Paljenje dizelaša VW-a i ostalih???

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

za_sada_bez_dobrog_nicka

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

milano wrote:otkad to "vasa" auta iz bosanska proizvodnje dobro pale? :lol: U pravu si za opanak. Kakve su vam ulice i jesi samo za opanka :lol:
Moš mislit... :-)
fantom slobode

Post by fantom slobode »

Evo sada malo o ulicama, a Italija poznata po ulicama, cudo jedno :-) Rekoh ja cudo je taj Zapad....
Ludi Kure

Post by Ludi Kure »

Citizen-X wrote:
milano wrote:
Citizen-X wrote:Sto mi pice po zivcima ovi nasi jebivjetri koji odu "na zapad" pa seru kako NAMA NASE nista ne valja, kako MI razmisljamo idiotski, a govno iz istog prkna izaslo.

Jebeni opanak kad se pocipeli ne mozes ga prepoznat, nit' lici na cipelu nit' lici na opanak.
otkad to "vasa" auta iz bosanska proizvodnje dobro pale? :lol: U pravu si za opanak. Kakve su vam ulice i jesi samo za opanka :lol:
Jebi ga, ja znam da sam dijete carsije i asfalta, al' me ne bi bilo stid i da sam sa sela ipak sam bosanac koji kaze i u srcu evrope da je bosanac, a boga mi sam se nagled'o opanaka tvoje vrste po svijetu od zapada do istoka, ali sreca da sam se nagled'o i finih ljudi, cak i lopova koji imaju vise stila od tebe ;)
Citizen, u pravu si 100%... samo sto papaka poput ovog "talijancica" ima dosta vise. Kad se papak asvalta docepa, tesko ga je na makadam vratiti. I sto je najsmjesnije, svi ovi prijeratni cobani, koji veze sa zivotom nisu imali, danas se iz dijaspore javljaju kao da su svu pamet svijeta pokupili... a zapravo su nista drugo od onog istog cobana, koji ni obzira ni kulture nema.
Ludi Kure

Post by Ludi Kure »

fantom slobode wrote:Evo sada malo o ulicama, a Italija poznata po ulicama, cudo jedno :-) Rekoh ja cudo je taj Zapad....
pa poslije njegove livade, on vjerovatno i jeste u zemlji cuda :D
fantom slobode

Post by fantom slobode »

Ludi Kure wrote:
fantom slobode wrote:Evo sada malo o ulicama, a Italija poznata po ulicama, cudo jedno :-) Rekoh ja cudo je taj Zapad....
pa poslije njegove livade, on vjerovatno i jeste u zemlji cuda :D
Ko Alisa... :-)
obuca

Post by obuca »

upaliste bez verglanja :D
Citizen-X

Post by Citizen-X »

obuca wrote:upaliste bez verglanja :D
Ja sam uvijek, ovaj, upaljen :D
obuca

Post by obuca »

ma vidim ja okrenuli ste kljuc napola i vec sastavili :D
fantom slobode

Post by fantom slobode »

obuca wrote:ma vidim ja okrenuli ste kljuc napola i vec sastavili :D
I sve po jadnoj Alisi... :-D :-)
Ffff

#35 Re: Paljenje dizelaša VW-a i ostalih???

Post by Ffff »

AdnanSA wrote:Da li je neko možda primjetio kako moderni dizelaši od VW-a SDI i TDI i kada su hladni a i ugrijani pale na prvi dodir ključa tj. ne verglaju uopšte dok ostali moderni dizeli okrenu najmanje 3-4 puta.
Službeni Volvo S60 2,4 dizel kada je hladan a i ugrijan motor zavergla najmanje 3-4 puta a isti je slučaj i sa Fordom Connect 1,8 TDDI a i Peugeotom 307 HDI.
Jedino auto koje pali poput VW-a su veliki Toyotini terenci čini mi se dizel 4,2 koji odmah sastavi.
Zbog čega li je to???
Da li znalci nešto znaju o tome?

ne bih se slozio sa konstatacijom vezano za boldirano... nisam nikakav masinac/mehanicar ali imam potpuno drukcija iskustva, i mislim da je u oba slucaja bitna ispravnost vozila!
dr.iver

Post by dr.iver »

ja sam znao golfa 3 sdi verglati i verglati, auto relativno novo bilo sa 90.000km
dok s druge strane zajebavao sam se oko jednog fiće(zastava 750) i sa dobro uštelovanim paljenjem palio je odmah,na pola ključa, i kada je hladan.
tako da mislim da je sve do auta/goriva
neki motori su novije konstrukcije i teže podnose naše gorivo nego neki motori relativno ostarjele koncepcije kao taj sdi ili prve verzije tdi
johntra

Post by johntra »

odoste daleko od verglanja dizela :-)
obuca

Post by obuca »

johntra wrote:odoste daleko odo verglanja dizela :-)
suti ba glodanje u toku :D
fantom slobode

Post by fantom slobode »

A Alisa, vergla li vergla...
milano

Post by milano »

Citizen-X wrote:
milano wrote:
Citizen-X wrote:Sto mi pice po zivcima ovi nasi jebivjetri koji odu "na zapad" pa seru kako NAMA NASE nista ne valja, kako MI razmisljamo idiotski, a govno iz istog prkna izaslo.

