PALESTINA (vidi 1. post)

Post Reply
The 51st State

#51 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by The 51st State »

salvatore paradise wrote:
The 51st State wrote:
salvatore paradise wrote: Provjeri ti :wink:
provjerio, rodonacelnici terorizma u modernom vremenu su jevreji, dakle provjeri ti. pravo na drzavu su izborili teroristickim metodama i britanskom fakinskom politikom.
Inace se pravo na drzavu izbori lijepom rjecju i molbom. Obaras me...
Evo kolega postavio dio teksta kojim je sam sebi skocio u usta.

I kakva je ovo recenica: "Rodonacelnici terorizma u modernom vremenu su jevreji"??? Valjda i djeca u osnovnoj znaju da se pojam terorizam prvi put spominje za vrijeme Francuske revolucije... Ali kome ja pricam, vazno da su jevreji rodonacelnici terorizma u modernom vremenu, ma sta to znacilo...
onda ne seri palestincima i ne glumi patronazu, fino reci podrzavam sve napore cionisticke drzave da odrzi status kvo i ako jos moze sta pride, postenije bi bilo nego da bacas suplju sta bi palestinci trebali raditi...., znacilo bi to da su se poceli prvi samobombati...
Drvosjeca iz Dejcica

#52 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

A ti nisi u stanju razumjeti napisano kao cjelinu. Čovjek je rekao da su Palestinci počeli sukob a činjenice govore da su upravo Jevreji terorizmom na Britansku upravu i uporedo na Palestince pokrenuli spiralu nasilja koja traje do danas. :oops:
Nigdje ne pise da su uporedo terorisali Palestince. To si ti dodao...
Ko je izveo napad na King David Hotel 1946. godine? Proguglaj malo sam, potraži dokumentarce, prosvijetli se malo.
The King David Hotel bombing was an attack carried out on Monday July 22, 1946 by the militant right-wing Zionist underground organization, the Irgun, on the British administrative headquarters for Palestine, which was housed in the southern wing[1] of the King David Hotel in Jerusalem.[2][3][4] 91 people of various nationalities were killed and 46 were injured.[5]
Railway cut in 153 places. Three police launches sunk. Railway yards and Haifa oil refinery attacked by Jewish gangs.
Feb.25.1945 Terrorists attack airfields at Lydda, Petah Tikvah, and Qastina, destroying seven aircraft and damaging eight others.
Jan 5.1946 14 Arabs killed and 19 injured by truck bomb outside the 'Serrani'(Jaffa Town Hall).
Stotine akcija napada na infrastrukturu, britansku upravu i Palestince je izvedeno do 1947. godine. Epska etnička čišćenja su redovno izvođena od 1947/48 godine od kada su dobili državu. I onda su za sve krivi Palestinci. :(
BHCluster

#53 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by BHCluster »

romeomoraprezivjeti

#54 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by romeomoraprezivjeti »

harač wrote:
JohnnyS wrote:Je li Palestina prije 1948.postojala kao država?
(čisto da ne prođe nezapaženo)
Je li postojao Izrael? Mogu samo konstatovati da je ovaj forum pun cionista,ljudi koji podrzavaju krvoprolice,ubistva,masakr,ugnjetavanje,k'o sto su podrzavali i od 92-95 cetnike i ustase.
Drvosjeca iz Dejcica

#55 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

@Salvatore

Molim te potraži na WEB-u ko je bio Folke Bernadotte.

Ukratko čovjek je bio Svedski diplomata koji je između ostalog pregovorima oslobodio oko 31000 Jevreja tokom II svjetskog rata. Nakon rata je imenovan od UNSC-a da kao medijator i posrednik pomogne u sukobu Palestinaca i Jevreja 1947–1948, ubijen je u Jerusalemu 1948 od strane militantne zionističke grupe Lehi. :( :roll:
BHCluster

#56 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by BHCluster »

Image
BHCluster

#57 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by BHCluster »

Image
JohnnyS

#58 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by JohnnyS »

Nomo wrote: :lol: bosanci pobili rimljane i ukrali im Bosnu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ps to mora da je ipak odradio onaj veliko srpski dio bosanskog bica sa mladicevim cukunckunodcukunadedom na celu :lol: :lol: :lol: jebi ga krv nije voda :lol: :lol:

