PALESTINA (vidi 1. post)
- It_is_a_Leclerc
-
klmnopq
#2 Re: PALESTINA (vidi 1. post)
koliko ova karta iz 2000-te odstupa od trenutne?
-
salvatore paradise
#3 Re: PALESTINA (vidi 1. post)
Dok god Palestinci podrzavaju Hamas, ocekivati je da ce Izraelci ovako reagovati.
- escobar__
#4 Re: PALESTINA (vidi 1. post)
Da, otprilike kao što su i Bošnjaci krivi za rat u BiH jer su glasali za nezavisnost.
Hamas je osnovan 1987., izraelski zločini traju od puno ranije. Hamas je posljedica, ne uzrok.
Hamas je osnovan 1987., izraelski zločini traju od puno ranije. Hamas je posljedica, ne uzrok.
- rajv0sa
#5 Re: PALESTINA (vidi 1. post)
escobar__ wrote:Da, otprilike kao što su i Bošnjaci krivi za rat u BiH jer su glasali za nezavisnost.

Pun mi je q izjava kao ova iznad.
- Rampage
#6 Re: PALESTINA (vidi 1. post)
Hamas je napravljen tek krajem osamdesetih, kada su već jevreji zauzeli i etnički očistili većinu teritorija Palestine, tako da ti ova tvrdnja ne stoji.salvatore paradise wrote:Dok god Palestinci podrzavaju Hamas, ocekivati je da ce Izraelci ovako reagovati.
- JohnnyS
#7 Re: PALESTINA (vidi 1. post)
Je li Palestina prije 1948.postojala kao država?
-
Struja__
#8 Re: PALESTINA (vidi 1. post)
Jevreji nije isto sto i cionisti.
Nisu svi jevreji cionisti
Nisu svi jevreji cionisti
-
klmnopq
#9 Re: PALESTINA (vidi 1. post)
... neki argument?rajv0sa wrote:escobar__ wrote:Da, otprilike kao što su i Bošnjaci krivi za rat u BiH jer su glasali za nezavisnost.
Hamas je osnovan 1987., izraelski zločini traju od puno ranije. Hamas je posljedica, ne uzrok.![]()
![]()
-
salvatore paradise
#10 Re: PALESTINA (vidi 1. post)
Koliko se sjecam Arapi su prvo napali Izrael (i to vise puta) i svaki put popusili. Sada ovi teroristi koriste vlastiti narod kao stit, ne znam cemu potreba da se brani Hamas.escobar__ wrote:Da, otprilike kao što su i Bošnjaci krivi za rat u BiH jer su glasali za nezavisnost.
-
salvatore paradise
#11 Re: PALESTINA (vidi 1. post)
A izraelsko ubijanje i etnicko ciscenje je rezultat cega?direktni wrote:Neka se Jevreji vrate na područja iz 1946. i neće biti ni Hamasa ni Fataha. Ove organizacije su nastale kao posljedica Izraelskog ubijanja i etničkog čišćenja Palestinaca uz podršku GB i USA.salvatore paradise wrote:Dok god Palestinci podrzavaju Hamas, ocekivati je da ce Izraelci ovako reagovati.
-
salvatore paradise
#12 Re: PALESTINA (vidi 1. post)
Argument je da su jedni prljavi i zli jevreji a drugi braca muslimani.klmnopq wrote:... neki argument?rajv0sa wrote:escobar__ wrote:Da, otprilike kao što su i Bošnjaci krivi za rat u BiH jer su glasali za nezavisnost.
Hamas je osnovan 1987., izraelski zločini traju od puno ranije. Hamas je posljedica, ne uzrok.![]()
![]()
-
klmnopq
#13 Re: PALESTINA (vidi 1. post)
Uozbilji se malosalvatore paradise wrote:Argument je da su jedni prljavi i zli jevreji a drugi braca muslimani.
-
salvatore paradise
#14 Re: PALESTINA (vidi 1. post)
Ne mogu biti ozbiljniji.klmnopq wrote:Uozbilji se malosalvatore paradise wrote:Argument je da su jedni prljavi i zli jevreji a drugi braca muslimani.
- escobar__
#15 Re: PALESTINA (vidi 1. post)
A Izrael je stvoren na palestinskoj zemlji, otimačinom teritorije i genocidom. Pretpostavljam da su Arapi trebali šutjeti? Razumijem da je za vas urbane i moderne sasvim ok tlačenje muslimana bilo gdje, pa taman i kad to čitav svijet osuđuje, al' de se malo uozbiljite ba.salvatore paradise wrote:Koliko se sjecam Arapi su prvo napali Izrael (i to vise puta) i svaki put popusili. Sada ovi teroristi koriste vlastiti narod kao stit, ne znam cemu potreba da se brani Hamas.escobar__ wrote:Da, otprilike kao što su i Bošnjaci krivi za rat u BiH jer su glasali za nezavisnost.
-
klmnopq
#16 Re: PALESTINA (vidi 1. post)
Postoje ljudi i neljudi. U ovome što si napisao, nisam pročitao nikakav argument, pa se povlačim iz ovakve vrste priče.salvatore paradise wrote:Ne mogu biti ozbiljniji.
