Pad Sport Klub-a u BIH !

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#26 Re: Pad Sport Klub-a u BIH !

Post by Admir_1984 »

pa i da recimo telecom uvrsti sportklubove u ponudu, mislite da ce to biti djabe :roll: pa bar dodaj na trenutnu pretplatu minimalno 10KM, pa ko voli nek izvoli
The Realist

#27 Re: Pad Sport Klub-a u BIH !

Post by The Realist »

Ljudima je SK ionako najbitniji. Odjednom će operateri koji imaju oba ova sportska kanala "postati super, a do tada su bili smeće".

No, sumnjam da će Telemach odmah to dozvoliti, ako njima nisu dostupne Arene, jer izgubili bi jako puno korisnika.
It_is_a_Leclerc

#28 Re: Pad Sport Klub-a u BIH !

Post by It_is_a_Leclerc »

SK ne treba umjesto Arene i Eurosporta. Arena i Eurosport nude, zajedno, tri lige iz liga petice, plus grčku, brazilsku, hrvatsku, srbijansku, bh.. Uz to, nude vrhunski sadržaj iz Eurolige, ABA lige, Endesa Lige, Eurokupa, rukometne lige prvake, rukometnog šampionata Njemačke i Španije. Tu je odbojkaški super kup, vaterpolo turniri, a o ekskluzivnim sadržajima svjetskom kupa u alpskim i nordijskim discipklinama da i ne govorim.
Plus, Eurosport pokriva svjetska atletska prvenstva, svjetska plivačka prvenstva, svjetsko fudbalsko prvenstvo i olimpijske igre.

I sad kao to ništa ne vrijedi, a vrijedi Sport klub sa prenosima teniskih turnira iz Mahačkale, engleskom ligom i primerom ?!
karanana

#29 Re: Pad Sport Klub-a u BIH !

Post by karanana »

It_is_a_Leclerc wrote:SK ne treba umjesto Arene i Eurosporta. Arena i Eurosport nude, zajedno, tri lige iz liga petice, plus grčku, brazilsku, hrvatsku, srbijansku, bh.. Uz to, nude vrhunski sadržaj iz Eurolige, ABA lige, Endesa Lige, Eurokupa, rukometne lige prvake, rukometnog šampionata Njemačke i Španije. Tu je odbojkaški super kup, vaterpolo turniri, a o ekskluzivnim sadržajima svjetskom kupa u alpskim i nordijskim discipklinama da i ne govorim.
Plus, Eurosport pokriva svjetska atletska prvenstva, svjetska plivačka prvenstva, svjetsko fudbalsko prvenstvo i olimpijske igre.

I sad kao to ništa ne vrijedi, a vrijedi Sport klub sa prenosima teniskih turnira iz Mahačkale, engleskom ligom i primerom ?!
+ liga prvaka i liga evrope sto arene prenose po 4 tekme odjednom + na jednom programu multiprenos i live ukljucenja tamo gdje se nesto desi
It_is_a_Leclerc

#30 Re: Pad Sport Klub-a u BIH !

karanana wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:SK ne treba umjesto Arene i Eurosporta. Arena i Eurosport nude, zajedno, tri lige iz liga petice, plus grčku, brazilsku, hrvatsku, srbijansku, bh.. Uz to, nude vrhunski sadržaj iz Eurolige, ABA lige, Endesa Lige, Eurokupa, rukometne lige prvake, rukometnog šampionata Njemačke i Španije. Tu je odbojkaški super kup, vaterpolo turniri, a o ekskluzivnim sadržajima svjetskom kupa u alpskim i nordijskim discipklinama da i ne govorim.

+ liga prvaka i liga evrope sto arene prenose po 4 tekme odjednom + na jednom programu multiprenos i live ukljucenja tamo gdje se nesto desi
U pravu si. Totalno sam smetnuo s uma.

Dakle, pet različitih utakmica iz lige prvaka i studijska emisija sa stručnim gostom, izjavama trenera itd.
The Realist

#31 Re: Pad Sport Klub-a u BIH !

Post by The Realist »

Pa ne treba umjesto, neka bude dodatno, pa ko ima vremena i želi neka može gledati.
madridist

#32 Re: Pad Sport Klub-a u BIH !

Post by madridist »

Premier liga,primera liga perjanice u fudbalu na sk
euroliga, nba perjanice košarke na sk
formula1 i sve što valja od tenisa od ostalog na sk te još masa drugih stvari,arena je osrednja sportska tv u usporedbi sa sk ako ćemo bit iskreni,ligu prvaka tj one najbolje tekme prenosi neko od nacionalnih emitera a vala ove naše domaće lige ne gledam na tv ,kad god mogu odem na stadion,kakva arena i pm.
Eurosport kao globalnog dilera sporta ne treba uvlačiti u ove balkanske igrice oni nemaju ništa sa vlasnicima arene i sportkluba hvala Bogu.
Last edited by madridist on 25/12/2013 13:47, edited 2 times in total.
Maha23

#33 Re: Pad Sport Klub-a u BIH !

