain
ja ipak mislim, da njima fali zdravog razuma bez predrasuda i civilizacijskih tekovina. greske su napravljene prije, sad samo ispastaju iste....ja iskreno mislim da i srbima (u srbiji) i albancima fali krvi, patnje i boli, da bi mogli doci na neki civilizovan nivo komunikacije i ponasanja. oni jednostavno nisu dovoljno propatili da bi znali koliko je besmisleno to sto sada rade
- JBT
Sta se drugo moglo i ocekivati?
Nakon pobjede radikala. Nakon odluke da se ne suradjuje sa Haag-om. Nakom ubistva Djindjica.
Sta cemo sad kad na Kosovu planu manastiri? Ko ce biti kriv.
Srbijanci placaju cijenu sutnje tokom rata u BiH. Placaju cijenu cetnicima koji su se vratili u Srbiju iz rata u BiH.
Mislim da im glib ne gine. Glib koji su sami napravili.
Nakon pobjede radikala. Nakon odluke da se ne suradjuje sa Haag-om. Nakom ubistva Djindjica.
Srbijanci placaju cijenu sutnje tokom rata u BiH. Placaju cijenu cetnicima koji su se vratili u Srbiju iz rata u BiH.
Mislim da im glib ne gine. Glib koji su sami napravili.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
Slijedi sve isto u Sandžaku, pa u genocidom stvorenom Entitetu, a sve u sklopu trenutne svjetske pažnje na događanja Španiji i, čini mi se, "sukobu civilizacija". Ciljevi isti kao u RAM-u.
-
privremeni
Nazalost, zdravog razuma nigdje jos dovoljno.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
Slijedi sve isto u Sandžaku, pa u genocidom stvorenom Entitetu, a sve u sklopu trenutne svjetske pažnje na događanja Španiji i, čini mi se, "sukobu civilizacija". Ciljevi isti kao u RAM-u.
-
DonDavudes
NIJE MI jasno sto pale dzamiju u beogradu i nisu kad ona sa albancima sa kosova nema nikakve veze.
sto se ne zadaju po pekarama i slasticarnicama
sto se ne zadaju po pekarama i slasticarnicama
-
St.Germain
DonDavudes, vecinom se slazem s tvojim stavovima, al tvoja primjedba s pekarama je zaista bezukusna 
-
Stari
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Stari:
Cisto informacije radi....u Obilicu nedaleko od Pristine je u prijepodnevnim satima pcela plamtjeti pravoslavna crkva. Javlja Svedska radio-televizija.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Stari:
Cisto informacije radi....u Obilicu nedaleko od Pristine je u prijepodnevnim satima pcela plamtjeti pravoslavna crkva. Javlja Svedska radio-televizija.
-
weasel
Osudjujem svako paljenje bogomolja!
Ali ove dzamije u Nisu i Beogradu nisu morale biti zapaljene.Policija nije uradila svoj posao kako dolikuje policiji u svakoj normalnoj drzavi.Osim toga paljenje dzamija u Beogradu i Nisu ne pogadja samo albance nego i ostale muslimane.
Za paljenje dzamija u Beogradu i Nisu nema nikakvog opravdanja.Tamo nije doslo do sukoba i nemira!Nema naravno nikakvog opravdanja za palenje bilo kojih vjerskih objekata bilo gdje!
Ali u Beogradu i Nisu je to moglo biti sprijeceno da se htjelo!
ONAJ KOJI PALI BOGOMOLJE JE PRIMITIVAC!
Ali ove dzamije u Nisu i Beogradu nisu morale biti zapaljene.Policija nije uradila svoj posao kako dolikuje policiji u svakoj normalnoj drzavi.Osim toga paljenje dzamija u Beogradu i Nisu ne pogadja samo albance nego i ostale muslimane.
Za paljenje dzamija u Beogradu i Nisu nema nikakvog opravdanja.Tamo nije doslo do sukoba i nemira!Nema naravno nikakvog opravdanja za palenje bilo kojih vjerskih objekata bilo gdje!
Ali u Beogradu i Nisu je to moglo biti sprijeceno da se htjelo!
ONAJ KOJI PALI BOGOMOLJE JE PRIMITIVAC!
-
Stari
Evo ako ce to nekome nesto znaciti....ja u svoje ime izrazavam duboko zaljenje i osudu svih takvih i slicnih unistavanja i napada na sakralne objekte. Neovisno o geografskoj lokaciji objekata i nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj , civilizacijskoj i (ne znam vise kojoj) pripadnosti pocinilaca tih akta.
ja licno
Stari
ja licno
Stari
-
St.Germain
bez namjere da se moj komentar poima kao patetika politicke korektnosti, jer je to zaista i moj stav, potpisujem stari.