PA LJUDI STA JE PRECE ZGRADA ILI ŽIVOT JEDNOG DJETE

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Šta mislite da treba uraditi?

Obnoviti zgradu
2
6%
Pomoci Veddahu i drugoj djeci nabavkom lijekova
26
79%
I jedno i drugo
5
15%
Niti jedno
0
No votes
Ne znam
0
No votes

Total votes: 33

japrak

#1 PA LJUDI STA JE PRECE ZGRADA ILI ŽIVOT JEDNOG DJETE

Post by japrak »

Prvo da vas sve poZdravim i izvinem se zbog postavljanja ove teme pod razno ali ne znam gdje bih je...
Naime dobih prije par dana mejl koji slijedi..
Prica o malom Veddahu koja je izasla u http://www.saff.ba odnosno poslednjem broju saffa je bolna.Put borbe ovg malog borca mozete pratiti na http://www.zijaret.com Apel za pomoc malom Veddahu kao i na linku http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=175 gdje se nalaze sva desavanja oko Veddaha i borbe ove porodice Ramic za njegov zivot i bolje uslove u kojima bi insaAllah mogao kvalitetnije PREZIVLJAVATI jer ovo sto on sad dozivljava nije ravno jednom normalnom zivotu tako tesko oboljelog djecaka ciji su roditelji dostojni i ponosni toliko da se nemoze opisati rijecima.Oni su se na sve nacine borili da dodju do nekih rezultata a nase vlasti (po obicaju)samo obecavaju i koriste vjernicki sabur.Naime,nadlezne vlasti ovom ocu petero djece inace pripadniku patrioske lige,R.V.I. 100% ,borca ove drzave nista nisu rijesili a sve su obecali,cak ni terapiju koja je neophodna za zivot malog Veddaha.Obecali su da ce ih smjestiti u veci stan jer Ramici zive u 60 kvadrata, tako da Veddah nema svoju sobu gdje bih boravio i lijecio se adekvatno njegovoj bolesti a ima jos 3 sestre i 1 brata bebu , a boluje od najteze krvne bolesti u Evropi.

Svi oni koji zele pomoci ,posto otac Mehmed nemoze sam da se izbori za njihova zakonska prava da ih podrzi putem blogera http://www.zeljkokomsic.blogger.ba i na linku http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=175 na kojem se nalazi sve o ovoj porodici i putem podrske na http://www.saff.ba kao i http://www.zijaret.com a i za ovaj Apel se zna i na http://www.studio-din.com i na http://www.annisa.net ali fale noviji podaci,cije moderatore molim da osvjeze novim podacima sa ovog linka,i sve ostale koji zele da preuzmu ovaj link o malom Veddahu i njihovoj borbi u ime Allaha s.v.t..

Svi koji mogu pomoci na bilo koji nacin bujrum,pa makar i onim SALJI DALJE

A onda čujem da se odvaja novac iz budžeta za renoviranje odnosno sredjivanje zgrade nakon onih demonstracija a onom malenom ljudskom biću se roditelji muce i bore za opstanak.Nije mi zaista jasno kako tako nešto može da se desi
ZAR JE IZGLED ZGRADE VAŽNIJI OD ŽIVOTA JEDNOG ČETVEROGODIŠNJAKA.
I to ne samo njega nego i ostale djece koja su oboljela od te opake bolesti....
PA ĆEMU OVO VODI?????????
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Raspitaj se za cijene stakla i ostaloga, i vidjeces da steta na zgradi, zajedno sa placanjem radne snage, nije presla cifru od 15.000 KM.

A za pitanje sta je prece, zivot djeteta ili fasada, treba sjesti i objasniti neke stvari.
Ne treba drzava, ni kanton ni entitet placati za svaku akciju posebno. Sve te silne pare koje utrosise u seminare i okrugle stolove i sta sve ne , bi trebali uloziti u program koji bi pomogao svoj djeci, ukljucujuci ovog malog borca...

Da slijedeci Veddah ne bi morao prolaziti isti pakao na zemlji kao mali Ramic.

Ali, odgovor koji ces dobiti je... TO NIJE NASA NADLEZNOST....

Molim vizu za Zimbabve...
japrak

Post by japrak »

Slazem se u potpunosti,Veddah jeste borac kao i sva ostala djeca koja su oboljela od tumora i drago mi je da se neko sjetio poslati mi ovaj mejl koji kruzi neto-m.
za_sada_bez_dobrog_nicka

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

Treba pomoći djetetu, a nama će svakako uzeti kroz porez da poprave ono što su kreteni polupali.
rmesa

Post by rmesa »

Svaka vam cast na ovoj akenti i postu,dusa mi se smiri kad vidim podrsku patriota.

Nije u pitanju samo nas Veddah,u pitanju su svi mazlumi i nevoljnici koji su u teskom stanju.

Oni koji su organizovali ili kamenovali onaj dan ,a organizatori nisu smjeli dopustiti to, jer su pametni momci i mogli su predpostaviti da ce uzeti narodne pare ,da se to popravi.Allah dz.s zna koliko su uzeli.Onu noc je tvsa objavila 100000 km stete sa lica mjesta.

Nasem Veddahu jos nisu dali za terapiju ,a u ovoj sedmici mu stizu doze,ako Bog da.

A danas mi rekli u ministarstvu administracija i vanredno stanje vlade oko maloljetnicke delikvencije,.A kako ide nece dati ni za ovu turu,Bog zna.A znaju da nam trebaju novci u ovoj sedmici da platimo terapiju.

