PALESTINA (vidi 1. post)

Post Reply
salvatore paradise

#576 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by salvatore paradise »

1Dante1 wrote:@salvatore paradise Pa gdje necemo kad imas tako uvjerljive argumente :mrgreen: :lol:
Pa kad se uporede s vasim (recimo slike 7 jevreja koji govore najgore stvari o palestini skinute sa Sabbaha) onda si u pravu.
Mister Yes

#577 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by Mister Yes »

salvatore paradise wrote:
Stoner wrote:Meni se ovdje čini kao da kada na trenutak zaboraviš svo kukanje Arapa, na trenutak zaboraviš sve one propagandne slike i u najmanju ruku pristrano medijsko izvještavanje bh. medija o ovome ratu onda dođeš do zaključka da Palestinci ustvari žele da ratuju.

Kada izabereš politiku ratovanja onda postoji šansa da taj rat i izgubiš, nije bitno kako.
U ovom trenutku vjerovatno vise i ne zele. Ali ne mozes traziti vraga godinama pa kukati kad vrag nadje tebe.
Da ne žele ratovati prihvatili bi Izrael kao realnost i okrenuli se normalnom životu. Šta je bilo bilo je, okrenut se budućnosti odjebati raznorazne hamase i svakoga ko poziva na oružanu borbu i na mržnju prema Izraelu.
husein_kapetan

#578 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by husein_kapetan »

Šta ste se ba' nadovezali na ovog.. šta je god.. ko on neinformisan ili u zabludi pa ga sad snagom argumenata trebate vratiti u red..klonite se ba' ćorava posla ovaj zna šta i zašto ovo piše nego vi niste shvatili.. Ova njegova mentalna onanija ne zaslužuje ni čitanje a kamo li susvisli odgovor.. neka se sam zadovoljava do vrata zaglibljen u moru vlastitih...
Dead Man Walking

#579 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by Dead Man Walking »

salvatore paradise wrote:Medjutim nacisti su za 5 godina ubili 7 miliona jevreja, a cionisti za 50 godina 20 hiljada Palestinaca. To je to jebote, koji poginuli gore dole.
A Palestinci Jevreja?
spinel_

#580 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by spinel_ »

bla, bla.. Kmecanje, 6 miliona, 20 ooo, prvi poceli, hamas, to trazili itd...
Lik 24 sata vrti iste postove u krug.. Gore smo mi sto mu idemo niz dlaku, pa na svaku konstataciju ima odgovor, argument kojim pobije sve nas.. Samo su mu strasni argumenti. Ismijavanje i Vjeruj mi na rijec :oops:
BarbaDue

#581 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by BarbaDue »

salvatore paradise wrote:
BarbaDue wrote:
salvatore paradise wrote: Izrael. Medjutim vecina vas ne zeli ili ne moze da sagleda cjelokupnu situaciju. Zasto se sve to tako desilo? Je li Izrael iz cista mira poceo da ubija Palestince? Ili su ti fini, nevini Palestinci (uz pomoc "brace" Arapa) prvi napali Izrael...
Samo mi reci još i ovo, jesmo li mi (Bošnjaci) trebali sjediti mirno i gledati kako nam okupator ubija braću i zauzima teritoriju?
Jesmo li mi Bosnjaci prvi napali Srbe? Ne. Jesmo li koristili terorizam i bombardovali ih u miru? Ne. Pa kako onda mozes povezati ta dva slucaja?
Šta se hvataš za to ko je prvi napao, to možda u ovom momentu nije ni najmanje bitno. Palestinci su prije 50-tak godina kao prvi bacili kamenčić pa ih treba u narednih 100 godina totalno iskorijeniti. Uostalom o bitnosti ko je prvi napao govori i ta činjenica da srpska strana ima priču da smo mi Bošnjaci prvi napali. Isti scenario, preslikano. Nego bitno je to šta se i na kakav način radi u Palestini. bitno je da Izrahell napada a palestinci se na sve moguće načine brane. ako se možemo složiti u tome!?
Mister Yes

#582 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by Mister Yes »