Pa zar nisu? Što je ostalo od rimske i ilirske kulture na ovim prostorima? Ništa. Slavenski divljaci, naši preci, došli, porušilu, dio pobili, ostatak asimilirali. Ista stvar ko Židovi Palestincima. Osim što su Palestinci muslimani pa se sad za njih doslovno navija. I nemam ja ništa protiv navijanja, svatko na svijetu ima nekoga tko mu je drag i nekoga tko nije, ali nemojte mi šuplje da navijate zbog pravde, jer pun je svijet nepravde i genocida, a ovdje se napada samo Židove i suosjeća samo s Palestincima...
BHCluster

#59 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by BHCluster »

JohnnyS wrote:
Nomo wrote: :lol: bosanci pobili rimljane i ukrali im Bosnu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ps to mora da je ipak odradio onaj veliko srpski dio bosanskog bica sa mladicevim cukunckunodcukunadedom na celu :lol: :lol: :lol: jebi ga krv nije voda :lol: :lol:

Pa zar nisu? Što je ostalo od rimske i ilirske kulture na ovim prostorima? Ništa. Slavenski divljaci, naši preci, došli, porušilu, dio pobili, ostatak asimilirali. Ista stvar ko Židovi Palestincima. Osim što su Palestinci muslimani pa se sad za njih doslovno navija. I nemam ja ništa protiv navijanja, svatko na svijetu ima nekoga tko mu je drag i nekoga tko nije, ali nemojte mi šuplje da navijate zbog pravde, jer pun je svijet nepravde i genocida, a ovdje se napada samo Židove i suosjeća samo s Palestincima...

Ti si bolestan totalno cuj navija se za Palestince zato sto su muslimani, pa imas mozak vidi sta se desava, 5 000 000 protjeranih koji se nesmiju vartiti na svoje privatno vlasnistvo dok jevreji iz citavog svijeta imaju pravo okupirati tudju zemlju. Te ubijanja itd itd, haje nije bitno zato sto su muslimani. I nenapdaju se Jevreji nego Izraelska vlada i vojska. Licemjerstvo par excellence!
BHCluster

#60 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by BHCluster »

SmokingMan wrote:Ljubav u Dolarima,i ostalo...

Image

Koliko bizarno to može biti,navijanje sa okolnih brda tokom bombardovanja,normalno ili ne,prosudite sami.

Image

http://www.nytimes.com/2014/07/15/world ... world&_r=2

I ovo,ko ima vremena da pročita.

http://fas.org/sgp/crs/mideast/RL33222.pdf
Pokazuje samo koliko su pod tzv prijetnjom?
salvatore paradise

#61 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by salvatore paradise »

The 51st State wrote:
salvatore paradise wrote: Inace se pravo na drzavu izbori lijepom rjecju i molbom. Obaras me...
Evo kolega postavio dio teksta kojim je sam sebi skocio u usta.

I kakva je ovo recenica: "Rodonacelnici terorizma u modernom vremenu su jevreji"??? Valjda i djeca u osnovnoj znaju da se pojam terorizam prvi put spominje za vrijeme Francuske revolucije... Ali kome ja pricam, vazno da su jevreji rodonacelnici terorizma u modernom vremenu, ma sta to znacilo...
onda ne seri palestincima i ne glumi patronazu, fino reci podrzavam sve napore cionisticke drzave da odrzi status kvo i ako jos moze sta pride, postenije bi bilo nego da bacas suplju sta bi palestinci trebali raditi...., znacilo bi to da su se poceli prvi samobombati...
Kojim Palestincima ja serem? Koliko sam upucen niti pisu niti citaju ovaj forum. Ne izvrci moje rijeci, ja sam rekao da su prvi zapoceli sukob i da teroristickim napadima ne cine nista dobro ni sebi ni svojoj drzavi.
salvatore paradise

#62 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
A ti nisi u stanju razumjeti napisano kao cjelinu. Čovjek je rekao da su Palestinci počeli sukob a činjenice govore da su upravo Jevreji terorizmom na Britansku upravu i uporedo na Palestince pokrenuli spiralu nasilja koja traje do danas. :oops:
Nigdje ne pise da su uporedo terorisali Palestince. To si ti dodao...
Ko je izveo napad na King David Hotel 1946. godine? Proguglaj malo sam, potraži dokumentarce, prosvijetli se malo.
The King David Hotel bombing was an attack carried out on Monday July 22, 1946 by the militant right-wing Zionist underground organization, the Irgun, on the British administrative headquarters for Palestine, which was housed in the southern wing[1] of the King David Hotel in Jerusalem.[2][3][4] 91 people of various nationalities were killed and 46 were injured.[5]
Railway cut in 153 places. Three police launches sunk. Railway yards and Haifa oil refinery attacked by Jewish gangs.
Feb.25.1945 Terrorists attack airfields at Lydda, Petah Tikvah, and Qastina, destroying seven aircraft and damaging eight others.
Jan 5.1946 14 Arabs killed and 19 injured by truck bomb outside the 'Serrani'(Jaffa Town Hall).
Stotine akcija napada na infrastrukturu, britansku upravu i Palestince je izvedeno do 1947. godine. Epska etnička čišćenja su redovno izvođena od 1947/48 godine od kada su dobili državu. I onda su za sve krivi Palestinci. :(
Opet dajes podatke o napadima na britansku upravu. Nista novo ti ovdje nisi iznio.
Henry Chinaski

