Paddy: Nacionalne stranke ne mogu BiH odvesti u EU

Prenj

#1 Paddy: Nacionalne stranke ne mogu BiH odvesti u EU

Post by Prenj »

Dobro jutro Kolumbo :roll:
http://www.nezavisne.com/dnevne/dogadja ... 005-01.php
Image
Nacionalne stranke ne mogu uvesti BiH u Evropsku uniju

Bosnu i Hercegovinu nacionalne stranke ne mogu odvesti u Evropsku uniju, tvrdi Pedi Ešdaun, visoki predstavnik međunarodne zajednice za BiH. Dodao je kako BiH ne može u EU dok se ne riješi nacionalizma.

"Mislim da aktuelne vlasti BiH mogu provesti kroz vrata koja vode ka EU jer smo došli vrlo blizu tih vrata. Mislim da one ne mogu okončati to putovanje. Ono se ne može okončati bez pristojnih opozicionih partija. Potrebno je nekoliko jakih opozicionih partija jer ovaj put ka EU ne možete okončati ukoliko se zemlja ne riješi nacionalizma", kaže Ešdaun.
...
nosara

Post by nosara »

Neka nama nasih klero-naci-sovinistickih partijica, jer smo to trazili, nije nam bio dobar Nijaz Durakovic.

U Europu sa visoko uzdignutom desnicom "do ovde masna"!
kub lajkan

#3 Re: Paddy: Nacionalne stranke ne mogu BiH odvesti u EU

Post by kub lajkan »

Prenj wrote:Dobro jutro Kolumbo :roll:
http://www.nezavisne.com/dnevne/dogadja ... 005-01.php
Image
Nacionalne stranke ne mogu uvesti BiH u Evropsku uniju

Bosnu i Hercegovinu nacionalne stranke ne mogu odvesti u Evropsku uniju, tvrdi Pedi Ešdaun, visoki predstavnik međunarodne zajednice za BiH. Dodao je kako BiH ne može u EU dok se ne riješi nacionalizma.

"Mislim da aktuelne vlasti BiH mogu provesti kroz vrata koja vode ka EU jer smo došli vrlo blizu tih vrata. Mislim da one ne mogu okončati to putovanje. Ono se ne može okončati bez pristojnih opozicionih partija. Potrebno je nekoliko jakih opozicionih partija jer ovaj put ka EU ne možete okončati ukoliko se zemlja ne riješi nacionalizma", kaže Ešdaun.
...

Jal' plakat' jal' se smijat' pitanje je sad :?

A šta uopšte zagovara? Promjenu vlasti? Baš i ne miriše na to...

Očito bi se j... ali da mu ne uđe!
nosara

Post by nosara »

Pedi je nesposobnjakovic na visokoj poziciji, jedan od mnogih na ovim prostorima, covjek bez veze.

On se samo podmiruje za stare dane...
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Ne bih njega razapeo k'o Isusa, nego kretene koji su potpisali da nam ovakvi konji mogu dolaziti i upravljati našim sudbinama...
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

kub lajkan wrote:Ne bih njega razapeo k'o Isusa, nego kretene koji su potpisali da nam ovakvi konji mogu dolaziti i upravljati našim sudbinama...
Opet nam je bolje s njim, nego s tim kretenima, a on djubre zadnje, pa vidi kako su tek nasi losi... :D
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Alfons Kauders wrote:
kub lajkan wrote:Ne bih njega razapeo k'o Isusa, nego kretene koji su potpisali da nam ovakvi konji mogu dolaziti i upravljati našim sudbinama...
Opet nam je bolje s njim, nego s tim kretenima, a on djubre zadnje, pa vidi kako su tek nasi losi... :D
Ma ne bi bio problem da smo mi SAMO sa njim. Ali mi smo i sa njim i sa kretenima...
Prenj

Post by Prenj »

Alfons Kauders wrote:
Da ukinu Visokog predstavnika nekim slucajem, pa tek bi nas onda mrak pojeo.
Sjecate li se sramnog zakona o amnestiji kojeg je OHR ukinuo?
Zadig

Post by Zadig »

NACIONALNE STRANKE?????