Lincoln-Burrows wrote: Svi mi znamo da Palestinci ne mogu ništa napraviti, pa eto kad ne mogu što im ne pomognu braća u Egiptu i Jordanu,
imaju viška zemlje, neka ih prime kao ravnopravne građane a ne ih držati u logorima za izbjeglice. To bi bilo najmanje što bi za njih mogli napraviti, protiv Izraela se ne može a Izrael neće skrenuti sa svoga puta. Što preostaje nego nastojati
osigurati negdje pristojan život, školovati se, raditi ili možda hamas ima riješenje.
Upravo tako. Ali ne. Arapi su bukvalno založili Palastince. Izrael ćine nestabilnim a to će platiti životima Palestinaca. Nešto slično rade i naše komšije.
Mister Yes

#583 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by Mister Yes »

sinuhe wrote:Pa realno Zapad zeli neko rijesenje za taj komad pustinje i sikare tako da postoji pritisak prema Izraelu.
Nikome tu ne odgovara daljnja radikalizacija Arapa i muslimana uopste.
:lol:
Stoner

#584 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by Stoner »

Jesam li ja jedini koji misli da nas klix.ba previše bombarduje vijestima iz Palestine?

Mislim, po 10 članaka o Palestini dnevno.

Dosta se promjenila uređivačka politika od kako je onaj iz SAFF-a vodi.
spinel_

#585 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by spinel_ »

BarbaDue wrote: Šta se hvataš za to ko je prvi napao, to možda u ovom momentu nije ni najmanje bitno. Palestinci su prije 50-tak godina kao prvi bacili kamenčić pa ih treba u narednih 100 godina totalno iskorijeniti. Uostalom o bitnosti ko je prvi napao govori i ta činjenica da srpska strana ima priču da smo mi Bošnjaci prvi napali. Isti scenario, preslikano. Nego bitno je to šta se i na kakav način radi u Palestini. bitno je da Izrahell napada a palestinci se na sve moguće načine brane. ako se možemo složiti u tome!?

citav svijet, barem obicni gradjani a medju njima ima i jevreja po svijetu izrazavaju negodovanje i prosvjede na ulicama zbog bombardovanja Gaze i nevinih civila, samo ovdje 2-3 lika pokusavaju na sve nacine da opravdaju ofanzivu Izralea i time danas izjednace zrtvu sa zlocincem,...

ako ste tako hrabri izadjite na ulice sa transparentima podrske izraelu, nek majku mu i vas glas se cuje.. ovo virtualno je nista. savjet za trans: samo ih tlacite oni su zapoceli; ko im je kriv sto su naletili na jaceg; sace vdijeti svog boga :oops:
Mister Yes

#586 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by Mister Yes »

zateznistub wrote: Samo mi odgovori, da nekim slucajem dođem u tvoj dom, zaposjednem sve tvoje prostorije, tebe strpamu zahod a sve jer sam ubijeđen da je to sad moje...da li bi me napao ili bi trazio drugi put?
To je u tom momentu bio britanski dom. To je ključna stvar koju ne kontate. Vlasnik doma=britanci. Odluče da jednu sobu poklone Izraelcima a drugu Palestincima. Palestinci ne pristaju jer hoće obje sobe. Izraelci dobiju svoju sobu a nakon toga ih sve komšije pokušaju uništiti. To ko je bio većina u kojoj sobi je potpuno nebitno jer su vlasnici čitavog stana imali pravo da ga podjele kako hoće.
Dead Man Walking

#587 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by Dead Man Walking »

A da procitas naslov teme i pogledas prvi post? :idea:
Mister Yes

#588 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by Mister Yes »

Dead Man Walking wrote:A da procitas naslov teme i pogledas prvi post? :idea:
Meni kažeš? Misliš kako Izraelci demografski napreduju? Da nisu možda vidjeli od Bošnjaka?