#63 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by Henry Chinaski »

SmokingMan wrote:Ljubav u Dolarima,i ostalo...

Image

Koliko bizarno to može biti,navijanje sa okolnih brda tokom bombardovanja,normalno ili ne,prosudite sami.

Image

http://www.nytimes.com/2014/07/15/world ... world&_r=2

I ovo,ko ima vremena da pročita.

http://fas.org/sgp/crs/mideast/RL33222.pdf
Sličko kao što su razne ruske i ine budale koje je dovodio dabić gledale Sarajevo sa sigurnog rastojanja...
salvatore paradise

#64 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

romeomoraprezivjeti wrote:
harač wrote:
Je li postojao Izrael? Mogu samo konstatovati da je ovaj forum pun cionista,ljudi koji podrzavaju krvoprolice,ubistva,masakr,ugnjetavanje,k'o sto su podrzavali i od 92-95 cetnike i ustase.
Bolje da nista ubuduce ne konstatujes, ako ce ti konstatacije biti ovakve. Niko ne podrzava ovo gore navedeno, samo nastojimo prikazati i drugu stranu price, koja evidentno postoji. To sto se nekima ne svidja i sto hoce da imaju klasicne bad boyse i good boyse, to je njihova stvar.
salvatore paradise

#65 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

BHCluster wrote:
JohnnyS wrote:

Ti si bolestan totalno cuj navija se za Palestince zato sto su muslimani, pa imas mozak vidi sta se desava, 5 000 000 protjeranih koji se nesmiju vartiti na svoje privatno vlasnistvo dok jevreji iz citavog svijeta imaju pravo okupirati tudju zemlju. Te ubijanja itd itd, haje nije bitno zato sto su muslimani. I nenapdaju se Jevreji nego Izraelska vlada i vojska. Licemjerstvo par excellence!
Ma joj... Inace Jevreji su ovdje omiljeni. I da, sasvim je razumno napasti (naravno virtualno, kad se treba pokazati podrska u rl, onda vas se skupi deset) Izraelsku vladu, ali zasto niko ne napada Hamas i njihove idiotske postupke?
JohnnyS

#66 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by JohnnyS »

direktni wrote:
harač wrote:
Čisto da ne prođe nezapaženo. Je li Izrael prije 1948. postojao kao država. Sad se vrati u period prije Krista :lol:

Ako ove Mape nisu argument, koji pokazuju ciljeve jednog naroda koji je preživio genocid /Jevreji/, ja onda ne znam šta je argument. Možda da i Kurdi dobiju državu Kurdistan. Narod od 30 000 000 stanovnika, te im onda dati oružje, a oni da poubijaju sve Turke, Sirijce, Irance, Iračane i sve one koji žive sa njima na istoj teritoriji i da se počnu kurčiti kao Jevreji. :roll:

Pa nije ni Izrael postojao kao država naravno. To je sve bilo pod britanskom kolonijalnom vlašću, zar ne? Nije postojala ni Sirija ni Irak ni Jordan, sve je to nastalo u 20.stoljeću, Iračani i Sirijci su izmišljene nacije. I kao što su stvorili Jordan, htjeli su stvoriti Izrael i Palestinu. Palestinci na to nisu pristali i kao što rekoh, danas žive u dva getoa, za sto godina možda neće ni to. Je li to pravedno? Naravno da nije. Tko može opravdati sistemsko ponižavanje i zločin nad jednim narodom? Nitko normalan. Ali jebiga brate, život nije fer. Nema pravde za Tibetance, nema pravde za muslimane u Kini, nema pravde za Čečene, nema pravde za Kurde, eto vidimo, nažalost nema pravde ni za Palestince. Izrael je tu i nema sad povratka, misliš da će se iseliti 6 milijuna Židova? Aha, kako da ne. Treba prihvatiti realnost, a to je da su Židovi tu i tu će i ostati. Isto kao što će i Krim ostati u Rusiji, kao što se i Kosovo odcijepilo, jer jači tlači. A Palestinci se sad džaba inate, trebaju spasiti što se spasiti da, a to ne mogu nekim bezveznim raketiranjem pumpi po Izraelu, kad vidimo da Židovi na to uzvraćaju stostruko.
BHCluster

