Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
shambho wrote:Ajd nek' mi neko napise kratko kako se prave palacinci kad vec tema ima o njima.. Ozbiljna sam ..Nisam imala prilike znam da je piece of cake al' nekkao nikad nisam naucila a bas mi cesto prahne da napravim..
Obavezno nabavi dobru tavu za palačinke. Koliko god smjesa bila dobra - bez tave ne liče na sebe. A samim tim ne koristiš masnoću i smanjuješ unos kalorija.
PALAcinkarnica NJAM NJAM nije ona gde covek u svojoj maloj radnji sprema palacinke .nemojte brkati te dve na dobrinji.
NJAM NJAM palacinkarnica je odma iza pekare san u haustoru odma do agencije za prodaju nekretnina prostor.
ja sam bila i odlicne su im palacinke.
ja sam probala slani specijal s salamom trapistom ruskom salatom i odlicne su ,snickers slatku je moj momak jeo .
generalno ta od pola metra je obrok nije da se zasladis vec nalik na tortilju mexisxku stavljaju i kukuruz i krastavcice i riblji file mozes sam sebi da napravis. ma super su ..
Od slanih palacinaka su kod mene palacinci sa sirom na prvom mjestu a od slatkih palacinaka sa eurokremom i marmeladom i orasima mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
shambho wrote:Ajd nek' mi neko napise kratko kako se prave palacinci kad vec tema ima o njima.. Ozbiljna sam ..Nisam imala prilike znam da je piece of cake al' nekkao nikad nisam naucila a bas mi cesto prahne da napravim..
Da ne citam sad sta je tamo napisano...praktican savjet. Pola mlijeka, pola kisele vode uvijek.
Sto se tice ulja, zagrijes malo ulja (da pokrije tavu) i uspes u tijesto i dobro promjesas. Vise ti ne treba nikako ulja. Tava plitka, teflon.
moja smjesa za palacinke je jednostavna da jednostavnije ne moze: neke 2 solje brasna (dobije se oko 15 palacinki od toga), 1 jaje i vode (obicna ledena). Zamjesim smjesu da je nije gusta, nego bas onako vodenasta i polako tava zagrijano ulje i jedna po jedna se pece. budu extra,naravno prave palacinke kad podignes trebaju biti prozirne i tanke /za to treba malo prake.
Da ne citam sad sta je tamo napisano...praktican savjet. Pola mlijeka, pola kisele vode uvijek.
Sto se tice ulja, zagrijes malo ulja (da pokrije tavu) i uspes u tijesto i dobro promjesas. Vise ti ne treba nikako ulja. Tava plitka, teflon.
Palacinke...mmmmmmmmmm...slastica za koju sam uvijek raspolozena...
Posebno sa orasima...uzitak neopisiv...
Od slanih prednost dajem pohovanim...sa trapist sirom i suhim mesom...