1910:
Image

1953:
Image

1991:
Image

A za one koji ne vole karte imamo i čistu statistiku:
Popis 1948----Bošnjaka 30,73%
Popis 1971----Bošnjaka 39,57%
Popis 1991----Bošnjaka 43,38%
Popis 2013----Bošnjaka 49,21% (procjena)
husein_kapetan

#589 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by husein_kapetan »

Mister Yes wrote:
zateznistub wrote: Samo mi odgovori, da nekim slucajem dođem u tvoj dom, zaposjednem sve tvoje prostorije, tebe strpamu zahod a sve jer sam ubijeđen da je to sad moje...da li bi me napao ili bi trazio drugi put?
To je u tom momentu bio britanski dom. To je ključna stvar koju ne kontate. Vlasnik doma=britanci. Odluče da jednu sobu poklone Izraelcima a drugu Palestincima. Palestinci ne pristaju jer hoće obje sobe. Izraelci dobiju svoju sobu a nakon toga ih sve komšije pokušaju uništiti. To ko je bio većina u kojoj sobi je potpuno nebitno jer su vlasnici čitavog stana imali pravo da ga podjele kako hoće.
Nije tako..
Niti su Britanci bili vasnikom doma, niti su bilo kome šta dragovoljno djelili..
Cyrax

#590 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by Cyrax »

Mister Yes wrote:
Dead Man Walking wrote:A da procitas naslov teme i pogledas prvi post? :idea:
Meni kažeš? Misliš kako Izraelci demografski napreduju? Da nisu možda vidjeli od Bošnjaka?
Nisu vam Bosnjaci krivi sto prvom prilikom idete u maticu ( EU, gdje necete) i sto se ne prčite
Nego majorizirani kad ce taj treci entitet?
zateznistub

#591 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by zateznistub »

Mister Yes wrote: A za one koji ne vole karte imamo i čistu statistiku:
Popis 1948----Bošnjaka 30,73%
Popis 1971----Bošnjaka 39,57%
Popis 1991----Bošnjaka 43,38%
Popis 2013----Bošnjaka 49,21% (procjena)
Ko i kako se neko mogao izjasnjavati kao bosnjak u ove dvije godine?
staradis

#592 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by staradis »

Cuo sam da sutra u Sarajevu ima protestna setnja vezano za ovo. Da li neko ima jos informacija?
Hajvan

#593 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by Hajvan »

Mister Yes wrote: A za one koji ne vole karte imamo i čistu statistiku:
...

a prije toga imamo pokolje, progone i agrarne reforme…
BHCluster

#594 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by BHCluster »

dječak sa šibicama wrote:
Nikakve tu razlike nema, osim jednostranog gledista.

Image

Image

Image

Image

Image
U pravu si:
Malo treninga:

Image
Image
Image
Image
Image

Djeca Izraela za djecu Palestine:
http://sabbah.biz/mt/wp-content/uploads ... 05bd_o.jpg
Image
http://sabbah.biz/mt/wp-content/uploads ... ce66_o.jpg
Image
Image

I onda rezultat dostave poklona

Image

Djeca Palestine sretna i zahvalna za poklone.
BHCluster

#595 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by BHCluster »

Ili kada sami priznaju sta su...
bono_vox

#596 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by bono_vox »

Ne razumijem ove sto pokusavaju biti pametni i pravedni i istinski mislioci. Bavite se time ko je sta poceo,ko je ispravan a ko ne a cinjenice govore da neduzna djeca ginu svaki dan,sve vise i vise njih.Sta su djeca kriva i kome?
I dok konstantno svi normalni izvjestavaju o tome, Izrael pojacava napade,povecava broj nevinih zrtava,o legitimnim vojnim ciljevima ni govora,jer ih i nema.SAD kao svjetski cuvar mira,demokratije i zastite ljudskih prava,kao, sve to podrzava i podrstrekuje . Pa sta vi onda filozofi uopste pokusavate objasniti? Negodujete na broj vijesti o tome sta se desava?Pa i ovo je malo? Pitao bih vas ja sta mislite o tome da vasa djeca,ne dao Bog nikome, ginu, a da neko tamo vodi polemiku da li treba da ginu zbog vasih,nasih ili tamo necijih grijeha.
Vijesti o hiljadama ispaljenih raketa od strane Hamasa,a br poginulih 0-1?Gdje padaju te rakete,u 1000 km pustinje?
Pateticni ste,najblaze receno
Ovo dokazuje,jos jednom, da kada neko pozeli da istrijebi neki narod,prekroji teritorijlne granice, to moze i da ucini uz potporu neke od "svjetskih sila",dok svi ostali cute i gledaju svoj interes u svemu tome.
Ljudski zivoti nikad nisu bili jeftiniji u historiji covjecanstva
BHCluster