Nije kriv Silajdzic i Ibrahimovic za obecano,vec sad koci sve ,ova situacija,jer se sad budzet prebacuje i trosi na maloljetnicku delikvenciju i razlupanu zgradu............

Hvala Bogu pa zatim patriotama koji su nam pomogli do sada i koji su na strani Veddaha.Samo da iydryimo ako Bog da.

Bolnici trebaju masine,bolesnim trebaju terapije,penzionerima i invalidima veca invalidnina............a sta mislite ko ce platiti stetu upravo ovi nabrojani.

Zbog toga sam protiv vandalizma a istjerati istnu je Boziji zakon i svi koji imaju patriotsku dusu ,trebaju biti u subotu na mirnim protestima jer to je istina,to je seriat.

Da se mora natjerati hitna akcija protiv onoga sto je Allah dz.s zabranio (krazdzu,nemoral,ubistva,drumsko razbojnistvo,prodaju cakija...).

Svi sklanjaju odgovornost a odakle one gromade jer u onom parku je samo sitni sljunak ,to je park u kojem provodim svaki dan cekajuci da me prime ........
rmesa

Post by rmesa »

Dista a ne mogu da ne napomenem da sve vlasti i nadlezni od 2001 kada su nas strpali u vlagu u HRASNICU nakon delozacije na ulicu.

Vlaga je jedan od najvecih uzroka a Bog zna, sto je Veddah obolio zasigurno ,nikada nisu adekvatno reagovale.Mada su znali sve probleme na vreme svi od Predsednika do Ministara .

Patriote pomazu naseg Veddaha,hvala Bogu- bez obzira na ime i stranku.

Ovo je prvi put da Premijer (Silajdzic) nas zovne na razgovor nakon texta u novinama san (a i ranije je pisano o Veddahu) i prvi put da Presednik (Komsic) poslje ljude u obilazak,a i ranije su imali dopise u svojim Uredima nisu cak ni nazvali.

Ja se mogu samo zahvaliti na patriotizmu i suosjecanju, jer su vlasti predhodne isto imali pred sobom a nista nisu cinili da rese adekvatno nase stanje.

Molim Boga da olaksa i pomogne i nadze nam izlaz:AMIN:
rmesa

Post by rmesa »

Danas u novinama as je bio i Veddah.Inace te novine su pisale o veddahu 2007 i nikad niko nije reagovao.

Nazalost napravili su gresku po pitnju Komsica ,napisali da su bili kod nas u decembru mjesto u febuaru.Zeljko Knez je zamjerio meni na ovoj novinarskoj gresci,cak nece ni da se javi na telefon a obecao je da je za mene uvjek dostupan.

Novinari iz asa su nasli il naculii ,najvjerojatnije sa interneta il novina o stanju u kojem se trenutno nalazimo i zamolili me da i oni pisu ja sam odobrio ,jer su vec pisali o veddahu,ali ta greska danas je novinarska.

Sto se tce obecanja neke stvari su pocele da se odvijaju po pitanju stana i terapija ali jes konacno nije nista reseno.

I opet kazem i ponavljam , da je ovo prvi premijer i predsednik da reaguju jer i prije se pisalo o veddahu i njegovoj bolesti (kao as,oslobodzenje,dnevni avaz..) a od prijasnjih vlasti , niko nije ni nazvao.

Veddah se osjeca dobro ,hvala Bogu ,terapija dolazi sutra eventualno prekosutra,ako Bog da .Mada octagrama ima trenutno i u nasim apotekama (DINA) ali vec smo dogovorili sa Mostarom.
japrak

Post by japrak »

Pa raja evo opet mene i drago mi je da ste glasali na anketi-oni koji su glasali i vidim da je 85 % za pomoc djecici.
A eto interesuje me i jos misljenja o ovakvoj situaciji a samo je dvoje odgovorilo.Pa narode sto ne pisete da se i vase misljenje o ovom pitanju cuje.
Moje se vec zna TREBA POMOCI DJECICI KOLIKO I KAKO KO MOZE ,pa bujrum i Vi se oglasite.
vjesticanametli

Post by vjesticanametli »

evo da kazem i ja nesto. od ove ankete nema hajra. DODI U SUBOTU I POVEDI SVE ONE KOJIMA NIJE DOBRO. BUJRUM
japrak

Post by japrak »

Za one koje vise interesuje o ovom djecaku mogu procitati sve o njemu na
\http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 29#1714329
japrak

Post by japrak »

OK
Postovana-i vjesticanametli nije ti losa ideja
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

japrak wrote:Pa raja evo opet mene i drago mi je da ste glasali na anketi-oni koji su glasali i vidim da je 85 % za pomoc djecici.
A eto interesuje me i jos misljenja o ovakvoj situaciji a samo je dvoje odgovorilo.Pa narode sto ne pisete da se i vase misljenje o ovom pitanju cuje.
Moje se vec zna TREBA POMOCI DJECICI KOLIKO I KAKO KO MOZE ,pa bujrum i Vi se oglasite.
Na podforumu hum.akcije imas nekoliko tema gdje je sve to napisano bilo...i recheno ...
vjesticanametli

Post by vjesticanametli »

japrak wrote:OK
Postovana-i vjesticanametli nije ti losa ideja
znam ja za tog malenog djecaka i imamo hum. akcije ali od mog glasa u anketi nemas nista. pozivam tebe i sve one kojima nije dobro u subotu na protest. :)
rmesa

#14 Re: PA LJUDI STA JE PRECE ZGRADA ILI ŽIVOT JEDNOG DJETE

Post by rmesa »

Raduje nas sto ste uz Veddaha i bolesne.
Post Reply