MA BJAAAAAAZI

8)
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Prenj wrote:Da ukinu Visokog predstavnika nekim slucajem, pa tek bi nas onda mrak pojeo.
Nije problem Visoki predstavnik, nego je problem OVAKAV Visoki predstavnik...
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

kub lajkan wrote:
Alfons Kauders wrote:
Ma ne bi bio problem da smo mi SAMO sa njim. Ali mi smo i sa njim i sa kretenima...
Ma u svakom slucaju...

Pljunut u sake, pedes'trojku u ruke, pouzdanu osobu kraj sebe da dodaje redenike, FAP municije, sve ih poredati uz neki zid i ra-ta-ta-ta-ta... :D
Zadig

Post by Zadig »

jarane, on je MEZ-u dobar ko kruh
:oops:
Prenj

Post by Prenj »

kub lajkan wrote:
Prenj wrote:Da ukinu Visokog predstavnika nekim slucajem, pa tek bi nas onda mrak pojeo.
Visoki predstavnik je u svom djelovanju ogranicen odlukama Vijeca za implementaciju mira u BiH u cijem su sastavu velike sile, SAD, UK, Francuska, Rusija, EU, Nato, ...
Elem, matematika je komplikovana.
Zadig

Post by Zadig »

pa to je bar jasno.
Pa ne placa ga bosna, vec MEZ, zato i njima polaze racune a ne bosanskom narodu.
javascript:emoticon(':D')
Very Happy
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Prenj wrote:
kub lajkan wrote:
Visoki predstavnik je u svom djelovanju ogranicen odlukama Vijeca za implementaciju mira u BiH u cijem su sastavu velike sile, SAD, UK, Francuska, Rusija, EU, Nato, ...
Elem, matematika je komplikovana.

Mislio sam na konkretnu osobu, a ne na instituciju Visokog predstavnika...

Jedan od prvih njegovih poteza je bio smjenjivanje Nikole Grabovca. To je bio direktan uticaj na ishod izbora u BiH, tako što je time direktno poručeno biračima kako su svi isti kad su na vlasti - dakle, lopovi...

A on u tom istom intervjuu "Nezavisnim", kad ga se dovede da, u skladu s logikom, samo treba reći "Jest, do mene je!", on odgovara ovako:

NN: Zašto dopuštate da BiH bude talac SDS-a i promašene politike Dragana Čavića, kojeg ste proglasili reformatorom, a koji je prekinuo pregovore o reformi policije?

EŠDAUN: Bolje bi bilo da to pitanje postavite sebi. Vi ste ih birali. Ne vi lično, ali građani su ih izabrali. Neki kažu da sam osoba koja ide ruku pod ruku s nacionalistima. To nije tačno.

Kad bude odlazio dobro pregledaj ceh koji je napravio. Negdje će to sigurno biti objavljeno...
Ina

Post by Ina »

Lord " Plavi Dečko " ZAISTA nervira :x ...Ne zato sto je izjavio tu slavnu recenicu o nemogucnosti reformskog pomaka zbog radi nacionalnih stranaka jer ni ja takodje ne gajim simpatije prema istim...nego zato jer " Plavi Decko " stvarnooo misli da se moze poigravati sa nama a da niko toga nije svijestan...kontradiktoran samom sebi, njegova Visoka osoba funkcionira po sablonu : jedno radim, drugo mislim a nesto sasvim trece pricam...o nesposobnosti BiH naroda, politickoj nezrelosti i slicno.Mislim Ok to stoji...ali zaboga kojeg klinca postoji institucija njegove funkcije?!? S druge strane, sjecam se i njegovih optimisticnih prognoza za konacno izbavljenje ove jadne i napacene zemlje iz ponora proslosti, pokretanju privrede, obrazovanju, ukidanju viza, pomirenju,zajednistvuo, skooorom ulasku BiH u EU...ja sta covjek sve lijepo ne isprica...i sada vec ide sve ono suprotno...dakle negacija svega onoga prethodno recenog. :-) U prvi mah pomislih nakon IZJAVE "Plavi Decko" nam promovira neku staru ili pak novu nenacionalnu politicku opciju, mozda opoziciju, mozda nase socijaldemokrate...pa opet nesto kontam nije ni to buduci da se sa njima redovno "pljuje" ili bar oni njega pljuju :) a onako ponekad...sporadicno. Stvarno ne znam sta taj lik misli da nam prezentira...ciklicnu apsurdnost, smjenu afirmativnog i negativnog...i ono mi svi glupi...Covjek bi da nas savjetuje i usmjerava optickim varkama...njegova politika se sastoji od kritike drugih, u ovom slucaju nas samih a da on pri tome sam ne nudi niti jedno suvislo rjesenje. Ne daj Boze da se pomisli da imam nesto protiv same institucije Visokog predstavnika...cak naprotiv, postojanje "stranog elementa" u BiH svakodnevnici je neophodno...do daljnjeg...ali "Plavi Decko" stvarno si preeeeetjerao...Trebalo bi te staviti na disciplinsku, ili ako nista dobro isprasiti po turu :P Mozda se Sanela/Superwoman ponudi, pardon zrtvuje i spasi cjeloukupnu situaciju...mozda...mozda
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