#67 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by BHCluster »

salvatore paradise wrote: Ma joj... Inace Jevreji su ovdje omiljeni. I da, sasvim je razumno napasti (naravno virtualno, kad se treba pokazati podrska u rl, onda vas se skupi deset) Izraelsku vladu, ali zasto niko ne napada Hamas i njihove idiotske postupke?
Hamas je teroristicka organizacije i njihove postupke 100% osudjujem koji je aktivan od koje godine? Zelim da mi pokazes gdje sam ja to ista rekao protiv Jevrja? Hvala.
Zaitsev

#68 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by Zaitsev »

salvatore paradise wrote: Palestina nije bila drzava, tako da ti teorija pada u vodu. Za neselektivno ubijanje djece, zene i staraca je najvise kriv Hamas, koji koristi gusto naseljena podrucja za skrivanje poslije sranja koja naprave. Bukvalno koriste vlastiti narod kao stit.

Glupo ti je poredjenje, mi niti smo poceli sukob sa Srbima, niti smo u mirnodopskom periodu vrsili teroristicke napade na Srbiju ili Srbe. Tako da...
A neka država se smatra državom kad? Kad je priznaju u Briselu? Kada se već toliko pozivaš na historiju, trebao bi znati za nazive Filistejci, pa oblast Kanaan, pa Sirija-Palestina, itd. itd. Nije teško naći na internetu otkad tačno datira Palestina kao država... Bilo bi krajnje plitko priznavati je kao državu samo otkad su Britanci otišli tamo...

Što se tiče opaske o Hamasu, mislim da nisi baš toliko glup da pokušavaš tražiti bilo kakav izgovor za ubijanje žene, djece i staraca... Za takvo nešto nema ni izgovora ni opravdanja...

Stoga, nije meni glupo poređenje prijatelju, glupo je od tebe što počinješ onu Tanovićevu: "Ko je počeo rat?" Zar je bitno??? Nedužni ljudi, djeca, žene, starci ginu, samo zato što nisu ćifuti... Tu je kraj svake priče o ljudskosti, etičnosti, ratovanju... Treba malo i poznavati materiju, a ne samo lupetati i iznositi nekakve šuplje stavove koji nemaju veze s vezom... Palestinci su na toj teritoriji bili mnogo prije ćifuta i Mojsija i za to postoje neoborive historijeske činjenice i dokazi...

Ja nisam taj neki što dijeli sve na bad i good boyse... Činjenica je da je Izrael najveći lobist na svijetu, da jevreji drže 2/3 svijeta, isto kao što je činjenica da su Palestinci gola bijeda i ukoliko sam dobro shvatio, najpoštenije bi bilo da kada vojska i Mossad (jedna od najspremnijih agencija na svijetu), sa svim svojim naoružanjem udari po nekoj bijedi, bijeda treba stati i pustiti da bude jebana?

Ne bih rekao... Ne opravdavam Hammas, ali još manje opravdavam ćifute, a pogotovo bilo kakvo ubijanje nevinih žrtava...

P.S.

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/izrae ... /140710140

Naserem ti se u filozofiju i pametovanje, te gledanje druge strane priče !!!
romeomoraprezivjeti

#69 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by romeomoraprezivjeti »

BHCluster wrote:
JohnnyS wrote:

Ma joj... Inace Jevreji su ovdje omiljeni. I da, sasvim je razumno napasti (naravno virtualno, kad se treba pokazati podrska u rl, onda vas se skupi deset) Izraelsku vladu, ali zasto niko ne napada Hamas i njihove idiotske postupke?
Nije tacno da niko ne osudjuje hamasóve postupke,citaj malo bolje,ne preskaci pojedine póstove. Hamas sere k'o foka,to je cinjenica i po mom misljenju vise rade za Izrael nego za Palestinu.
BHCluster

#70 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by BHCluster »

salvatore paradise wrote: Palestina nije bila drzava, tako da ti teorija pada u vodu. Za neselektivno ubijanje djece, zene i staraca je najvise kriv Hamas, koji koristi gusto naseljena podrucja za skrivanje poslije sranja koja naprave. Bukvalno koriste vlastiti narod kao stit.