Jebeni opanak kad se pocipeli ne mozes ga prepoznat, nit' lici na cipelu nit' lici na opanak.
otkad to "vasa" auta iz bosanska proizvodnje dobro pale? :lol: U pravu si za opanak. Kakve su vam ulice i jesi samo za opanka :lol:
Jebi ga, ja znam da sam dijete carsije i asfalta, al' me ne bi bilo stid i da sam sa sela ipak sam bosanac koji kaze i u srcu evrope da je bosanac, a boga mi sam se nagled'o opanaka tvoje vrste po svijetu od zapada do istoka, ali sreca da sam se nagled'o i finih ljudi, cak i lopova koji imaju vise stila od tebe ;)
fala ti puno na "lijepim" zeljama i misljenju. Cime se boga ti ponosis. Sto si Bosanav. To je cinjenica i djeba ti je ponosis li se ili ne. Ako se ponosis ili ne ponosis sa tim do tebe je. Cista patologija. Sta se imas poosit ili stidit. Aki nisi vidim nikakav covjek :-)
milano

Post by milano »

Ludi Kure wrote:
Citizen-X wrote:
milano wrote:otkad to "vasa" auta iz bosanska proizvodnje dobro pale? :lol: U pravu si za opanak. Kakve su vam ulice i jesi samo za opanka :lol:
Citizen, u pravu si 100%... samo sto papaka poput ovog "talijancica" ima dosta vise. Kad se papak asvalta docepa, tesko ga je na makadam vratiti. I sto je najsmjesnije, svi ovi prijeratni cobani, koji veze sa zivotom nisu imali, danas se iz dijaspore javljaju kao da su svu pamet svijeta pokupili... a zapravo su nista drugo od onog istog cobana, koji ni obzira ni kulture nema.
e moj kure, ja sam iz SA, ali se time niti nesto dicim niti stidim. Ako se dicis ili stidis to ti je vec cista patologija. Sta ti ja mogu. Idi lijeci se. :roll:
Ludi Kure

Post by Ludi Kure »

milano wrote:
Ludi Kure wrote:
Citizen-X wrote: Jebi ga, ja znam da sam dijete carsije i asfalta, al' me ne bi bilo stid i da sam sa sela ipak sam bosanac koji kaze i u srcu evrope da je bosanac, a boga mi sam se nagled'o opanaka tvoje vrste po svijetu od zapada do istoka, ali sreca da sam se nagled'o i finih ljudi, cak i lopova koji imaju vise stila od tebe ;)
e moj kure, ja sam iz SA, ali se time niti nesto dicim niti stidim. Ako se dicis ili stidis to ti je vec cista patologija. Sta ti ja mogu. Idi lijeci se. :roll:
Sudeci po tvojim komentarima, ti si iz Sarajeva k'o sto sam ja iz Milana...
obuca

Post by obuca »

opet palite bez verglanja :D :D
mirz@

Post by mirz@ »

Imam ja Fiat Stila JTD 2003. godište i pali bez ikakvih problema, a i inace nema nikakvih problema.
Gnjuscic

Post by Gnjuscic »

Citizen-X. Vrlo često sam tvoj istomišljenik na ovom forumu. Baš zato, me smeta takva sirovost i brutalanost. Sam kaliraš s takvim primitivizmom. Ostavi taj riječnik onima sa `Islam Bosne´ i inim primitivcima. Ovo je nevezano za automobile, motore ili tehniku, ali provala ovkvog primitivizma nije za ljude koji su pismeni, još manje one koji se koriste PC-om, koliko god se njegova upotreba, hvala bogu, raširila.
d2

Post by d2 »

iako sam vozio g2d 10 godina (koji naravno ne spada u nove dizele koje ti spominjes) ne bih se bas slozio sa tvojom tvrdnjom jer sam nesto malo vozio i citroen C3 HDI koji ne samo da pali odmah nego uopste nema famozne zute lampice za grijace, palis ga kao benzinca, okrenes kljuc i odmah upalis.

sto se tice ovog debila iz milana i njegovih seljackih tvrdinji - debilu, 10 dugih godina sam vozio G2D sa bijednih 50 tak konja, sada vozim benzinca sa 100 konja, cesto se upitam da li je 100 zaista dva puta vise od 50, G2D sa 50 tak konja je isao neuporedivo bolje nego sto bi neko ocekivao poredeci ga sa 100 benzinskih.
AdnanSA

Post by AdnanSA »

Problem je u tezini vozila.Tvoje moderno vozilo je dosta teze od laganog Golfa2.Motori su snazniji i trose manje goriva nego prije ali auta su teza,sigurnija i na kraju ti dodje na isto kao i prije.
Ima odlican tekst u novom Evo magazinu.Kome nije zao dati 6 km za magazin neka procita.
and

Post by and »

100 ks benzinskih ide jako dobro,pogotovo iznad 160km/h,sto je za tog dizela nedostizno i na uzbrdicama gdje se najbolje moze vidjeti razlika
ado-šampion

Post by ado-šampion »

Baš me interesuje koliko anemičan taj motor od 100 konja treba (bez obzira na težinu) da bi se osjetila razlika od 50 KS u odnosu na taj, i za 50 KS anemičan motor.
johntra

Post by johntra »

prodaj tog od 100 ks i kupi dva dizela od 50, kad ga toliko voliš..svašta pročitat na ovom forumu...
Post Reply