Nazovem ja i pozalim se na ovu pojavu i dobijem odgovor da je to normalno i da monitor "odgorijeva". Pa majku mu, nije sporet, sta ima odgorijevati!?!
Pa nije sporet... :D
Moderator: Benq
-
BigusDickus
#1 Pa nije sporet... :D
Prekjucer, u zamjenu za ono smece od AOC monitora (na koje sam se vec jednom zalio
), koje se pokvarilo u rekordnom (a Boga mi i garantnom
) roku, donesu mi na posao potpuno nov LG Flatron. Onaj se nije mogao nikako popraviti, a valjda im nestalo onog smeca
. Nejse, ovaj je odlican monitorcic (samo 17", na zalost
), super cista slika, jasne i jake boje, lijepo dizajniran, ali ima jedan mali (kazu privremeni
) problem. Jucer je citav dan, cijela kancelarija odisala mirisom spaljenih elektronskih komponenti 
Nazovem ja i pozalim se na ovu pojavu i dobijem odgovor da je to normalno i da monitor "odgorijeva". Pa majku mu, nije sporet, sta ima odgorijevati!?!

-
Stari
Cekaj jel ti monitor ima onaj stari princip sa katodnom cijevi ...ili su ovi novi ta tecnim kristalima i plazmom....kao je ovo drugo onda veze nejam mozda stvarno i treba odgorjevati....a ako je onaj sa katodnom cijevi i cuje se na izgorenu elektroniku...onda nista ne diraj i zovi nekoga ko zna sa tim stvarima (recimo svaki dobar majstor za TV aparate ce znati prvjeriti da li ti urbzavajuci topovi pri anodnom strujnom kolu... vise na malo previsokom naponu)...bez i truna zajebancije ....ako se radi o starom monitoru (sa kao sto rekoh katodnom cijevi) onda to zna biti vrlo zajebano i explodirati... vidi nekako... da se ne nadjes u blizini kad se to desi.
Sad ce mnogi ...misliti da lupetam i ne znam sta pricam...al ovdje to stvarno nije slucaj. Nadam se da je monitor jedan od ovih novijih sa tecnim kristalom ...oni inace nisu nista specijalno(i ja ih ne upotrbljavam) ....al ne mogu explodirati kao sto je to slucaj sa ovima sto imaju vakumske elektronske cijevi.
Sad ce mnogi ...misliti da lupetam i ne znam sta pricam...al ovdje to stvarno nije slucaj. Nadam se da je monitor jedan od ovih novijih sa tecnim kristalom ...oni inace nisu nista specijalno(i ja ih ne upotrbljavam) ....al ne mogu explodirati kao sto je to slucaj sa ovima sto imaju vakumske elektronske cijevi.
- Lace
#5 Re: Pa nije sporet... :D
BigusDickus wrote:Prekjucer, u zamjenu za ono smece od AOC monitora (na koje sam se vec jednom zalio), koje se pokvarilo u rekordnom (a Boga mi i garantnom
) roku, donesu mi na posao potpuno nov LG Flatron. Onaj se nije mogao nikako popraviti, a valjda im nestalo onog smeca
. Nejse, ovaj je odlican monitorcic (samo 17", na zalost
), super cista slika, jasne i jake boje, lijepo dizajniran, ali ima jedan mali (kazu privremeni
) problem. Jucer je citav dan, cijela kancelarija odisala mirisom spaljenih elektronskih komponenti
Nazovem ja i pozalim se na ovu pojavu i dobijem odgovor da je to normalno i da monitor "odgorijeva". Pa majku mu, nije sporet, sta ima odgorijevati!?!![]()
cuj odgorjeva...ja sam prosle godine kupila novi komp...i nije nista odgorjevalo...jel to ok? (skontala sam da zuji kada se malo kabl olabavi)
- Alfons Kauders
Bigi, pravac do mesnice, malo loja i koju sniclu, kad to zavrsis javi da naletimo... 
-
BigusDickus
Sta vam je ljudi, isprepadaste me zivog?
