Jučer mi se prvi put u životu desilo da mi dodje do pada šećera u krvi. Prvog naravno koji sam osjetio. Najednom su mi se počele tresti ruke, osjetio sam glavobolju,lupanje srca, nagon za povraćanje i nemoć. Imao sam prije odredjenih problema sa pritiskom i kada sam oslazio doktoru, kada su mi mjerili šećer uvijek mu je vrijednost bila 5,7 nečega. Pozvao sam jednog doktora i on mi je rekao da odmah uzmem nešto slatko što sam i učinio uzeo sam šećer i vodu. Ipak sam zbog panike koja me uhvatila odmah krenuo kod doktora i tamo mi je nakon uradjenog EKG-a, konstatovano da je srce u redu pa su mi izmjerili šećer koji je iznosio 3,5.
Dali su mi odmah infuziju i poslije sam se osjećao bolje mada me glava jako bolila cijeli dan.
Danas nemam nekih problema, mjerio sam šećer iznos je 5,6 što je normalno.
Medjutim imam jedan problem koji mi se javlja cijeli dan mišljenja sam da je više problem psihe imam osjećaj da će mi se ponoviti taj dogadjaj od jučer, pa se malo pazim uzimam neke čokoladice i slično.
Ono što želim da pitam je da mi neko ko je imao slične napade ili kako se već to zove da mi kaže šta je najbolje raditi da do toga ne dodje ponovo.
Izvinjavam se ako ima ova tema još negdje a ja je ponovo otvorio.
Pad šećera u krvi
Moderator: anex
- primus-sa
#2 Re: Pad šećera u krvi
Da ne bi razmisljo,zakazes se kod diabetologa i fino eglem-beglem.....
-
slucajni_prolaznik1
#3 Re: Pad šećera u krvi
evo ti pa malo pročačkaj... http://medicinabih.info/medicina/interna/hipoglikemija/
-
mirzasila
#4 Re: Pad šećera u krvi
Desilo se i meni jednom. Potpuno isti simptomi. Konkretno taj dan kada mi se desilo sam radio neke fizicke poslove a nisam jeo nekih 18-20 sati. I ja sam se bio u prvi mah prepao ali sam odmah uzeo da jedem i sve je bilo ok, a kasnije sam saznao da je uzrok tome pad secera... Ako ti je secer inace u normalnim granicama onda mislim da nema razloga za brigu.
-
narcisaa
#5 Re: Pad šećera u krvi
Ovo mi se događa 3-4 puta godišnje već nekih par godina. Počinje sa laganom glavoboljom, drhtanjem cijelog tijela i malaksalošću i ako odmah pojedem nešto slatko(ja uzmem čokoladu
) i popijem jaku kafu ubrzo prestane.
Ako to zanemarim ili nisam u prilici da sprovedem dotični ritual glavobolja pređe u migrenu tako da mi svjetlo i najmanji zvuk smeta i opet mi pomogne, ali ovaj puta, "veliki kolač" i kafa.
Inače mi je tlak stalno 100/60 pa ako zbog ove migrene i povraćanja i završim u hitnoj nesmiju mi dati ništa da mi tlak ne obore još više jer kod prvog dolaska dali su mi analgin venozno u infuziji i već nakon par minuta počela sam gubiti svijest jer su mi tlak još više oborili.
Ako to zanemarim ili nisam u prilici da sprovedem dotični ritual glavobolja pređe u migrenu tako da mi svjetlo i najmanji zvuk smeta i opet mi pomogne, ali ovaj puta, "veliki kolač" i kafa.
Inače mi je tlak stalno 100/60 pa ako zbog ove migrene i povraćanja i završim u hitnoj nesmiju mi dati ništa da mi tlak ne obore još više jer kod prvog dolaska dali su mi analgin venozno u infuziji i već nakon par minuta počela sam gubiti svijest jer su mi tlak još više oborili.
-
Sultan.Fatih
#6 Re: Pad šećera u krvi
Nije da se pravim pametan al da li si ikada trenirao neki sport , jer se to sportasima cesto desi ako nisu jeli neka dva sata prije treninga jer je to fizicki napor koji mora da vrati energiju misicima a ne unosis nista u tijelo sto bi moglo da regenerise hranjive materije....Al opet otidji doktoru za svaki slucaj...
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#7 Re: Pad šećera u krvi
Pošto je ovo prva tema o šećerašima, odnosno o šećeru, ja bih malo skrenuo sa teme i postavio pitanje:
Vlada li to nestašica senzora, stikova za Bayerov aparat za mjerenje šećera? Možda ne vlada, ali u ''mojoj'' apoteci zvanoj, ljekarna NEMA. Zna li neko gdje ima za kupiti Bayer senzora F5 i F11 za aparat Elite XL?
Šuhveli mi ova nestašica da nije buknuo rat između farmako-mafija ili su se aparati prestali proizvoditi?
Vlada li to nestašica senzora, stikova za Bayerov aparat za mjerenje šećera? Možda ne vlada, ali u ''mojoj'' apoteci zvanoj, ljekarna NEMA. Zna li neko gdje ima za kupiti Bayer senzora F5 i F11 za aparat Elite XL?
Šuhveli mi ova nestašica da nije buknuo rat između farmako-mafija ili su se aparati prestali proizvoditi?