#597 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by BHCluster »

bono_vox wrote:Ne razumijem ove sto pokusavaju biti pametni i pravedni i istinski mislioci. Bavite se time ko je sta poceo,ko je ispravan a ko ne a cinjenice govore da neduzna djeca ginu svaki dan,sve vise i vise njih.Sta su djeca kriva i kome?
I dok konstantno svi normalni izvjestavaju o tome, Izrael pojacava napade,povecava broj nevinih zrtava,o legitimnim vojnim ciljevima ni govora,jer ih i nema.SAD kao svjetski cuvar mira,demokratije i zastite ljudskih prava,kao, sve to podrzava i podrstrekuje . Pa sta vi onda filozofi uopste pokusavate objasniti? Negodujete na broj vijesti o tome sta se desava?Pa i ovo je malo? Pitao bih vas ja sta mislite o tome da vasa djeca,ne dao Bog nikome, ginu, a da neko tamo vodi polemiku da li treba da ginu zbog vasih,nasih ili tamo necijih grijeha.
Vijesti o hiljadama ispaljenih raketa od strane Hamasa,a br poginulih 0-1?Gdje padaju te rakete,u 1000 km pustinje?
Ovo dokazuje,jos jednom, da kada neko pozeli da istrijebi neki narod,prekroji teritorijlne granice, to moze i da ucini uz potporu neke od "svjetskih sila",dok svi ostali cute i gledaju svoj interes u svemu tome.
:thumbup:
spinel_

#598 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by spinel_ »

bono_vox wrote:Ne razumijem ove sto pokusavaju biti pametni i pravedni i istinski mislioci. Bavite se time ko je sta poceo,ko je ispravan a ko ne a cinjenice govore da neduzna djeca ginu svaki dan,sve vise i vise njih.Sta su djeca kriva i kome?

Poslije ovoga, svaki komentar je suvisan i uvrijedljiv. Svaka ti cast.. :thumbup:
dječak sa šibicama

#599 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by dječak sa šibicama »

Stoner wrote:Jesam li ja jedini koji misli da nas klix.ba previše bombarduje vijestima iz Palestine?

Mislim, po 10 članaka o Palestini dnevno.

Dosta se promjenila uređivačka politika od kako je onaj iz SAFF-a vodi.
Faruk Vele je avazova skola... nakon ribrendinga, ovo vise nije ni sjena nekadasnjeg portala, lagano se pretvaraju u Put Vjernika, umeta, ili cega vec.
Stoner

#600 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by Stoner »

dječak sa šibicama wrote:
Faruk Vele je avazova skola... nakon ribrendinga, ovo vise nije ni sjena nekadasnjeg portala, lagano se pretvaraju u Put Vjernika, umeta, ili cega vec.
Slažem se. Mislim da ću se morati prebaciti na neki drugi portal nastave li ovako.

Što se tiče teme, primjetio sam da dosta forumaša koji počinju raspravu kao s nekim objektivnim i kosmopolitskim pristupom prije ili kasnije počinju sa anti-semitskom retorikom.

Mislim da je to pogrešno i da se mora napraviti distinkcija između Jevreja i Zionista.

Nedavno je u SAD na anti-izraelskim protestima došlo više Jevreja i dalo podršku Palestini nego što se ikada ovdje okupilo brižnih morale superioris Bošnjaka sve zajedno.

I dalje mislim da većini Bošnjaka ovdje smeta uglavnom to što su Palestinci muslimani, ne znam dal' je ikad iko ovdje qrcem mrdno zbog nekog drugog, a nije da ih nema.
Post Reply