Monitor nije sa tekucim kristalima, nego obicni CRT (samo je flat) 
Zvao sam ih opet, jer ovo i dalje ispusta mirise kuhinjskih katastrofa (bez dima, doduse
), ali lik (serviser, navodno
) mi kaze da ima isti monitor kod kuce i da mu je isto tako aromatizirao sobu
, prvih par dana. 
A valjda nece eksplodirati (u stvari implodirati, ako se dobro sjecam)
Zvao sam ih opet, jer ovo i dalje ispusta mirise kuhinjskih katastrofa (bez dima, doduse
A valjda nece eksplodirati (u stvari implodirati, ako se dobro sjecam)
-
Stari
BigusDicus:
Implodirace...u pravu si, to se tako zove...medjutim to sto se stari zajebo u izboru glagola....ne cini citavu tu situaciju manje dobrom za izbjegavanje. Kod implozije, isto kao i kod explozije ...se radi (ako se nadjes u blizini) ...o jednako nenadmasnom osjecaju...vjeruj mi.A valjda nece eksplodirati (u stvari implodirati, ako se dobro sjecam)
- Alfons Kauders
Daj ba sta frkate covjeka, nece ba Bigi... Ne sikiraj se... 
-
Duh sa sjekirom
Prije neki dan uzeo sam Belineu TFT, monitor je mrak stvarno neureko se preporucam ga svakome, nije ni skup.
Da ne reklamiram, ima ga jedna firma IT opreme kod veterine.

Da ne reklamiram, ima ga jedna firma IT opreme kod veterine.
- Alfons Kauders
Iyama ili Eizo... Do koljena im niko nije... 
-
Lisac
ne boj se Bigie nece da pukne. barem ne josh 
ne, bez zajebancije. ova serija je prvih par godina vazhila za jako kvalitetnu i bila poprilichno skupa (2002), no tada su bili josh poprilichno novi. ne bez razloga su danas puno pristupachniji (chitaj jeftiniji), chesto nakon par mjeseci ili godinu dana bez najave pochnu ili da smrde ili jednostavno umru. ovdje se, vjerovao ili ne, prodaju sa tro- ili chetverogodishnjom garancijom
i da zamjena defektnih za nove (ukoliko se desi) se odvija bez problema
mi smo prije 2 godine kupili 4 LG Flatron 750 S monitora. svi su nedugo nakon 'pushtanja u pogon' pocheli da tuknu. dva smo prebacili kod nas u testno okruzhenje (jer 'aktivno' rade samo kratko vrijeme) i oni su josh zhivi. u medjuvremenu su prestali da tuknu. dva koja su ostala na 'normalnim' radnim mjestima su se 'ugasila'
jedan nakon godine, drugi nakon godine i po 
puno srece
ne, bez zajebancije. ova serija je prvih par godina vazhila za jako kvalitetnu i bila poprilichno skupa (2002), no tada su bili josh poprilichno novi. ne bez razloga su danas puno pristupachniji (chitaj jeftiniji), chesto nakon par mjeseci ili godinu dana bez najave pochnu ili da smrde ili jednostavno umru. ovdje se, vjerovao ili ne, prodaju sa tro- ili chetverogodishnjom garancijom
puno srece
-
BigusDickus
Ovaj ima garanciju upravo 3 godine, a cini mi se i da nesto manje tukne...
...il' sam se ja adaptirao... 
A nije mi se nikad desilo da monitor eksplodira...
Jest' mi jednom davno, u jednom od onih starih zelenih monitora nesto puklo (naknadno sam utvrdio da je to bio kondenzator
) i sa zadnje strane izasla nekakva bijela izmaglica (duh?!?
), ali bez opasnosti po okolinu... 
A nije mi se nikad desilo da monitor eksplodira...
-
neko iz mase
uskoro ce ti implodirati, pa kad ti se stvori crna rupa i uvuce te unutra, a jadan si onda
znao sam ja par takvih, i nisu dugo
znao sam ja par takvih, i nisu dugo