Post by Maha23 »

Malo si zaboravio nabrojati sadrzaj sportklubova, fali ti, NBA, Euroliga, svi turniri iz Masters 1000 serije (mahackala :-) ), dosta ATP i WTA iz 500 i 250 serije, Wimbledon Moto GP, Formula 1, engleska, spanska liga i kupovi, njemacki kup, holandska, portugalska, belgijska liga, hokej, utakmice reprezentacija itd. itd. itd. Eurosport je prica za sebe, ali je SK je, u ovakvoj situaciji, daleko ispred Arena.... I da, mnostvo studijskih emisija vezanih za EPL i Tenis sa vrlo strucnim komentatorima.
gidra

#34 Re: Pad Sport Klub-a u BIH !

Post by gidra »

Nije isto gledati Real Madrid, Barcelonu, United, City, Arsenal, Chelsea, Atletico Madrid, Liverpool svaki vikend i propale timove kao što su Juventus, Inter, Milan i ostale.
Pa NBA, Euroliga, F1, Tenis... sve najskuplje licence drži SK.
Areni skidam kapu jedino za LŠ, mada i tu postoji alternativa zvana FTV i OBN.
gidra

#35 Re: Pad Sport Klub-a u BIH !

Post by gidra »

The Realist wrote:Kako misliš HS i BHTelecom ne daju, pa nisu oni vlasnici Arena, niti su u bilo kakvom odnosu sa njima.
No općenito, trebalo bi biti svima sve dostupno, jer niti ja imam šta od toga što neki nemaju Arenu, niti obrnuto....
Zašto onda Telemach kad je tako jednostavno ne ubaci Arene? Imaju pare, uslove, zainteresirane korisnike?

Nisu vlasnici ali su isti ti koji preko raznih agencija urgiraju da Telemach ne dobije Arenu. Pa zamisli da Telemach može uvesti Arene, šta bi tek onda bilo sa tržištem :D ... ali već sam rekao da u ovoj njihovoj tržišnoj tekmi najviše ispaštamo mi obični građani.
Volio bih da sam u mogućnoti da priključim Logosoft.
The Realist

#36 Re: Pad Sport Klub-a u BIH !

Post by The Realist »

gidra wrote: Zašto onda Telemach kad je tako jednostavno ne ubaci Arene? Imaju pare, uslove, zainteresirane korisnike?

Nisu vlasnici ali su isti ti koji preko raznih agencija urgiraju da Telemach ne dobije Arenu. Pa zamisli da Telemach može uvesti Arene, šta bi tek onda bilo sa tržištem :D ... ali već sam rekao da u ovoj njihovoj tržišnoj tekmi najviše ispaštamo mi obični građani.
Pa ta "svađa" dolazi još iz Srbije, gdje su se zakačili i onda prenijeli na BiH. Nema to veze sa ovim našim.
It_is_a_Leclerc

#37 Re: Pad Sport Klub-a u BIH !

Zaboravio sam dodati na Areni - engleski kup, italijanski kup, španski kup.
Generalno, za moje sportske afinitete je daleko bolja Arena i Eurosport (ne pratim tenis, f1 ), mada razumijem zašto nekom bolje odgovara Sportklub. Eto i ja bih volio da NBA ima na tv-u da ne ganjam linkove, al' eto.

S tim da ja ne znam kako neko može natjerati Sport Klub da besplatno uđe u platforme (a ako sam dobro skontao, to se traži ovim naputkom u prvom postu). To mi zvuči kao da nekog natjeraš da ti besplatno prodaje gulaš, zato što takvog gulaša nema nigdje drugdje u gradu ?!
uncas

#38 Re: Pad Sport Klub-a u BIH !

Post by uncas »

neke se stvari ne mogu kupiti novcem. za sve ostalo tu su sopcast, acestream... 8-)
garry69

#39 Re: Pad Sport Klub-a u BIH !

Post by garry69 »

It_is_a_Leclerc wrote:
S tim da ja ne znam kako neko može natjerati Sport Klub da besplatno uđe u platforme (a ako sam dobro skontao, to se traži ovim naputkom u prvom postu). To mi zvuči kao da nekog natjeraš da ti besplatno prodaje gulaš, zato što takvog gulaša nema nigdje drugdje u gradu ?!
Pa ko kaze da je tako? Sport Klub mora ponuditi svima iste uslove. Ponudice neprihvatljive usluve tipa 5 ili 3 eura od svakog pretplatnika i to je to. Telemachu i Totalu ne mogu nuditi nove uslove jer su pod dugorocnim ugovorom. Uglavnom nista se ne mijenja, kaznili su kanal koji je platio Premier ligu 12 miliona eura sa 60 hiljada. Sve je jasno da se nista ne mijenja :)
jastuk1

#40 Re: Pad Sport Klub-a u BIH !

Post by jastuk1 »

gidra wrote:
The Realist wrote:Kako misliš HS i BHTelecom ne daju, pa nisu oni vlasnici Arena, niti su u bilo kakvom odnosu sa njima.
No općenito, trebalo bi biti svima sve dostupno, jer niti ja imam šta od toga što neki nemaju Arenu, niti obrnuto....
Zašto onda Telemach kad je tako jednostavno ne ubaci Arene? Imaju pare, uslove, zainteresirane korisnike?