pa jel ih sam pedi doveo na vlast s pričom kako bih treba novu vlast koja nije korumpirana.... reformisti bla bla bla :roll:
Zadig

Post by Zadig »

komi wrote:pa jel ih sam pedi doveo na vlast s pričom kako bih treba novu vlast koja nije korumpirana.... reformisti bla bla bla :roll:
Komi, pa zar nam do sada nije jasno da Peddy uopste ne radi u interesu prosperiteta BIH
:shock: :shock:
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

nosara wrote:Pedi je nesposobnjakovic na visokoj poziciji, jedan od mnogih na ovim prostorima, covjek bez veze.

On se samo podmiruje za stare dane...
Nije on nimalo nesposoban nego čovjek radi za nečije interese i ti neki ga dobro plaćaju za ono što radi.
nosara

Post by nosara »

Ostajemo, dakle, pri tom sto sam napisao, ko je za?

Idemo na slijedecu tacku...
oblak

Post by oblak »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ti kreteni :D:D - to smo svi mi :D:D:D

potpisivali smo se, ali olovnim olovkama :roll:
sule_krug

Post by sule_krug »

pedy nije los medjutim u demokraciji on nemoze da mijenja puno toga . cak ni predsjednik drzave nema pravo da mijenja dosta toga. on je tu da pokusa uspostaviti normalan rad institucija i to je to. covic bi bio i danas na svom mjestu jer je dobar ostalim strankama ali to nije postivanje zakona koji se moraju postovati da bi imali pravnu i demokratsku drzavu. a nasi politicari nije da su nesposobni nego neobrazovani po demokratskom principu i to je to. daj mi navedi jednog ili dva politicara iz BIH da su obrazovana politicki ili socijalno da bi mogli upravljati zemljom u tranziciji. koji je to politicar , osoba da bi mogla da postane predsjednik drzave kakva je bosna i hercegovina a da svi narodi budu zadovoljni. pa ljudi mi nemamo nista u nasoj drzavi. sve institucije rade na silu nijedna po zakonu i saglasnoscu sa svojim kolegama. imamo vise politicara nego institucija i svi bi da ucestvuju u istim.zasto srbija i hrvatska nemaju visokog predtavnika. razmislite malo zasto mi imamo tog istog predstavnika i zasto mislite da on nije dobar.
Fair Life

Post by Fair Life »

Zadig wrote:
komi wrote:pa jel ih sam pedi doveo na vlast s pričom kako bih treba novu vlast koja nije korumpirana.... reformisti bla bla bla :roll:
Komi, pa zar nam do sada nije jasno da Peddy uopste ne radi u interesu prosperiteta BIH
:shock: :shock:
Lobira covjek za interese engleske politike na ovom dijelu Balkana.
Zadig

Post by Zadig »

Ma sto nas ne koloniziraju, pa da im se svi preselimo u london
:D
dr.pi

Post by dr.pi »

BH partije su ogledalo bh drustva. Sta ima Paddy s tim? Nista. Moze samo uvesti Komunizam. :D
Post Reply