-
Struja__
#17 Re: PALESTINA (vidi 1. post)
Jenu stvar morate zapamtiti
Cionist = Tlacitelji
Palestinci = Potlaceni
Kako god, to ne smijete zaboraviti
Cionist = Tlacitelji
Palestinci = Potlaceni
Kako god, to ne smijete zaboraviti
-
salvatore paradise
#18 Re: PALESTINA (vidi 1. post)
Mnoge zemlje su stvorene otimacinom teritorije. Genocid se pak desio kasnije, poslije ovih sranja koja su zapoceli Arapi. I ja osudjujem ubijanje nevinih ljudi bilo gdje i zbog bilo kojeg razloga. Samo nastojim da prikazem i drugu stranu medalje. Ne mozes nekim smijesnim bombama napadati jaceg protivnika i onda se zaliti kad te sravni sa zemljom. To nije realno, nije pametno a bome nije dobro ni po zdravlje. Izrael radi zlocine, to nije nikakva tajna. Medjutim radi ih i Hamas, samo sto postize kontraefekat.escobar__ wrote:A Izrael je stvoren na palestinskoj zemlji, otimačinom teritorije i genocidom. Pretpostavljam da su Arapi trebali šutjeti? Razumijem da je za vas urbane i moderne sasvim ok tlačenje muslimana bilo gdje, pa taman i kad to čitav svijet osuđuje, al' de se malo uozbiljite ba.salvatore paradise wrote:Koliko se sjecam Arapi su prvo napali Izrael (i to vise puta) i svaki put popusili. Sada ovi teroristi koriste vlastiti narod kao stit, ne znam cemu potreba da se brani Hamas.escobar__ wrote:Da, otprilike kao što su i Bošnjaci krivi za rat u BiH jer su glasali za nezavisnost.
-
salvatore paradise
#19 Re: PALESTINA (vidi 1. post)
Naravno da postoje ljudi i neljudi, medjutim to nema veze s ovim sto se prica. Ja ti govorim sta je argument nasih boraca za Palestinu, kojih se btw skupilo u impozantnom broju da podrze Palestinu i Palestince.klmnopq wrote:Postoje ljudi i neljudi. U ovome što si napisao, nisam pročitao nikakav argument, pa se povlačim iz ovakve vrste priče.salvatore paradise wrote:Ne mogu biti ozbiljniji.
-
klmnopq
#20 Re: PALESTINA (vidi 1. post)
Koji je tvoj arument/stav po ovom pitanju?salvatore paradise wrote:Naravno da postoje ljudi i neljudi, medjutim to nema veze s ovim sto se prica. Ja ti govorim sta je argument nasih boraca za Palestinu, kojih se btw skupilo u impozantnom broju da podrze Palestinu i Palestince.
- JohnnyS
#21 Re: PALESTINA (vidi 1. post)
To područje je bilo pod britanskom kolonijalnom vlašću kao i većina Bliskog Istoka. U želji da se Britanija i ostale zemlje saperu od krivnje za dozvoljavanje Hitleru da dođe na vlast i napravi sve što je napravio, odlučili su se dati Židovima državu. Dio tadašnje Palestine su odlučili podijeliti između Palestinaca i Židova. Naravno da to nije bilo pošteno prema Palestincima, ali jebiga, život nije fer. Palestinci su odlučili da im je bolje golub na grani nego vrabac u ruci, preračunali su se i posljedica svega toga je da danas žive u dva geta umjesto u međunarodno priznatoj državi.
-
salvatore paradise
#22 Re: PALESTINA (vidi 1. post)
Moj stav je da Palestinci (a i cjelokupan islamski svijet) moraju prihvatiti realnost, a to je da Izrael postoji i da nece nestati s lica zemlje, kako se mnogi nadaju. Samim tim ce poceti da igraju pametnije, realnije, bezbolnije po vlastiti narod. Ne mozes se sam kurciti pred dvadeset ljudi kad znas da ce te nadjacati, iako mozda nisu u pravu. Jer sta ti vrijedi sto ces jednog udariti sakom, kad ce te ostali oboriti na zemlju i iscipelariti. I tako svako malo..klmnopq wrote:Koji je tvoj arument/stav po ovom pitanju?salvatore paradise wrote:Naravno da postoje ljudi i neljudi, medjutim to nema veze s ovim sto se prica. Ja ti govorim sta je argument nasih boraca za Palestinu, kojih se btw skupilo u impozantnom broju da podrze Palestinu i Palestince.
Moram da idem, nastavicemo vcrs.
-
salvatore paradise
#23 Re: PALESTINA (vidi 1. post)
Moze se i 'vako reci.JohnnyS wrote:To područje je bilo pod britanskom kolonijalnom vlašću kao i većina Bliskog Istoka. U želji da se Britanija i ostale zemlje saperu od krivnje za dozvoljavanje Hitleru da dođe na vlast i napravi sve što je napravio, odlučili su se dati Židovima državu. Dio tadašnje Palestine su odlučili podijeliti između Palestinaca i Židova. Naravno da to nije bilo pošteno prema Palestincima, ali jebiga, život nije fer. Palestinci su odlučili da im je bolje golub na grani nego vrabac u ruci, preračunali su se i posljedica svega toga je da danas žive u dva geta umjesto u međunarodno priznatoj državi.
-
Avetinho
#24 Re: PALESTINA (vidi 1. post)
Prije Hamasa postojao je PLO ciji je MO takodjer bio terorizam. Kad je PLO devedesetih odustao od unistenja Izraela, Hamas je postao miljenik radikala.Rampage wrote:Hamas je napravljen tek krajem osamdesetih, kada su već jevreji zauzeli i etnički očistili većinu teritorija Palestine, tako da ti ova tvrdnja ne stoji.salvatore paradise wrote:Dok god Palestinci podrzavaju Hamas, ocekivati je da ce Izraelci ovako reagovati.
-
swanfilter
#25 Re: PALESTINA (vidi 1. post)
Nisu se Arapi preracunali. Jer da jesu, imali bi priliku stosta popraviti ima decenija par. Arapi su jednostavno preglupi za bilo kakav oblik politike, politikanstva, diplomatije, lobiranja, ... Jednostavno, da nemaju nafte i na osnovu nje da kupuju svoju "nezavisnost i slobodu", cijeli B I bio bio Veliki Izrael ...