Gidra,

Nikako, ama nikako ne možeš porediti Telemach sa drugim provajderima, jer TM direktno ne dozvoljava SK drugima. A HS i BHT nemaju ništa s Arenom, dok Telemach ima itekakve veze sa SK. Hem što ispumpavaju sav profit iz BiH, hem što postavljaju monopol na uslugu. Dvostruko oštećuju ovu zemlju.
gidra

#41 Re: Pad Sport Klub-a u BIH !

Post by gidra »

jastuk1 wrote:
gidra wrote:

Gidra,

Nikako, ama nikako ne možeš porediti Telemach sa drugim provajderima, jer TM direktno ne dozvoljava SK drugima. A HS i BHT nemaju ništa s Arenom, dok Telemach ima itekakve veze sa SK. Hem što ispumpavaju sav profit iz BiH, hem što postavljaju monopol na uslugu. Dvostruko oštećuju ovu zemlju.
slažem se i sa tobom. Telemach je baš bezobrazan što se toga tiče, ali mislim da nema ništa od ovoga da oni dopuste svima SK a da on ostanu bez Arena, znaju da bi sa tim ispušili foru na tržištu.

Ova saga će se jedino riješiti kad se postigne neki obostran dogovor, ali to se neće sigurno još desiti, zato lijepi Sopcast kao što neko reče :mrgreen: ...
south

#42 Re: Pad Sport Klub-a u BIH !

Post by south »

gidra wrote:

pa ne zele da uvedu ARENU SPORT jer su vlasnici SPORT KLUBA zajedno sa SBB-om pitas ih za ARENU oni ti odgovore sta mozes gledati na SK :roll: :roll: mater im yebem DAJ BOZE SAMO DA OVA PRESUDA PRODE KAKO TREBA PA DA SVI IMAMO I ARENU I SK 8-)
Kemal Malovčić

#43 Re: Pad Sport Klub-a u BIH !

Post by Kemal Malovčić »

SK + AS = jedino prihvatljivo.
bingov buraz

#44 Re: Pad Sport Klub-a u BIH !

Post by bingov buraz »

Svi moraju ponuditi sve,zivim za dan da neko ponudi SK,Arene,Diskaverije i Viasat paket,nista vise :D Kolika bi realna cijena mogla biti za sve zajedno?
Šveđanin

#45 Re: Pad Sport Klub-a u BIH !

Post by Šveđanin »

Pa jel skupo da vam ubace sve u jednu pretplatu

6 Sport Klub Kanala
4 Arene
2 Eurosporta
studeni76

#46 Re: Pad Sport Klub-a u BIH !

Post by studeni76 »

bingov buraz wrote:Svi moraju ponuditi sve,zivim za dan da neko ponudi SK,Arene,Diskaverije i Viasat paket,nista vise :D Kolika bi realna cijena mogla biti za sve zajedno?
SK1,četiri Arene,Discovery Europe,ID,Science,TLC,Viasat Explorer,Nature i History za 12,70KM u BHB Cable TV. Sasvim zadovoljavajuća ponuda, ne može se sve ni stići gledati.
rokan

#47 Re: Pad Sport Klub-a u BIH !

Post by rokan »

imam i arene i sport klub. nekad je to da poludiš jer ne znaš šta bi prije gledao, na areni recimo derbi španske košarke, neka nlb tekma a na sport klubu primera ili derbi belgijske lige anderleht-standard. da ne govorim o udarnim terminima vikendom, da poludiš.
ipak prednost dajem sport klubu jer ima evroligu u košarci, ima nba, ima primeru i premier ligu, ima tenis i naboljeg komentatora na balkanu nebojšu viškovića.
spinel_

#48 Re: Pad Sport Klub-a u BIH !

Post by spinel_ »

spanski kup prenosi arena do finala, a finale preuzima Sk.. takodjer jedan od eng. kupova prenosi Sk.. da ne spominjem sad argentinsku, belgijsku, holandsku, rusku, portugalsku, svicarsku, austrijsku ligu jer su manje bitne, ali pokrivenost sporta je ogromna
p.s. talijanski kup prenosi Sk
kemox

#49 Re: Pad Sport Klub-a u BIH !

Post by kemox »

Altsa wrote:a mi imamo 6 SK + SKPrime...pa opleti po 6 razliciti utakmica englske lige...ma milina brate
+Na areni isto tako za talijansku ligu i lugu šampiona

To je tako trebalo da bude odavo ali lopovluk UPM

Ovako će biti taman :-)
Mustang1

#50 Re: Pad Sport Klub-a u BIH !

Post by Mustang1 »

Koliko kvalitetnih utakmica ima u Italiji a koliko u Engleskoj ? A ligu sampiona imas izbor od dvije utakmice sedmicno na ovim nasim kanalima dok englesku ligu nemas nikako
Post Reply