Glupo ti je poredjenje, mi niti smo poceli sukob sa Srbima, niti smo u mirnodopskom periodu vrsili teroristicke napade na Srbiju ili Srbe. Tako da...
A ko je kriv za isto prije formiranja Hamasa?
salvatore paradise

#71 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

BHCluster wrote:
salvatore paradise wrote: Ma joj... Inace Jevreji su ovdje omiljeni. I da, sasvim je razumno napasti (naravno virtualno, kad se treba pokazati podrska u rl, onda vas se skupi deset) Izraelsku vladu, ali zasto niko ne napada Hamas i njihove idiotske postupke?
Hamas je teroristicka organizacije i njihove postupke 100% osudjujem koji je aktivan od koje godine? Zelim da mi pokazes gdje sam ja to ista rekao protiv Jevrja? Hvala.
Pa osudjujem i ja postupke Izraelske vlade, problem je u tome sto ukazujem na uzroke i posljedice. Palestinski narod podrzava Hamas i tu sva prica prestaje.
salvatore paradise

#72 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

BHCluster wrote:

A ko je kriv za isto prije formiranja Hamasa?
A ko je kriv sto je sukob uopce poceo? Mozemo ovako unedogled.
BHCluster

#73 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Post by BHCluster »

BHCluster wrote:
Pa osudjujem i ja postupke Izraelske vlade, problem je u tome sto ukazujem na uzroke i posljedice. Palestinski narod podrzava Hamas i tu sva prica prestaje.
Nije tacno, jedan dio Palestinskog naroda podrzava Hamas, zato nemoj lagat.
salvatore paradise

#74 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

Zaitsev wrote:

A neka država se smatra državom kad? Kad je priznaju u Briselu? Kada se već toliko pozivaš na historiju, trebao bi znati za nazive Filistejci, pa oblast Kanaan, pa Sirija-Palestina, itd. itd. Nije teško naći na internetu otkad tačno datira Palestina kao država... Bilo bi krajnje plitko priznavati je kao državu samo otkad su Britanci otišli tamo...

Što se tiče opaske o Hamasu, mislim da nisi baš toliko glup da pokušavaš tražiti bilo kakav izgovor za ubijanje žene, djece i staraca... Za takvo nešto nema ni izgovora ni opravdanja...

Stoga, nije meni glupo poređenje prijatelju, glupo je od tebe što počinješ onu Tanovićevu: "Ko je počeo rat?" Zar je bitno??? Nedužni ljudi, djeca, žene, starci ginu, samo zato što nisu ćifuti... Tu je kraj svake priče o ljudskosti, etičnosti, ratovanju... Treba malo i poznavati materiju, a ne samo lupetati i iznositi nekakve šuplje stavove koji nemaju veze s vezom... Palestinci su na toj teritoriji bili mnogo prije ćifuta i Mojsija i za to postoje neoborive historijeske činjenice i dokazi...

Ja nisam taj neki što dijeli sve na bad i good boyse... Činjenica je da je Izrael najveći lobist na svijetu, da jevreji drže 2/3 svijeta, isto kao što je činjenica da su Palestinci gola bijeda i ukoliko sam dobro shvatio, najpoštenije bi bilo da kada vojska i Mossad (jedna od najspremnijih agencija na svijetu), sa svim svojim naoružanjem udari po nekoj bijedi, bijeda treba stati i pustiti da bude jebana?

Ne bih rekao... Ne opravdavam Hammas, ali još manje opravdavam ćifute, a pogotovo bilo kakvo ubijanje nevinih žrtava...

P.S.

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/izrae ... /140710140

Naserem ti se u filozofiju i pametovanje, te gledanje druge strane priče !!!
Tipovi poput tebe jedino i znaju da se naseravaju, posto nista pametno nemaju da kazu. Cim kazes Cifuti jasno je da si antisemit i kao takav pun mrznje. A covjek pun mrznje ne moze pravilno da rasudjuje. Inace ova prica o tome ko je prvi bio mi smrdi na onu srpsku o vekovnim zemljama. Nebitno ko je bio tu prije hiljadu godina, bitna je sadasnjost. Nisu ni ovdje bili Slaveni, pa sad jesu. Boze moj, stanovnistvo se vremenom mijenja.
salvatore paradise

#75 Re: PALESTINA (vidi 1. post)

BHCluster wrote:
salvatore paradise wrote: Pa osudjujem i ja postupke Izraelske vlade, problem je u tome sto ukazujem na uzroke i posljedice. Palestinski narod podrzava Hamas i tu sva prica prestaje.
Nije tacno, jedan dio Palestinskog naroda podrzava Hamas, zato nemoj lagat.
Pa jedan dio Izraelskog naroda podrzava vladu, sta sad?
Post Reply